Faatoaga faatoaga

E le lelei aʻau: o le a le mea e fai

E iloa lelei o le moa ua taua o se moa, o le autu autu lea, e faaopoopo i le avea ma puna o aano o aano o manufasi, ua avea ma o latou oloa autu, fuamoa. O faifaatoʻaga uma na te faia tuutuuga uma mo ana hens e faʻamaonia ai lenei sini ma le latou gaosiga. Ae o loʻo i ai ni mataupu pe a le talafeagai le moa lelei o moa ma i le taimi lava e tasi e taofi vave. I lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i mafuaʻaga o lenei mea matautia.

Tuutuuga o le taofia

Ina ia aua le faʻafefe i le lumanaʻi ae le faʻaleagaina ni mea e leiloa i le lumanaʻi, e tatau ona e tausia tuutuuga o au moa. Muamua lava latou te aofia ai fale faatulagaina tatau:

  • Ina ia tausia ia moa e tatau ona atofa i luga o se upega maualuga (ia aloese mai lologa) se potu ese ma le i ai o se nofoaga mo le savali.
  • E tatau ona faʻatulagaina vaega ole potu i luma. O le mea e sili ona lelei e manatu o se potu e fuafua mo le 1 sikuea sikuea o le 5 laulau.
  • Faʻaauau pea moa le malamalama, e le mafai ona itiiti ifo i le 14 itula. O le malamalama i totonu o le falemoa i le taumafanafana e mafai ona maua ai ni faʻamalama tetele poʻo ni matagi, ma i le taumalulu e tatau ai ona faʻaopoopoina le faʻalauiloa atili. O nai itula pupuu o le a aafia ai foi le amio a le moa: o le hens o le a avea ma otaota ma le le aoga, ma o se taunuuga, o le fua o le gaosiga e faaitiitia.

E taua! Faʻaopopo ai faʻamalamalamaga faaopoopo i totonu o le fale e na o le pau lava pe a uma le moa.

  • Ia mautinoa le leai o le fesuiaiga o le vevela i totonu o le falemoa. Ina ia faatumauina le maualuga o le vevela o le ea, e le sili atu i le 1.8 mita le faʻaoʻo o le moa. O le i ai o faʻamalama, faʻaaliga poʻo le faʻaleleia o le a faʻatagaina ai le ea ina ia aua nei faʻafeiloaʻi i totonu o le potu, o le mea autu o le aloese mai faʻataʻitaʻiga. O le fausiaina o se faitotoa-vavalo (e le sili atu ma le 35 cm) o le a fesoasoani e mafanafana ai i totonu o le fale i taimi o le taumalulu mo le alu ese mai o moa i le papa.
  • Afai e mafai, mo le faʻamafanafanaina o le tuʻuina atu o laʻau i le taumalulu e tatau ona tuʻuina atu le mafanafana o le potu.
  • O le fola o le fale o le hen e sili ona ufiufi i le moe. Mo nei faʻamoemoega, vao, vaovao, vaomago po o laʻau matutu e talafeagai. O sea tafega o le a fesoasoani e mafanafana ma aloese mai le mafanafana i le taumalulu. O le mafiafia o le taotoga e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm.
  • Fausia fale i luga o le itu o le fale i le maualuga e le sili atu i le 1.2 m, faia i laupapa laupapa 4-6 cm le lautele. E sili atu i le 35 cm le tuʻuina o le uʻamea alalaʻau, i le 20 cm o le nofoaga e manaʻomia i le kuata.
  • Le fausia o nusi i le itu pogisa o le fale (i le fua o le 1 nusi mo le 5 moa), faʻapipiʻi i poloka i luga o le maualuga. O ufiufi e ufiufi i vaovao, vao ma vao.
  • Seti i totonu o le moa fale ma luga o le nofoaga savali o le fafaga. I lalo o le fafaga o loʻo i ai ni pusa uumi vavalalata, o le gafatia e mafai ona eseese e fuafua ile numera o moa. O lea, mo le puipuia o taua i luga o moa taitasi e manaʻomia le 10-15 cm feeder. E le gata i lea, o le faʻatulagaga o le fafagaina e le o se mea maualuga, e le faatagaina ai moa e alu i totonu o le fagu ma le tino atoa ma faʻasaʻo le avanoa i meaʻai mo isi tagata.
  • Ia mautinoa le i ai o tagata inu i totonu o le falemoa ma luga o le nofoaga savali, o le maualuga o le gafatia - 5-6 lita. Ole ava e sili ona inu tele aʻo le i momoe ma pe a uma ona faʻataʻoto se fuamoa.
  • Faʻaaofiga se togafitiga faʻapitoa i le fale ma nofoaga lata ane. O le tumama o lona uiga o le sui le taimi e faʻatonutonu ai le taʻavale, o le faamamaina taimi ole fale ma le faamamaina masani o tagata inu.

