Fualaau aina

Vaega o le totoina o tamato i totonu o le fale mafiafia ma se faʻamatalaga o ituaiga eseese

Tomato o se tasi o fualaau faisua autu i luga o le laulau a soo se tagata nofomau o Rusia, o le mea lea, e tatau ona tupu i luga taʻitasi pe i totonu o togalaau aina.

Ae i le avanoa e faatalitali mo le seleselega e umi se taimi. Faʻavave le maua o se faʻatoʻaga tele o aganuʻu lauiloa, e mafai ona e faʻaaoga le fale koli.

I la matou tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le auala e ese mai ai se laufanua kesi mai se fale lauʻeleʻele, ma pe ono mafai ona totoina tamato e faʻaaoga ai se fausaga o lenei ituaiga. Faitau foi i lalo e uiga i le taimi e totō ai fatu laau totato i totonu o se fale kati ma pe faapefea ona fai saʻo.

O le a le mea e ese mai le fale koli?

Ina ia malamalama i le eseesega i le va o le kiona ma le fale koli, e tatau ai ona mafaufau eseese i foliga o faʻavae taitasi.

O le falemalama o se fausiaina o le laʻitiiti, e le sili atu ile 1.3 mita.

I totonu o greenhouses e le faʻaaogaina le afi ma le moli, talu ai o le mafanafana masani ma le moli e tupu mai i le fesoasoani a le la ma le vevela, lea e faʻamalolo i le taimi o le faʻavae o humus ma le manurele. Ina ia maua avanoa i fualaau faisua e ola aʻe i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona siitia aʻe i luga ma itu; i fale o lenei ituaiga e leai lava ni faitotoa.

O le Greenhouse i ona tafaoga e matua ese lava mai le fale koli. E toetoe lava o taimi uma e maualuga tele - e oo i le 2.5 mita ma maualuga atu, ina ia mafai ai e se tagata ona atoatoa lona maualuga ma meafaigaluega faʻapitoa. I totonu o fale ma togalaau, latou te masani lava ona fausia ni fausaga lanu meamata o le lanu.

E mafai ona faʻapipiʻiina le moliuila ma le mafanafana i totonu o le greenhouse, faʻapea foʻi isi masini e pulea ai vaega eseese o le totoina o togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, masini e puipuia ai le vevela ma le vevela o le palapala ma le ea. Talu ai ona o le mafai ona faʻapipiʻiina tulaga faʻapitoa e manaʻomia e laau totō, e mafai ona ola fualaʻau i totonu o le kiona i le tausaga atoa.

E mafai ona tupu totogo e faʻaaoga ai lenei ituaiga o fausaga?

E le gata o le tumato, ae e manaʻomia foi ona tupu i totonu o greenhouses, aua o le aganuu masani e le faʻafeiloaʻi ai gutu. O le a mafai ona toto le laau i luga o le eleele sei vagana ia Iuni, ae i totonu o le lua masina o le taumafanafana, o le a leai se taimi e fua ai fua e oʻo i le iuga. Mo lenei mafuaaga, o le totoina o tamato i totonu o se fale lauʻeleʻele e masani ona faia i le ogatotonu.

O le metotia e manaʻomia ai le sauniuni ma le faʻaeteete ma le umiaina o nisi malamalama. O le faigata o loʻo taoto i le fatuina o tulaga manaʻomia, o se vevela o le ea ma le eleele.

Afai e te saunia saʻo le falemalama ma fualaau, fai le microclimate talafeagai ma faia ni galuega tausi i le taimi, i le faaiuga, o le a fiafia le aganuu i se seleselega matutua ma suamalie.

O a ituaiga fatu e filifili?

A filifilia se ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o se fale koli, ia gauai atu i le faamoemoega o le seleselega i le lumanai (faasao pe faʻaaogaina fou), tulaga maualuga o le itulagi, o le fua o le seleselega, o le taimi e gaosia ai ma le gasegase i faʻamaʻi. Mo le totoina i totonu o le greenhouse e fetaui ma ituaiga o tamato.

Yarylo

O le ituaiga na gaosia faapitoa mo le totoina o le lanu meamata. O se fualaau lapotopoto ma se mausali o le mamafa e tutusa le mamafa o le selau kalama. E tusa ma le 4 kilokalama o se fua e masani ona ao mai i sikuea mita o fanua.

