Greenhouse

Greenhouse i totonu o le atunuʻu ma o latou lava lima: o le filifiliga o le nofoaga, fausiaina ma le faʻapipiʻiina o se kiona

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i mea e aofia ai greenhouse o le a ona manatu ma, sili atu ona taua, pe faapefea ona fausia i ona lava lima. O a ni mea e mafai ona gaosia mai le, pe faapefea ona fai saʻo, o fea e lafo ai ma pe faapefea ona vevela? Le isi mea e uiga i ai.

Greenhouse i le atunuʻu: auala e filifili ai se nofoaga?

Pe a filifilia se nofoaga mo se kiona, e tatau ona e mafaufau i le tele o mea. O le tasi autu o le auala malamalama. O le mea lea, o greenhouses e saunia mo le fale o le taumafanafana e tatau ona tuu i vaega e lelei ona susulu i le la. E manaʻomia le malamalama mo fua o laau toto, aemaise i le taumalulu. Afai e te le amanaiaina le moli, ona avea lea o le totoina o fualaau mama i le taumalulu e le mafai. Afai e leai sou nofoaga lelei i le dacha, ona mafai loa lea ona faʻaogaina i le greenhouses ia punavai faaopoopo o le moli, e ui o le a aafia ai le tau o le malosi. O lona uiga, o le tau o fua o laau totō o le a faateleina.

E tatau ona taua i le vaitaimi o le tautotogo ma le vaitau vevela o isi atugaluga e ono aliali mai, e pei o le a susulu pea e le la le kiona, ma ona o lenei mea, o le a vevela le vevela o le vevela, lea o le a taʻitaʻia ai laau. Ma le isi, o loʻo i ai tau faʻaalu mo le faʻaleleia o le kiona e faʻaleleia ai le vevela sili ona lelei. O le mea lea, o le taimi lava e te filifili ai e fai se fale kati i ou lava lima, e tatau ona e fuafuaina muamua le nofoaga o le faʻatulagaga. Aemaise lava, o le itu o matagi malolosi e tatau foi ona amanaia, aua o lenei itu taua e taua tele pe a faʻapipiʻi se fale kiona tutuli tumau.

E te iloa? O uluai faʻataʻitaʻiga o greenhouses faʻaonapo nei na tupu mai i aso anamua o Roma. Sa totoina e le Faatoaga laau i totonu o tamai taavale solofanua na tafe i le ao i lalo o le susulu o le la, ma faamamaina i le po i totonu o se potu mafanafana.

Ituaiga o greenhouses i le atunuu

I le filifili ai e maua lau lava fale siva, aua nei galo e tali fesili nei:

  • Aisea e te manaʻomia ai se kolivala ma o le a le mea o le ae tupu ai i totonu?
  • Mata o le a faʻaaogaina i le taumalulu pe na o le taimi mafanafana?
  • E mafai ona e faʻapipiʻi masini faʻavevela i totonu o le kiona 'ua e faia oe?
  • O le a le sini - ia tupu laau totō mo le faʻatau po o oe lava? E te faʻamoemoe e totogi vave le tau?
  • O le a le tele e te manaʻomia ai se falemalama?

Ua e tali mai? Ma o lenei sei tatou tilotilo i ituaiga greenhouses e tuʻuina mai i le maketi faʻaonaponei, ina ia mafai ai ona e filifilia le mamanu e fetaui lelei ma mea uma e manaʻomia.

O a greenhouses ile mamanu?

O le sili ona faigofie ma le tamaoaiga i uiga aoga - kiona faʻaaogaina. Masalo na o le toe foi mai o se fausaga o le, pe a faapipii i luga o le eleele ma eleele palapala, e tatau ona faapalapala alavai ma alavai. Mo le faia o se fale laufanua i totonu o le togalaau i ou lava lima, muamua e tatau ona e eliina se vaeluaga o le tele o le saʻo. E tatau ona alu mai sasaʻe i sisifo. O puipui o le uamea e tatau ona faʻamalosia i ni paʻu o paʻu po o ni laupapa e vavae ese mai itu uma (fai le itu o le susulu o le la susulu maualuga). I luga o itu o le malologa, e tatau ona e lūlūina fatu pe totō laau totō, ma i totonu o le taʻavale i le ogatotonu - faʻataʻoto le susuga fou. A amata ona pala, o le a tuʻuina atu nisi mea faaopoopo e fafaga ai laau ma vevela. I le maea ai o galuega uma, o puipui mai fafo e tatau ona ufiufi ile eleele i le pito i luga ma toso i le polyethylene film pe ufiufi ile tioata.

