Viticulture

Faʻamatalaga o le ituaiga o vine "Suiga"

E oʻo mai i le taimi nei, o le tele o vine vine ua fafagaina ma e tofu i latou ma tulaga lelei, lea latou te maua ai le alofa o tagata fai togalaau. I totonu o ituaiga fou e leʻi oʻo i totonu o le resitala a le setete o ituaiga vine, "Faʻamatalaina" e taua tele.

O le aoga tele o lona mafai aumai mea lelei ma maualuga e le gata i le itu i saute, ae i nofoaga o loʻo i ai se tau le lelei. E le o se mea uigaese, ae o le tusitala o lenei ituaiga vine e aofia ai se tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga, e ui o le aso nei e sili atu i le sefulu pito sili ona folafolaina mo le fausiaina i Rusia, Iukureini ma Belarus.

Vine vine "Suiga" - o se auala e suia ai lau fuafuaga

O lenei vine o le mea moni e le o se ituaiga, ae o se ituaiga o vine, lea e sosoo i le laina i le tulaga o se ituaiga eseese.

E leai se masalosalo o le a le pine ona maua lea tulaga i le vine vine, ona o lona tulaga lauiloa e tupu tele ona o le amataga vave vine, lapoa tetele o fuifui ma fualaau suamalie. E taua le matauina o le tutusa o vine "Liua" e ala i le natura o foliga vaaia ma le tofo faatasi ma galuega o ia lava mea. Kraynov - ituaiga "Novocherkassk Anniversary" ma le "Victor".

Uiga o fualaau vine ma vine "Liua"

O le a-lena mea, ma o fuifui vine e matua maofa i lo latou tele ma le mamafa. Aemaise lava o le mamafa o le mamafa o le tasi paipu e tusa ma le 1 kilokalamaPeitai, o le maualuga o le ausia e oʻo atu i le 3 kilokalama. O le foliga o le fusi e masani lava ona faʻasalalau pe faʻafiafia, ae o loʻo i ai foi ni fusi e leai ni mea. O lona taatele e masani lava o le auala poʻo le faʻasalaga (sili atu ona masani ai faʻapipiʻi fua).

Ae e sili atu ona mataʻina le tele o le Suiga o vine. I le i ai o se foliga o le solo, o le mamafa o le mamafa o le 13.9 kalama. O le maualuga o le mamafa o vine o le 20 kalama, lea e tele mo vine.

O le tele o le averesi e tusa ma le 3.6 cm i le 2.4 senitimita. O vine tetele o lenei ituaiga o vine ei ai le lanu piniki piniki po o le samasama-lanu enaena, lea e toetoe lava a le lagonaina pe a 'ai, ona o lona tino lanu. E ufiufi foi le pefu i se paʻu vevela manifinifi, o loʻo i ai se laei paʻepaʻe.

O o latou tino o se meaʻai tele, o loʻo aofia ai le tele o le sua. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga kemikal e aofia ai le 17-19 grams o le suka i le 100 kupita senetimita o le pulupulu. I le taimi lava lena, o le faailoga o le acidity e na o le 6-7 kalama i le 1 lita o le voluma. O le tofo o le vine e matua fetaui lelei lava: o se suamalie fiafia e faʻapipii ma sina mea itiiti o le ita. E le gata i lea, na o vine mamago ei ai se manogi manaia.

O lenei ituaiga o vine ua fuafuaina mo le faaaogaina o laulau. Maualuga maualuga o le sua ma le suka i totonu o le pipi saunia lelei lelei vine mo le uaina. E le gata i lea, e lelei tele mo le taumafa fou.

O le fua o fualaau vine "Suiga" - o le a le mea e faamoemoeina?

O vine "Suiga" i le upu moni o se tasi o fua sili ona fua. I pitonuʻu fesuiaʻi lelei, o lenei vine e maua mai ai le seleselega muamua mai le vao vao i Aokuso, ma o vine i luga o le laasaga na faʻataʻamilo i le ogatotonu o Oketopa.

O le gafatia e fiafia i le seleselega lona lua i le aloaliʻi e iloagofie ai lenei ituaiga o vine mai isi mea uma. Fua o le fua tasi vine vine "Suiga" faia le 20 kilokalama o vine. O fua o le gaosiga e mausali.

