Currant

Auala e toto ma tausi ai currants uliuli

O le a le aoga o le currant currant?

O le fualaau lanu uliuli ua taʻua o se tasi o fualaau sili ona aoga ma suamalie. Laʻau uliuli e faʻaaogaina i vailaʻau, kuka. E faʻaaogaina mo le puipuia o nisi faamaʻi.

O le fualaau lanu uliuli e maua ai le tino o le tagata ma ituaiga ituaiga vitamini (A, vitamini o le E, B, C, H), microelements (fluorine, iron, iodine, copper, cobalt, zinc, manganese), macrocells (calcium, potassium, phosphorus, calcium). E sili ona aoga mo le soifua maloloina, e maua ai le malosi ma le malosi.

E le gata i lea, e talisapaia le fuamini uliuli ona o mea o loʻo i totonu o filo o meaʻai, acidic organic, pectins, sugar, o suauu taua. Laʻau lauusiusi ua ofoina atu i le tele o mea aoga. I le mea uma, o loʻo i ai le tele o phytoncides - o vailaau faʻalauiloa nei e feteenaʻi ma microbes. Berry, currant curve, e faʻaaogaina mo le gaosia o le teas. Faatasi ai ma lana lauti ma le soifua maloloina.

Ua maua i le Black Currant ia mea aoga aoga:

  1. Black currant o se vailaau sili ona lelei e faʻamalosi ai le tino puipuia. O loʻo i ai le tele o le acid ascorbic.
  2. E mauoa i antioxidants.
  3. E i ai le tele o mea e faʻaogaina i totonu, ma a aunoa ma latou, e le mafai ona faʻaogaina le telefoni.
  4. E aofia ai elemene o loʻo manaʻomia mo le masini e mafai ai ona maua le gasegase.
  5. Ua tumu le fua i le anthocyanini (o nei mea e fai ma puipuiga mai le tele o mea leaga).
  6. E matua afaina lava, e faʻamalolo ai le mumū. E fautuaina e ave faʻatasi ma le SARS i le taimi o faʻasologa.
  7. E i ai sona aoga aoga i le cardiovascular system. E le gata i lea, e fautuaina ina ia 'aina, oi latou e matitiva mata, pe i ai ni faʻafitauli ate.
  8. I le faʻaaogaina o ni nai mafiafia uumi e mafai ona mou ese atu.
  9. Ua faamaonia foi o le fuamalie e sili ona lelei mo le puipuia o faamaʻi matuia e pei o le faamaʻi o le Alzheimer, o foliga vaaia o maʻi mama.

O le curranti Black e tumau pea uiga aoga, e tusa lava pe a uma le maalili, togafitiga o vevela. I tala faʻasolopito, e faʻaaogaina e togafitia ai le tale.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga o fualaupapa.

O ituaiga sili ona lauiloa

I aso nei e mafai ona e faitauina ituaiga eseese o currants. E vaevaeina i latou i le amataga (Exotic, Nara, Dachnitsa, Nika, Sevchanka), vaitau o vaitau o vaitau (Dubrovskaya, Dobrynya, Perun) ma mulimuli ane (Vologda, Katyusha, Nuclear, Tuafafinea) ituaiga.

O ituaiga o currants e maua mai ai le maualuga o le gaosiga e aofia ai: "oloa" - o le sili ona manaia, "o le malosi" - o le mea sili, "matua" - sili ona manaia. O le lauʻeleʻele o nei ituaiga o Altai. Mai se tasi vine e mafai ona aoina pe tusa ma le lima pakete o vine. O le tele o le tasi togi o le ai ai ma se vine. E tafe faʻatasi uma currants i le taimi e tasi.

