Faatoaga faatoaga

Cornish: aano o manufasi o moa

O le fatu o le Cornish e sili ona lauiloa i le Soviet Union muamua. O lenei manulele o loʻo i ai se fugalaau e le masani ai, o se tino malosi o le tino, faʻapea foi ma aano o manu lelei, lea e talisapaia ai e le aufaipese. Ae pe a faʻatau soʻo se manulele e manaʻomia ona e iloa uiga o le ituaiga meaola ina ia lelei ona ola ma tausia le aiga fulufulu.

Le talafaasolopito o le ituaiga

O le faʻatoʻaga o le tamaoaiga o Cornish na fafagaina i le itumalo Peretania o Cornwall (Cornwall), lea e tu i saute sisifo o Egelani, i le amataga o le XIX senituri. O le faavae o le ituaiga o U.R. Gilbert o le na sopoia Malay fighting chickens with red azil (pusi tetele ma se ua uumi). O le talafaasolopito o lenei ituaiga o fai mai na manao Gilbert e aumai se ituaiga fou o moa tauva, ae o le taunuuga na matua le fiafia ai ia te ia, ona o le au taamilosaga e le gata o le au faatupu vevesi, ae nai lo le filemu ma le le fiafia i isi tagata taitoatasi. Ae na faaauau pea ona fanaina e le Peretania lenei ituaiga, ona o isi mea lelei: O chicken Cornish e matua faigata ma sili ona lelei, aano o manu.

I luga o le teritori o le Soviet Union Kinesoull moa na foliga mai talu ai nei, na taʻua i le 1959, ma vave lava ona avea ma se tasi o ituaiga laumei e sili ona lauiloa o moa.

O ituaiga o Brahma, Kochinquin, Jersey giant, Plymouth, Orpington, ma Hubbard crosses, Master Gray, Phocic Chick, ua iloga i le maualuga o le gaosiga o aano o manufasi.

Faamatalaga ma foliga

O moa vao e manaia, e le masani ai fafo. O lenei ituaiga e masani lava e le ogatasi ma isi laumei, aemaise ona o lona gaʻo ma le lanu uliuli ma lanu auro (enaena).

O fafo

O foliga mai o moa e iai uiga taua:

  • Lanu O auʻau e uliuli ma paʻepaʻe. O sui lanu uliuli ei ai fulufulu uliuli ma enaena po o auro (e le masani ona masani ai le emerald) e maitauina ai le tele o mea mai le pusa i le siʻu. O sui paʻepaʻe e masani ona i ai lanu lanu tutusa, e le masani ona maua i lanu enaena. E seasea lava ona mumu ma ulaula tagata taitoatasi.
  • Fale puipui Gaoioiga mamafa, agai i luma.
  • Feu. E le o umi ae e tutusa ma le tino. Pulu mafiafia, paʻu samasama.
  • Ulu Tele, faʻatusatusa, ma le malosi o le samasama ma mata loloto (lanu mumu po o le moli).
  • Faʻatasi Mumu, i le tulaga o se laupepa po o se pulu.
  • Tupa E tele, malosi.
  • Tatala E laʻititi laʻititi, tuʻu ifo i lalo.

Uiga

E ui i le mea moni e faapea, o uluai sui o lenei ituaiga na matua toʻafilemu, o le Cornish o loo i ai nei ua manatu i ai aano o manu ma manu. Latou te matua faʻamalosi i isi moa, ae aua e te oso i se taua pe afai e le faalavelaveina o latou teritori. E toetoe lava a le mafaia e lē e ona ona uu lima, ae o se mea lelei e le mafai ona latou tamoe i lalo oo latou vae, ma e le mafai ona alu ifo i lalo o uili.

