Laʻau

Aphids i luga ole fale - auala e taulimaina ai i le fale

I le maitauina o aphids i luga o laau, latou te amata ai ona osofaia meaola faalafua. O pepe laiti e le gata ina faʻaleagaina fugalaau, ae faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia o le tino e oʻo atu ai i le oti o le mea na tupu. O tagata e totoina fale e tele a latou faʻalapotopotoga o mea faigaluega ma ni faʻamatalaga mataʻina i le auala e faʻaumatia ai aphids i totonu o fugalaau i totonu o le fale.

Afai o le aphids matautia i fugalaau o le fale, pe faapefea ona vave aveese faʻamaʻi ma o latou lava lima, o tagata taʻitasi e ona laau e vave ona filifili pe a uma ona aliali mai. Aphids o se tasi o nai iniseti pito iititi ma se faʻaloloa, e oʻo i le 2-3.8 mm tino. Lanu uliuli, lanumeamata, paʻepaʻe paʻepaʻe e totoina i luga o laau toto, fetuunai i tulaga eseese o soifuaga, ma uluola vave. O malo uma na fausia - o le iniseti fafine e lalagaina 70-80 'apa. O le tupulaga talavou e leai ni afaina e matua oʻo i le 15-18 aso ma maua ai fanau. O le tolu seti aphids e fagota ma faʻasalalau i nofoaga fou.

O le a se mea e foliga i ai aphid?

Faailoga o le faaleagaina o laau aphids

Iniseti e fafaga i le sua o le vaega faʻapitoa o laau totő: latou tuia i se lau o le lau, alalaʻau, fugalaau ma suʻe le vai.

I lalo o lau o aphid colonies

E tāua tele le iloa ma faʻamalosia aphids i le amataga o le atinaʻeina o le kolone. O le faʻaaogaina o se fale fou, e maua ai iniseti mai le pito i lalo o le laulaau. Pe a tupu le kolone, o le vaega o meaola faalafua e pasi mai le itu leaga o laulaau i luma. E tele taimi e maua ai e le au o fugalaau se kolone i lenei vaega. Ina ia taofia le salalau o aphids, e amata ia Me, asiasia ia totonu o le fale. Faʻalogo lelei i le tulaga o laulaau ma laʻau. A faʻamaligiina, ia maitauina i luga o le lau o lau lauulu e iai ni lanu samasama laiti. O mea ia o le aphid nutrition, lea e tuia ai le tino o le laʻau faatasi ai ma mea e faʻafofoga ma inu mai le sua.

Stains

Lafoaʻiga o pito i luga o laau

Afai latou te le faʻaumatia ia aphids i le taimi, i le faʻamalosia o laʻau, o le iniseti colony e salalau agai i luga ma le itu i tafatafa o le fugalaau, maua ai nofoaga fou mo le fafaga. O lalaga vavae laiti e matagofie i iniseti:

  • mea e tupu ai le tuputupu ae;
  • vaega muʻamuʻa o laau iti;
  • o pepe laiti na faatoa faatuina.

Laʻau faʻasolosolo faʻasese ma le faʻamaʻi faʻamalositino e gaosia ai lapisi lapoa ma lapisi. Aphids e masani ona nonofo i nofoaga faapena pe a lava meaʻai. O pupuu ma le kolone e foliga mai mai le afaina, e lanumoana-lanu, pei o loʻo ufiufi i le pefu. A maeʻa le leiloa o se vaega taua o le sua, o le vaega pito i luga o le laau ua faʻaleagaina. O le tuputupu ae o lau lautusi fou e laiti. E ui lava ina tatala, ae faʻatasi ma le faʻavavega o foliga, ma le tele o pu ma punctures. Ona o le leai o se laumei lanumeamata, ua leaga le atinae o le laau.

E faʻapena foi ona faʻavaivai, e le matala, paʻu, ma le tele o iniseti e pala. O fugalaau na matala e leaga, i pu, ma lanu enaena.

Faʻalogo! Afai e te vaʻai i iniseti i rosa, pe o aphids e aliali i luga o le Jasmine, nai lo le gasolo, sau i le vave e mafai ai.

Paʻepaʻe paepae i luga o laʻau ma vine

A maeʻa le toilalo o aphids, o laulaau e leiloa o latou foliga muamua. I le faagasologa o lo latou olaga, o iniseti e tuua i tua o le lafoaia i se foliga o se paʻu paʻu. E i ai le efuefu i luga o lenei fogaeleele, e mou atu le luster, o lau e foliga palapala ma pala. Faʻatasi ai ma le toʻatele o tagata, o le lau laulaau ua pala ma ua feliuliuaʻi. O mea faalilolilo paʻu e pipii i le stomata o lau. E faasolosolo malie, magogogo ma paʻu. O le oti o le pulupulu ma aʻafiaga laiti e tupu foi.

