Bogatyr

O ituaiga eseese o peach: faamatalaga, fautuaga i tausiga

I le taimi nei e mafai ona e vaʻaia se laau ola i totonu o togalaau uma. Ae le o taimi uma e mafai ai e lana seleselega ona faamalie le tagata e ona. Aiseā?

E mautinoa lava le le tausia o le laau e le talafeagai.

Ae e te leʻi filifiliina soʻo se filifiliga, e tatau ona e faamasani i uiga o ituaiga lauiloa. O le mea moni, mo le vaʻaia o le tau o le itumalo lea o le a atiina ae ai, o le tuufaatasiga o le palapala ma le nofoaga ua filifilia mo le tuputupu ae e taua tele.

Na o le tausia o ona manaoga uma, o le a mafai ai ona e fiafia i se seleselega mauoa ma maualuga.

Delicious "Redhaven"

O nei vaʻavaʻa tele, o peʻa malolosi e sili atu ona matagofie mo fale-matutua ma pisinisi. Pauna latou i nisi taimi ausia 150g. Le lanu o le fua o le samasama samasama, e pei o le moli, ma paʻu mumu po o togitogi.

O le aano e sili ona manaia, samasama samasama, faatasi ai ma nai tamai fugalaau, mumu, o lo oi ai se tofo matagofie ma se meaʻai suamalie.

O nei peaches latou te maua saʻo se tasi o togi maualuga mo le tofo. I le pito i luga o le fua, e mafai ona e vaʻavaʻai i se tamai pu poʻo se pu. O le uʻamea i luga o le manava e sili atu le maualuga. O le siva e lautele i le lautele ma loloto. Paʻu lapoa, ma se pito maoaʻe ma se mea mataga, lelei faigofie ona vavae ese mai le pulupulu.

E tusa ai ma le taimi o lo latou matutua, ua vaevaeina fua o le palu i ni vaega se tolu - o nei vave, tuai ma le tele o fua eseese. Pese "Redhaven" o fua ia uluaʻi matua. E mafai ona aoina le seleselega i le amataga o Aukuso.

O laau o lenei ituaiga e maualuga tele.. E i ai la latou laʻau paʻu mafolafola, lapotopoto. O laulaau e manaia, lanu meamata, lapoa, ma ni nai pito mafiafia. Fugalaau e laiti, foliga-logo. O le fua o lenei ituaiga e maualuga tele, o se tasi lea o le tele o ona lelei.

O mea lelei e totoe o le ituaiga "Reyhaven" e aofia ai le manaia tele, lapopoa o fualaau aina ma le lelei o le felauaiga. O nei peaches e manaia lautele mo le faʻaaogaina.

O le pito i lalo o le itiiti le tetee atu i le kiona ma faʻamaʻi e pei o le Mealy Dew ma le osofaʻi, faʻapea foʻi ma sina toilalo o le lamala ma le le mautonu e faʻamalosi.

O mea autu o le tausiga o le vao e masani ona teuteuina, faʻamaʻi atoa, taimi e sili ona lelei le fafagaina o aʻa ma le puipuiga mai malulu malulu, faʻamaʻi, ma faʻamaʻi.

O le teuteuina o se fasi laau e faia ina ia faʻaleleia ai foliga o le pale, faʻaitiitia le avega i luga o le laau, faʻateleina le taimi faʻatupulaia, ma isi.

Aʻo le i amataina lenei faiga, e tatau ona fuafua le skeletal branches. Faailoga le maualuga o le maualuga o le ogalaau (masani pe a ma le 50 cm luga aʻe o le fuga) ma filifili se tasi o lala sili ona malolosi. O le lua skeletal lala e filifilia i le 4 buds mai le muamua, i le isi itu o le ogalaau.

Faʻalogo lelei o le pito o le lala e le o maoaʻe. O le isi lala e filifilia ina ia pe a vaai mai luga, o loʻo i ai i le va o le lua muamua. A maeʻa lena, o le a totoe le taʻavale ma isi vaega o pupu, ma e maua le palealii o le laau, e aofia ai lala e tolu.

O le lalaga pito i luga o laʻau o le peach o le faʻatupuina lea o le eleele ma minerale i le tausaga atoa i luga o le vaega atoa o aʻa. I le maeʻa o le tautotogo, aʻo le i faia ni peaches, i le 14 aso e tatau ona faʻafefe le laau i fugalaʻau.

A maeʻa le taimi o le vavalaʻau, ma o le uluaʻi ovary na faʻaalia i luga o le laau totoina o le ogalaau ma lala faatasi ai ma lenei vaifofo: 20g o le copper sulfate 10g o le boric acid 60g o le soda ash 1g o le 10 pata mata o le iodine 10l vai.