Funtik

I luga o laau vavao, e oʻo atu i le maualuga o le 2.3 mita, o fua tetele e foliga mai e mumu. Latou te faʻamautu atoatoa a latou faʻataʻitaʻiga i le taimi o felauaiga ma toetoe lava a le sola.

Faʻafou

Eseesega e faatatau i ituaiga eseese, ae ui i lea, o loʻo i ai mea lautele. O fua ei ai puipui puipui e maua ai le tofo lelei. Ona o le malosi tele o le vevela, e le tafe ai tamato, ma o le foliga tutusa. O fua lelei atoatoa e maua mai ai le suamalie o le tomato.

Tina

O le maulalo o le vao ma le fuainumera o lālā e sili ona lelei mo se lauʻeleʻele. O lanu lanu samasama e maua mai le 120 i le 160 kalama i le mamafa.

Eseese ituaiga

O le tele o taimi i totonu o le greenhouse e totogo tamato, talu ai e sili atu le faigofie ona tausia i latou i tulaga o le laʻititi laʻititi o le fausaga. O loʻo faʻamalamalamaina e laau vevela e le oʻo atu i le sili atu i le 80 centimita le maualuga, ma se malosi malosi. O ituaiga faʻataʻitaʻiga e le lelei tele, latou te le manaʻomia ona fausia ma laasaga, lea e faafaigofie ai le tausiga o le seleselega i totonu o se fale kiona. O nei ituaiga e aofia ai mea nei.

Gina

O le ituaiga fou na fafaga e faifaatoʻaga mai Holani, ma i le taimi lava lea ua manatu ai o se tasi o mea sili ona lelei i le tele o fua ma fua tele-fua. O le maualuga o se laau e naʻo le 50 - 60 senitimita e mafai ona ausia. Afai e te tuputupu ae i se lau mafiafia, e mafai ona e maua fua tetele, e oʻo atu i le 400 kalama i le mamafa.

Denis

O le ituaiga aupito sili ona matutua, ua totoina i le Iunaite Setete, o loo faamatalaina i le taamilosaga lanumeamata o lanu mumu lanu mumu, e faaalia ai le paleni lelei ma le manaia. O le vailaau e lelei le puipuia i le lamala, o le malulu ma le osofaia o manu.

Leona Lion

Ua tupu le ituaiga mo le taumafa fou. Ua amata ona matua ma maualuga-gauai. O fualaau mūmū mūmū o se pepa laugatasi e fiafia i ai.

E faʻapefea ona sauniuni mo le tulaueleele?

A o leʻi totoina le sukamalama tomu e tatau ona saunia. Talu ai ona e le faʻapipiʻiina se masini faʻavevela afi i totonu o greenhouses, e faigata le faatumauina o le vevela lelei i totonu o le fale, ae e mafai lava.

Muamua lava, e tatau ona faʻamautinoa le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi o le paʻu ina ia oʻo i le po le vevela o le ea i se aso vevela e le mafai ona sosola ese mai i vaʻa.

Mo lenei mea e tatau ona e faia:

  1. Taʻu uma nofoaga o loʻo tuʻufaʻatasia ai vaega eseese o mea.
  2. Ufiufi le ata o loʻo taʻoto i luga o le eleele ma amata faʻataʻamilo i le nofoaga.
  3. I luga o le isi vaega o le ufiufi ina ia i ai se vaalele i luga o vaʻa.

E mafai ona e faʻamafanafanaina le avanoa i totonu o le fale kosi e faʻaaoga ai meaola, e aofia ai laʻau mamago, paʻu o manulele, manua fou ma otaota meaʻai. O lenei metotia e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le gaosiga ma le faʻaleleia o le eleele.

  1. I le tautoulu, e 50-centimita-loloto le loloto o loʻo eliina i luga o le nofoaga o le greenhouse.
  2. O le tino ua tuʻuina i luga o le lua e maua ai, aua i le tautotogo o le a le faatagaina e le eleele malulu.
  3. I le taunuu mai o le tautotogo, ua aveeseina le kiona mai le lua, ua tuu i totonu totonu o le lua, faatumu le lua i le tolu-kuata, ma i luga o le pito i luga o le fanua lafulemu, lea na eli mai le lua i le tautoulu (e tatau ona teuina).
  4. A maeʻa lena, e tatau ona faʻamalosi le mea e ufiufi ai luga o le faʻatulagaga faʻapipiʻiina.
  5. O le a maua ai le mafanafana ile greenhouse e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo fuafua i luga, ma tuʻu i totonu o le malo tapunia mo le lua vaiaso.

