Fua o le gaosiga

Le faʻaogaina o le faʻasologa o le faʻasologa o oloa (mallow) i vailaʻau faʻaleaganuʻu: o mea aoga ma faʻamaʻi

Fale ile o lenei matagofie matagofie laau toto mafaufau i Amerika i Matu ma Aferika. Ae i lo tatou vaitau, ua tupu mai talu mai le taimi atoa. Sa faʻaaoga o tatou tuaa malulu e le gata i le teuteuina o le eria ile fale, ae mo togafitiga faafomai foi. O le a tatou talanoa atili e uiga ia i latou.

Le faʻamalolo o le mallow

Fugalaau Mallow - o se vailaʻau togafitiga, o lona faʻaogaina o loʻo i totonu o lona fatu.

Na maua:

  • vitamini PP ma A,
  • suauu;
  • malo;
  • tannins;
  • phytosterol;
  • elemene o eleʻele, uʻamea, cadmium;
  • taua o suauu;
  • tiga;
  • anthocyanin (vali).

Ae o le vaega sili ona taua o kulupu laau. Faafetai ia i latou, ua faʻaaoga le laau e fai ma auala e faʻafefe ai le tale. O le afaina o le mallow ua i ai se mea e faamoemoeina, e teu ai ma e sili atu lona tau.

Faʻaaogaina o mea totino o le faʻasologa o oloa-rose, nai lo le faʻaaogaina lelei o le tino o le tagata

O le tele lava o taimi, o vailaau masani e faaaoga ai fugalaau malulu, ae o isi vaega o le laau ua faaaoga. E faʻaaogaina e avea o se fofo mo le bronchitis ma le faʻataʻi tiga, mo le laryngitis, catarrh o le faʻaʻa ma isi faʻamaʻi pipisi. Faʻapitoa foi ona togafitia le afaina o le gastrointestinal tract, o le urinary tract. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le mea moni e faapea, o le kulupu o le laau e teuina ai le namu endings i totonu o totoga o nei tino ma puipui ai i latou mai aafiaga o mea faʻavevesi. O le mea lea, o le tiga, fulafula ma le afaina i le lautele e faaitiitia.

E te iloa? O le aiga vavalalata o le mallow o Altea togafitiga. E tutusa o latou vailaau faʻaleagaina, na o Althaea e maua ai se faʻamatalaga faʻapitoa. E fesoʻotaʻi foi ma le mallow o laureate, hibiscus ma chinabella.

O vailaʻau faʻapitoa na talisapaia foi le mallow, o ana meatotino aoga ma maua ai mo latou. I se tasi taimi, na maua ai le fualaau faasaina o Flores Malvae arboreae nigrae, ae o le aso ua na o le gaosia o alalaupapa ma pusa.

Faʻaaogaina o mea totino o fatu mallow

I le faʻaopoopoga i fugalaau, faʻamalo fatu e faʻaaogaina mo togafitiga, 18% oi latou ia o suauu mama. I Aikupito anamua, faatasi ai ma la latou fesoasoani, na faʻamamaina ai le gasegase mai se meaola leaga. Ma i aso nei i atunuu Arapi o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻavavega, o se faʻaopoopoga i le teas ma le kofe. O le mea lea, e fai ai le lauti mai le mallow, ua lava lea e sasaa ai fatu o lau laʻau e sili ona e fiafia iai ma faaopoopo i ai le meli mo le suamalie. Mo togafitiga togafitiga, o fatu e faʻaaogaina mo cystitis, faʻamaʻi paʻu, mea oona (e pei o se emetic). O nisi taimi e fautuaina ai mo le le atoatoa o le fatu, le gasegase o le tino, le pala, ma le edema.

Laʻau aoga o le mallow

Ina ia faʻamalieina le faʻaleagaina, o le tale ma le bronchitis e faʻaaoga ai laulaau mallow. Mai ia i latou e saunia ni gaʻo ma ni meaʻai, faʻaopoopo i le teas. E faʻamaonia i latou i faʻamatalaga faʻasalalau ma anti-spastic. E talitonuina e mafua ona oa latou mea e teu ai, latou te mafai ona togafiti i le colitis, gastritis, ma le dysentery. Mallow faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina mo le sauniuni o teuteuga e iai le aʻafiaga ma le faʻamaluluina o le aafiaga. O laʻau e faʻaaoga foi e faʻamalolo ai erysipelas i luga o le paʻu.

