Puleaina o pest

Matou te tau ma namu i le matou fale mafanafana

O aso malolo matagofie o le taumafanafana i le atunuu, e pei o se tulafono, e pagatia e le anoano o namu. O iniseti inu toto e masani ona ave faamalosi tagata o le taumafanafana i totonu o le fale, ma o se taumafataga fiafia i fafo e avea ma se mea matautia. Ae o loʻo lava lava le faʻalagolago i auala e feagai ai ma namu. O le a tatou talanoa e uiga ia i latou.

Fofo faʻapitoa

Aʻo leʻi amata ona e tauivi ma namu i ituaiga uma o auala, e tatau ona e faia ni nai puipuiga faigofie o le a faaitiitia ai le numera o pepa lele. Muamua, e tatau ona e auai ufiufi ma se ufiufi po o se ata tifaga o tane uma e tatala vai ma vaio loʻo i luga o le fale vevela, aua o meaʻai o le namu e sili ona lagona i totonu o le vai malulu. E lelei foi le suia o le vai i totonu o ia tanini i le vaiaso.

E te iloa? E naʻo tamaʻi moa e fafaga i le toto, latou te manaʻomia mo le toe gaosia o le fanau, ae o tane e pipii atu i se taumafa fualaʻau faapitoa.

O seisi nofoaga manaia mo namu puddles e le malolo mo se taimi umi ma suavai. O le faʻamamaina o vao mafiafia o vao ma le vevelaina o laau totogogo o le a faʻaitiitia ai le numera o toto suckers, aua o loʻo i totonu o le vavao latou te nonofo i fafo, faʻatali mo e ua afaina.

Faʻamataʻu mai namu e puipuia ai nisi o laau. Mo se faataitaiga, o le manogi o tamato e le lelei mo nei iniseti. Ae talu ai ona o le malologa i totonu o moega o tomati o le a ese le ese, ona malolo ai lea e mafai ona puipuia le totoina o laau faapenapei o le tansy, wormwood, mint, lavender - latou te fefefe foi mai le toto suckers. E mafai ona teuteuina matafaga o vaituloto o le taumafanafana i le totoina o le vao, ma o se mea lelei lelei foi lea.

E taua! E tatau ona manatuaina o le suāuʻu suauu, tansy ma le oona o vailaʻau oona.

E i ai se faʻamaoniga e tuʻuina atu i laulaau moa poʻo lala o juniper na lafoina i luga o le fale. Aʻo faʻaaogaina pea e le tagata fou le suauu kiliva, faapea foi ma suauu o le anise, eucalyptus, cloves. E faʻaoga saʻo i le paʻu.

E sili ona manaia le namu vao vao o se mea teuteu e le manaomia i totonu o le atunuu.

E faigofie lava ona faia oe lava: 100 g o laau mamago ua sasaa i vai inu ma kuka mo le 15 minute ile vevela vevela. E mafai ona faʻaaogaina le teuteu maeʻa i le paʻu, ma e mafai ona e fufuluina i se fasi ie, lea o le a avea o se mea e pala.

I le fale e mafai foi ona e fausia nailei mailei, lea, e ui lava e le fesoasoani i le aveesea o namu, ae o le a fesoasoani i se faʻaitiitiga taua o latou fuainumera. Ina ia faia lenei mea, ave se fagu paʻu pepa, oti ese le pito i luga, ma le suka ma se sipuni o le fefete e moe i le pito i lalo, sasaa le paluga i le vai mafanafana. I le isi itu, ufiufi le pito i lalo o le fagu ma vavae ese le pito i luga, ma faʻaaogaina e avea o se faʻaloloa (e tatau ona faʻamau i le mea faʻapipiʻi mea e faʻaoga ai).

E tosina atu i luga o le kalone carbon dioxide, latou te ulu atu i totonu o le fagu i totonu o le faʻaloloa ma feoti iina. Mo le sili atu le lelei, e tatau ona e afifiina le mailei i se mea opa, e pei o se nusipepa.

E te iloa? O le pito sili ona aoga o alofilima i le vai o se tamai iʻa gambusia. I le gasologa o le aso, e tasi le iʻa e mafai ona fasiotia nai le tele o siama.

Tekinolosi i aso nei

O nei mea e sili ona faigofie nai lo le namu tagata faʻataulea o loʻo faʻaalia lautele i luga o le maketi. O loʻo maua i ituaiga eseese: lotions, sprays, gels, aerosols. O nei mea e lelei e mafai ona latou taulimaina e le gata o vaega tatala o le tino, ae o lavalava foi. E i ai foi taulima taulima o loʻo ofuina i le lima. O le faʻamaonia o ia tupe e masani lava mai le lua i le ono itula.

O le faʻaonaponei faʻaonapo nei o laau manogi manogi manogi o le faʻaaogaina o le ea i le ea. E faia i foliga o se moligao po o se siosiolio. A e faʻaaogaina le pito i luga o le ituaiga, o le a amata ona susulu, ma o le inisiua e iniseti ai iniseti. E mafai ona aoga tele le faʻamalosia o le Ultrasonic, pe, e pei ona masani ona taʻua, "tagata faʻatau". O nei masini e maua mai ai le ultrasound e taofiofia ai namu mai le eria o loʻo ufiufiina e le radiation. E mafai ona faʻamaonia pe faʻapitoa tagata faʻatau. I le lomiga mulimuli, o masini e pipii i se fusi, lavalava poʻo se kilaʻau ma tuʻuina atu i lē e ona le faʻamafanafanaga patino. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e mafai ona puipui i le 50 sikuea mita. m avanoa avanoa.