O lona togavao e mafai ona ola i se lapoa tetele e pei o le faapipiiina, ma i lona lava aʻa. O le togavao e maualuga lona malosi e fai ai fuga. E matua lelei lava tamaititi. O le faʻamalologa e faia na o ia lava, faafetai i fugalaau fugalaau. E le gata i lea, o le "Transfiguration" vine o vine vine e mafai ona fetuunaʻi lelei i tulaga fou e tuputupu aʻe ma se tau fou.

Le lelei o vine vine "Suiga"

  • O lenei fomu o loʻo i ai se vaitau vave tele, talu mai lena taimi o le vaitau vegetative na o le 110 i le 115 aso. I le taimi lava e tasi, o le tino o fua o lenei vine e faigofie lava ona fuafuaina e ala i le na o le tataina i ai - o le vaivai o le pi ma o se faailoga o le matua.
  • O le lelei o lenei ituaiga o le leai moni o laulaʻau i lalo o tulaga tau ma tulaga lelei o le palapala.
  • O le fesuiaiga o vine vine e matua fetaui ma soʻo se ituaiga o rootstocks ma o loʻo i ai le malosi maualuga. O le mea lea, o lona toe gaosia e matua faʻamalosia.
  • Faʻafefe o le aisa "Suiga" e faatatau i ai maualugaE le faʻaleagaina le fafie i le sau i le -23ºС.
  • O lenei ituaiga o vine o le a sili ona aoga ona o le maketiina o vine ma vine, faapea foi ma le talafeagai mo femalagaaiga mamao.

Itu leaga o vine "Suiga"

  • E ui lava i le lelei o le tetee atu i le maualalo o le vevela, e manaʻomia pea e le vine le tausiga - aʻo leʻi amataina le kiona, e tatau ona puipuia lelei.
  • O le tele o taimi e mafai ona aafia i faʻamaʻi faʻaleagaina o uiga o vine. Faailoga o le tetee atu i faʻamaʻi e na o le 3.5-4 pito.

E malie foi le faitau e uiga i vine vine.

Faatonuga i le au faifaatoʻaga i mea taua o le totoina o vine "Suiga"

Aʻo leʻi alu atu i le totoina saʻo o le vine vine, e taua le faʻamalamalamaina o oe lava i faʻamatalaga autū o lenei gaioiga, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona totoina se vine lelei.

  • I le palapala, o lenei ituaiga o vine e le o se mea e sili ona manaia. Ae ui i lea, o taunuuga sili atu i le galueaina o soo se vine e mafai ona ausia i le eleele lanu uliuli.
  • E le tatau ona sili atu le soona inu o le eleele, ae o le mago e afaina ai foi le vine. E taua le filifilia o le filifiliga aupito sili, faatasi ai ma se tulaga maualalo o le vai i le 1.5 mita.
  • A filifilia se nofoaga mo le totoina, e taua le amanaʻiaina o le malosi o le aʻa o le vine vine, lea ua faia i luga o le taimi. O le mea lea, e le tatau ona i ai ni laau tele po o isi laau latalataaua latou te tauva ma vine mo meaʻai.
  • E tatau ona susulu le nofoaga e tulaʻi mai ai i le ala sili ona lelei ma e le afaina i matagi malulu mai matu. O le mea lea, o le filifiliga silisili o le itu i saute o le fale poʻo isi fale i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Tuutuuga ma ituaiga o totoina vine "Suiga"

E pei lava o se isi lava laau, lenei ituaiga o vine sili ona totō i le tautotogo.

Ae ui i lea, o taunuuga lelei o le tuputupu ae o vine e mafai ona maua ma i le totoina o le autumn. E taua le mafaufau pe o le a le ituaiga e te filifilia mo lona tulaueleele. A uma mea uma, e mafai ona totoina vine i le fesoasoani o fualaau aina, ma e ala i le faapipiiina o tipi e vavae ese mai le "Liua" vine i luga o laau o soo se ituaiga vine.

I le tulaga muamua, o le taimi o le tautotogo e sili atu, i le lona lua, o mea uma o le a faalagolago i le tulaga o le seleselega ma le faʻatauga (o le uliuli o le malologa, o le lanumeamata ua maeʻa).

E faapefea ona toto lelei fua o vine "Suiga" faatasi ai ma le fesoasoani a se fua

Muamua lava, e tatau ona e pikiina se fua lelei. E tatau ona:

  • E le faʻamaʻi ma e le mago, a leai o le a le mafai ona fofo, pe o le a matua tiga lava le tupu. O le fuaina mai o sea fatuga o le a itiiti.
  • Le lanu o le aʻa o le fatuina e tatau ona papaʻe.
  • O le koluse e tatau ona lanumeamata. A leai, o le a le talafeagai foi le fua.

