Totogi

Fafaga meaai a le Sunflower: faʻamatalaga ma le faʻaoga

O le taumafataga o le Sunflower o se oloa taua tele o meaʻai e masani ona faʻaaogaina i totonu o faatoaga. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le talisua a le sunflower, e mafai ona matua faateleina ai le gaosia o manulele ma manu.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i taumafataga a le sunflower, o le a lea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga.

Soo se taumafataga - o le a?

E toʻaitiiti e iloa le meaʻai o le sunflower. O le taumafataga o le sunflower o se tasi lea o taunuuga o le gaosiga i le gaosia o le suauu sasala, lea e maua mai i le faagasologa o le faʻamalosiina ma mulimuli ane aveeseina mai fatu o le sunflower. O le lolomiina o le faagasologa lea e sasaina mai ai le suauu mai fatu o le sunflower. Ma o le faʻaaogaina o le tuʻuina atu lea o le suauu toe tuʻu pe a uma ona lolomiina fatu ile solvent solvents. O se taunuuga, i le taumafataga a le sunflower pe a uma ona lolomiina le suauu totoe i le maualuga o le 1.5-2%. Matagofie le taumafataga - 600 kg / m3.

Faʻaaogaina o mea totino ma le tuufaatasiga o taumafataga o le sunflower

O le tuufaatasiga o taumafataga o le sunflower e aofia ai le 2% o le suauu, faapea foi le 30-42% o le protein ma le fiber.

E te iloa? Carbohydrates, o se vaega o le taumafataga, o loʻo tuʻuina atu i le tulaga o le sologa lelei.
E le gata i lea, o le falaoamata o le sunflower e aofia ai le phosphorus, vitamini B ma le E ma isi minerale, o le mafuaʻaga lea e matua taua ai o se faʻaopoopoga i le fafagaina o puaa, povi ma manufelelei. Ona o le maualuga o le methionine i le taumafataga, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le atinaʻeina ma le alualu i luma o meaola laiti. E le pei o le 'ai o le la, o le taumafataga o loʻo i ai le sili atu o le palatini. E i ai foi le paʻu i le taumafataga, ae le sili atu i le 16%, ae o le taimi nei latou te maua ai foi le taumafataga o le sunflower e aunoa ma le paʻu.

O le tuufaatasiga o loʻo i ai se faaletonu i le lysine, ae o le 'aina o le sunflower e toetoe lava a le aofia ai mea e faʻaogaina ai meaʻai, e le pei o isi ituaiga o falaoa. E faʻatusatusa i le taumafataga o le soya, i le kulumala o le index arabinoxylan e 117, o lenei mea e maua ai le maualuga o le digestibility o le polotini. E le gata i lea, o le falaoamata mata e tele atu vitamin B nai lo soya.

O ai ma pe o le a foi meaʻai i le taumafataga e faʻaopoopoina ai le 'aiga o le sunflower

O le taumafataga o le sunflower ua faʻaaoga mo le fafagaina o manulele, manu ma iʻa. E mafai ona faʻaoga uma i le mama ma avea ma faʻaopoopoga i le fafaga.

O ai e mafai ona tuʻuina atu le 'ai o le sunflower

Afai e te faʻaaogaina le taligala matala e fai ma meaai, e faʻaleleia ai le gaosiga o manu, ma faʻaleleia le lelei o meaola lafumanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o povi e faʻapupulaina le gaʻo i totonu o le suāsusu ma le gaosiga o susu i aso uma O tagata autu o le taumafataga o le sunflower o moa, e pei o moa vao. Amata ona faʻaaoga muamua mai le 7 tausaga o moa.

E le pei o isi ituaiga o taumafataga, o le lelei o le sunflower o lona maualuga maualuga lea e tetee atu i mycotoxins, lea o le a le mafai ai ona faʻaaoga le faʻaaogaina.

Mo moa e sili ona lelei le filifilia o le taumafataga faatasi ai ma sina vaega o le tane.

E te iloa? Afai e te fafagaina o le hens i le kuka ma le maualuga o le fiber, o le taumafa o le aso ma le fafagaina o mea taumafa e faʻaititia.

O tulafono o le faaopoopoina o le falaoa i le "lisi" o manu

Na matou iloa po o a meaai, ae e taua foi le malamalama i le tele o mea e faaopoopo ai i le taumafataga. O le lelei o taumafataga o le sunflower e faalagolago tele i le tele o shells oi ai. I totonu o le tino e tusa ma le 18%, o le mea lea pe a sauniuni le fafagaina o puaa, o se mea taua lea, ma e tatau ona faʻamalosia le 'aina o le sunflower ma isi mea faʻaopopo. O le taumafataga o le sunflower e matua mauoa i le methionine.

O tamaʻi povi e tuʻuina atu i le 1-1.5 kilokalama o le falaoamata mata, mo povi - 2.5-3 kg ia mea taʻitasi, ma puaa - e oo atu i le 0.5-1.5 kilokalama. I le tau mafanafana, e mafai ona tuʻuina atu ni launiu i le 35 g o le kuluga 'aina o le sunflower, e tusa ma le 10 g. tufatufaina atu i manu.

Mea leaga o le taumafataga a le la: o le a le mea e ono afaina ai le tele o le faʻaaogaina o le oloa

E faʻapefea ona maua ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le 'aiga o le sunflower, matou te mafaufauina. O se faʻaopoopoga lelei mo taumafa ma manu felelei. Faʻatasi ai ma ana mea aoga uma, o se vaega itiiti o mea e le aoga pe leaga foi e mafai ona aofia ai i le 'ai o le sunflower, mo se faataitaiga, mercury, lead, nitrates, T-2 toxins.

E taua! O le pasene faatagaina o nei vaega ua fuafuaina e le GOST
O mea leaga e pei o le eleele, pebbles poʻo tioata e le tatau ona aofia ai i le 'ai o le sunflower. O le mea lea, afai e filifili e faʻatau meaai a le sola, ona filifili lea o se kamupanisi talitonuina ina ia mafai ona gaosia e tusa ai ma le GOST.

Faʻasologa o le Fafagaina o Meaʻai

O le taumafataga o le sunflower e mafai ona teuina i le tele o potu e ufiufi pe i faaputuga i taga. Taofi le susulu o le la e le tatau ona paʻu i luga o le oloa. O le potu lea e teuina ai le 'aiga o le sunflower o loʻo teuina e tatau ona faʻapipiʻiina i se polokalama faʻaleleia. Afai e teuina le taumafataga i le tele, e tatau ona faʻafefiloi taimi. Ma afai o totonu o ato, ona tatau lea ona latou taoto i luga o papa po o fagu. E le gata i lea, e le tatau ona vevela le taumafataga i le sili atu i le 5 ° C pe a faatusatusa i le vevela vevela.

E taua! E le sili atu i le 6% le maua o le susu i le taumafataga o le sunflower, a leai o le a amata ona pala ma faʻapala le oloa.
Afai na faia le taumafataga e tusa ai ma manaoga o le GOST, ona tolu tausaga lona ola. O le faʻalavelave o le taumafataga o le sunflower o le 5th, o lona uiga, o le tulaga o le siosiomaga o aʻafiaga e itiiti.