E taua tele le faʻamauina mo laau fua. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le a papaʻu ma o le a vave ona malepelepe. I le faatulagaina o le va, e tatau i le tagata ona amanaʻia le tau ma le vavalalata o le vai i le mea e tupu ai le laau. E tatau ona faʻamautinoa pe a uma ona faʻasusu o le eleele sa susu i le loloto o le 70cm ma e leʻi paʻu le vai.

Saunia mo le taumalulu e tatau ona amata i le mea moni e faapea i tafatafa o le seedling latou te paʻu lua lagolagotuʻu i luga o se taga e ufiufi uma ai le vao. I le itu i saute, i totonu o le malutaga, fai ni faamalama mo le mauaina o le okesene. I le pito i lalo, o le ato e faʻamau i se avega poʻo le faʻafefeteina i le eleele e puipui ai mai le fale e se matagi malosi.

Ina ia puipuia le aʻa mai le maalili, o le fatu laau ua totoina i totonu o se pepa lakapika lapopoa i le eleele lanu uliuli. O pito o le afifi o loʻo totoe i le tumutumu pe afai lava e lava e tapunia ai le liʻo faʻasolosolo i le tautotogo pe'ā uma ona faʻamafa.

O lenei mea o le a fesoasoani i le taofiofia o le susu ma o le a le mafai ai ona faʻamago le palapala, faʻapea foi ma le puipuia o aʻa talavou mai meaola faalafua e pei ona nutililii ma Medvedka. Faatasi ai ma le tuputupu ae o aʻa latou lava o le a mafai ona malepe i totonu o le polyethylene.

A maeʻa le faimalaga, i le amataga o le tautotogo, e tatau ona faia le togafitiga muamua o le laau e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese.

Togafitiga ma se 3% fofo o fesoasoani a Bordeaux puipuia peach mai le asteriasis, foliage foliage, kokomikoza, ma isi. O le isi gaioiga e faʻatinoina ia Aperila, pe a amata ona fuga le laau.

Whitewash fofo vai vaipuna o le lime ma le faaopoopoina o le sulfate apamemea puipuia le laau e le gata mai faʻamaʻi, natia i totonu o le paʻu, ae faʻasaʻo le faʻalauteleina o le fugalaau, lea e ono i ai, i le ala, ona o gutu o le po o le tautotogo.

Sunny Jaminat

O le foliga o nei peachima ua faaloloa, pipiʻi i itu, oval. I tulaga o le mamafa ma le telē, latou te aofia i fua tetele: mamafa 160g, maualuga e tusa ma le 65mm, le lautele e tusa ma le 60mm. I le pito i luga o le peach o loʻo i ai se laʻititi laitiiti.

O le tootoo e loloto, faigofie faʻapipiʻi o le manava, o le aʻa e puupuu ma mausali i le faavae. O le lanu samasama lanu samasama ma se mumu lanu mumu, e faigata ona fufulu ese pea pika, eleʻele masani. O le tino o le moli lanumeamata, e sili ona suamalie, suamalie, ma sina manaia malie. E leai se lanu o fua. O le ponaivi e tutusa, vavaeese lelei mai le fausua.

O le taimi faʻapipiʻi e pau i le amataga o SetemaE fesoʻotaʻi atu lenei ituaiga i vavao.

O laau e maualalo, ae o le ogatotonu o latou ola. O le faapaleina o le paina e pei o foliga o le polo, sina laugatasi i le tumutumu, felafolafoaʻi ma le pala. O laʻau talavou e lanu i lanu e lua. O le itu o loʻo faʻamalamalamaina e le la ei ai se paʻu mumu, ma i luga ifo o le paʻu - o le paʻu e lanu meamata.

Chechevichki paʻepaʻe, i ni mea laiti, laʻititi i le telē. O lau e lapopoa, e manaia, lanu meamata, ma laiti, liliu atu i se lapoa tele, e faʻasolo i luga o le pito i lalo. Fugalaau fuga-foliga, lapopoa, ma se mumu mumu. Maualuga maualugalaina mai 110 c / ha i le 302 c / ha. Fua i tausaga uma, e amata mai le tausaga lona tolu talu ona totoina.

O fua o se vasega "Dzhaminat" e maua maualuga le mafai ona feaveaia. I luga o le laau e matua i le taimi e tasi. Lelei lelei le taofi o latou tofo ma foliga vaaia mo le lua vaiaso. E sili atu ona puipuia le tumutumu i fuga o le tautotogo. I le tofoina o lo latou tofo, o nei peaches e tatau lava ona maua le 4.7 points.

Peach trees o lenei ituaiga e na o le tetee atu i ituaiga faamaʻi e pei o le klyasterosporioz ma siaki, ma e le mafai foi ona faapalepale i le malulu o le tau malulu.

