Laʻau

Sanvitalia: faʻamatalaga, ituaiga, totoina ma le tausiga

O le lapalai o le sunflower e taatele i vaega o Central ma Amerika i Matu. O le igoa na maua e faamamaluina ai le saienitisi Italia lauiloa ma le tausi vine Sanvitali. Na sau o ia i Rusia talu ai nei ma vave ona aʻa i se tau malulu lelei. O le fugalaau e le lelei i le tausiga, e tusa lava pe o le a muamua ona taulimaina e le au faifaatoʻaga.

Faʻamatalaga ma foliga o le falemaʻi

Se faʻausaga taʻitasi poʻo le faʻalauiloaina o le vailaʻau o Astro. Fugalaau, faʻalagolago i le eseesega, e tuua toʻatasi pe fai ni mea e le maua ai, pe tusa ma le 1.5-2.5 cm. O le lanu e sinasina, samasama, moli. Laititi, e pei o le sunflowers. E le tele se lapoa ma se paʻu vevela. E fuga mai ia Iulai ia Oketopa. I le faaiuga o le vaitau tuputupu ae latou te fausia ni pusa fatu.

O le vao e maualalo, 25 cm. E vave ona tupu lautele le laʻau ma mafai ona oʻo i le 50 cm, o lea e tatau ona faʻalanoa. O laulaau e lalelei, lapopoa, lanu meamata.

Ituaiga ma ituaiga o sanvitalia faʻaaogaina i aganuu

I le natura, e tele ituaiga o vailaʻau oona, ae le o mea uma e totoina togalaau. I le aganuu, e naʻo le tasi le ituaiga o tufatufaina - tatala tatala. I le maualuga, e oʻo atu i le 15 cm, i le lautele - 45-55 cm. O fugalaau e lanu samasama ma se lanu uliuli. O lanu e tumu, lanumeamata. E eseese ona uiga ma fai ai se vao vao.

Le tele lauiloa:

Vasega

Faʻamatalaga

Sprite OrangeLanu moli, vela vevela. O lau e pouliuli.
Miliona sunLanu samasama ma se nofoaga lanu uliuli, e pei o daisies. Toto e pei o se ampel laau, i totonu o se pusa paʻu, maualalo.
Golden AztecSolar, ma se laumua lanumeamata ma lau lanu pupula.
Mata susuluLaʻau auro ma le uliuli ma le ulu sinasina, e maofa.
Moli faaolaFugalaau meli-lanu ma le sukalati, e ola lautele ma se ufiufi.
Auro BraidO se tausaga taʻitasi e oʻo i le 20 cm le maualuga, faʻatasi ai ma fugalaau lanumoli ma le paʻu uliuli. E ola lautele ma e ufitia le eleele i le kapeta.

Tupulagaina o le maʻi mai fatu i le fale

Sanvitalia e faʻalauteleina ma tupu mai fatu. E aoina i le maeʻa o le autumn, na totoina i le amataga o Mati. Mo le tulaueleele o le a e manaʻomia:

  • gafatia;
  • paluga palapala o le eleele poʻo le eleele lafulemu ma le oneone oneone (3: 1);
  • alavai;
  • meafaitino mo le fausiaina o se kiona;
  • fana fana mo le susunuina.

O loʻo faʻaputu se alavai i totonu o ipu ua saunia i le pito i lalo, ua sasaa le palapala ile luga. O fualaau o Sanvitalia e laʻititi lava. E tanumia i le eleele e 10 mm, i luga latou te ufiufi ai i se mea manifinifi o le eleele. Ona totoina lea o le totoina, ufiufi i le tioata poo le polyethylene, faʻaauau ona faʻaleleia. Pe a faʻafeinu, e mafai e le vaʻa ona faʻaleagaina tamai totogo, ma o le masuasua e tau atu i se fulufulu (lanu uliuli).

A mavae le lua vaiaso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua. Ona faʻamamāina lea o le fale kosi, o loʻo totoina fua. A maeʻa ona faʻaalia muamua le lua poʻo le tolu laulaʻau, ona togi lea i totonu o le fagu se tasi pe sili atu foʻi fasipepa.

E totōina laulaau i luga o le eleele pe a oʻo i le ogatotonu o Aperila, a faʻapea o le a alu le laau i le tuputupu ae ma oti ai.