Lafoaia

Le mautonu foliga vaaia o laau

Ona o aphids, o le fugalaau ua vaivai. E ui lava i le amataga na o pitonuʻu i totonu na pisia i iniseti, iniseti, faatasi ai ma le kolone ua salalau maualuluga ma maualuga, pine, ua leiloloa le apili o le siaki maʻi mamaʻi:

  • mai le uluaʻi faʻailoga - togitogi lanu samasama, ona i ai lea o se faʻailoga, o paʻu laʻau ma faʻagogo;
  • totogo i le pogisa, faaleagaina, tusa lava pe a uma ona latou faʻaumatia le kolone, faʻasolosolo ma vaega malogo tumau;
  • lala mama, punou;
  • o laau laiti laititi ei ai se tasi pe lua ni mea tuputupu aʻe e aafia ai le oti.

Afai o aphid e faʻaalia i luga o se rosa i le lotoifale, pe faapefea ona tau, e tatau ona e vave fuafuaina. Iniseti na faʻasalalauina i luga o latou lava faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi ma viral, lea e masani ona oʻo atu i le oti o le laau.

Faʻalogo! O le le lelei o foliga vaaia o laau totino, o le mea lamolemole ma le laulauina o laulaau ua faailoa mai ai se ono mafai ona maua e iniseti.

O fea e sau ai aphid mai totonu o laau

Fua i totonu o le fale - auala e tau ai i le fale

O le faʻavae e afua mai i se tasi o manufeʻai - o se fafine felelei, lea e maua ai le tele ma le televave o fanau. I le fesili na faateia, o fea e sau ai aphid mai le fale, e tele tali:

  • o le fafine na alu atu i totonu o le fusi i luga o le upega namu;
  • meaola faalafua taitasi e ulu atu i le potu, puʻe i luga o lauulu o le fagafao, lavalava po o le ato;
  • aumai faatasi ai ma se fale fou fou po o se fugalaau;
  • o mai i fafo o le eleele na faʻaaogaina mo le gaosiga;
  • nofo i luga o se fugalaau na ave i fafo mo le ea po o se nofo mafanafana.

Fofo mo aphids i totonu o laau

Whitefly i luga ole fale - auala e taulima ai i le fale

I le amataga o le taua faasagatau i aphids, e mafai ona e taumafai e aveese faʻamalosi. Iloilo uma laulaau, pulupulu ma mea tuputupu aʻe, aoina ma le faʻapipiʻi iniseti ma faʻaaoga se pulumu vaivai poʻo se ie. O se auala aoga o se vai vevela mo mea aʻafia ma togafitiga maloloina, lea e faʻafia ona faʻagasolo faʻa-taimi seia oʻo ina mou atu le aphid.

O le fufuluina o le vai masani e le maua ai se taunuuga tele, e sili atu le faaopoopo o le fasimoli tagamea i le vai. O le fofo ua faia i se fua faatatau o le 6: 1. Ia fufulu foi i se ie malulu ua faʻamamaina i le fasimoli ma le vai, vaega uma o le laau, taumafai e puʻe uma mea faʻamaʻi.

Aphid e fufulu

O auala faʻainisinia e mafai ona faʻaaoga pe a itiiti ni iniseti. E masani ona faʻaauau pea taualumaga ona o le mea moni e mafai ona natia i totonu o nofoaga faigata. I tulaga ogaoga, ua aveese pepa ua afaina. O le tele o vailaʻau e mafai ona fasiotia ai aphids. Insecticides ua na o le pau lea o le auala e aveese ai pe afai o aphids manulele na faʻaalia i le jasmine, chrysanthemum poʻo le cyclamen. E manaʻomia e fale meaʻai sasainavailaau faʻasaina:

  • Ole fualaau faasaina e 30 Plus;
  • Fitoverm;
  • Inta Vir;
  • Lafo
  • Karate ma isi.

Faʻaaogāina vailaʻau, faʻaauau le tausiga e faʻamalosi ai le potu. O nisi oloa e tuʻuina atu se manogi le lelei.I le faʻaaogaina o iniseti, matou te manatua ai e lamatia mo tamaiti ma meaola, o le mea lea, usitai i ia tulaga manaomia:

  • o le gaioiga e faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga;
  • faʻaoga totigilima ma se sipili;
  • e le gata ina afaina, ae faapea foi togafitiga maloloina.

A uma togafitiga, siaki le tulaga o fugalaau. O le masani lava, i le taimi muamua e le mafai ona aveese uma iniseti, i nofoaga faigata e nonofo i ai ma e mafai ona toe maua. Faʻaalu 2-3 togafitiga ma se vaitaimi ile 7-10 aso.

Faamatalaga Faaopopo. O le fufulu o le a sili atu ona lelei pe a faʻapipiʻi le meaʻai i totonu o se ulo, aemaise lava pe a osofaʻia e paʻepaʻe paʻepaʻe.

Fofo faʻapitoa mo aphids i luga ole fale

Mealybug - pe faapefea ona tau i totonu o laau

O le manatu lauiloa e sili atu ona lelei le faʻasaoina o laau totō mai le osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi e ala i le faʻaleleia o le siosiomaga.

Lafu uila

2 sipuni tele o le pefu laupapa ma le 0.5 teaspoon o le suavai poo le eleele ua uma ona solo le soapisher i le 1 lita o le vai. A maeʻa ona fofo le fofo, e mafai ona e fufuluina lelei le laau.