Vaega o tausiga mo le ituaiga "Jaminat" e iloagofie ai mai isi laau pi, leai. O lona fualaau aina ma lona atinaʻe lelei e faalagolago i le lava o le suāsusu ma le faʻasusuina, faʻateleina le tetee atu i le sulu ma teuteu, ma, ioe, puipuiga mai meaola faalafua ma faʻamaʻi.

Pe a teuteuina se pi, o le pale o lona pale ua faia.. Afai o le lala o le laau e faasagatau le tasi i le isi, ona faia lea o le pale mai le fuainumera o le 4 skeletal branches. O laʻau luga e lua o loʻo tuʻuina i itu taumatau i pito i lalo. Le mamao i le va o lala o le 5 - 6 buds. O le tolu ma le fa lala o loʻo feagai ma le isi. Ua aveese le taʻiala, e pei o isi uma aʻa. O se taunuuga, tatou te maua se laau e iai ona lala malolosi e fa lea o le a atili fausia ai le pale.

A totoina fatu o le lua o loʻo faʻasaina i pakete e lua o le humusua soloaʻo leʻi faʻafefiloi ma le eleele lanu uliuli. O sea ituaiga e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaofuina pito i luga: 10 kilokalama o le manua palau 65 g fugalaau o le potash pe tusa o le 80 g o le ammonium nitrate 150 g o superphosphates topsoil, na aveesea mai le lua.

O laau pi e fiafia tele e faasusu. O le vai vevela e tatau ona i totonu o le 25 tikeri. I le taimi o le fausiaina o le fualaau aina, e tatau ona fafaga vai i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 10 aso, sasaa i lalo o le 2 pakete vai. O le le faʻavaivai e le manaʻomia foi aua o le a mafua ai ona pala le fua.

Le puipuia o le taumalulu laau manaomia afifi i ofu tuai. Ae ia ufiufi le ogalaau ma lala laau paʻu poʻo pine. O lenei mea o le a le gata ina laveaiina ai le ogalaau o le laau, ae faapena foi ona aʻa mai i roo.

Ina ia puipuia le laau mai meaola faalafua ma faamaʻi e talafeagai le tauaveina o le pulumu. Aʻo leʻi faʻamaʻaina le pi, e faʻamaluina i le 9% le chloroxide poʻo le 3% Bordeaux acid.

E faʻaluaina foi le pulupulu ma le 1% o vaifofo o le copper sulphate ma se vaeluaga o le 5 aso poʻo togafitiga faʻatasi ai ma DNOC (o vailaʻau faʻaleagaina mo meaola faalafua ma faʻamaʻi, 100g i le 10 l).

Pe a ma le 5 aso pe a maeʻa le fugalaau, e pei foi o le taumafanafana, e sosolo le laau i sauniuniga e pei o Decis, Dursban poʻo Karate Zeon.

E malie foi le faitau i fautuaga i le totoina o cherries.

Universal "Irganai Late"

O fua o lenei ituaiga e tele le lapopoa, lapotopoto. La latou mamafa ua lata 140gO le maualuga e 65mm ma o le diameter e 62mm. O le siva e laʻitiiti, vaapiapi. Faʻamaulalo ma le atuatuvale. O le suture o le manava e fai sina otootoga. O le pi pi e fai si puupuu, faigofie ona vavaeeseina mai le paranesi, mafiafia.

O le peach lava e lanu samasama, susulu, ma lanu mumu matagofie. O le fua e faigofie lava ona aveese le peel, lea e tutusa le mafiafia ma sina paʻi laitiiti. O le tino e susulu, moli, mea malie, suamalie i le tofo ma e leai se mea e mafai ona iloa.

E manino, suamalie le suamalie ma sina mea itiiti. E laʻititi le maʻa, vavae ese mai le fusi. O le fua o le atoatoa o fua o fualaau aina e pau i le aso 5 o Setema, lea e faatatau i le ituaiga o mea e mafaufau i ai i le tuaiina o pipi.

Laʻau O lenei vailaʻau o loʻo i ai se pale lanu lauulu lauulu lauulu, ma se pito laʻititi luga. I luga ma le maualuga - ala. E i ai a latou fulufulu saʻo ma fusi faʻatasi ma se tamai pito. E iai vaega e tolu e lua, e lua o laʻau, ma o le ogatotonu e tatau ona ola.

O laulaau e lautele, e foliga mai e foliga mai, tusi i lalo ma le pito. Fugalaau laʻau-tele ma se lanu mumu. Fugalaau e tupu i le ogatotonu o Aperila. Petiole e oʻo i le 10 mm le umi, faʻaigisi. Fruiting e tupu, i se tulaga sili atu, i luga o moli fefiloi.