Laititi i totonu o le falemoa

Hens e le fiafia tele, o le mea lea, faatasi ai ma le maualuga o tagata taitoatasi, o le gaosiga o fuamoa ua matuā faʻaititia.

Faʻatasi ai ma le faʻatulagaina lelei o tulaga ola, aemaise lava le fuafuaina o le tele o le potu (mo le 1 sikuea mita - 5 moa) ma masini o le tele o nusi (mo le 5 chicken 1 nest), o le a le feagai le faifaatoʻaga ma se faʻafitauli.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i aano o manufasi ma fuamoa ma laʻau moa: Maran, Amrox, Brown Braun, Redbro, Viandot, Firello, Rhode Island.

Le lelei le taumafa

O le gafatia e fua saʻo le afaina o meaʻai a moa. Le lelei o meaai paleni ua avea ma mafuaaga autu e ave ai le moa fuamoa e aunoa ma se atigi. O le mea lautele, o le fafagaina e faigofie lava, ae mo le paleni ma le taua o meaʻai e taua tele le mafaufau i sina mea itiiti e uiga i le fua o le hens.

O faʻasalaga masani i aso taʻitasi, e faʻavae i luga o se tasi mea, e aofia ai:

  • 120 g o le faʻafefiloi o saito: sana, saito, karite, oats (pei o le pasene o le 4: 2: 2: 3);
  • 100 g o pateta ua kuka;
  • 30 g o le masa (kuka pe uʻu paluga o masini ma le fafagaina o meaʻai);
  • 3 g penisina;
  • 7 g keke keke suauu;
  • 1 g le falaoa a le fai meaʻai;
  • 2 g o le fala o le ponaivi;
  • 30 g greens greens;
  • 50 mg o masima;
  • 3 g penisina;
  • 5 g o le papa apamemea.

O le i ai o le penisina, papa maʻa ma le ponaivi i le taumafataga i luga o se faavae tumau o le ai ai sona aoga aoga i le fausaga o fuamoa. E mafai ona e faʻaaogaina fafaga faaopoopo pe a le o le manu lele. Laʻau fou, mutia poʻo pito i luga e faʻaaogaina e avea o ni meaʻai talafeagai.

E taua! Ina ia aloese mai faʻamaʻi, e faʻatagaina ai le tuʻuina atu o meaai ma ni faʻamatalaga iloga o le faʻaleleia poʻo faʻataʻitaʻiga o le faʻamalosi.

I le taumalulu, e mafai ona e faaopoopoina vao e seleseleina i le taumafanafana i lau meaʻai.

Fafagaina moa e manaʻomia faalua i le aso. Fafagaina o le a sili ona lelei:

  • i le taeao sili atu taumafa malie;
  • i le aoauli - faʻafefiloi o le gaʻo.
Fafagaina e manaʻomia e maua i le 3-4 faʻatagaga i le aso atoa. Ae faʻatasi ai ma le mea e manaʻomia muamua o le uluai fafagaina e faia loa pe a maeʻa (pe liliu le moli i le taumalulu), ma le fafaga mulimuli e faia i le itula ao le i momoe (pe tape le moli i le taimi o le taumalulu). Lua fafaga i aso taitasi e tatau ona tupu i taimi tutusa o le taimi.

Aua e te tuʻuina atu ni meaʻai e sili atu pe tele foi, o le a aʻafia ai le gaosia. O le mea moni o moa e le o faamoemoeina le tufatufaina atu o fafagaga, e manatu o se faailoga o le maofa. O le maualuga o fua o fua o manu e afaina ai le leai o minerale ma vitamini i meaai mautu. Palomu, fulukalama ma vitamini faaopoopo o le a fesoasoani e faaleleia atili i le taimi. Faʻatauina nisi faʻaopoopoga, amino acids ma vitamini, na faia faapitoa mo moa, e mafai i falemaʻi vailaʻau.

E taua! I le taumafa o moa, e mafai ona e faʻaopopo le oneone. E le o ni nifo ni manulele ma o le oneone o le a auai i le faagasologa o le 'aina o meaʻai, o le a fesoasoani e faʻatau meaʻai ma o le a sau i lona tulaga masani.

Maʻi

E mafai e faifaatoaga faifaatoaga ona iai ni tulaga, mo nisi mafuaaga e le iloa, i le taumafanafana vevela mo nisi mafuaaga ua taofi le tuu o fuamoa. Ma o le mafuaʻaga e mafai ona eseese faʻamaʻi o papa maʻa:

  • O faʻamaʻi e leai se faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mumū o le oviduct ma le yolk peritonitis, ovariitis, salpingitis, bronchopneumonia, faʻamaʻi toto.
O faʻamaʻi faʻamalositino faʻamalositino i totonu o le oviduct e mafai ona faʻamalolo faʻatasi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fufuluina le oviduct i le vai tafe ma 20 aso e faʻamago ai le moa i se vaifofo o le iodine ma le potassium (3 mg i le moa).