I totonu o itulagi ma se mafanafana, o le a vave ona totoina fatu i le eleele ia Me-Iuni. Fuga i lenei tulaga o le a tolopoina ma o le a amata mulimuli ane.

Sanvitalia tulaʻi i se nofoaga tumau

Sauniuniga mo le faʻaleleia e amata i le 14 aso faʻatasi ai ma le faʻaosoosoina o taualumaga. O lapisi ma fualaau aina e ave i fafo i aso taitasi i le auala, i le fale i luga o le faapaologa, ina ia fetaui.

O le nofoaga i totonu o le togalaau e filifilia lelei, susulu. Sanvitalia e alu i lalo o le paolo, ae e le fuga. I totonu o le fugalaau, fai se tamai faanoanoa o le 10 cm, faʻatumu le alavai (paʻu piliki, faʻalautele le palapala). E talafeagai lenei mea e puipuia ai aʻa mai le afaina tele ma le pala. O le mamao i le va o fugalaau e 20-25 cm. A oʻo i le 10 cm le fua o laau, e faʻaumatia.

Togalaau Faatoaga

Sanvitalia e le lelei, e oʻo lava i se faleoloa e mafai ona tausia. I le matala, o le suāsusu e talafeagai, i aso timu e le manaʻomia. O le faʻaaogaina o le eleele e faʻatinoina vave lava pe a uma ona faʻamamaina e tuʻuina atu le ea ma aveese vao. O le fufuluina e mafai ona oo atu ai i le pala o aʻa ma le oti o le fugalaau.

O le nofoaga e filifilia le la, manaia. Afai e agi pea le matagi, e faʻaaogaina le faʻaogaina e faatumauina ai le saʻo o le aʻa. O tausaga taʻitasi e totō ai laau mafanafana, fugalaau matutua e mafai ona faʻafetaia le malulu ile -5 ° C.

Mo le faia o ni laʻau teuteu matagofie, tataʻi pupuleʻa aʻo lei tupu, ma faʻafefe ese le eletise.

Faʻamafanafana pe afai e le mauoa le eleele i mea aoga. Faʻaaogā faʻalua meaʻai faʻalua lua i le masina. E le manaʻomia le faʻamalosiga mama i le eleele lafulemu.

O le faʻatulagaga e faia i soo se taimi. O le a totogo le laau i se nofoaga fou, e oʻo lava i le taimi o le fugalaau.

Tulaga faʻamamaina

O le televave po o le le lava o le susu e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi. E talafeagai le siakiina o fugalaau i nisi taimi ina ia puipuia ai lo latou oti.

Afai e faapouliuligia ia pupuʻu i le faavae, ua tupu se masini. Na amata ona pala le aʻa, ma o le palapala o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le okesene ma le faʻamago.

O paʻu paʻu paʻu o le a faʻaalia ai le leai o le susu i le fai togalaau. I lenei tulaga, ua faateleina le faasusu. Afai e tupu le ulu i fugalaau, e mafai ona tuu i le vai mo le 60-90 minute. A maeʻa lena, faʻafeiloaʻi le tele o le susu e faʻafefe ma toe faafoi le fugalaau i lona nofoaga muamua.

Fai mai Mr. Summer resident: le nofoaga o le taulaga i le togalaau aina

I totonu o le fugalaau, ua tupu faʻatasi le fale ma:

  • ageratum;
  • alissum;
  • sua suamalie;
  • faagalo-au-leai;
  • tuli.

I totonu o pusa faatautau, ua tuʻuina atu i:

  • petunias;
  • nasturtiums;
  • verbena.

E masani lava ona tuʻuina atu i le vao ni foliga maualuluga ma tuʻufaʻatasia ma isi. E tupu lelei le Sanvitalia i nofoaga papa. O togalaau teuteu matagofie, gazebos, terraces. O lanu samasama ma lanu moli e totoina eseese, faia se fugalaau fugalaau e tapunia se nofoaga leai se mea.

I le autumn, faatasi ai ma le amataga o le malulu o le tau, ua aumai le laau i totonu o le fale, lea o le a teuteu ai le faamalama sill faatasi ai ma ona lauolaola susulu lauolaola i le taumalulu uma.