Mea manogi mumu

O le pepa o le efuefu i luga o le pito o le naifi ua tuu i totonu o le 100 ml vai, ua kuka mo le 60 minute. Faʻamalosia se aso. A maea le filiga, o le afa o le sipuniti o le faʻafefeteina ua solo i le 1 lita o le vai.

Eliu

Paʻu o le lemon, moli po o le 'eleʻele e faʻamalosi i le faʻafefe vai mo aso e tolu. Ona faʻagasolo lea o fugalaau.

O le faʻasolosolo o le Eseta

Tapaa

O le asu asu tapaa e tuʻufaʻatasia ma le vai i se fua faatatau o le 1: 2, tuʻu ai mo aso e tolu. Faʻamama ma faʻavaivai i le vai i se fua faatatau o le 1: 1. E le tatau ona pa'ū le faʻafefete i luga o le palapala o le ulo, a leai o le a aʻafia le aʻa.

Laʻau moa mo taifau ma pusi

Pyrethroids e faʻaaogaina i vailaʻau vailaʻau vailaʻau. O nei gaioiga galue e afaina foi i aphids. O se vaega itiiti e ave ina ia le mu ai laulaau o le laau, e tusa ma le 2-5 pa'ū i le lita o vai.

E faʻafefea ona faʻaumatia aphids i totonu o laau

O se lamatiaga ogaoga i fugalaau - aphids i totonu o laau, auala e tau ai i le fale, e tatau ona vave faʻatutu. O isi auala e le aoga i taimi uma. O le mea lea, pe a faʻamamaina meaola faʻapitoa, e pei o orchids poʻo ituaiga e le masani ai o rosa, latou te faʻaogaina iniseti.

Aphid i luga o se rosa i le fale

I luga o rosa, o aphids lanumumu lanumeamata e masani ona masani ai parasitic. O kopi na mauaina e tuʻuina i totonu o se potu valavala mo le masina ma mataʻituina lelei o latou tulaga. O laau totő o loʻo faʻapipiʻiina ma fufulu tasi i le vaiaso e itiiti le faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi. E tele iniseti o loʻo faʻaaogaina e ala i le faʻapipiʻiina o masini.

Rose

E fetaui lelei mo le togafitia o potu malolo i iniseti:

  • Galue;
  • Bankol;
  • Mospilan;
  • Fitoverm;
  • Lepidocide;
  • Haupsin.

E aloese mai le atinaʻeina o se faʻamaʻievaniyas e feaveaia iniseti, o rosa e togafitia i fualaau oona latou filifiliga:

  • Fugalaau mama;
  • Tagata ola o roses po o isi.

Faʻalogo lelei! Lotu totonu ma isi laau totō o loʻo faʻapipiʻiina i iniseti i luga o le faletusi.

O le aphid lanu na faʻaalia i le Jasmine

O le puipuia o osofaiga o iniseti e faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina, e togafitia le togavao i ni maʻi pipisi. O le osofaʻiga o aphids i le jasmine e mafai ona vaaia e laulaau felanulanuaʻi, faʻavalea mai luga mai iniseti ma paʻu na faʻaalia i luga o le vao.

Black aphid

<

Faʻaaoga soʻo se vailaʻau, faʻafesoʻotaʻi, togafiti poʻo le faʻatinoina o mea:

  • Nitrafen;
  • Cololux BAU;
  • Atalar;
  • Mospilan;
  • Inta Vir;
  • Taitai

Faatasi ai ma se tamai kolone, i luga o le 1-2 tolati, e togafitia i se fasimoli poo se vaifofo vai, o meaʻai o tapaa, fualata, aniani, celandine, ma tomato.

Orchid Aphid

 Maitauina faailoga o le toilalo togi aphidsLaasaga, vave faia ni laasaga taʻitasi i le laasaga e faʻaumatia ai iniseti:

  • ua ave le laau i se potu mamao ina ia le faasalalauina le aphids i isi tulaga;
  • faatasi ai ma se omomi ua faʻamaluluina i vai o le fasimoli, ua fufulu laʻau ma laʻau;
  • Aveese fugalaau ma laulaau afaina;
  • ia siaki ma le faaeteete ia aso uma, matauina aphids, toe fai le faagasologa, faaopoopo i ai sina masini pati i le vaifofo.

Orchid

<

Lēmaʻi iniseti e mafai ona avea ma togafitiga faʻaleaganuʻu: faʻaaoga fasimoli, soda, infusions mai aniani, sosolo i luga o sipuni, nila, citrus peels, pepa vevela vevela. Latou te puipuia le faʻalauteleina o meaola faalafua e ala i le faʻaleleia lelei ma le fafagaina o faʻi.

Faʻaeteete ile tausiga o totonu ole vaomatua ma siakiina i taimi uma, i faailoga muaʻi o faʻamaʻi pipisi, latou te amata faʻafefe ai faʻamaʻi. A maeʻa le faʻamavaeina o le vailaau faʻamaʻi pipisi, e fufulu mama iniseti i se pulumu, faʻafeiloaʻi i le vai, ma faʻaaogaina vaega o laau. Faʻasalaga taua, e faʻaaoga ai iniseti.