O le mamanu faigofie o le fale o le greenhouse forces e te filifilia se nofoaga matutu lea e susulu lelei ma puipuia mai matagi. Mafaufau i ata lafoia o fale ma laau o loʻo tutu latalata ane. O se lauʻeleʻele aina e foliga mai o se ata tifaga masani o le palapala lea e totoina ai fatu poo ua totoina fatu. Ina ia mautinoa le maualuga o le vevela, e tatau ona e faʻalauteleina le ata i le latalata atu i fualaau, ae i le taimi lava e tasi ina ia le taofia ai lo latou tupu fua. E tele ituaiga o greenhouses eleele, e eseese naʻo le faʻaogaina o metotia, maualuga ma le faʻatinoga.

Mafaufau i mea autu:

  • Arched - o le siʻosiʻomaga sili ona faigofie ma sili ona taugofie ile fausaga. O le toe faʻaaogaina o sea fausaga, o le polyethylene film, po o le a lava lona lelei, e vave faʻaaogaina. E mafua ona o lona gasologa faifaipea ma le faʻalauiloaina, aua o nofoaga o le tuʻuina atu i luga o le faʻavaa o loʻo faʻaauau pea ona faia ni afaina. O le mea lea, mo nei greenhouses e maua ai le ata sili ona taugofie.
  • O loʻo i ai se fale faʻafiafiaga e faʻaogaina ai faʻamau, faʻamau ma faʻamaumau umi. O latou lapopoa ua filifilia e mafaufau i le tele o fao o le faʻavaa ma le ufiufi. O se fale lauʻeleʻele faapena e mafai ona eseese lanu, aua o mea uma lava e faalagolago i le umi o le moega.

  • Faʻasologa o le vailaʻau tuʻufaʻatasi, e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o fatu o aʻafiaga o fualaau faiva e pei o kāloti, lapisi ma uila. O lenei laufanua lauolaola faigofie ei ai puipui e tolu, lea e tu i luga o le nofoaga o le moega ma le pusa ata. O le falemalama e pei ona taua i lalo: muamua, o se puipui ua tuu, lea e tu i autafa o le moega. E tasi le pito o le film polyethylene e tuʻuina i luga o le pito i luga, ma o pulou na faia i soʻo se mea e avanoa e tuʻuina i luga o itu, o loʻo lolomiina i lalo ona pito o totoe. A maeʻa lena, ia faaputu puipui puipui pupuu i luga o moega. Mulimuli ane, faataamilomilo le eleele i tafatafa ane o le nofoaga o le totogo-i le fale kiona.
  • Greenhouse gable mamanu e aofia ai laupepa tuʻufaʻatasi, mea faʻapipiʻiina poʻo faʻamalama e fesoʻotaʻi ma poulaʻau. Mo le faʻaleleia o le faʻaogaina o le fale koli, o le sooga i le va o paʻu paʻu ma le pito i luga o loʻo ufiufi i paʻu paʻu. Mo le faafaigofieina ona ulufale i totonu, nai lo le tasi o laina ua amata ona tatalaina le transom.
  • Fale faʻafiafia masalo o le sili ona talafeagai i tulaga o le faʻatulagaina o mamanu. O mea le lelei e aofia ai le mea moni e faapea, pe a le faʻaaogaina, e manaʻomia le tele o avanoa avanoa mo le teuina. O le fausiaina o mea e faʻaaogaina e le tagata lava ia, o le a le faigata, aemaise pe afai e mafai ona fausiaina mai mea e gaosia. Ua lava le maua o se atigipusa, faapipii se taualuga i luga o soo se ituaiga lavalava, ma toso ese ona laupepa ma afifi palasitika. Ma, i luga o le nofoaga na saunia (faʻamamaina ma faʻavasegaina le eleele) o loʻo tuʻuina ai vaega o le atigipusa, e faʻapipiʻiina i le tasi ma le isi i sikulima poʻo puipui, ona faʻapipiʻi lea o le taualuga i luga. O se isi faʻaoga sili ona lelei o se fale gaosi otaota feaveaʻi e mafai ona suia i tausaga taʻitasi, matauina tulafono uma o le seleselega.