E taua! E tele ituaiga o namu, ma o le tele o manatu e ese mai i le tele o vibrations. Ona o lenei mea, e mafai ona lelei tagata fai lafoga i le tasi itu ae le aoga i se isi. O le mea lea, o faʻataʻitaʻiga faʻalauiloaina o nei masini e maua ai le avanoa e sui fesuiaʻi ai taimi (i le lima poʻo le aunoa).

Faʻamatalaga faʻamaʻi

I le faʻaumatiaina o le fale vevela o namu, e mafai e le tasi ona talitonu i mea na ausia o le kemisi faʻaonapōnei. I lenei tulaga, muamua e togafitia le togafitiga mai le nofoaga e amata ai ona tupu le namu: masini vai vai, togalaau teuteu, vaʻa, afa tetele, ma isi. Ona faʻagasolo lea i nofoaga o loʻo nofo ai ma e le nofomau, ma le totoa faapitoa e totogi i le fogafale lalo, pe a faʻapea e sili ona lelei le maua o namu. O laau foi o lo o gaosia, pa, ma laau.

Aoao pe faapefea ona alu i fafo o le nofoaga o loʻo i ai laufanua vavao, anufe, moa ma isi rodents (faʻafefe, solo), moa, gata.

Mo sea ituaiga o faʻataʻitaʻiga, e sili atu le faatosina mai o kamupani faʻapitoa, talu ai o togafitiga faʻapitoa o le dacha mai namu o loʻo faia i ni vailaʻau vailaʻau eseese, ma e tatau ona e iloa foliga o la latou talosaga. E le gata i lea, o suʻega faʻapitoa ma masini e faʻaaogaina i le gaosiga, faʻapitoa foi ma masini faʻapitoa - o mea uma nei e avanoa mo tagata tomai faapitoa.

O vailaʻau faʻaaogaina e galue i luga o namu ma e saogalemu tele mo tagata ma meaola. O le mea moni, e naʻo lenei mea e faʻaaoga i vailaʻau faʻamaonia e tausisia ai tulaga saogalemu. O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻamalosia vave o nifo i totonu o le atunuu ma mo se vaitaimi e tasi i le 2.5 masina - e faʻalagolago i le tele o timuga.

Pest Control

O le mailei faigofie e faʻamafu ai namu, ua leva ona faʻaaogaina faʻapipiʻi faʻapipiʻi faapitoalea e pipii i le faʻalo o le faapaologa po o le gazebo. Iniseti, nofo i luga o le mea faapipii, taofi mau ma mate. O lona aoga, i se tulaga lautele, e maualalo tele, aua o se iniseti o le a nofo ai i luga pe leai - o se mataupu o le avanoa. O faʻamanuiaga o le faʻamau, e mafai ona e faʻamaoti na o le tau maualalo. Ae sili atu le tele o mailei lelei.

E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, o le tagata faʻatau o le faʻasalaga o ultrasound lamepa ultraviolet, togafiti ma faʻamaʻi iniseti. O le taʻiala o le faʻaaogaina e faigofie: maso (pei o isi iniseti) lele i se punavai o le ultraviolet radiation, pa'ū i luga o le laina, lea o loʻo i lalo ifo o se voluma, lea e siosiomia ai le punavai, ma oti iina. O na lamalama e aoga i le pouliuli, e mafai ona latou maua se eseesega o le gaioiga o le gaioiga, i le taumafanafana taumafa e mafai ona e faʻapipiʻiina ni nai moli.

Faitau foi e uiga i metotia o le puleaina o manu: o le apu o le apu, o le selu, o le vao, o le laʻau, o le vao, o le kopa, o le mealybug, cyclotte, whitefly, kivsyak, beetle beetle, spider mite, aphids, wireworm.

E le gata e lūlūina mosquito i le malamalama o le ultraviolet, ae faʻapea foi i le vevela vevela, carbon dioxide, ma le faʻamafanafanaina o oloa gaosi - o mea uma e faʻataʻitaʻi i le taua o se meaola ola. E i ai ni mailei faʻalavelave e faʻaaogaina ai le tele o mea e faʻamaʻa ai le suʻe toto, e aofia ai tagata e tosina mai (mea e faatosina ai iniseti). O auala mo le faʻaogaina saʻo o namu i ia ituaiga masini e eseese foi. Latou te feoti e le gata mai eletise eletise, ae o le malemo foi i totonu o pusa vai, ua tafeina e le tagata inu i totonu o pusa faapitoa, ma ua afaina ai iniseti.

E mafai ona puipuia e fale faʻapitoa fale puipui se vaega o le afe sikuea mita. O ia togafiti togafiti ma faʻaumatia ai toto suckers ma auala uma avanoa ma i totonu o le 'inisiua e maua ai le faʻamafanafanaga sili. Ae ui i lea, o nei mailei sili e taugata, tele, e manaʻomia ona faʻatutuina, faʻaleleia i mea taumafa ma auaunaga.

E pei ona mafai ona tatou vaʻavaʻai, o le filifiliga o mea e faʻafefe ai ma faʻaumatia namu e tele. E mafai ona e fausia se nofoaga e puipui ai meaola, totoina nisi o laau toto, faʻaaogaina ai suauu taua poʻo le teuteuina o laau e pei o ni meaʻai.

E mafai ona e tosina atu tagata tomai faapitoa e taulimaina le dacha faʻatasi ai ma vailaau faʻaonapo nei, aoga ma saogalemu. Ma e mafai ona e faʻafefe pe faʻaumatia ia toto suckers ma le fesoasoani a masini faaeletonika faʻaonaponei. O le mea lea, e le tatau ona e fiu i luma o se taufaʻataʻu o le namu, aua e mafai lava ona e maua se auala talafeagai e tau ai.