Auala e faʻaaoga ai le mallow root

O le laau ei ai sona aʻa malosi, lea na maua ai foi le faaaogaina i isi vailaʻau. Mallow root o loʻo i ai le tele o faʻamau, lea na tauia ai le fale ma mea aoga. Mai i lea mea ua saunia se teuteuga, lea e mafai ona faʻaaogaina i totonu poʻo le faʻaaogaina o se sui sui. Tincture o le aʻa e faʻaaogaina mo faamalosi ma togafitiga o ituaiga ituaiga o mumu. Talu mai aso anamua, o togafitiga e faʻaaogaina ai fualaau o fugalaau ma lau o le mallow, lea e faʻamalolo ai le mumū i luga o le paʻu, fulafula, faʻaleleia lona toe faʻaleleia, faʻateleina le faʻalauteleina o le collagen ma le metabolism i totonu o sela. O le vaega o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le matuuga o sela o paʻu. O le mea lea, o le meafaigaluega e faʻaaogaina i mea e gaosi ai tamaiti ma tagata matutua ma mea tau tumama. Mallow sa faʻaaogaina i togafitiga faʻale-aganuʻu i Saina, lea e faʻaaoga ai aʻa e togafitia ai le bronchitis, malulu, pneumonia, ma faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract. I Tibet, o lona aʻa e faʻaaogaina mo sauniuniga o togafitiga. Na togafitia e le au togafesa anamua le aʻa na faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le faagasologa masani.

Le faʻaaogaina o le mallow i togafitiga faʻaleaganuʻu: fualaʻau

O isi vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina ai le tele o teuteuga ma mea faʻaogaina o vaega eseese poʻo le fale atoa i lona atoaga. E ave i totonu poʻo fafo foi, e faʻatatau i le ituaiga o faʻamaʻi. O nisi nei o fua masani masani e faʻaaoga ai le mallow. O meatotino o le vao mallow e le faatapulaaina i gaoioiga e tetee ai le ita. E iloa e fesuisuiai le fugalaau i le gaosiga o le melanin, o lea e fufulu ai ma ona susu ile foliga ma le tino e tuʻuina ai le paʻu o se meli. O faʻasologa ma mea e maua mai siama-roses e maua ai se faʻavaivai, o lea ua faʻaaogaina ai i le gaosia o oloa vali eseese: tonics, creams, gels. I le gastritis ma le mumū o le manava tala o le faʻaogaina o le laau. Saunia e pei ona taua i lalo. O se sipuni sipuni o laʻau tipi ua sasaa i se ipu vai inu ma faʻafefete i le vevela mo le lua itula. Laʻau, inu i sina sipuni mafanafana. Faaaoga tolu i le fa taimi i le aso. E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa le silia ma le aso. Mo le malulu, afu tiga ma flammations i le gutu, o se teuteuga ua saunia mai fatu fatu. Liligi le sipuniti o fatu i totonu o se atigi fagu ma sasaa i se ipu vai malulu. Tuu se afi laitiiti, aumai i se vevela ma susunuina i luga o le afi mo le lima minute. A maeʻa ona teuteu, teuteu i ni fasi pepa se lua, ona faʻaaoga lea mo le fufulu tolu i le fa taimi i le aso.

O le aveeseina o le paʻu i luga o foliga o le a fesoasoani i le teuteuina o le 1 kalama o le fatu mallow malulu, o le sipuni tele o fuga linden, o le aofaiga lava o le meli ma se ipu vai. A uma le kuka mo le 10 minute, ona faʻamafanafana lea o le susu ma faʻaaoga i aso uma o se masini. Anamema mai le aoina o laau afu ma le auai o fugalaau mallow ua faaalia ai lo latou aoga i siama pipisi. Mo le sauniuniga o mea e ave ai le ulu o le kalaiki, o le sipuniti o vormwood ma mallow i le 200 ml o vai. Mai le suauu kuka kuka kuka i totonu o le po. Mo tamaiti, ave le afa kuka kuka. O le pancreatitis e togafitia i le sua o fugalaau o le laau. E tatau ona togi se sipuniti o le sua ma faʻafefeteina i se ipu vai inu. E tatau ona i ai le vai i le faʻaopoopoga o se sipuniti o le meli. O le mea e maua ai le paluga e foloina ai le sipuni siva faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Malva e faʻaaogaina lelei mo le gau o le mamafa. 10 g o fugalaau ma lau o le mallow ua nutimomoia, faaopoopo i ai le aofaiga tutusa o fugalaau fugalaau ma sasaa se ipu vai. O le faʻafefiloi e kuka mo le 20 minute, faʻamalolo ma faʻamalo. O lenei susu e onā mo le masina. O nisi punavai ua fautuaina mo lenei faamoemoe e inu ai se teuteuga o le mallow root.

