Berry Shrub

O le a le faʻaaogaina o le sucker siliva: faʻaoga ma le faʻasaʻo

O le lokhovnik, poʻo le na o le sucker, o se prickly tree-shrub. Toeitiiti lava o ona vaega uma e faʻaaogaina e le tagata i vaega eseese o le olaga. Ae o le tele lava o fualaau, fugalaau, laʻau, paʻu ma aʻa o le laau o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau masani.

Sucker siliva: faʻasologa o vailaʻau

Lokhovnik silver silver plant is rich in elemene elemene e maua i vaega uma o le laau. E aofia ai: tannins, steroids, suauu taua, gaʻo paluga, meaola o le phenol carbonic, catechins, vitamini C, gum, cyclitols, alkaloids, flavonoids, coumarins. O fatu ma paʻu o loʻo mauʻoa i alkaloids, ma laʻau - i le vitamini C (e oo i le 350 mg). Ae O fua o le laau e sili ona aoga. E aofia ai le potassium, phosphorus salts, vailaʻau oona, vali ma mea e gaosi ai le suka, glucose ma fructose, protein (pe tusa ma le 11%), tannin (36%), suka (e oo atu i le 40%).

Faʻaaogaina o mea totino o le sucker silvery

Talu mai aso anamua, o le siliva omea e lauiloa mo ona faʻamalologa. Na faʻaaogaina e tagata e pei o se faʻamalosi, faia o fualaau aina poʻo laulaau o le vao. Laʻau fou e fesoasoani i manuʻa o le purulenti, talu ai o le laau ua lauiloa o se faʻamalologa ma le faʻamaʻi-inflammatory agent.

Talu ai ona o ona aʻafiaga ma mea faʻamoemoe, o loʻo faʻaaogaina mo le malulu, fiva, angina. O le isi mea totino o le laau o le taua lelei lea e faasaga i siama siama ma microorganisms, aemaise lava i helminths. Fugalaau e mafai ona togafitia le maualuga, maʻi o le fatu, ma laulaau - e aveese ai le rūmati, faʻavaveina tiga. O le paʻu o le sucker silvery o loʻo faʻaaoga e fai ma fofo e faasaga i le manava.

E te iloa? Aiga o le laau o Central Central Saina. E oo lava i le saina anamua o Saina na manatu o se togalaau leaga. Sa talitonuina e mafai ona maua ai le malosi o le tino ma le toe foi mai o le autalavou.

O se aoga taua o le laau i luga o isi e le o se mea oona ma le hypoallergenic. E i ai sona aafiaga agamalu, o lea e fautuaina ai mo togafitiga o tamaiti.

Faaaoga i vailaau masani

E faʻavae i luga o le tele o mea aoga, e le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina o le siliva siliva i vailaau faʻataʻitaʻi mo se taimi umi ma masani. E sili ona lauiloa o fua o le laau. E le gata i le i ai o le malosi o le tino ma le toe faʻaleleia o le tino, e mafai ona faʻaleleia le manatuaina, togafitia faʻamaʻi gastric, ma lagolagoina le polokalama fatu cardiovascular.

E te iloa? Gum laau na masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o vali, faʻalelei, varnishes, faʻasologa. Sa valiina o ia i uliuli ma enaena enaena, na faʻaaogaina i le faagasologa o le paʻu paʻu. O le laupapa e faʻaaogaina i le gaosia o musika.

Tincture mo le faʻalelei

O laʻau o le sucker e masani ona faʻaaogaina i le tele o gaioiga o le tino i totonu o le oral mouth, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻalaʻi. Mo togafitiga oi latou e saunia ai le tele o infusions ma tinctures. Tasi ma le afa kapu puno o mea gaʻo ua gaosia i totonu o le 200 ml o le vai kuka ma susulu mo le afa itula. Ona faʻamaʻaʻaina lea o le mea e faʻaaogaina e ala i mea lalaga ma faʻaaogaina mo togafitiga. E mafai foi ona inu le mea lava e tasi i le bronchitis, o le malulu tolu taimi i le aso pe a uma meaai mo le kuata o se ipu malamalama.

E taua! E i ai le tele o ituaiga o lokhovnik: siliva, o ona fua o loʻo i ai mea faʻasaina ma antiviral; vaapiapi, le pito sili ona taua o vaega o laulaau; le tele o fualaau suamalie, e mafai ona pala, o ia mea ua manatu o le punavai o le talavou; se faamalu, mai vine o ni mea matagofie ma le uaina ua faia.