E sili le lelei ona eli lua mo le totō ile 1-1.5 mita mai le tasi. O le loloto o le lua e tatau ona tutusa le lua taimi o aʻa o le fatu.

O le mea moni e faapea, ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele, e tatau ona e manaʻomia lou tuʻuina o le eleele lelei e fefiloi ma mea faʻalaʻau (faʻamaualuga humus pe na o le tulei). I le pito i luga o lenei paluga e tatau lava ona ufiufi i se palapala o palapala, e aunoa ma le fuga. O le mea lea, pe a tatou eli se lua, tatou te momoe lava i le afa e pei o le fagu.

Ona tatou tuu ifo lea o le fatu i totonu o le lua ina ia le maualalo lona ua i lalo o le palapala. E tatau ona saunia le fatuga - faʻafefiloi i le vai mo se aso ma togafitia i se aʻafiaga tuputupu ae o le aʻa (le fualaau faasaina "Gumat").

A o leʻi tuʻuina atu i totonu o le lua, e taua le faʻapipiʻi faʻamalosi o aʻa i se mea itiiti ma se pulu. O le lua ua tanumia ma le malulu tele. Mo le faʻafeinu, e mafai ona e faʻaaoga pe tusa ma le 3 pakete vai.

Totoina o vine "Suiga" ma ni mea e selesele ai

Ua uma ona matou taʻuina atu e mafai ona faapipiiina ata e pei o le "lanumeamata" po o le "uliuli". E le gata i lea, o le tui ua faia uma i luga o le fanua ua maeʻa, ma i le amataga o le tautotogo e moe pea. Ae, i soo se tulaga lava, e taua le saunia o mea uma e lua ma le vave faʻasoasoa.

E tatau ona iai ni mata e 2-3 matamea o le a lava mo le tuputupu ae lelei. I le faavae latou te manaomia e vavae, tuʻu ai na o ni nai millimeters i le pito sili ona maualalo.

E tatau ona tipi i foliga o se tina i itu uma e lua. A o lei faapipiiina, o le tipi e tatau ona tutu i le vai mo ni nai aso, ma e tatau foi ona faʻafefete i se fofo o le "Humate" (na o se vaifofo o le 10 mataʻu i le 1 lita o le vai e faʻaaogaina).

Pe a faapipiina vine i le tautoulu, e taua le fufuluina o ia mea ina ia sili atu le faasaoina o le susu i totonu ia i latou ma faateleina le tetee atu i le kiona. Mo lenei mea, tipi mo se minute sosolo i totonu o palapalua suamalie ma velaona faʻamalulu lea i le vai malulu.

E tatau ona vavaeeseina muamua le faʻatau, ma aveesea ai le vao tuai. E le gata i lea, e vaʻaia ma le faaeteete ina ia naʻo se tipi e mafai ona fetaui i le vaeluaga (pe afai e lautele ma lautele le faʻatapulaʻa, e mafai foi ona e togiina le 2-3 'oti). E faʻamamaina lelei lona pito i luga i le lamolemole.

E le gata i lea, o le tipiina ua tuʻuina i le vaeluaga, o le faʻamaumauga o loʻo faʻamalosi lelei ina ia mafai ai ona sili atu le faamaufaailogaina o le nofoaga o fesoʻotaʻiga i le va o le tipi ma le faʻaaogaina o faʻatau.

E lelei tele le faʻatauina o le faʻatau ma se fasi ie, o le a faʻavae i lona lava tausaga e sosoo ai.

Mo le taumalulu, o le nofoaga o tui e faʻafefiloi ma le omea.

Tulafono mo le tausiga o vine o le a fesoasoani e faateleina ona fua

O le viticulture o se pisinisi faʻalavelave faʻalavelave, lea, e ui i lea, e tauia lelei i fua lelei ma lelei. Ina ia mafai ona ausia taunuʻuga aupito sili o le "Suiga" o le vine vine, e taua le mataala tele i le vao ma aua nei galo e fagogo ai, fafagaina ma faia ni teuteu masani. Le saʻo le faia o le a talanoaina i lalo.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le faʻamautu lelei o vine?

O vine, e ui lava latou te manaʻomia le lelei o le eleele, tele vai e mafai ona afaina e lua mo le vine lava ia ma mo le seleselega faalauaitele.

