Laʻau

Harlequin vine: o se tagata aulelei susulu i le piniki

A filifilia se ituaiga o vine, e tele ni fai togalaau faifaatoaga o le sailia o se tasi o le a mauaina uiga lelei uma i le taimi e tasi. Ma e masani lava, i le sailiga o le ituaiga atoatoa, e le amanaiaina ia tusitusiga. Ae leai se aoga. O le tele o ituaiga uʻamea fou e mafai ona tuʻuina atu ai faʻafitauli i ituaiga masani. Faatasi ai ma ia ituaiga mea fou fou, o Harlequin o se alii aulelei lalelei ma le paʻepaʻe paʻekeke piniki.

Harlequin vine: pe faʻapefea ona aliali mai le ituaiga

O le ituaiga o vine vine o Harlequin na maua e ala i le sopoia o ituaiga na lauiloa ma peleina e le tele o vine vine - Talisman ma Haji Murat. O uiga sili ona lelei o ituaiga eseese o matua - faʻamalositiga o maʻi, faʻafefe o le mafanafana, fua lelei, gaʻo maualuga, fualaʻau tetele - ua avea ma se mea taua o Harlequin, faatasi ai ma se lanu piniki matagofie o vine. O le tusitala o le ituaiga o le tagata lauiloa Rusia o Sergei Eduardovich Gusev.

O le ituaiga o le hybride Harlequin na maua e ala i le laasia o ituaiga Talisman (agavale) ma Haji Murat (taumatau)

Sa avea Sergey Eduardovich ma viticulture i le 90s. Na ia faatauina ma lisiina fale na tuulafoaia i le itumalo o Dubovsky o le itulagi o Volgograd ma aoina ai le silia ma le 20 tausaga 3 hectares o fanua, lea na aofia ai lona aoina o vine, o se tasi o lapopoʻa tele i Rusia, - sili atu i le 200 ituaiga eseese o Russian ma fafo. Na faasolosolo lava, na amata ona fiafia le uaina i le gaosia o galuega. Fai mai Sergey Gusev o lana miti o le fatuina o ituaiga eseese, gafatia, ma fualaau suamalie tele ma matagofie. I lenei itu, ua i ai se iʻuga: o le tele o le tele o ituaiga o laau, tele ma mausali, ua filifilia e le uaina. I le amataga o le 2018, e 63 tusitala o le tusitala na faamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi a le faatupulaia, e aofia ai le Harlequin, o le vine vine laulamu ma ni launiu tetele ma vine.

Faamatalaga ma uiga o le vine vine Harlequin

Harlequin - o se ituaiga o vaitaimi amata vave (mai le 125 i le 130 aso). O le vao o le vao Harlequin e maualuga lona malosi. O paʻu o le ituaiga o loʻo ola lelei. O le laau ei ai fugalaau fisexual. E tatau ona maitauina ma le lelei o aʻafiaga o le seleseleina o se ituaiga o foliga i totonu o le aʻoga.

E tele laupepa o le Harlequin, o le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 600-800 g, nai lo le manogi, o loʻo i ai se foliga paʻu ma se apaʻau faʻalauiloaina. O le gaosiga o le ituaiga tino e maualuga. O lanu piniki lanumoana lapopoa e oʻo atu i le maualuga o le 10-12 g, o lo latou lapopoa i le 30x27 mm. O vine e vevela, feololo, maua ai le fiafia, lelei le tofo, o loʻo faamatalaina i le maualuga o le suka (22%). E tusa ai ma iloiloga o le tofo na faia ia Aokuso 2014, na maua ai e Harlequin le 8.7 points. O se maualuga maualuga lea, e le o mea uma e masani ma taatele e mafai ona mitamita i na maualuga o le tofo.

O fuifui tetele ma vine piniki uliuli o le a avea o se teuteuga matagofie o le togalaau

O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi faʻaleaga. Suiga o le kiona - e oo i le -24e uiga iC.

Harlequin - o se auala fou, o vine e leʻi mauaina tele tufatufaga, ae ua uma ona maua ni iloiloga lelei.