Hatching lagona

O le faʻaleleia o le atinaʻe o lenei ituaiga ua matua atiaeina. O le alofa "tina" matua ua lelei ona atiaʻe. O le faafitauli ogaoga o le lapoa lapoa o le hens. Ona o lea mea, o nisi o fuamoa atonu e laʻititi nai lo isi, ma, e tusa ai ma lea, e le talafeagai mo le faʻavevesi. Ma o faafitauli masani o le fefe tele atu lea o le tina i le lumanaʻi. E oso mai o ia mai sina mea itiiti, ma i le le mautonu e mafai ona nofo sao i lalo ma tuʻimomomo atoa le fuamoa.

E taua! O lē e ana, o lē e manaʻo e fafaga moa, i le taimi o le faʻasologa e tatau ona matua filemu ma faʻaeteete.

Uiga lelei

E pei ona taua i luga, o sui o le fatu Cornish o ni moa manu, lea e vave foi ona maua le mamafa. O uiga lelei o lenei ituaiga ei ai o latou lava uiga ma mea le lelei.

Lafoaia o oloa ma fuamoa

E mafai e ulini ona vave oʻo i le matua matua i le vave masina: i le 6-8 masina. O le gaosiga o fuamoa o Cornish e tusa lava 140-160 fuamoa i le gasologa o le tausaga. E mafai ona eseese le lapisi o le lapisi mai le 55 i le 60 g. O le lanu uliuli o le atigi e mafai ona malamalama pe tumu.

Faitau foi: o le taimi o le fuamoa o fuamoa i poulamoa, vitamini e faʻaleleia ai le gaosiga o fuamoa; le faʻaogaina o fuamoa moa.

Tuputupu ae ma le mamafa

O poula o le Itumalo o Cornwall County e faʻaalia i le vave vave o le tuputupu ae ma le mamafa. E mafai ona aʻafia le mamafa o laʻau matutua 3 kilokalama, ma tupu aʻe tupu 4-4.5 kilokalama.

E taua! E taua le matauina o le fafagaina le lelei po o le taumafa e mafai ona saofagā i le manu felelei, ma, e tusa ai, o se faʻaitiitia o le lelei o meaʻai.

O le a le mea e fafaga

Fafagaina o se taimi taua i le faagasologa o le tausiga o le manulele. O moa vao e faigofie tele i le meaʻai, ma o lea e tatau ai ona filifili meaai lelei mo tamaʻi moa ma tagata matutua.

Lafu matutua

O se tamaʻi mamoe matua ua manatu o moa ia e oʻo ile lua masina. O sui o lenei ituaiga e le lelei, o le mea taua o le tatau i aso taitasi ona aofia ai mea uma e tatau ai ma elemene.

O le mea moni, na filifili le moa e fafaga laumei ma cereals. E le gata i lea, o fualaau 'aina matala (kāloti, beets), meaʻai lanu meamata, ma, i se faaopoopoga, faaopoopo mea faaopoopo o le minerale e faaopoopo i le fua.

O le faʻaleleia atili o le galuega o le manava o le faʻaopopo lea i le oneone poʻo oneone laiti.

Faitau foi e uiga i le fafagaina o hens: kukaina o meaai i le fale, le fua o le fafaga mo le aso.

Tamaiti talavou

O le taumafa o meaola laiti e ono aofia ai vaega tutusa e pei ole taumafa o moa matutua, ae e tatau ona e gauai i le faaopoopoina o vitamini e tatau mo le tino ola (mai fualaʻau ma laulaʻau), ma i le tele o meaʻai o le protein.

Afai o le tuputupu ae o le tuputupu ae e amata ona mamafa le mamafa, e tatau ona faanatinati le tuu o manulele i luga o se meaai. E taua tele le tuʻuina atu o moa ma le tele o vai.

Tuutuuga o le taofia

O le kiona o se fatuga le lelei i tuutuuga o aiaiga o le taofia. E mafai ona latou ola lelei i totonu o pa ma luga o le fola (faʻaaoga saoloto). O le mea sili e manaʻomia o se nofoaga talafeagai mo le savali, aua e tele le manulele ma e manaʻomia se nofoaga mo le saolotoga ma feʻaveaʻi.