Tincture ma le maualuga maualuga

I le togafitiga o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina ai le sipi o fugalaau fugalaau. Ina ia saunia, ave le 100 g o meaʻai, sasaa i totonu o se koneteina tioata ma sasaa i le lita o vodka. E taua le i ai o le pusa i tioata pogisa ma e mafai ona tapunia lelei. Faʻaaogā le meafaigaluega i le masina. Ini inu tincture i le vai, 20 - 25 matū.

Fofo mo faʻamaʻi o le respiratory system

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e saunia se teuteuga o vine. I luga o le 250 g vai e ave le 30 g o fua ma fufulu i latou mo le 5 minute. Ona aveese lea o le decoction mai le vevela ma tumau ai i le lua itula. O le tagata na faʻamaʻaina ua onā faʻalua i le aso, e tusa ma le 125 ml.

Teuteu e faasaga i anufe

O se teuteuga o vine Loch e mafai ona faʻaaogaina i le tau faasaga i anufe. Ina ia faia lenei mea, e lua laulau punetini o le fua e sasaa i le vai vevela (250 g) ma teuina i totonu o le vai vai mo le afa itula ma tapuni le tapuni. Pe a faʻafefete le susu, e faʻamafanafana pea, faamama ma faaopoopo i ai le 250 g vai. Inu i ai le mafanafana i le 30 kalama aʻo leʻi 'aʻai e tusa ma le fa taimi i le aso. E teu le vai i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le lua aso.

E taua! Afai e te maua le taotoga ao e inu pusi, inu pe a uma se taumafataga.

E i ai se fua faigofie. Pe a 50 g o vine e sasaa se ipu vai ma kuka mo ni nai minute. A maeʻa le mafanafana, o le mea e tupu ai le paluga e onosaʻi pe faalua i le aso.

Fofo mo le fufuluina o manua

E pei ona taʻua muamua, o le suauu siliva e faʻaitiitia ai le afaina ma maua ai se faʻamalologa - o ona fua na faʻaaogaina i le togafitiga o manua. Mo lenei mea, e lua laulau pununi o vine e sasaa mai i se ipu vai, aumai i se vevela ma teu i totonu o se tulaga vevela mo le lima minute. Ona alu lea mo le lua itula, faamama ma faʻaaoga mo le fufuluina o manua.

Malosiaga mo le rūmāmati

Ina ia faʻamalieina tiga o le rūmati, faʻaaoga laupepa o le sucker silvery. E tusa ma le 100 g o meaʻai masani e aoina mai le togavao, faʻasaina mo le 15 minute ma gaugau i le foliga o se pad, lea e faʻaaoga i le fale mo le afa itula. A uma ona faʻaaogaina, o nei lau o le a lafo ese, ma mo le isi taimi e faʻaaogaina ai ni mea fou.

Antipyretics

Aveese le vevela o se teuteuga o fua o le laau. E mafai ona saunia e tusa ai ma soʻo se metotia ua faʻamatalaina i luga, ae mafai ona teuina mo le silia ma le lua aso. Ona e manaʻomia lea ona faʻavela fou.

I lea tulaga, e mafai ona e faʻaaoga laulaau ma fugalaau o le laau. 6 g o lenei paluga ua sasaaina i se ipu vai vevela ma teuina i totonu o le vai vai taele mo le 15 minute. A maeʻa le mafanafana, faamama ma inu le silia ma le tolu taimi i le aso mo le 60 g.

O aoga o le taele o le sucker silver

Faʻafetai i le faʻamaloloina ma le faʻaleagaina o le aʻafia o le taele ma le faʻaopoopoga o le uʻamea siliva-sucker, o loʻo i ai sona aoga aoga ile paʻu. E le gata i lea, latou te faʻamamago, pe a faatusatusa i isi laau e masani ona faʻaaoga mo le taele. O le mea lea, e fautuaina le sucker e faʻaaoga pe a faʻaʻeleʻele pepe o ē o latou paʻu e sili ona faʻapitoa.

E taua! O le sucker siliva o se laau sili ona matagofie o le meli lea e sili ona alofagia e le pi. Silver Loss sa i ai i le meli se maaleale, maoaʻe ma maaleale ma e leʻo faʻatalanoaina mo se taimi umi. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le tele o le kulukose, o lea ua fautuaina ai mo le maʻisuka. Ua maitauina e fesoasoani e faʻamalolo ai le vaivai, faʻasaʻo le atuatuvale ma le le fiafia. I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le puipuiga, e mafai ona faʻasaʻo le afaina i totonu o le manava, manava, fufulu le ate.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O nei mea aoga o le laau o loʻo faʻaaoga i le cosmetology. O vailaʻau ma le faʻaaogaina o le sucker e fesoasoani e faʻafefe ai le paʻu, faʻafefeteina le afaina ma fafaga le paʻu i vitamini. Mai fugalaau o le suāuʻu manogi, o loʻo faʻaaogaina i le mea manogi. I le fale ua fautuaina e saunia se teuteuga o lau ma fugalaau mo le fufuluina. I luga o se lita o le vai ua ave i ai le lua sipuni o mea matagogo, lea e gaosia ma faʻaaogaina. A maeʻa le mafanafana, ona pasia lea o le uu i se pulumu lua ma faʻaaoga mo le fufulu.