Sauniuniga o moega

O le vaiaso aʻo lei totoina tamato e sauni ai moega. Aʻo lei faia le faʻatulagaga, fua le vevela o le eleele, ma afai e foliga mai e itiiti ifo i le 10 tikeri, ua tolopoina le tulaueleele. I totonu o greenhouses ua faʻapipiʻi i totonu o fale, e faigofie ona faʻaputu ni moega maualuluga.

Ina ia puipuia le pa'ū o le eleele, i itu uma e lua o moega faataatia ai puipui o laupapa. O le maualuga o ia moega e amata mai i le 25 i le 40 centimita. O le lautele o le ala e faʻalagolago i le tele o le greenhouse poʻo le tele o tamato totoina. O moega sauniuni e tumu i eleele laulelei.

Tuputupu ae totogo ma pikiina

I totonu o le kiona na totoina ma totoina ma totōina fatu. Mo lona galueaina o le a manaʻomia ai:

  • keke peat or containers long;
  • saunia fatu;
  • eleele mama;
  • nisi meafaigaluega.
  1. O le eleele e sasaaina i totonu o ipu peat i totonu o koneteina.
  2. Ona faia ai lea o ni pu laiti i le eleele mo le totoina o fatu, lea e ufiufi i se fasi manifinifi o le eleele i luga.

E sili atu ona faigofie le totoina o fualaʻau i ipu o solo, aua i lenei tulaga e leai se pipi e manaʻomia, lea e mafai ona faʻaleagaina ai aʻa aʻa. Afai na totoina laau toto i totonu o se atigipusa, faatasi ai ma le oʻo mai o nei laulaau, latou te faia se pikiina, totōina o laau laiti i ni atigi pusa.

Faʻaiga ma fafaga

A o tuputupu ae le laau, e le mafai ona e faʻafefeina, ae e tatau ona e mulimuli i le eleele palapala.

A maeʻa ona totōina, e faʻamaluluina fatu ma tuʻu i totonu o lenei setete seia maeʻa le palapala - na o le isi mea e sosoo ai e talafeagai. I le ono aso ao le i totoina i totonu o se kiona, o vai foi e matuai suamalie.

Fafaga fafaga e faʻaalu fa taimi:

  1. pe a uma ona aliali mai pepa muamua, faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasamaʻi ma le maualuga o mea oona ma fuamosa;
  2. lua vaiaso i le maeʻaina o le faʻaaogaina o se mea faapena;
  3. 14 aso i le maeʻa ai o le fafagaina faalua, faʻaogaina i le faʻaaogaina o laei faʻapipiʻi, lea o le a fesoasoani i fualaau e toe faʻaleleia mai le faʻatulagaga o le togi;
  4. fa aso ao le i toe totoina i se kiona, e faʻaaoga ai le minerale poʻo le fugalaʻau.

O afea e mafai ai ona ou totoina ma pe faapefea?

O le taimi lava e ola ai fua ma ua matua, ua totoina i totonu o se kiona. O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  1. O le eleele e susu susu ma tatala.
  2. I totonu o moega na faia ai pupu.
  3. Ua faʻaofiina se togavao i totonu o lua, o loʻo aʻafia le aʻa ma ua ufitia i le eleele. E le tatau ona faʻamalo le eleele, e leai se mea e maua ai aʻa.
  4. E tolu aso talu ona totoina, e faʻamaʻaina ai laau.

Laasaga muamua

O laʻasaga taʻitasi o le faʻatoʻaga e manaʻomia ai le tausiga lelei ma le tausisia o tulaga talafeagai ile totonu ole fale.

  1. A o leʻi tupu.

    12 aso talu ona totoina fatu i lalo o le lauʻeleʻele, e tatau ona nonoa laau i le sulu. O le tele o taimi, o le vao o tamato ua faia i le tasi mea, ma aveesea ai fanau uma e ola mai i axils o lau ma aʻa, ma totoe ai na o le tasi laasaga lalo ifo ma se pulumu fugalaau. Aʻo leʻi amataina le fua o le fugalaau, e faʻamaʻaina tamato i aso uma e ono, e faʻaalu ai le lima lita o le vai i sikuea mita o le totoina.