  • Faamai pipisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pullorosis-typhus, colibacteriosis ma prostogonymoz.
  • Maʻi faʻamaʻi. O nei mea e ono mafai ona avea ma fomaʻi manulele, maʻi Newcastle (pseudo-pills), moa moa, tuberculosis, ma isi.

O le faailoga autu o soʻo se faʻamaʻi o le moa o lona faʻasalaga, le toʻaga ma le leai o se manaʻo. O isi faʻauiga o le manava manaia, fulufulu mafiafia, faʻamalosi.

O punavai o faʻamaʻi e mafai ona avea ma ni lupe ma ni anufe, lea e masani ona lele atu i le teritori o se fale e leʻi faʻaalia, pe afai o le manulele e tausia saoloto.

Ole taimi ole tui ole taimi ole tui mai le lafu lapoa o manulele ole a fesoasoani e faaitiitia le faasalalauina o faamai. I le taimi o le faimalaga o moa mama e manaʻomia le faʻaopoopoina o tausiga faaopoopo, meaai lelei ma maualuga.

E taua! O nisi faʻamaʻi o le moa e ono lamatia tele mo tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, fomaʻi manu poʻo le gasegase.

O le i ai i le falemoa o se atigipusa ma le faʻafefiloi o lefulefu, oneone ma le omea i tutusa tutusa o le a avea ma puipuiga o nisi faʻamaʻi o le manulele: pei o siaki, flears, tamai mamoe.

Poʻa leaga

O le faʻaogaina o fuamoa e leʻi faʻaaogaina (leai se fausiaina) o le i ai o se moa e le afaina, ae o lona avanoa e aafia ai le aoga o le lafu. O le mea e faʻalogo lelei le hens i le moa. Faʻatasi ai ma se tauleʻaleʻa vaivai ma le vaivai, o loʻo iai se faʻafitauli faapitoa ile lafu. E faʻalogo lelei le moa i le moa, ma o se moa lelei e faʻapipiʻi pea le lafu ma faʻamautinoa o tagata uma lava e lava le avanoa i le fafaga ma i totonu o faʻata.

E te iloa? O se matuamoa na te fuaina fua i le malamalama, pe afai o le taimi e ave ai e sau i le taimi pogisa o le aso - o le a faʻatali le moa seia oʻo i le vaveao po o le malamalama.

Tausaga

O le matua o tausaga e oʻo mai i le 4.5 masina mulimuli ane. O se faʻailoga e sauniuni le matuamoa mo le faʻatapulaʻaina, o le i ai o se pulu lanumumu ua atiaʻe.

E mafai ona siaki le sauni mo le faʻapipiʻi i le auala lenei: e tatau ona fuli i tua le pulupulu ma tamoe ma tamatamailima i luga o le sternum i lalo o le palapala. Afai e loloto le loloto o le tamatamailima i le va o lagona muala, i totonu o le 4 vaiaso o le a saunia le pullet mo le solo.

Ae o le vave amataina o le pipii ma le maualuga o le gaosiga o tamaʻi talavou o le a aʻafia ai le paʻu o le gaosia o fuamoa. O le iʻuga, i le tele o masina talu le faʻalauiloaina, e tulaʻi mai tulaga pe a le faanatinati pasene, ma e le masani ona malamalama tagata faifaatoʻaga i mea e manaʻomia ona faia i ia tulaga. Ina ia foia le faafitauli e te manaʻomia e tuʻuina atu ai le taimi moa e toe faʻaleleia ai. O faʻaopoopoga masani e mafai ona fesoasoani e toe faʻafouina:

  • Vitamin A: e maua i kokoloti, alfalfa, laʻau paʻu, mutia vao, suauʻu iʻa;
  • Vitamin B: e maua i le meaʻai ma le falaoa a le fai meaʻai, bran, iʻaʻai;
  • Vitamin D: Faʻaauau i totonu o le suāuʻu, vaovao ma le fefete faʻasusu
  • Vitamini E: maua i lau o letus, fatu fatu saito, pi, mutia.

O le gasologa o tausaga o le palapala e oʻo atu i le 2 tausaga.

E te iloa? I tausaga mulimuli ane o le olaga, o le gaosia o le moa ua faaitiitia e 15-20%.

O taimi taʻitasi, e tatau i faifaatoʻaga moa ona faia se suʻetusi i totonu o le fale moa ma i le taimi e toe faʻatumu ai lafu puaa.

Manatua ma le vaivai

O le aʻafia ma le vaivai e aʻafia ai le paleni o meaʻai.

