Lafumanu

Feusuaʻiga feusuaʻi i se povi: e fia aso e sau ai, pe faapefea ona maua

Pe a fuafuaina se pisinisi e pei o le fausiaina o povi, e masani lava ona taua le fuafua tatau pe a amata ona tuli e le povi. O mea sese i lenei mataupu e masani lava ona oʻo atu ai i le tele o tupe leiloa, aemaise ile faʻaitiitia o le susu ma susu. O le mea e lelei ai, ei ai le tele o metotia e mafai ai ona e iloa mautinoa ua amata le taimi o sailiga.

Cow i le sailiga

O le fafagaina o feusuaiga o le tulaga lea o se povi pe a sauniuni mo le faʻalua. O le amataga o lenei vaitaimi, faapea foi le umi o lona tupuga, e faalagolago i itu eseese: o le matua o le manu, o tuutuuga o lona fale, o le vaitau, ma isi. Seʻio tatou tilotilo i nisi o vaega o lenei setete.

Pe a mavae le tele o aso talu ona oʻo mai le paʻu

I le averesi, o le povi e sau i le va o le 30 ma le 60 aso pe a maeʻa. Ae ui i lea, o nei vaitaimi e mafai ona suia i le tasi itu poʻo le isi - e faʻalagolago i uiga patino o le meaola o se meaola, o se ituaiga, faʻapea foi le faigofie, e aunoa ma ni faʻalavelave, ua pasi le paʻu.

E te iloa? O le ituaiga muamua o povi i le lalolagi mai le ituaiga o loʻo iai nei ua avea nei ma ituaiga o manu o Chianine (poʻo Kievan). Na fafagaina i le Emepaea Roma, i Italia, e tusa ma le 2.5,000 tausaga ua mavae. O le ituaiga e matua maualuga le tofo o aano o manu.

E fia aso mulimuli

O se faaaliga mai fafo o le amataga o lenei faagasologa o le amataina lea o le gasegase, lea o loo i ai le povi ua pisapisao solo ma ua i ai le siaki mai le vaalele. O le taimi nei o loʻo i le averesi mai le tolu i le lima aso. E tele ni vaega o gaioiga tau feusuaiga:

  1. I le taimi muamua o le manu ua amata ona vevesi, teteʻe ma le leotele i mea faitino poʻo fale, o le fua o le susu o loʻo faʻaitiitia.
  2. Le isi vaitau - gaioiga galue. O se povi e mafai ona tagi, ae o ia lava e tumau pea, e tusa lava pe lele atu se povi i ona tafatafa. O lenei vaitau e iʻu ile 16-19 itula. O le afa lona lua o lenei vaitau ua manatu e sili ona lelei mo iniseti.
  3. Le isi e sosoo ai vavalo taimio le povi e toʻafilemu.

E faʻapefea ona fuafua o se povi o loʻo i totonu o se tuliga

E masani ona le o mai i le vevela o povi i fafo. Atonu e mafua ona o ona uiga taʻitasi ma uiga o le faʻatoʻaga. E le gata i lea, i le taumalulu, o faailoga o le sauniuni tamaitai mo le faʻaipoipoga e sili atu ona vaivai nai lo taimi o mafanafana.

Ae ui i lea, i le faaopoopo i le matauina o suiga i amioga a le manu, e tele auala e iloa ai le amataina o gaoioiga feusuai. E mafai ona avea ma fuataga eseese, auiliiliga, faʻaaogaina o masini faapitoa, ma isi. Mafaufau i nei auala i auiliiliga atili.

Faitau foi e uiga i metotia o le vevelaina o povi i le fale.

Fua o le vevela

O lenei metotia e aofia ai le fuaina masani o le vevela o le meaola. Afai o se meaola i le tulimanu, o lona vevela o le tino e ala ile 0.3 ° C. O le vevela e fuaina i le faʻamafa poʻo le vavae o le manu. E mafai foi ona e fuaina le susu susu, ae i lenei tulaga, o le saʻo o le auala, ma maualalo, ua faaitiitia. Fuaina o fuataga e faʻaaogaina i se thermometer faapitoa. E manaʻomia ona faia i aso uma. I le faʻaaogaina o lenei metotia, o le tulituliloaina e fuafuaina i le tusa ma le 25% o mataupu; e sili ona lelei pe a faʻaaogaina i moa.

E taua! O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga i na o manu ola maloloina atoatoa, talu mai O le faateleina o le vevela e matauina foi i faamai pipisi. O le isi mea e mafua ai le vevela maualuga o le meaola ma e le o fesoʻotai ma le amataina o le tulituliina o le vevela o le povi i le la.

Faatasi ai ma le fesoasoani a tamaʻi povi

O le metotia e faʻavae i luga o le mea moni e saʻo lelei le povi pe a amata e le fafine se vaitau e talafeagai mo le mating. O tane e faʻaaogaina i lenei auala e taua o suʻega taufaʻailoga. I le avea ai o se tulafono, o le matafaioi a le suʻega o se meaola ma ni fusi faʻapipiʻi, ae o isi metotia e mafai ona faʻaaogaina e faʻasao ai le gaioiga a le tama i le taimi e le mafai ai ona faʻapalapala le fafine. O le auala e sili atu le lelei ma masani ona faʻaaogaina i totonu o faatoaga tetele.