O nisi o ituaiga o fuamoa uliuli e le fefefe i meaola faalafua ma pamu. E aofia ai:

  1. Vasega "Ilya Muromets". E le mafai ona osofaia o ia i se meaola e pei o se fatuga fatu. Ole lapoa ma tele le vao. Pe a le sasaina vine.
  2. Eseesega "Vasilisa le Laulelei" e faatatau i le vaeluaga o togavao. E le mafai ona faʻamalosi i le paʻu palapala.
  3. Ese ese le "Iupeli Copan" e malosi malosi, e maualuga ona fua. O lenei ituaiga o meaʻai mo vevela vevela ma meaola faalafua eseese.
  4. O le isi ituaiga e puipuia mai i le vevela ma meaola laiti o le Selechenskaya-2. O le a faʻalelei foi ona tupu i le paolo.

Auala e toto ai currants

Tuutuuga o le totoina o fuamini uliuli

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o fualaau o le autumn. E ui e mafai ona toto i le tautotogo. Ae, e le fautuaina e faia lenei mea, aua i le tautotogo o le a totogo vave mai le taamilosaga, ma e laitiiti lava le taimi e totoe mo le laau ina ia malosi ai.

Ua totoina vao vao i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa, e manaʻomia le maua o le taimi ao lei amataina le kiona. O le lelei o le totōina i le tautoulu, o le eleele e sili atu ona paʻu i tafatafa o le aʻa i le taimi o le sulufaʻi, ma i le tautotogo e ala mai laau ma amata ona ola lelei.

E sili atu le fiafia ile suāsusu. O le mea lea, e fiafia o ia i le itu i mātū poʻo le itu i sisifo o le fanua. O le mea autu na puipuia le nofoaga mai le matagi. Currants e mafai ona ola e le gata i le paolo, ae o mea foi e susulu mai ai le la, ae o mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei.

Manaomia o le palapala (elemene, loloto loloto)

14 aso ao le i amataina le totoina o currants e tatau ona eli lua. O mea leaga uma, faʻataʻitaʻiga, chlorine, lea e maua i le taimi e faʻamalolo ai i le foliga o le fafie, o le a tuua le lua avanoa. O le laasaga muamua lea.

O le laasaga lona lua o le fafagaina lea o le lua, o lona uiga. folasaga o mea aoga. E tatau ona saunia se paluga mo le ulu atu i le eleele i se vaega: 300 grams o le pefu ma 200 kalama o le superphosphate ua ave mo le 1 pakete o le manurele.

Faʻasolo le loloto o le lua. E tatau ona faalua ona tetele e pei o aʻa o le lumanaʻi lumanaʻi. O le tulaga masani mo laau o le a avea ma lua o lenei lapoa: lautele - 60 cm, ma le loloto - toeitiiti atoa le 50 cm.

O lenei o le a matou talanoa e uiga i le aoga o le palapala. Afai o le elemene o le palapala, pe afai o le a totogo laau toto, o le 4-5 PH ma le lalo ifo, ona sasaaina ai lea o le 100 g o le limasone i le lua, mo se faataitaiga, penisina, lime, palu i vai. Mo le puipuia o le susu, e tatau ona vaʻaia le eleele i lalo o le fualaau.

O le tausiga lelei o le ki lea i se seleselega lelei.

Aua nei galo le vai

E masani ona inu vai inu fua, e masani ona lua pe faatolu i le vaitau. O le suāsusu muamua o le amataga lea o le tuputupu aʻe o tipu ma le faʻavaeina o ovaries, o le lona lua o le taimi e amata ai ona pepese vine, ma le lona tolu faʻasusu pe a maeʻa le seleselega. O nisi taimi e faʻamalūlūina i le tautoulu, ae naʻo le tulaga lea pe a leai se timu.

Liligi ni currants i se aofaiga e 1 sikuea mita. 4-5 pakete vai i mua o le fausiaina o pupu, e tusa ma le 15 cm le loloto I le vevela o le taumafanafana, e tatau ona siaki le eleʻele o le eleele, e faia i se auala faigofie. E tatau ona eli luga le eleele i luga o le tasi ato o se suo; afai o le eleele e susu, ona le tatau ai lea ona toe totoina.

Faatasi ai ma le le lava o le susu, e mafai ona iloa e laau laau le alualu i luma o le vao, ma i le taimi o le matua o vine - o fua e mafai ona pala. I le tulaga o le lamala i le tautoulu, e mafai ona tafe le vao.