O matai e matamuli ma mataala. E matua lelei nofouta i soo se suiga i lou olaga:

  • pisa ma leo leotetele e taitai atu i le le fiafia ma le popole ai le lafu. O le foliga mai o se moa fou po o se tamaʻi matua i se lafu e faʻafefe foi ia i latou;
  • o le mafuaaga o le atuatuvale e mafai ona avea o se suiga tele i le taumafa o le hens;
  • o le faʻaaogaina i se ituaiga o meaai, e faigata tele mo se moa ona fai se taumafataga fou;
  • e pei o le mautu, o lona uiga o se suiga i le aofai o meaʻai ua ofoina (i luga pe lalo) o le a tuʻuina ai foi se faʻamatalaga i le pito i luga o fuamoa;
  • o se suiga i le tulaga savali e mafai foi ona oo atu ai i nisi o faalavelave i le lafu.

Ina ia aluese mai se tulaga faigata, e manaʻomia e le moa ni taimi e faʻafetaui ai i ni tulaga fou. I le avea ai o se tulafono, o suiga e faia i totonu o le vaiaso.

Fesoasoani i le faʻafetaui lelei o aafiaga o moa vave o le a fesoasoani i lenei auala: faʻafefe 20 ml o le apple cider vinegar i totonu o se lita o le vai ma tautua i le manulele i le gasologa o le vaiaso.

Isi mason

E masani ona tulai mai tulaga mo le au faifaatoaga moa pe a faafuasei le faamutaina o le eleele, ma o se taunuuga e foliga mai ua suia le nofoaga o le faataoto. E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • paʻu vevela mataʻutia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le taumalulu, na malulu le moa i le nofoaga e tasi, ma na ia maua ai se nofoaga e mafanafana ma aunoa ma ni faʻailoga. Pe, i se isi itu, i le vevela o le vaitau o le taumafanafana, o le moa na maua se nofoaga i le paolo;
  • fesuiaiga o tulaga aʻoga ile fale olemoa. Masalo o loʻo ofoina e le matua pe laʻitiiti le matuamoa. O lenei pulega e mou atu pe afai e lava meaʻai ma leai se tasi e tatau ona tau mo ia;
  • Se filifilia faapitoa o moa e uiga i tulaga faʻamafanafana. O lea la, afai e faigofie mo se moa ile teu i se nofoaga faapitoa, ona iai lea o fuamoa i lea mea e le faifaatoʻaga.

E taua! O kiliva a le Tenisi e pei o fuamoa fufulu i le mea o le a fesoasoani i le toe faafoi mai o le "faatosina" o le hen's roost.

Faʻatoʻaga faifaatoaga e le o faʻamoemoe

O nisi taimi o le tali i le fesili: aiseā ua muta ai moa o le pipiʻi, o le le masani ona le amanaʻiaina e faifaatoaga moa. Ma Atonu e tele ni filifiliga:

  • e mafai e se moa ona tuʻu lona ofaga i se nofoaga faʻalilolilo ma tuʻu fuamoa iina. I le taimi e matauina ai se mea e leiloloa ma maua ai lona faʻatauina o le a fesoasoani i se faʻamatalaga faigofie a lē e ona;
  • faʻalavelave faʻafitauli ona o le le talafeagai o le nofoaga o le fale (mo se faʻataʻitaʻiga, latalata i le auala ma se tele o taavale pasi). E fiafia alokini i le filemu ma le filemu, e oo lava i le leo o faititili po o le leo o timuga e mafai ona afaina ai a latou faatinoga. O le nofoaga sao o le fale e tatau ona fuafuaina e le tagata e faatupulaia laau toto;
  • E masani ona 'aloʻamea tamaʻi manulele ma anufe e' ai i fuamoa ma e mafai ona gaoia mai i latou mai le fale. O le galuega a le faifaatoʻaga o le faʻaaogaina lea o le avanoa e le faʻavevelaina o le "tagata taufaasese" i le falemoa. O lenei mea e faʻamaonia e le pa o le nofoaga o loʻo savali ai ma se pa pupuni, o le a le sili atu le le mafai ona ufiufi le nofoaga e savali ai i le upega.

Faatasi ai ma le gauai o le faifaatoaga i meaola moa, o le a tumau pea le maualuga o le gaosiga. O le faʻatulagaina lelei o le fale, o se meaʻai atoa ma le tele o faʻamalosi, gaʻo, gaʻo, ma vitamini ma minerale, tupulaga laiti o papa ma le leai o se faʻalavelave ma le fiafia i le manulele o se vaega taua o le moa maualuga. O le leai o fuamoa e le o se mafuaʻaga o le atuatuvale, o se mafuaaga e toe iloilo ai tulaga o au moa.