E taua! Fugalaau e taua tele. o laau, lea o le maualuga maualuga o le koko, vitamini C ma sugars. Ae e tatau ona e aoina sao mai le laau. Mallow ei ai le malosi e faʻaleleia ai fugalaau i sina taimi, e ui lava e foliga mai fou, e leai ni faʻailoga o le uila.

E le o se taimi umi ua maua ai se isi meatotino o le mallow - o le faaosofia o le tino puipuia. E talitonuina o lenei mea e mafua mai i polysaccharides o loʻo iai. Maliaka aʻa e fesoasoani i le le lava o le malosi ma le anemia. 4 sipuni tele o aʻa nutimomoia e tumau i luga o se lita o le uaina paepae mo le lua vaiaso i se nofoaga malulu malulu. O le faʻafefiloi e tatau ona luluina i lea taimi ma lea taimi. I le faaiuga o le taimi ua uma ona fufulu ma teuina i totonu o le pusaaisa. E tatau ona ave 50 ml 3-4 taimi i le aso. O meatotino o fugalaau mallow ua i ai se lagona filemu. Ina ia ausia, e tatau ona e saunia se mea e afaina ai ma ia ave soo. E tatau ona faʻaaoga fua fou pe faʻagogo. Lua teaseti o mea e gaosi ai meaʻai e tatau ona nutimomoia, sasaa se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le tolu itula. Ona tosina lea ma inu se sipuni siva fa fa i le aso, ma ave ni lua sipuni sekone ao le i momoe. Hop e mafai foi ona faaopoopo i fugalaau.

Le faʻaaogaina o le mallow i le kuka

O le faʻaaogaina o laau i le kukaina - vali vali, lea e maua mai fugalaau o le alalaʻau. O nisi taimi latou te teuteu ai meaʻai. I meaai a le Caucasian, o laulaau talavou o le laau o loʻo i ai le tofo suamalie e faʻaaogaina i salakeke ma stews. I le gagana Arapi i luga o le faʻavaeina o soupeti ma isi ipu. O fatu o le laau e faaopoopo atu i meainu eseese pe avea foi ma se taimi e faʻavasega ai.

E te iloa? O fualaau mama ma fua o le mallow ma ona laau e fesootaʻi e mafai foi ona 'ai faʻatasi. E toatele e iloa o latou tofo e sili ona manaia.

Mallow (faʻasologa o tupe): sauniuniga ma le teuina o togafitiga faʻasolosolo

Mallow o se vaovao taua, lea o fugalaau, lau, aʻa ma isi vaega o mea tau vailaau. Ma e mafai ona e aoina mai i le taimi atoa o le fugalaau, ma e fuga mai ia Iuni seia oʻo i le amataga o le tau malulu. O le aoina e faia vave i le taeao, aveeseina laʻau, fugalaau, ma pulumu. I le taimi lava e tasi, eli i luga aʻa o le laau. O mea gaosi ua faʻamaluluina i le paolo i le ea fou, faʻasalalauina se mea faʻapipiʻi lalo o se pulou. Afai e saʻo le vevela, e tumau pea le lanu o le meaola, ma o aʻa ei ai le manogi manaia.

E taua! O paepae e le tatau ona i totonu o le la susulu! A leai, o le a latou le maua le lanu ma nisi mea aoga.

Teu oloa e seleseleina i totonu o ato o le natura. E tatau ona taofiofia i se nofoaga pogisa ma lelei. E matua faasaina le teuina o le mea faigaluega i le la po o mea vevela: pamu tutotonu tutotonu, afi afi ma isi mea.

Contraindications

Mallow plant is surprising in nature: o loʻo i ai le tele o mea aoga ma e leai se faʻalavelave. Pau lava le mea e fefe ai, o le le mautonu o le tagata i ona vaega. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina le laau i togafitiga, ia talanoaina lenei mataupu ma lau fomaʻi. Malva - tino lauiloa i la tatou taʻavale. E toʻatele e faʻaaogaina e avea o se mea teuteu i luga o fuafuaga patino. Ae o le laau e tele mea aoga na iloa e o tatou tuaa. O lona faʻaaogaina autu o se mea e le faʻaleagaina ma faʻamoemoe. I lenei tulaga, o le mallow e leai se faʻailoga. E faigofie ona tupu, ma o le aoina mai o mea gaosi e mafai ona avea ma taumafanafana uma seia oo i le ogatotonu o le autumn.