Fertilizer mo currante uliuli

O nisi taimi i le eleele, e leai se mea e sili ona aoga i le fuamini uliuli. E tatau ona fafaga. E faia lenei mea i le vaitaimi atoa o le tuputupu aʻe o le vine. I le taimi lava na uma ona totoina ai le laau i le eleele, ma i le lua tausaga muamua, ua maua e le fualaau aina i le aofaiga tatau o le potassium ma le fuluula mai le palapala, lea na faʻamaʻaina ai le eleele aʻo lei totoina. I le amataga o le tautotogo, e manaomia e ia le gaʻo, ua aumai o ia i lalo o le fuamoa, ua tanumia ma faʻafeinu.

I le tolu tausaga mulimuli ane, i le faaopoopo atu i le fafagaina o le kulimi i le tautotogo, i le tautoulu e tusa ma le 5 kilokalama o fugalaʻau faʻapitoa, superphosphate (50 kalama) ma le potassium sulphate (20 kalama) faʻaofiina i le palapala.

Afai e tupu le fua o le fua i luga o eleele eleele, ona tatau ai lea ona fafaga tasi i le tolu tausaga. I le eleele e tatau ona fa 4 taimi ile tausaga, lime. Ma le superphosphate ma le sulfate sulfate.

I le tausaga faʻaletausaga e manaʻomia ai currants, lea e tupu i oneone oneone. E faia lenei mea i le tautotogo.

E tatau ona ou teuteuina le vao?

E tatau ona tipiina currants i le tausaga. O lālā taʻitasi o le currant e tatau ona faʻafouina i taimi taʻitasi i le tolu tausaga, e pei ona tuʻuina atu e lala tuai se seleselega leaga.

O le tipiina o currants ei ai sona aoga aoga i le fausiaina o le vao, i luga o le faʻafouina faifaipea ma le faʻamautuina o le fua o le seleselega i luga o le vao.

E mafai ona selesele i le tautotogo ma le autumn. O le mafuaʻaga autu o le tipiina i le tautotogo, o le aveeseina lea o lālā tipi, e tatau ona faʻamaeʻaina lala mama o le fua. O le tipi e tatau ona i le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina tafe le sua. Lisi o lala ua teuteuina i le pitch. Ae, e tatau ona faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai, seia oʻo ina fuga mai pupu. I le tautoulu, latou te faʻateʻaina ai ni mea e le aoga e tasi tausaga le matua: o lala ia o loʻo taatia i luga o le eleele, e afaina i meaola faalafua e ola i luga o le laau mo le silia ma le lua tausaga ma e sili atu ona lanu.

Saunia mo le taumalulu

O le saunia o fuamini uliuli mo le taumalulu e manaomia ai le tele o gauai. E sili atu le faia o lenei mea i le faaiuga o Oketopa, aʻo leai se malulu. I le taimi o le taumalulu e tatau ai ona puipuia mai mai le malulu ma le malulu faifaipea, mai le leai o se vai, ma mai meaola eseese.

O le faʻatinoga mo le saunia o currants mo le taumalulu:

  1. Trimming lala lala.
  2. Laʻei pito i luga o se togavao ma le urea.
  3. E tatau ona eli le fanua i tafatafa o le vao, ae le loloto. Ma o le aʻa e mafanafana, o le eleele e mulimulitaʻi i laʻau matutu, vaovao, seedust, paʻu o le sunflower.
  4. A oʻo mai le kiona muamua, e afifiina le tovine i maea. Ua faia lenei mea ina ia le paʻu lala i le tasi.
  5. E fautuaina foi e fufuluina le vao i le kiona, i le tele o fata, ia le itiiti ifo ma le 15 cm. E faia lenei mea e puipuia ai le laau mai le malulu i afa sili ona mataga.
  6. Mo fale, e mafai ona e faʻaaoga mea uma o loʻo lata mai: palanikeke tuai, vaomago, pusa pepa.