Laʻau

Brusviana - vine e pei o le fauina o vine

O le manogi suamalie, fualaʻau-fualaau aina suamalie ua avea o se fualaau aina manaomia i le toetoe lava o soo se nofoaga i le taulaga. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese, o le fugalaau faasao o Brusvyana, lea e maua ai fua tele o fua tetele ma suamalie, e tatau ona lauiloa.

Le talafaasolosolo o fugalaau vine Brusvyana

O le rasipi na maua lona igoa mai le igoa o le vasega pepe Brusvyana, o loo i le vaega o Zhytomyr o Iukureini. O le tusitala eseese o V. Dmitriev na amata galuega faafaileleina i le galueaiina o vine i le 1993 e ala i le laasia o le polani o le Porana ma tagata o le aiga. Mo le 15 tausaga, ua aumaia e le tusitala se vaaiga fou i le atoatoa. I le taimi nei, ua tupu nei Brusvyana i togafiti faapisinisi ma le amateur e le gata i Iukureini, ae faapena foi i Rusia, Kazakhstan, Belarus.

O le vine vine Varviana sa aofia i totonu o le Setete o Ukrainian State Register o Plants i le 2009. I le Setete Setete o le Malo Rusia e le o faamauina.

I le vaitau o le taumafa, o lala o vine o Brusvyana e taatele i vine tetele

Faailoga o le vasega

O le ituaiga o Brusviana o loʻo faʻaleleia, o lona uiga, e mafai ona faʻaluaina le faaluaina i le vaitau, muamua ile taʻi lua tausaga le matutua, ona oʻo ai lea i luga o fatu o le tausaga oi ai nei. O vao o lenei fusi e tele ma mamana (maualuga e oʻo i le 2 m, ma le mafiafia o le tele e oʻo i le 4 cm), o Brusviana e masani ona taʻua o le fugalaau. E mamanuina foliga e sui malosi ai le toto ma lala, ina ia mafai ai e le togavao ona pala. O fugalaau matala na faia, i se isi itu, o sina mea itiiti lava, o lea e le tutusa ai Brusvyana ma isi ituaiga.

O fugalaau e totogo, e lanu enaena i le lanu. O laau talatala e lanumeamata po o le enaena enaena, e tupu tele lava (o le au e toetoe lava a lamolemole). Laʻau laʻau lapoa ua valiina i lanu lanu meamata.

O Brusviana e masani ona taʻua o le fualaau aina ona o le malosi o le vao.

O le tele o mea e fai i le ovary e tupu i fualaau aina. O laʻau uumi ua i ai sina lanu lanu ma se lanu manogi. E tele naua, mamafa i le avefaʻi 6-10 g, maualuga e oo i le 15 g. O le manogi paʻu ma se manogi manogi lelei e maua ai le tofo suamalie. O le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale i fualaau aina e mafua ai le taua i vailaau faʻasoifua (faʻaaogaina o se antipyretic, analgesic, diuretic). O lau fugalaau e mafai foi ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ma o ni vaega o teas ma cosmetics.

Vitio: Raspberries Brusvyana ripen

Tulaga o le vasega

O ituaiga laau taʻitasi o loʻo faʻaalia e ona lelei ma mea le lelei. Faʻapitoa o Brusvyana:

  • tele ma le matagofie o le faʻaalia o vine;
  • maualuga maualuga - ma le tausiga lelei, e mafai ona e aoina le 8 kilokalama o vine mai laau taʻitasi, e ui o le fua o le fua e 4-5 kg;
  • lelei le mafai ona feaveaia e tusa ai ma le paʻu o le fua;
  • sosolo i le malulu ma le teteʻe atu i faʻamaʻi tele ma faʻamaʻi;
  • umi o fualaau aina (mai le lua tausaga o Iuni e oo i le ogatotonu o Setema);
  • o mea o loʻo iai i le tele o meaʻai.

Vaivaiga o le eseesega:

  • le faʻaleagaina o le toe gaosia ona o le numera laʻitiiti o aʻa;
  • maualalo le suka i fualaau;
  • le manogi masani e le manaia mai le vao.

Laufanua Faʻamasinoga

O le manuia o le totoina e faalagolago i le filifiliga sao o fualaau, taimi ma nofoaga o totoga.

Filifiliga o mea mo le totoina

O le tele o taimi, e faʻaaogaina laau mo le totoina. E fautuaina e faʻatau i latou i se aʻoga faʻapitoa e faʻafefe ai le faʻatau mai o mea faʻamaʻi. O le lelei o fualaau e fuafua i le tulaga o aʻa (atiaʻe, e aunoa ma le pala ma le malogo) ma gaʻo (lanumeamata ma malosi). E le manaomia le faia o laau e sili atu i le 20 cm.