E masani ona fautuaina le suāsusu masani aʻo leʻi tupu le fuga vine, ma i le faaiuga o lenei vaitau. Faʻateleina le suavai na o taimi o ogaoga matagi. I le taimi lea, e taua le eli i luga o se pu paʻu (pe tusa ma le 5 inisi le loloto) faataamilo i le ogalaau vine ma faʻafefe. O le mea lea, o le palapala o le a faʻamaluluina atili pe itiiti foi le mamafa.

I le tulaga o le mamafa o le vaʻaia i le taimi o le faʻavaeina ma le faʻatoʻaina o le seleselega vine, e tatau ona eli ni alavai faʻavaivai po o ni vaʻa. O le a latou faʻafefe le susu o le susu, lea e ono aʻafia ai le tofo o vine "Suiga".

Lauina ma laei e faʻaleleia ai le lelei o le eleele

O le mulilua e taua tele le aoga mo le totoina o vine. E na o le tautotogo ma le autumn e faia, aua i le taumafanafana e mafai ona mafua ai le faʻafefeina o le aʻa o se togavao vine. I nei vaitau, e le gata ina taofia ai le susu i le palapala, ae fafaga foi i mea e tatau ai mo vine.

Mo le mulching e faʻaaogaina humus, i le tulaga pe a leai - peat. O le lafoaia o se laʻau o le mulch e sili atu ona lelei i se vaega o le 3 senitimita, e faʻapipiʻi i le maualuga o le aʻa o le vine. E taua tele le mulumulu aʻo lei amataina le kiona, talu ai o se laʻau o mulch o le a puipuia ai vine mai le malulu.

E faʻaaogaina foi faʻamaʻi faʻasamaʻi-potassium faʻamalolo mo le fafagaina o vine, lea e fautuaina ina ia faʻaaogaina i le tautotogo aʻo le i fuga.

E faapefea ona ufiufi vine?

Talu ai o lenei ituaiga o vine e mai i laau toto, o le faapalepale o le kiona i le ogatotonu ole a vaivai. O le mea lea, e tatau ona ufiufi vine "Liua" mo le taumalulu. Mo lenei, o le tele o vine (pe tusa ma le 75%) ua aveesea. Lelei sili vao vao i le eleele ma fufuluina i le palapala. I luga o le palapala e mafai ona ufiufi i vaovao, faʻapipiʻi i luga o paʻu po o siteki i luga.

E sili atu le faigofie o tamaʻi vine ma fatuga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le tuai tuai, lea ua uma ona pa'ū i lalo. I le faʻavaeina o vine i le va o vine, e sasaa le palapala ile totonu seia maeʻa tapuni e le seedling le eleele. I lenei tulaga, o le eleele e sili atu le le faamaufaailogaina ina ia aloese mai le faaleagaina o vine.

Tulafono mo le teuteuina o vine vine "Suiga"

O le teuteuina o vine e faia mo le tele o faamoemoega. Muamua, faatasi ai ma lana fesoasoani ua fai le togavao vine. Lona lua, o le fua o le seleselega e faʻatulafonoina, talu ai ona o lona tele naua e mafai ona aʻafia ai le lelei. Tolu, o teuteuga e fesoasoani e faaosofia ai le tuputupu ae o ni vine mama.

O le teuteuina e tatau ai i le tautoulu. Afai, peitaʻi, faʻapuupuuina lālā o le vine i le tautotogo, ona tatau loa lea ona faia aʻo lei fuga. O foliga o le vaomatua e sili atu le manaia. O le mea lea, o fuifui vine vine o le a matua lelei lelei lava. O le umi o le vine vine e masani ona faapuupuu i le 6-8 buds, faatasi ai ma se numera sili ona lelei o tipu o 24-35 vaega.

Ina ia aua le togiina le vao ma se fua tele o vine, e taua foi le aveesea. E sili ona lelei le tuʻuina o le tasi auʻau i luga o se fana e tasi. E toʻatele foʻi e aveesea faʻamaʻi mai i laasaga, taumafai e faʻaleleia le fua o fua.

Pest pulea vine "Liua"

O lenei ituaiga o vine vine ei ai le tikeri maualuga o le tetee atu i le faatoilaloina o ituaiga fomaʻi eseese. Mo le puipuia e taua le faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le 2 le totoina i le tasi vaitau.

O vailaʻau, o fofo o loʻo folasia, o ni faʻamaʻi ma faapitoa le paluga o Bordeaux, o le maualuga e le tatau ona sili atu i le 1%.