Faʻafefea ona faʻaaoga i le aromatherapy

Aveesea mai fugalaau, o le suauu taua e faʻaaogaina i le sauniuniga o mea faʻafefiloi manogi mo molimoli manogi. I le faaopoopo atu i fugalaau, o laulaau o le laau ei ai se manogi manaia - o lo o aofia ai foi ia suauu aoga. O le mea lea, i totonu o mea faʻapitoa e faʻaopopo ai se faʻafefiloi o mea nei e lua.

Le seleseleina ma le teuina o meafaitino mata mai le siliva

Mo avanoa e faʻaaoga toetoe lava o vaega uma o le laau. Muamua e oʻo mai le taimi o le aoina o fugalaau. E oʻo mai ia Me ma taofi seia oʻo i le ogatotonu o Iuni. I le taimi lea, ua aveesea mo avanoa i fasi pepa pritsvetkovymi. O le masina muamua o le taumafanafana o le taimi lea e ao mai ai lau o le laau. O le mea lea, o fua e selesele latalata i le tautoulu aʻo latou matutua. A e selesele e sili atu ona lelei le filifilia o se laau laititi e itiiti ifo ni vaimini. O le a le afaina ai le tulaga lelei o meafaitino mata, ma o le a sili atu ona faigofie le aoina.

E faʻapefea ona faʻamago le sucker? E toetoe lava a tutusa ma isi laau totō, ae faʻatasi ai ma nisi o mea. O le mea lea, e mafai ona faʻamago avanoa i masini faapitoa, ae mo fugalaau e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela i le 40 ° C, ma mo laʻau ma fualaau - 50 ° C. E mafai ona faia faʻamago i totonu o se potu pogisa.

E te iloa? TFaʻaaoga vailaʻau masani faʻaaogaina le siliva siliva i le gaosia o fualaau faʻasaina ma gaioiga faʻamalosia. O le gaioiga o nei vailaʻau e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le gaioiga o gaioiga o le fatu, respiration, manava, gaʻo, pancreas, fatugaʻo.

E le sili atu i le lua tausaga le teuina o paʻu, ma le lanu o le sucker - e le silia le tausaga. A maeʻa nei vaitau, e faasolosolo malie ona leai o latou aoga aoga.

Contraindications

E talitonuina e le afaina le tino, e tusa lava po o le a le tele na ave ai. E na o le tasi lava le tuusaunoaga atonu e le mafai e le tagata ona le faʻalogo. Ma le faʻaeteete ma naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi e tatau ona maʻitaga ma faʻaipoipo fafine.

E saogalemu mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga e ave na o fua o laau, ma na ona kuka. E le gata i lea, e leai ni vaega o le laau e mafai ona faia i mataupu nei:

  • faanatinati;
  • fiva, o lona natura e le o iloa, aemaise lava pe afai e maualuga le vevela i le 40 ° C ma luga (i lenei tulaga, o se falemaʻi e tatau ona faʻaigoa).
Manatua o fua uma e pala ma mama e mafai ona mafua ai le oona ma le vevela tele. E tutusa foi le faaaogaina i oloa ua saunia i luga o le faavae o le suauu siliva - ua i ai se aso maeʻa. Pe a teuina tupe i totonu o le pusaaisa, o le:

  • 20 aso mo le faʻafefete;
  • 2 aso mo fualaau aina;
  • 7 aso mo le teuteuina o lau;
  • 2 tausaga mo le meli.
Mafaufau foi i le taumafanafana o nei vaitaimi e ono faaititia, ae o le taumalulu latou te ono faateleina. I soo se tulaga, afai ei ai ni masalosaloga e uiga i le talafeagai o le fualaau faasaina, e sili atu le teena.

O le sucker siliva o se laau talatala na masani ona faʻaaogaina i vailaau masani mo se taimi umi e togafitia ai ituaiga uma o flammations, manava manava, ma o se punaoa tele o vitamini ma elemene. O togafitiga faʻale-aganuʻu ua talisapaia lona fiafia e ala i le tuʻuina atu o vailaʻau faʻataʻitaʻiina mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻamaʻi o le togafini o le intestinal, ma le vaega respiratory tract. E mafai e tagata uma ona faigofie ona saunia mea faʻaaoga o le suauu siliva ma saunia faʻamalolo faʻamalolo.