Faatoaga faatoaga

Le tele o ituaiga o moa

E faʻaaogaina tagata uma i le mea moni o moa e faʻatusatusa, ae le o manulele lapoa, sei vagana ai le malosi o le moa, lea e sili atu nai lo moa. Ae e foliga mai o loʻo i ai ituaiga o moa lapoa, e tusa ai ma faʻamatalaga mai fafo, e tele taimi e sili atu nai lo o latou aiga.

Mafaufau i le lauiloa ma lauiloa o moa lapoa.

Le tele o ituaiga

O nei moa lapoa uma ua tuufaatasia e tusa ai ma faailoga i fafo, e aofia ai:

  • sikuea;
  • malosi malosi o le umi;
  • tino vavalalata leʻo.
O moa lapoa e toʻafilemu, e le afaina, latou te le o faʻanatinati ma faʻapitoa.

E manaia le faamasani ma le lisi o ituaiga e sili ona le masani ai o moa.

Brama

O chickeni o lenei ituaiga e matua lauiloa i aiga uma o manu felelei ma tagata mai fafo. O le aoga sili o le fatu - faigofie ma le tumau ma sina avanoa mo le olaga.

O lenei ituaiga o manu-fuamoa o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  1. Faʻaaliga. O manulele o lenei ituaiga o loʻo i ai le maualuga o le tulaʻi mai o se tino malosi tele ma se selu matala. E laʻititi le ulu, e iai se tulimanu e toetoe lava a le iloa, o tautaliga lanumumu o le uumi o le uumi. O uʻu e umi ma mamana, e ufitia atoa i fulufulu, e aofia ai tamatamai vae. O le ua o le umi o le uumi, i le pito i luga ma se manua malie. Le lanu o manulele e mama, e lanu uliuli ma vaelua.
  2. Pauna O manu felelei e foliga mai e le gata i le numera o fulufulu, ae o le mamafa foi. O le mamafa o roosters e oʻo atu i le 5 kilokalama, ma le tuʻuina atu o nins seʻia oo i le 4 kilokalama. I le aso o le faʻatoʻaga na mafai ai ona fetaui le taʻavale e tusa ma le 7 kilokalama.
  3. Fuamoa E amata ona fanau mai pou mai le 9 masina ma maua mai i le 120 fuamoa o le mamafa (60 g) i le tausaga. O le atigi e faigata, lanu enaena poʻo le kulimi. O le taimi malulu e le afaina ai le gafatia e ave fuamoa.
  4. Meat Taumamafa ma le malosi tele. Faatasi ai ma le le lelei o le fafagaina, o le a avea le aano o manu ma faigata ma toesea lona tofo.

E te iloa? I le taimi o le faʻatoʻaga, na muamua faʻafeiloaʻi le fanau i Boston i le 1850 i lalo o le igoa "Gray Chittagong." O lenei igoa e le o lauiloa. I le 1852, na tuuina atu ai se moa o lenei ituaiga i le Masiofo o Peretania Tele e pei o le Ermine Brahmaputra - o Brahma i le taimi nei. Faʻafetai i lenei faʻalavelave, o le faʻato'ā maua le aso i Europa.

Master Gray

O lenei meaola na atiaʻe e le Farani Faletupe o le "Hubbard", ma o le autu autu o le latou gaosiga e mafai ona mafai ona maua ma moa vaivai mo meatotino tumaoti.

O le vaʻaiga e taua tele mo aano o manu ma fuamoa ma ei ai uiga nei:

  1. Faʻaaliga. "Grey" i le faaliliuga mai le Igilisi - "gutu": o le fulufulu o manulele e feololo ma sinasina. Faataamilo i le ua se lautele lanu enaena uliuli, pei o le asoa, ma o pito o apaau ma le siʻusiʻu e sili atu ona lanu. Le tua ma le manava o se lanu enaena lanu enaena ma e leai se mamanu. E iai se lanu mumu lanu ma taligalu. O le afi e malosi tele ma vae malosi. O musika ma ponaivi ua atiaʻe lelei.
  2. Pauna I le tasi ma le afa masina, o le manulele talavou ua uma ona mamafa le 1.5 kilokalama. I le ono masina, o le mamafa o le moa e oʻo atu i le 4 kilokalama, ma le moa - e oo atu i le 7 kilokalama.
  3. Fuamoa I le 3.5 masina, o moa e amata ona fao, ma i le tausaga, e mafai ona oʻo atu i le 200 fuamoa. I tulaga lelei o faatoaga moa, o lenei fuainumera e mafai ona faateleina i le 300 vaega i le tausaga. O se fuamoa lapoa, e oo atu i le 70 g, o se atigi kofe-lanu ma le susu po o le lanu enaena.
  4. Meat E tusa ai ma iloiloga a tagata faʻatau manu, e manaia, meaʻai, faʻatusatusa, ae i le taimi lava e tasi le agamalu. Laʻau paʻu o le susu o le a talafeagai mo le fafagaina o tamaiti o soo se vaitausaga.
E taua! Na o le toe faafoi o le pepe o le le mafai ona gaosia se tamaititi ma tutusa faailoga e pei o matua.