  2. I le taimi o le fuga.

    I le vaitau o le vavao, o le faʻafefeteina ma le faʻaleleia o vaalele e avea ma se mea taua. I totonu o se kapeti tapuni, e le mafai e iniseti ona oʻo atu i laau, o lea e manaʻomia ai e le fai togalaau ona faʻafefeteina tamato ia lava. Mo lenei pulumu ma fugalaau lulu lemu, ona sosolo lea i le vai. Lua itula i le maea ai o le faʻatinoga, e tatalaina le fale koli mo le faʻalelei ma faʻaitiitia le faʻamafanafana.

    O le taofiofia masani o tamato i le vaitau o le vavao e tele sona sao, aua o le eleele susu e avea ai fua ma suavai ma suavai. Suavai i lenei vaitau o le faʻatoʻaga e pei ona taua i lalo: aʻo le i amataina le fua, e tusa ma le sefululima lita o vai e sasaa i mita taʻitasi.
  3. Ina ua uma ona tupu.

    I lenei laasaga, ua faʻaitiitia le malosi o le faʻavaivai. O le faʻaleleia o vaalele e faia faʻatasi ma masani masani e pei o muamua, aloese mai le maualuga o le timu. I nai vaiaso ao lei amataina le seleselega, o le susunuina o le vai e tapunia atoa. Afai e te le tuulafoaia lenei fautuaga, o le a sili atu le fiafia ma le tamaoaiga o tamato.

Tulaga e manaʻomia muamua

O le tausia o tamato e le faigata. O se vaega tāua o le tausiga o le taimi e tatau ai ma le faʻamaina o laau, puipuia le faaleagaina i le ala. E talafeagai ina ia mafai ona pulea le fuainumera o ovaries i luga o le laau, lea i soo se tulaga o le ai ai le taimi e tupu ai ma matua.

Mo tamato umi, o siteki po o sulu ua saunia, lea o loo tulia i tafatafa o le togalaau. A o tuputupu aʻe le leoleo, e maualuga atu ma maualuga atu. Vaʻavaʻai taimi taʻitasi i laau totő, ave faʻamaʻa, paʻu ma faʻamaʻi. E tasi i le lua poʻo le tolu vaiaso, e fafagaina tamato i le masima sulfate, uria ma le superphosphate.

  • Totogi

    E tasi i le vaiaso, e faamamaina tamato, e sasaa pe tusa ma le lima lita o le vai i lalo o laau taʻitasi. A maeʻa taʻitasi auala e faʻaleleia ai, e tatau ona lafoaia le fale koli e aloese ai mai le susu o le susu i totonu o le fausaga.

  • Lulu

    I totonu o se fale kati, e tatau ona matauina se faigamalo o le vevela: i le ao i le 25 - 26 tikeri, ma i le po - i le 18 tikeri. O ia faailoilo e mafai ona maua e ala i le lele ma le vevela i meaola o manu, faapea foi ma se punavai masani o le susulu o le la.

  • Masking

    I ituaiga eseese e avea ma fanau, o mea mulimuli e faamamaina i taimi uma ina ia aloese mai le gaogao. Pasynkovaya taualumaga e mafai ai e oe ona maua se vao, e aofia ai se tasi malosi malosi. Afai e te tuua ni laasaga se lua o loʻo i luga o le fogafale i luga, e te maua se lush vao, ae o lala uma e aliali mai i le axils i luga ole laasaga ua aveeseina ma le le alofa.

  • Malamalama

    E masani lava, na o le malamalama masani e faʻaaogaina i totonu o se kiona, ae afai o le tele o le greenhouse e faʻatagaina ai ma avanoa, e mafai ona e faʻaopopoina nisi faʻamalama faʻavae i foliga o moli susulu.

O le totoina o tamato i totonu o se fale laufanua e mafai ai ona e mauaina se seleselega tatau o fualaau suamalie suamalie. O le faʻapalapalaina o le fausaga ma le tausia lelei o aganuu i totonu, e le o se galuega faigata.