O fua o loʻo i ai aʻa faʻamaumau e sili ona lelei le aʻa ma e mafai ona totō toetoe lava o taimi uma o le tausaga

O fualaau e mafai ona faʻasaoina e le aʻa. Brusviana e avatu ia i latou se mea itiiti, ae o loo i ai se auala e "fafagu" ai se laʻau paie. I totonu o se togavao e 2-3-tausaga le matua, o le vaega tutotonu ma le diamita o le 14-15 cm e vavae ese i le amataga o le tautotogo, mulimuli ane o le 10-20 fanau o le a sau mai aʻa.

Vitio: totoina o fugalaau ma fatu aʻa

Mo le faʻaleleia o fugalaau, e mafai ona e faʻaogaina fualaau lanu meamata. E manaʻomia ona vavaeina ina ia puʻeina ai se vaega o le "vasa paʻu" - o le vaega o le sola ese. E sili ona lelei le seleina i le tautotogo, e ui o le tausiga lelei, o le aʻafia o lanu meamata e mafai ona ausia i le tautoulu.

Muamua, e tatau ona teuina le umi o le 10-15 cm mo le 12 itula i totonu o le aʻafiaga o le aʻa (Heteroauxin, Kornevin), ona totoina lea i lalo o se ata mo le aʻafia

Taimi faʻaleleia

Mo se aʻafiaga lelei o fualaʻau, o le totoina e tatau ona faʻatino i le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai le lanumeamata, po o le autumn, ia Oketopa. Mo nofoaga malulu, e fautuaina le totoina o Aferika ia fautuaina ina ia tupu aʻe aʻa aʻo lei toto le palapala. Afai na e faʻatauina ni fatu i totonu o pusa, e mafai ona e totoina i soo se taimi o le tausaga.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

E toetoe lava o eleele uma e talafeagai mo fugalaau, saunia lelei meaai paleni ma fafaga. E fautuaina le totoina o pupuvao i totonu o le eleele ma se gaioiga malie. E ui lava i le natura o le natura alofa, e le mafai e fugalaau ona faapaleniina vai (aʻa rot), o le mea lea, e tatau ona maua ai le suavai.

O le maualuga pito i tele o vine ma le tele o seleselega e maua mai i le totoina o fugalaau i le itu i saute o le laupepa. O le nofoaga e totō ai e tatau ona faʻamafanafanaina e le la ma puipuia mai le matagi, lea e mafai ona vavao ai vao ma puipuia ai iniseti mai le eleelea.

O nisi o fai togalaau e mautinoa o se tasi o auala manuia e ola ai vine o le totoina lea i luga o fafie. E talitonuina afai e te tuʻuina ni ogalaau pala, ogaoga poʻo paʻu i le pito i lalo o le faga eleele i lalo o le palapala eleele, o le a toe faʻaleleia ai tulaga masani mo le tupu o fugalaau.

E tatau ona saunia le eleele ia le itiiti ifo i le 20-25 aso aʻo lei totoina. Aveese uma vao ma eli le eleele. Talu ai o Brusvyana o loʻo i ai se aʻa malosi, o le lalolagi e tatau ona tatalaina i se mea aupito sili ona loloto.

A o lei totoina, aua nei galo e faatamaoaigaina le palapala i meaʻai

E faʻatatau i le auala e faʻaleleia ai (i-laina poʻo le nofofua), o lua i le diamita ma le loloto o le 0.5 mita poʻo le trenches ma le lautele lautele ma le loloto o loʻo saunia. O se faʻafefiloi o faʻamaʻi faʻasamala ua sasaa atu i totonu o mauga na faia. Mo mita taʻitasi taʻitasi o le vaʻa (mo lua lua), 1.5-2 pakete o humus, 20-25 g o le potassium salts ma le 20 g o superphosphate ua faaopoopoina. O se vaega lamolemole o le palapala ua liligi ifo i luga o le fagu. Ole lapopoa o vao o Brusviana e manaʻomia ai se nofoaga talafeagai: i le va o vao i le laina e te manaʻomia se vaeluaga 0.6-0.7 m, i le va o laina - 2.5-3 m.