Siaki taʻiala mo le filifilia ma le faʻatau mai o se moa ua leva ona faia, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o ia lava ma le faʻatulagaina o fale moa ma fale mo moa.

Coop Manaoga

  • Faʻasologa. O le falemoa lava ia e tatau ona nofo fua i le aiga manulele atoa. Tala taʻitasi mo le tusa ma le afa mita o le eria.
  • Paulo Laʻau laupapa e manaʻomia ile fogaeleele.
  • Lulu O lenei ituaiga e le mafai ona faapalepale i le malulu, ma o lea e manaomia ai se mafanafana mafana. O le vevela e tatau ona + 25-30 ° C. I lenei tulaga, i le taumalulu, e tatau ona faaauina le coop i le mafanafana, lea e taua, aemaise lava mo moa.
  • Faʻasili E tatau ona maualalo le tau. Ona o le mamafa tele ma le lapoa o le moa, o le oso i luga o le papa e le manaomia (ei ai le avanoa tele e afaina ai).
  • Nofoaga E tatau ona i ai i se matua se faamoega (30/30 sikuea).
  • Paʻu O le mea e faʻaaogaina e tatau ona masani ai. Lalaga e tatau ona itiiti ifo ma le 5 cm.
  • Mama O le mama o se mea sili ona taua. E tatau ona faʻamamaina le coop i lea aso ma lea aso, ma le toʻatele o tagata e 2 taimi. O faʻalalaʻau moa ma meaʻai e mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese i moa.

Savalivali laufanua

E tatau ona lava le lautele o le laufanua savali, aua o lenei ituaiga o mamafa mamafa. O moa taitasi e tatau ona mafai ona tamoe a itiiti ifo i le 2 mita e aunoa ma le paʻu atu i se isi tagata o le aiga. O le faʻamalosi e faʻamalosia, aua o manulele e fiailoa ma e mafai ona "faʻaauau le faʻamalosi," ma ave i latou i le fale o le a matua faigata lava.

E te iloa? Lafoaʻi o fuamoa e le faʻavae i le pogisa. E masani ona faatalitali pou i le ao po o le liliuina o moli.

Fafaga ma tagata inu

O moa moa taitasi e tatau ona i ai ni meaʻai ma meainu. Ole lapisi e tatau ona faʻatagaina moa uma e fafaga i le taimi e tasi, e aunoa ma le faalavelaveina o le tasi. E manaʻomia le fafagaina o tamaʻi talavou ma matutua. Muamua, latou te 'ese sina meaʻai, ma lona lua, latou te manaʻomia se laʻititi laʻititi o le fafaga.

E tatau ona maua vai mamā i le uati, o le mea lea e tatau i lē e ona ona tausia le faʻapipiʻiina o le tagata inu.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

O le kusi e matua leaga lava le faapalepale o le malulu. O moa ua i ai se uumi umi, ma o le mea lea o le malulu o se lamatiaga matautia mo i latou.

O le coop e tatau ona vevela i le taumalulu. O le tau aupito maualalo e tatau ona le itiiti ifo i le + 5 ° C, ae e oʻo lava i lenei faailo ua manatu e le manaʻomia.

Aoao pe faapefea ona fausia se moa moa mo le 20 moa mo le taumalulu ma ou lava lima.

Malosiaga ma vaivaiga

Kiona, e pei lava o isi ituaiga o moa, ei ai uma lelei ma mea le lelei.

O faʻamanuiaga sili o le faʻatoʻaga e:

  • televave le tuputupu ae ma le maualuga o le mamafa o le mamafa;
  • sili atu aano o manu (pele, mauoa);
  • o loʻo faʻaaogaina nei ituaiga o meaola e faʻatoʻaina ai ni fua e sili atu ona lelei;
  • faigofie le aiga i meaʻai ma fale.

