Faatoaga faatoaga

E faapefea e se moa ona solia (fafaga) se moa

I totonu o moa feʻaveaʻi, o le fesili o la latou fefaʻatauaiga o uluai mea ia. Faatasi ai ma lenei malamalamaaga, e oo lava i se faifaatoaga o le a mafai ona fuafua le aso fuafuaina o le faatalitali mo le fanau ma le numera o manulele e manaomia mo gaoioiga faapisinisi. Seʻio tatou tilotilo i mea uma o le gaioiga o moa.

Alofa siva

E amata uma lava i le fesuiaʻi, pe a oʻo le tama i le 24-26 vaiaso le matua.

E te iloa? E i ai se ituaiga o uliuli e pei o le po, kury - Ayam Chemani (Initonesia). E le gata i lea, o gaioiga uma, e aofia ai ponaivi, e lanu uliuli, e oʻo lava i le toto o ia manulele e pogisa.

O le moa faataamilo i se moa, faaititia se apaau ma viliina i lona paʻu. E le gata i lea, o loʻo i ai isi faʻailoga o le gauai atu (mo se faʻataʻitaʻiga, tufatufaina atu o le meaʻai). E tupu uma nei mea pe afai e le faʻamaligiina le moa.

A maeʻa muamua, o le moa e "solia" le mea na filifilia, o lona uiga, aʻe i tua ma taumafai e maua le pu saʻo, uu lona gutu ile tua o le ulu. E le foliga mai e sili atu le fiafia.

Faamasani oe lava i mea o loʻo i ai ituaiga o moa e pei o Sina Silk, Ayam Tsemani, Bielefelder, Foxy Chik, Kuban Red, Indokury, Hubbard, Amrox, Maran, "Master Gray", "Lohman Brown", "Redbro", "Wyandot", "Sussex", "Faverol".

O le faiga tuʻufaʻatasia o se taimi puupuu lava ma toe fai soo i le aso. I le auala, e mafai e le taitai o le pusa ona faʻafesoʻotaʻi ma soʻo se tagata pe a manaʻo.

E taua! Anomaly e mafaufau pe afai o le numera o feusuaʻiga i le ao e oʻo i le 22 taimi.

Vaega o le faiga o le faʻamalosia

I le taimi o le faʻamaʻiina o le malo (vaega pito i lalo o le inumaga), o le tagata o loʻo faʻasolosolo, ua fesuiaʻi, ma o loʻo faʻamalo le va. E le gata i lea, e pasi atu i le faletupe o le fafine ile tino ma tumau ai lana gaoioiga mo le tusa ma le 3 vaiaso. O laumei o loʻo taoto i lenei vaitau o le a faʻamaʻaina.

O se fuamoa e faia i aso uma i totonu o le moa, ma ua manatu o se fuamoa fuamoa. I le oviduct e alu atu i le fagaloa e feiloai ai ma le fatu, lea e sosoʻo i totonu e ala i le fagu malulu. A maeʻa le 24 itula, e faʻamalosi le atigi, ma liua i se atigi, ma alu ese le fuamoa.

E faapefea ona siaki fuamoa i luga o se siama i le fale

E pei ona e iloa, e le o fuamoa uma e tuʻuina i lalo o se moa e mafai ona puʻe. Afai e leai se afifi i totonu, ona leai lea o se tautalaga e uiga i le fanau. O le i ai o se siama i totonu o se fuamoa e mafai ona fuafuaina e ala i le i ai o pupuni toto i le sulugatiti, faʻamalamaina i se moli. E mafai foi ona e faʻaaoga se masini faapitoa - ovoskop.

Aoao pe o le a le ovoscope ma pe faʻapefea ona faʻaleleia saʻo fuamoa.

O le faʻatinoga o loʻo faia i totonu o se potu pogisa. Faatasi ai ma se pito mafiafia, e tatau ona faasino le fuamoa i le punavai malamalama. Faʻasaga le mea faʻasolosolo, o lea o le a sili atu ona faigofie le matamata i ona anotusi. Afai e te vaʻavaʻai i se vaega laitiiti i vaʻa toto, ona faʻamaʻaina lea o le fuamoa.

E taua! O fuamoa Brown e faigata tele ona faamalamalamaina, o le mea lea, e sili atu le filifilia o paʻepaʻe mo le susunuina.

Afai e leai se tui ma ni meaʻai i le sulugatiti, ae o loʻo i ai se paʻu o le toto, o loʻo faʻaalia ai le oti o le pepe. O sea fuamoa e mafai ona lafoina, e le tatau ona e faʻatali mo se moa mai fafo.

E fia moa moa

E le o se mea faalilolilo o le a matua tauva le toʻatele o tagata i totonu o le pusa mo tamaitai. O le mea lea, o le taʻitaʻi o le kulupu atoa o loʻo faʻamoemoe foi. Afai ei ai le tama tane ma e toatele tamaitai, ona leai lea o ni faʻafitauli. E le gata i lea, ina ia mafai ona mafaufauina moa o lona taitai, e le tatau ona totoina o ia i totonu o se moa, ae ia vaai ia i latou o se taitai i le lumanai.

O le a aoga foi mo oe e iloa ai pe aisea e ave ai e moa ni fuamoa laiti, pe aisea e le feaveai ai e moa fuamoa, pe aisea e toto ai e moa fuamoa.

O le numera sili ona lelei o moa mo le tasi moa o le 10-12 iunite. I totonu o le fafie iina e le tatau ona silia ma le toʻalua alii (talavou ma matutua). Afai e leai se fanau ua fuafuaina, ona e le manaʻomia lea o le "inseminator". E mafai ona vavae ese mo se vaitaimi faapitoa mai tamaitai.

E te iloa? E i ai se tulaga masani pe a ola le moa mo le 12 masina e aunoa ma se ulu (1945). E mafua ona o le mea moni na ia tuua le pito i lalo o le faiʻai ma taliga.

O le faagasologa o le faʻamaʻiina i moa e mautinoa e ese mai isi meaola. O le moa ua sauni e galue e sili atu i le tasi i le aso, pe a le faʻamaʻavale fafine. O ia, e pei o se tagata moni, faʻasoa ana meaʻai ma le tagata e fiafia i ai, siva faʻataʻaliʻoliʻo ia te ia ma naʻo pe a maeʻa vaega uma o le fefaʻaseseaʻi e alu saʻo atu i feusuaiga.

I totonu o le 20 aso talu ona uma le gaioiga, e mafai e le moa ona tuu fuamoa fuamoa, lea e faigofie ona fuafuaina e le i ai o se tai i totonu o le toso i le x-raying. Ma ia manatua, ina ia mafai ai ona manuia le fafagaina o moa i se lafu, e le tatau ona sili atu i le toalua alii o vaitausaga eseese ma a itiiti ifo ma le 10 tamaitai i le tasi "iniseti".