O vaeluaga eleele e sili ona latalata i le pa, ma eliina i le mamao mai le 0.6-0.7 m mai le tasi

O le faʻaleleia o le auala e aofia ai se faasologa o laasaga faasolosolo:

  1. Vaʻavaʻai laau totō taʻitasi, aveese vaega vevela poʻo manua o aʻa ma aʻa.
  2. Aumai aʻa i totonu o le mash mash, ona faʻapipiʻi lea o le fatuina i totonu o se lua (lua). Faʻalautele le aʻa ma ufiufi i le eleele, ia faʻatusatusa i ou lima. O le loloto o le tulaueleele e 8-10 cm.
  3. Tipi le fana i le fatugaʻo, ma tuʻu ai se pou 20-25 cm le umi. Afai na e faʻatauina ni vine i totonu o pusa, e le manaʻomia le teuteuina.
  4. Suavai (5-6 lita o vai mo laau taʻitasi).

Faʻamatalaga Puipui

O le togafiti e aofia ai le galue masani, fausiaina, teuteu, nonoa ma puipuia faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Soo

E tatau ona faʻamautinoa e leai ni vao i le fusi, ma o le palapala e tumau pea le leʻo. E masani ona papaʻu (8-10 cm) le faʻaleleia pe a uma ona faʻamalosi e faʻafefe ai le faʻavaeina o le palapala ma vao leaga. Ina ia puipuia le susu, ia ufiufi le eleele palapala ma le mulch (mo se faataitaiga, faapalaga).

Trimming ma le nonoa

O le teuteuina o fugalaau vine e faia i le tautotogo ma le autumn. Talu ai o Brusvian o loʻo i ai ni vaʻaiga mafiafia, ia maua se meaʻai e lua lima. I le tautotogo, ao lei fuga lau, ua vaeluaina pito o le mama o le tausaga ua mavae i le 18-20 cm. Ua faia lea mea mo le tumama - ia aveese mai i luga le manua. E le gata i lea, o na teuteuga e mafai ai ona maua fatugalalo maualalo.

A maeʻa ona aveese le faʻatoaga lona lua, o le vavaega o le tausaga ua tuanaʻi ua vaeluaina i le aʻa. Ina ia faafaigofie le taumalulu, e mafai ona e tipiina le vao atoa i le tautotogo, ae o le tausaga a sau, o fualaau aina e na o le tasi le seleselega. O le mea moni, e masani lava e le faʻalua faaluaina le leo.

I le sefulu tausaga muamua o Me, ua fautuaina e tosoina le togalaau ina ia togi ai laau taʻitasi i le 5-7. Ae ui i lea, o nisi o fai togalaau na te naʻo na o le tiiti pito sili ona leaga (itiiti ifo nai lo le penitala i le lautele), ma tuu ai vao mafiafia.

Totoina togi ua vavae ese latalata i le eleele

Vitio: faʻasolosolo toe fua mai vine

E ui lava o aʻa o Brusviana e i ai le paleni malosi, e mafai e se matagi malosi ona talepe pe fenumiai ia vao. O le mea lea, e sili atu le uuina o se pusi i le solo. I le totoina o fugalaau i vaovao eseese, latou te faia ni lagolago se tasi mo i latou - pou 220-250 cm le maualuga ma 7-8 cm le mafiafia. O nei poutu e eli i le afa mita le loloto ma tosina uma mai ia vao.

Pe a totōina i se laina, e tuʻuina fugalaau i le foliga o se selu - poutu e lua ma ufiufi e feosofi ai le uaea

Faʻaiga ma fafaga

O vao faila e tele ai le vai i le taimi o le fugalaau ma i le taimi o le fua o vine. O iuga sili ona lelei e maua mai e ala i le faʻavaivai. Afai e le mafai ona e faʻaaogaina, faʻafeinu i le masani masani - e ala i le faʻaogaina poʻo le faʻapipiʻi, 6-7 taimi i le taimi o le taumafanafana. Faʻalagolago i tulaga o le tau, o le aofaʻi o faʻavaivai e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia. E maua le suavai i le fua faatatau o le 25-30 lita i le laina laina laina ole laasaga ina ia tumu le eleele i le loloto 0.3-0.4 m. I le sefulu tausaga talu ai o Oketopa, ua faʻaaogaina ai le suavai.

O otaota minerale ua salalau solo i luga o le eleele, sina paluga le fefiloi ma palapala, ona faʻafeinu lea

E amata ona fafagaina fualaʻau i le 2 tausaga talu ona totoina. I le tautotogo, e faʻaaogaina le fuamosa ma fualaʻau (mo sikuea mita taʻitasi, 60-100 g o le nitroammophoska poʻo le 25-40 g o le Uurea e faʻafefiloi ma le 30-40 g o le superphosphate e lua). O le pogisa o laʻau ma laʻau o se faʻaalia o le le lelei o le potassium. I lenei tulaga, potassium sulfate (25-35 g / m2). E faʻamaʻape faʻasamaʻi ile palapala ma faia ni vai inu. O talo i le foliga o mullein diluted (1:10) po o le faʻafefeteina o paʻu moa (1:20) e masani ona faaopoopoina i le taimi tuputupu ae i le 4-5 l / m2. E matua aoga tele le mulch le eleele ma le humus i le taimi o le fuga i le fua faatatau o le 5-6 kg / m2.