Filifiliga manuia tele! Faʻatau. O le tausaga muamua o le 5 vao ma le fua. O le a ou faatulagaina se aoga mo le taumalulu.

Nikolay Kimurzhi

//ok.ru/group/55123087917082/topic/66176158766362

Vaega o le tuputupu ae o ituaiga

I le tau o le vailaʻau o Volgograd, i le mea na gaosia ai Harlequin, e tupu lelei ma e le manaʻomia ni togafitiga faaopoopo. O le mea taua o le totoina saʻo o le laau ma i le nofoaga saʻo, ia taulimaina le vine, ia faʻamaonia le vao ma fai ni togafitiga puipui e puipuia ai faʻamaʻi funga.

Pe a faʻatupulaʻia se kulupu o le Harlequin, ua lava le mulimuli i tulafono faʻavae mo le totoina ma le tausia o vine vine. Ma o le malamalama i nisi o vaega o le eseese ma le tausiga o le vao, ma le amanaiaina o nei foliga, o le a avea ma se faaopoopo faaopoopo ma o le a fesoasoani i le totoina o se fualaau maualuga ma le tele.

  • E pei o vine i vine vao, e manaʻomia e Harlequin le lagolago lelei. O le ituaiga masani o le lagolago o se suauu uaea i luga. E manaʻomia lou faʻapipiʻiina i le lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina vine. Trellis e le na o le saofaga i le fausiaina o togavao. Faʻafetai i ai, o tufuga ma vine e tufatufaina tutusa, lea e maua ai le lelei o le ea i totonu o le vaomatua ma le afaina o le aofaiga o le susulu o le la. Ma o le ea faanatura ma le susulu o le la o le ki lea i le ola maloloina o le togavao ma se seleselega lelei.
  • O le fuatiaina o vine mo le fuaina o laau e fautuaina mo le ituaiga - e le sili atu ma le 8 mata e tatau ona tumau i luga o le ata. O le avega mamafa i luga o le vao e pe tusa ma le 40-60 mata. O le lelei ma le tele o le seleselega e faʻatatau saʻo i luga o le uta saʻo. O pusa lafoai e maua ai sina fua tele ma le "gaʻo" (matua mafiafia, vave ona tuputupu aʻe o vaovao faaletausaga i luga o le vao, tatala i le fausaga, maualalo le gaosiga). I luga o vao tetele, ua matauina le itiiti o le vine, o le a avea le suamalie ma mea itiiti, ma o le fua o le seleselega atonu e faaitiitia i le tausaga e sosoo ai.
  • O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai vine, ae le tatau ona faʻagaloina togafitiga puipuia.
  • E mafai e le laau ona faʻafefe gutu i -24e uiga iI. E tatau ona manatua e faapea, mo laau ua faʻavaivaia e faʻamaʻi, mo laau totő na tumu i fua, e le lelei le felafoaʻiina (o lona uiga o le tele o le manogi po o le le lava o le phosphorus ma le potassium), e faʻaitiitia ai le faapalepale o le vevela. I le tele o itulagi, o le a manaomia e Harlequin se malutaga mo le taumalulu. I totonu o le itu i mātū, e mafai ona ola ituaiga i totonu o se fale lauʻeleʻele.

I le taimi o le fausiaina, e tusa ma le 90% o ituaiga eseese e masani ona teena; na o le sili lava e maua ai le saʻo i le ola. Ae pe o le a manaomia i latou e fai togalaau ma vine, pe o le a tumau i le na o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga, e faʻalagolago i le tele o mea. O le tetee atu o le eseesega i faamaʻi, faʻamafanafanaina, fuaina mai, uiga faʻatau o vine - mea uma lava e tatau ona sili ona lelei, ina ia maua ai e le ituaiga fou lona tulaga talafeagai i le tele o ituaiga o meaola ua leva ona iloa ma fiafia i ai vine wine. O le ituaiga hybride Harlequin e maua avanoa uma o le manuia, ma, masalo, o tausaga uma o le a teuteu ai e ona fugalaau piniki uliuli le tele o togalaau ma togavine.