Faʻafitauli:

  • tau maualalo maualalo;
  • maualuga le lamatiaga o le oona;
  • sosolo vave le tupu o fulufulumanu i moa;
  • tausiga faifai umi e fesoasoani i le maualalo o le meaʻai.

E te iloa? E maua e chickini le atamai lelei: e mafai e tagata taʻitasi ona teuina i le manatuaina le sili atu i le 100 uiga iloga o isi manulele ma tagata. O le mea lea, a ita i se lala, e le toe aoga i lona talitonuga. Ma i le isi itu, na te manatuaina i latou o fafagaina o ia ma tausia o ia ma le alofa, ma totogi le mea lava e tasi.

Vitio: Avanoa Cornish

Malamalama i Cornish

Le aoga o lenei ituaiga: - o laʻu miti lea :)) - tele aano o manufasi! :) meaʻai malosi mai le fanau mai :))) - o le aano o le aano e manaia, lelei ma lelei. Ua saunia vave. - E leai se mataupu i soo se matua. mai le numera o 88 ulu, na leiloa 3 moa - 2 e ala i loʻu sese (sa pipii i se paʻu i le faasologa) ma tasi le lanumoana i le aso lona lua ma na pau lava lena! leai se mea e leai se "tapese ma tapuni". - o moa e masani lava ona amata ona salu (Na ou maua le poto masani e le mafai ona salalauina moa a isi moa o isi ituaiga, ma o le mea lea e manaia) - o le pese a le moa e le tatagi, muffled, e le maeʻa ai lona tumutumu. Ou te talitonu e tusa lava pe i totonu o taulaga e mafai ona tausia lenei manulele. itiiti laitiiti. Ole taʻavale i le 9 masina e mate ai le 70 karamu o fafaga mo le pi. Ou te fafagaina le paluga masani o paluga o ia lava gaosiga faʻaopoopo e pei o le leai. cons !!!! - Ou te le fiafia i le amio. Ua ou masani i le uiga o se polopolo! O tagata Hindu e le alu io latou lima ma aua neʻi o latou solia. -O mea le lelei o lenei ituaiga e aofia ai le leai o se gaʻo. - fuālaʻau mai le 65% i le 75%. O lenei mea moni e mafai ona foia e se taʻaloga maualuga, ae ou te manaʻo e tausia le manu felelei i tulaga faʻavaomalo.
cherry111
//fermer.ru/comment/1075266832#comment-1075266832

O le asō ua sikoa i le tausaga talu ai o le taʻavale a leoleo matua o Cornish. Pusa falaoa ma pateta - o le aano o aano o manu, o le mea moni, e matua leaga lava. O le gaʻo i totonu o le tino maliu e leai lava, e oʻo lava i le gaʻo. Pipi le fasi mai vae o moa, uʻamea mo le mincemeat, fai ai sulu. Na foliga mai e sili atu le manaia (e le mafai ona e iloa le eseesega i le va o povi ma puaa), e ui lava o le paʻu moa na feliuliuaʻi i le mincemeat. O le paʻu na te aumaia se tofo faapitoa ma le sogisogi o le moa. Ma sa leai se mea e pei o se faailoga. E tele aano o aano o manu i le tino - 3.5 kg.
Iraida Innokentievna
//fermer.ru/comment/1077036872#comment-1077036872

O le mea lea, i le faʻatulagaina o Cornish e tatau ona e iloa o le itupa o lenei ituaiga e le gata o se matagofie matagofie fafo, ae o se tofo lelei foi. E mafai ona e totoina e pei ona e loto i ai, o le mea autu o le avanoa mo le tamoe, ma le paleni paleni paleni, e leai ni faafitauli e mautinoa. O solo e sili atu le agamalū, lea e mafai ai ona latou faʻatasi ma isi sui sui avian.