Sauniga o le taumalulu

Afai a maeʻa ona aveese le faʻatoʻaga lona lua, ona tipi uma ai lea o siaki, ona tatau lea ona mulimulu le eleele i le rasipi i le sawdust, peat or straw (thickness layer 20-25 cm). Afai e na o le lua tausaga le matua e seleseleina, o le o totoe o pine e nonoa ma ufitia. E tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi amataina le kiona muamua, a faʻapea o le a malepe lala, ma le punou. Saunia mo le taumalulu e tatau ona faia e pei o lenei:

  1. Oti ese laulaau totoe mai le fualaau vine.
  2. Tii i luga o pu i totonu o se fusi, punou i le palapala i le foliga o se faitotoa i luga o le 30 cm mai le eleele ma faʻamautinoa i matau.
  3. Ufiufi le vao i mea e leai se mea na lalagaina, lea e tatau ona faʻaaoga i le amataga o le tautotogo.

    I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveese le mea e ufiufi ai, a le o lea e susu susu ma mafai ona pala

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Brusvyana e malosi lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le faʻafitauli e ono tupu. O fugalaau e mafai ona maʻi i le lauulu enaena, otaota, anthracnose, sulu paʻepaʻe. O meaola faalavela, e sili atu ona fefefe i le fefefe ma le sauā. E sili ona lelei le puipuia e puipuia ai faafitauli.

O le weevils e masani ona maua ai faʻamaʻi pipisi i fugalaau, e togafitia i togafitiga faʻatasi ma instecticides.

I le amataga o le tautotogo, e aoga le togafiti o fugalaau ma fuluʻi (Mixed Bordeaux, o se vaifofo o le sulfate copper, Fundazole). O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai e maua ni faʻamaʻi, e tatau ona tipi le afaina aʻafia ma mumu, ma togafiti faʻamaʻi ma vailaʻau ua faʻasoloina.

Mo le puipuia o oe lava mai iniseti, e mafai ona e faʻaaoga toetoe o soʻo se iniseti (faʻataʻitaʻiga, Actellic, Decis, Setetoil). O se mea tāua i le puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le taimi e tatau ai ona puleaina vao vevela, teuteu lelei ma faʻagasolo pea le palapala.

Vitio: tausia togafiti toe ola

E faʻafefea ona seleseleina ma tausia le fua

O le fualaau aina o Brusvyana e amata i le ogatotonu o Iuni i luga o le paʻu o le tausaga talu ai. O le faʻatoʻaga lona lua e tuʻuina atu e paranesi o le tausaga oi ai i le afa lona lua o Aokuso ma faʻaauau pea ona fua mai seia oʻo i le kulimi. I le tau malulu, o nisi o fualaau aina e leai se taimi e fua ai. O le lelei o le faʻatoaga lona lua e aofia ai le mea moni e toetoe lava a le aʻafia e le tele o le kulupu.

O fualaau e filifilia e le lima, i le vave po po o le afiafi. Afai e mafai, e tatau ona faapipiiina vine i totonu o se pusa papaʻu ina ia le maluluina fugalaau i lalo o latou mamafa. E tatau ona maitauina o Brusvyana e sili atu ona suamalie ma e le tele ni mea e fai, e na o le pau lava le mea e tatau ona sasaa mai ai vine mai le tasi pusa i le isi e seasea lava ona mafai.

I le gasegase e mafatia i le tele e mafai ai i taimi o femalagaaiga, ia ufiufi le pito i lalo o le fagu i lau (e mafai ona e tago i fualaau). O laumei o vine ua filifilia e lelei foi mo le suia o laulaau.

E mafai ona e tausia pea fua fou i le pusaaisa mo le 5-7 aso. O togalaau togafiti e faʻaalia i le gafatia e selesele fua i luga o le vavaeina o lala, faʻafefiloi i totonu o le vai. I lenei tulaga, o le vine e taofia pea le fou mo le 10 aso. Ona o le maualuga o fua o le ituaiga, o nei lala e foliga matagofie ma e mafai ona faʻaaoga mo mea teuteu.