Le lapoa o Jersey

O le lauiloa American breed, na faaigoa i le setete o New Jersey, lea na fafaga ai.

Uiga:

  1. Faʻaaliga. E tolu ituaiga o fulufulu fulufulu: uliuli, paepae, ma le lanumoana. O lanu uliuli uliuli e tutusa la latou lanu lanu me se samasama samoa. I paʻepaʻe paʻepaʻe, o le manulele e samasama i lanu uliuli, ae o tagata lanu moana o loʻo i ai se puʻu pogisa ma se moli susulu. O faʻataʻitaʻiga i luga o mea faʻapitoa uma e faʻapouliuli ma faʻamalama. O le tino e telē ma faʻasolosolo faʻasaga, e pei o se fafie. Ia i ai ni vae malosi ma ni manava malosi. O le ulu e tele, mausali le nofo i luga o le uaua musika, i luga luga o le pito i luga o loʻo tumu i se mumu mumu sesega e ono nifo. O taligalu e umi, e tutusa lava le susulu. O le pili e laʻititi le tele, pipiʻi i lalo.
  2. Pauna E vave tele ona ola vave tagata matutua: i le tausaga o le moa e mamafa le 5 kilokalama, e oo i le 6 kilokalama, e taofi le mamafa o mea mamafa. O le moa e tupu i le 4.5 kilokalama.
  3. Fuamoa Ulumatua amata ona fafaga i le 7 masina le matua, ma mo le tausaga, o fuainumera o fuamoa na maua mai e 180 fasi vaega. I totonu o le 3 masina, o laumei laiti e laiti, ona mamafa lea o le mamafa i le 65 g. O le atigi e lanu enaena, ae tumau umi.
  4. Meat E matagofie le tofo.
E te iloa? O uluai manulele o lenei ituaiga o lanu uliuli na maua i le 1915, ma na aloaia aloaia i Amerika i le 1920. I le tausaga mulimuli ane, na pauu ai i Egelani. O se taunuuga o le gaosia o galuega, na faia ai e tagata Siamani se ituaiga o lanu paʻepaʻe, ma le lanu lanumoana lanumoana-e lanu moana Peretania.

Cochinquin

Vasega o moa, na maua mai i Indochina i le XIX senituri. Kokhs i Europa i le 1843. Latou te le fafagaina i luga o se gaosiga o fale gaosi oloa, ua uma ona suia le koh i mea e gaosia, ma mo le fausiaina patino o lenei manulele e lelei ona e faigata tele ma e mafai ona fufulu fuamoa i le taumalulu i fale e leai se manava.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  1. Faʻaaliga. O se manulele lapopoa ma lona lautele lautele ma lona fatafata, faʻatasi ai ma le ua faʻauʻu. Le ulu ma le pito i luga o le laititi. E mafai ona malamalama le billia pe faʻasalalau foi i le lanumoana, e faʻafefeteina le tauvaga. O apaʻau e laiti, faʻapipiʻi malosi i le tino, e toetoe lava a le mafai ona iloa ona o le fulufulu lanu mama. O le moa o lenei ituaiga o loʻo i ai se siʻusiʻu puʻupuʻu ae fulafula ma fulufulu fulufulu fulufulu. O paʻu o le manulele e tutusa lelei ma le tino, e iai foʻi le fulufulu, e ufiufi uma ai vae. Ona o le gaosia o gaioiga i Europa atoa, na maua ai kokhs o lanu eseese: uliuli, paʻepaʻe, blue, fawn ma le patiri.
  2. Pauna I le averesi, o pusi o lenei ituaiga e tusa ma le 4.5 kilokalama, ma o moa e laʻititi lava.
  3. Fuamoa E mafai e se tasi o le moa ona aumai 120 fuamoa e mamafa ile 50 g i le tausaga atoa. O le gaosiga o le gaosiga e le pa'ū lava i le taumalulu.
  4. Meat O le fua o le oloa mama e faaitiitia ona o le tele o le tele o gaʻo, ae o le meaʻai o le tofo e tumau maualuga.

Aoao e uiga i moa mumu, moa moa, moa ma paʻu.

Orpington

O lenei ituaiga o moa e sau mai Egelani, pe o le taulaga tele o Orpington.