Saili pe faʻafefea a se povi povi ma se povi.

Faiga faʻavae

I lenei auala, faʻatasi ai ma le fesoasoani a se meafaigaluega faʻapitoa e faia le auʻiliʻiliga o le kulupu mai le va. A maeʻa suʻesuʻega a suʻesuʻega, fuafua le maualuga o le estrogene (o le hormone na gaosia i le ovary) i le pulou, o se faailoga o le amataina o le tulimanu. E saʻo le auala, ae e taugata. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala faigofie ma taugofie e iloa ai le tulituliloa, lea e taʻua i nisi taimi o meafaigaluega. Ina ia faia lenei mea, o le penisina po o le vali i luga o le pito o le siʻusiʻu ua tuʻuina i foliga o fasipepa. I se filifiliga, nai lo se igoa, faʻaaoga se vali vali. O le fafine, o loʻo i totonu o le faʻaleleia o le tulaga, e mafai ai e isi manu ona oso i luga ia i latou lava, lea e mafai ona faigofie ona fuafuaina e se tag lea ua maeʻa pe vavae ese foi. O lenei metotia e aoga ma taugofie, ae peitai, e leʻo saʻo, aua le numera o mea sese e sili atu i le 35%.

Pedometry

O lenei metotia e faʻavae i luga o le puleaina o le afi a le manu, lea e faʻaleleia i le taimi o le tulimanu. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo iai se meafaigaluega faʻapitoa e faʻapipiʻi i le vae (o le mea sili lenei) poʻo le ua o le fafine. O le puleaina o le gaoioiga a se meaola i lenei auala mo ni nai aso, e faigofie lava ona fuafua le amataga o le faʻalauiloaina o lona siʻitia. O le aoga o pedometry e sili atu i le 90%.

E te iloa? O le laʻititi laitiiti o povi i le lalolagi ua taʻua o povi Vechur, lea e fafagaina i Initia. I le mamae e oʻo atu i le 90 cm, pe tusa ma le 100 kilokalama, ma tuʻuina atu le 3 lita o le susu i le aso.

Estrus ua iloa

O se eletise faaeletonika, ua taʻua o se tagata e matala, e mafai ai ona e fuafuaina le taimi sili ona lelei o le faatoaga o le povi e ala i le suiga i le eletise eletise o le gaogao vavalalata. Ina ia faia lenei mea, ua faʻaofiina le masini i totonu o le va o le manu. O le faʻatinoga e tusa ma le minute. O ē gaosi oloa o loʻo faʻapea mai o faʻamaʻitaʻi e faʻaalia le 100% le lelei, pe a faʻapea o manu e leai ni faʻalavelave faʻaleagamoni poʻo isi faʻafitauli tau le soifua maloloina.

E le sau le povi i le sailiga: aisea ma le mea e fai

O mafuaaga e le o mai ai le povi i le tulimanu e mafai ona faapenei:

  • e leʻi toe ola le manu pe a maeʻa, e pei ona faʻaalia i se paʻu mamafa;
  • meaai le talafeagai, e mafua ai le leai o se tulaga;
  • faamai pipisi ma faamai o totoga i totonu;
  • faʻamaʻi o le maskloskeletal system;
  • maitaga manu.

Ina ia faʻaumatia mafuaʻaga o loʻo i luga (sei vagana ai, ioe, o le maitaga o le manu), faʻaoga faiga nei:

  1. Latou te faia le taumafataga o le manu e sili atu ona faapaleniina i vitamini ma minerale, iloilo mea masani i aso taitasi, ma le amanaia o le mea moni e aʻafia ai le afaina o le sauniuni mo le faʻapouliuli, faapea foi ma le leai o se mamafa.
  2. Le faʻaleleia o le leo o le tino e faʻaaoga ai le tino.
  3. O le fola i totonu o le fale e le tatau ona maseesee, aua E ono iai ni faafitauli i o latou vae.
  4. Afai e talafeagai, ua tuʻuina atu i le fafine le massage o le matua ma ovaries.
  5. E tusa ai ma le faʻamoemoega o le fomaʻi, o le faʻalauiloaina o togafitiga o le suʻega e faʻaaogaina, ma le tele o sauniuniga o le hormonal e faʻaaoga.
  6. I le avea ai ma se puipuiga, o le povi e siakiina mo le endometritis i le vaiaso pe a maeʻa, ma o le vaiaso mulimuli ane e fautuaina e suʻesuʻe ia totoga gafa.
E taua! Ole maualuga o vailaau o fualaau e faaaoga e faaosofia ai le feusuaʻiga o povi e mafai ona taʻitaʻia ai le olaola o manu poʻo le oti foi.
O le mea lea, o loʻo i ai se numera o auala sili ona faʻatuatuaina e iloa ai o se povi o loʻo i totonu o se tuliga. O nisi taimi e le tupu lenei faagasologa ona o aiaiga o le taofiga poʻo mafuaʻaga faʻale-tino. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina mea e le lelei, ma afai e le fesoasoani, e masani ona faʻaaogaina le fomaʻi e faʻaosofia ai feusuaiga.