Raspberries, kukaina i le suka, ua lelei ona teuina ma o le a fiafia le aiga atoa i le taumalulu

Brusviana e aʻafia i ituaiga o meaʻai, ae e mafai ona faʻaaogaina e le gata i foliga fou, ae faʻapena foi mo lapisi, jams, olo ma le suka poʻo le malolo.

Faʻamatalaga e uiga i le vasega o Brusvyana

Na ou aveina lenei ituaiga i le vasega pepe, e lua laau, tasi, ae peitai, ua faaleagaina. O le tagata na faasaoina na ia maua se fualaau aina laitiiti. O lea e le mafai ona ou faamasinoina le fua o le seleselega. Ae o le tofo e sili atu ona lelei, ou te le i toe taumafai sili atu. E naʻo le faʻamalosia tele - e leai lava se mea e sili atu.

Artemio

//forum.vinograd.info/showpost.php?p=292273&postcount=9

Ananafi ma aso nei ou te taumafai - pei lava ona latou matua - o fua muamua i luga o fugalaau o le ituaiga o Brusvani. O loʻo i ai se avā, se afafine, ma o aʻu lava ou te 'ai ma ou te le talitonu ia te aʻu lava na fugalaau fugalaau i le amataga o le laufanua. Bush le tausaga lona lua. Toto i le eleele ma se faʻaopoopoga tele o le oneone. O le fogaeleele i taimi uma i lalo o se papa mafiafia o mulch. O lenei tausaga, o le mulch e aofia ai mea nei: Ou te lafoina vao i le eleele i totonu o le moa moa. A oʻo le laulau i le 20-30 cm, ou te tosoina i lalo o fugalaau. E tusa ai ma tulafono uma, e tatau ona seleselega vine i le masina, ma fiafia i le taimi nei !!! Fua i luga o le mama o le tausaga talu ai. O le olaola o laau talavou e pe tusa ma le 120-130 cm, e leai ni lala i luga o latou. E mafai ona e togiina? P.S. O lena tausaga, na aumai ai e laʻu Brusvyana uluai fua i le masina o Novema. Fruited seia oʻo ia Tesema. E lapoa ma lelei. Ma sa matou filifili ai e matua o ia. Ma na matou totōina i le tautotogo: matou te faatauina se fatuga fatu i le faaaliga.

Grigory Bobryshev

//www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=1582&start=1020

Ua i ai loʻu tausaga lona tolu i Brusvyan. Fualaau aina - e oo atu i le 7-8 gr. O le mafiafia o le mama e 1,5 cm. O le gaosiga e leai se sili atu i le 4 kilokalama. Faasalalauga o le afi o fefaatauaiga!

Vesela dolina

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-3938.html

Bruswyan poloaʻi e lava le suʻe. Ou te lei faitauina i luga o le vao, talu ai e faalagolago i le tausiga ma galuega patino. Ina ia faateleina le fua o fualaau aina, e mafai ona e tipiina aʻa i se suo i luga o le vao - o le a tupu ai le tuputupu ae o isi paranesi. Ma i le tofo ia te aʻu ua faamalieina tele le au faufale. Apricot ma Augustine e suamalie. Pogisa taeao lelei taeao taeao. Ma o Brusvyana o loʻo i luga o le maualuga. Ae o le tofo ma lanu-leai ni uo.

Nikolay

//club.wcb.ru/index.php?showtopic=1111

E i ai aʻu ituaiga e lua o le totoina o le tautotogo ua faamaonia e sili ona lelei. O le fale e tele, matagofie. Brusvyana e tele, sili ona manaia. Ripens ma tuufaatasia faʻatoʻaga i luma o Polka. Polka o loʻo i ai se laʻau o le manogi lelei ma le suamalie. Brusviana na tuʻuina atu ni pulou se lua, i le tautotogo o le a ou totoina. O le polka sa valea, ou te faamoemoe mo vaovao o le tautotogo.Faafetai ia Kolya mo le matagofie ma le manaia.

Suʻe

//club.wcb.ru/index.php?showtopic=1111

Brusviana o se tasi lea o le tele o ituaiga o fugalaau o le remont. O lona lelei e le faʻamagaloina e aofia ai le tele o fua ma le maualuga o le gaosiga. Ae e le tatau ona galo ia i tatou le mauaina o fualaʻau tetele ma fua e fetaui lelei ma uiga o le ituaiga, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le tele o galuega ma mulimuli i tulafono uma o tekonolosi taufaatoaga. Na o le taimi lena o le a faʻafetai ai Brusvyana i lē e ona le seleselega lelei o laʻau manogi tele ma le suamalie, ma e lelei uma mo le faʻaaogaina vave ma le saunia o meaʻai sili ona lelei.