O uiga iloga o mea nei:

  1. Faʻaaliga. O le paʻu o le paʻu e mama atoatoa, e tusa ai ma le Igilisi o le Igilisi, o le paolo lelei lea mo le manulele. E ui lava i le mea moni e faapea o lenei ituaiga na matua lauiloa, ae na faʻaopoopoina faʻatasi ma le ituaiga o Kochinquin. O ia manipulations na maua ai e ia se foliga sili atu ona matagofie ma uiga sili ona lelei o manu. O le tino o le pusa ma le tele o fulufulu eseese o lanu.
  2. Mass. I le averesi, o le mamafa o le mamafa e 4.5 kilokalama, ae o loʻo i ai tagata e oʻo atu i le 7 kilokalama.
  3. Fuamoa E tasi le avemoa mo le tausaga e pe tusa ma le 170 fuamoa. O lo latou mamafa o le 60 g E ui i lea, e taua le manatuaina o moa e tutupu malie lemu ma i le taimi lava lea e manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega tetele.
  4. Meat O manu felelei e suamalie, malie, ae i le taimi lava e tasi o mea taumafa ma meaʻai suamalie.
E taua! Mo lenei ituaiga o moa, e tatau ona maua ai le malosi maualuga o le moa chick, talu ai e mafai e tane ona mafatia i le mama mai le le lava o le ea, aemaise lava i le taumalulu.

Faamaumauga o moa a le tagata lava ia

E oo lava i totonu o moa o loo i ai ni tagata tino maoae ma ni au siamupini. E ui lava i le mea moni o le tele o faifaatoaga moa e le o vaʻavaʻai i le tulaga i le resitalaina o faamaumauga, o loʻo i ai pea nisi faʻamatalaga tusitusia.

Big snow

O lenei moa o se sui o le ituaiga e seasea ona tupu o Whitesulli hens. Sa nofo o ia i Ausetalia. O le tusitala aloaia lea, o lona mamafa na faamaumauina e se tino faapitoa i le 1992. Afai o le mamafa o le mamafa o tagata taitoatasi o lenei ituaiga e le sili atu i le 10 kilokalama, ona mamafa lea o Big Snow i le 10.36 kilokalama.

Little john

O se igoa malie na tuuina atu i lona matai e lana moa. O le tagata na umia le faamaumauga sa nofo i Egelani ma o se sui o le ituaiga Brahma. O le maualuga o le manulele e 66 cm. E mautinoa e lē e ona ua ola le moa i se telē ona o lona alofa i popcorn.

Faitau foi e uiga i ituaiga o moa ma lapoa aupito tele.

Rooster Rooster Coburn

O le isi tusitala umia Brahma breed. Sa nofo foi o ia i Egelani. O lona mamafa e sili atu ma le 10 kilokalama, ma e 91 cm le maualuga. O se mea e maasiasi ai e le mafai ona faʻaaogaina e le pule ana meaʻai e avea o se taumafataga manaia, e pei ona faigofie ona puipuia e le moa lona falemai mai tagata faomea.

Siaki i moa sili ona vevela.

Faʻamatalaga o le tausia o moa tetele

O le fausiaina o manulele lapopoa e le faaaogaina i se faagasologa faigata, peitai, ona o le telē tele, o nisi o nuances e tatau ona amanaia:

  1. E taua tele le faʻatulagaina o se mamao vavalalata savali. E leai se mea i se maualuga maualuga, aua o nei moa e le lele.
  2. Nests ma perches e tatau ona fafagu mai luga o le fola i se maualuga e le sili atu i le 50 cm. Afai e le mafai, ona tatau lea ona faʻaogaina ni avanoa faaopoopo.
  3. E tatau lava ona faʻamautuina lelei le faʻagasolo o le fuamoa, talu ai o gaʻo e masani lava ona nutimomoia pe lafoina fua.
  4. Ina ia le manunuʻa manulele i se pau, e fautuaina e ufiufi le fola i le fale o le hen ma se mea vaivai.
  5. Fafagaina o moa e tatau ona manino ma faʻatulafonoina, aua o nei ituaiga e tupu tele, e mafua ai le faʻaitiitia o le fausiaina.

E manaia le aoao e uiga i le sopoia o moa i le fale.

Pe a filifili e amata moa lapoa i totonu o lau koneteina, e tatau foi ona e mafaufau i ni nuanua se lua - o le taugata ma le tele o nei ituaiga meaola. O sui o nei ituaiga na suia e tagata faʻatoʻa faʻaolaina vave. Afai oe iloa lelei le matagofie o moa moa, ona faia lea o ituaiga ituaiga manulele mo oe.