O le gaosiga e amata mai le 87 c / ha i le 208 c / ha. O laufanua e faʻataʻateleina i le taimi e tasilea e sili ona lelei mo togalaau laiti, aua e mafai ona vave ave uma fualaau toto

O uiga lelei o lenei ituaiga o fua lelei fua e mafai ona faʻaaogaina. O le ola ola e oʻo atu i le 10 aso mai le taimi o le seleselega. Tau maualuga le tofo o le tofo - 4.6 points. O nei laau e fua mai i tausaga taʻitasi. O le gaioiga faʻapipiʻi e talafeagai lelei i vaʻapuna. O lenei ituaiga e talafeagai mo faamoemoega faapisinisi. E matua lelei lava.

O se tasi o mea sili ona leaga o le tuai ona ulu atu i fualaau aina, naʻo le lima o tausaga talu ona tulaʻi. O fua e maualalo ifo nai lo Jaminat. E le teteʻa i le sogi, faʻapea foʻi faʻamaʻi tetele o peach trees e fuga ma fusi.

A o leʻi teuteuina, tatou te vaʻaia se numera tele o tipu, e le mafai ai ona vavae 3-4 lala skeletal mo le faʻavaeina o le pale. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻapotopotoina se tasi o paranesi.

I totonu o se laau e tolu ona lala tetele, o lala muamua e lua e toso faatasi, ma i totonu o se laau ma le fa, o le lala lona lua ma le tolu. Afai e leai ni lala malolosi i luga o le laau, ona pale o le fuʻana tupu i le tausaga talu ona tulaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali mo le faʻamalosi o lala o le skeletal ma na o le tipi ese uma o lala e le manaʻomia. A le o lea, o le maualuga o faanaunauga o paranesi e mafai ona sui ma avea ma mea e sili atu ona mamafa.

Ina ua uma ona fausia le pale, ma amata ona fua mai le pi, o le tumama teuteuina e faia i tausaga taʻitasi. O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai le gaoioi o le fua o loʻo iʻu i le pito i tua o le pale, lafoai le tele o lala, ma puipuia vaega ola maloloina o le laau mai faʻamaʻi pipisi.

E le mafai ona fafagaina le pi ma faʻamaʻi faʻamalolo i totonu o le autumn. Latou te saofagā i le tafe, ma o se taunuuga, o le a le mafai e le laau ona "moe" i le taimi ma lamatiaga e afaina mai gutu malulu.

O le taimi ma taimi ole fafaga e faʻalagolago i le vaega o le fesuiaiga lea e totō ai le peach tree. Mo le fuafuaina o le maualuga o le eleele, e tatau ona fai se faataitaiga o le eleele.

E ave le sipuni mai le loloto o le itiiti ifo ma le 40 cm ma faʻapipiʻiina i totonu o le alofilima o lou lima. A pa'ū le eleele, o lona uiga e le lava le susu o le eleele. Le mea lelei, e tatau ona pipii lelei le meaʻai ma aua le faʻafefete lima. Ina ia faʻaitiitia le tafe o le sua ma saunia le laau mo le taumalulu, o le suāsusu mulimuli e faia i le taimi o le togiina o le vaʻa latalata ma le faʻaputuina o palapala.

I le taumalulu, e le gata o le malulu e matautia, ae o le vevela foi o le paʻu. Ina ia aloese mai ai ua fautuaina e fufulu le ogalaau ma lala o le laau ma se vaifofo o le limelea o le a atagia mai ai ave. O le puipuiga lava lea e tasi e puipuia ai le laau mai meaola faalafua lea na tuu o latou tino i totonu o le paʻu seia oʻo i le tautotogo.

O vaega o le tulaueleele mo vasega uma o se pi e foliga tutusa. E tatau ona loloto le lua, eli ma faʻamaʻi 2-4 vaiaso aʻo lumanaʻi le aso faʻatulagaina. E lelei tele le filifilia o se nofoaga mo se laau lata i le puipui o le fale e feagai ma saute. Ona puipuia lea o le pi mai matagi ma o le a maua ai le vevela vevela mai le puipui e vevela i le la.

O le laau e totoina i se mamao e 20 cm mai le fale ma se malulu laʻitiiti i le puipui. O le totoina o le taimi e sili atu ona lelei e filifili ai i le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. Mo le itu i saute e sili atu ona lelei le faʻatulagaga mo le pau. I lenei tulaga, o le laau mai le vasega pepe e vave ona paʻu atu i le lua. I le taimi o le taumalulu o le a mauaa, ma i le tautotogo o le a taitaia ai lona malosi uma i le tuputupu ae.