E te iloa? I totonu o Iceland, o le faatulagaga o greenhouses e tupu i luga o mea e gaosi.

Ituaiga o mea e faaaoga mo le fale kosi

I le avea ai o se mea faʻafefeteina mo le ufiufi o greenhouses, e mafai ona e faʻaaoga uma ipu tioata ma mea eseese faʻapitoa. O le tioata o se mea e sili ona umi le umi, o le lanu lanumoana e tautua mo le tele o tausaga, ae o le taui autu e le masani ona faʻaaogaina e fai ai greenhouses, e le mafai ai ona susulu uma le la, lea e matua talafeagai mo le fuaina o fualaau faisua. O se taunuuga, o lo latou tofo o le a faasolosolo ina leaga, talu ai ona ua faaitiitia le anotusi o vitamini "C". E le gata i lea, o le tioata e mamafa ma sili ona leaga. O mea o loʻo faʻaaogaina i le kuluma polymer group, o le polyethylene film e sili ona faʻaaogaina, mo le tele o vaega ona o lona tau maualalo. E le gata i lea, e faigofie ona faʻaeʻe ma e pasi le aofaʻiga o le malamalama. E le gata i lea, o ia mea e faigofie ona aveeseina mai soʻo se vaega o le faʻavaa, pe afai e te manaʻo e faʻamaʻalo le falemalama pe faʻamalosi le fua. O le mea sili ona le lelei o le vaivai, ona o le vaivai o le mea.

O faʻamanuiaga totoe o polyethylene films e aofia ai:

  • elasticity;
  • faʻamafanafanaina;
  • maualuga le malosi o le malosi;
  • lelei le okesene ma le carbon dioxide permeability;
  • felafolafoaiga o le uila atoa o le la;
  • lelei le faʻasalalauga malosi.

Polyvinyl chloride kiriata ua maua uma i le lelei o le polyethylene film, e le gata i lea e sili atu le umi o le ola o le olaga, ma i totonu o vaivaiga e mafai ona faailoaina atonu o le le maualalo o le maualuga o ave o ultraviolet (e tusa ma le 20%). Ae, ala, o lenei kiriata e leʻi maua ai le lauiloa. Polyethylene ma polyvinyl chloride mea faʻamalosia e faʻamalosia i fila tioata e oʻo atu i le 8 tausaga ma maua ai se moliuila manino o le 75%. O le mea e sili ona masani ai le polymer o le polycarbonate. Atonu e taʻua o le uiga auro, aua o loʻo i ai mea lelei uma i ata tioata ma palasitiketi ma e toetoe lava a leai se mea e le atoatoa mai o latou vaivaiga. I le tau o le telefoni feaveaʻi polycarbonate e sili atu le taugata, ae sili atu le taugofie ma sili atu nai lo le tioata. I le taimi lava e tasi, e sili atu le malosi, o le mea lea e sili atu ona umi.

Faʻaaogaina o le polycarbonate cellular:

  • maualuga tele o le malamalama o le la e oʻo i le 86%, lea o le a sili atu i le taimi e mafai ona pa'ū i le 82%;
  • sili atu le malosi o le faataapeapeina o le malamalama, ma o lenei mea e faʻaleagaina ai le tupu o le mumu i laau;
  • le vaitaimi o faagaioiga e 20 tausaga;
  • maualuga le malosi o le meafaitino;
  • sili atu le lelei o le faʻamafanafanaina;
  • lelei le tetee atu i tulaga leaga o le tau, faatasi ai ma le puipuia o meatotino uma i le vevela o le vevela mai -40 ° C i le + 120 ° C;
  • faʻapipiʻiina le faʻavaeina ona o le mamafa o le mamafa;
  • lelei fetuutuunai (mai ai e mafai ona e faia ni mamanu eseese mo le taualuga).

E tolu ituaiga o polycarbonate e aofia ai meafaitino: paketi, faʻasologa ma tupe totogi. Pepa o le tala o le tupe e maualalo ifo le mamafa, e sili atu le manifinifi ma o loʻo aofia ai le tele o meafaitino e lua-vasega. E sili atu ona taugofie, ae o le taotoga ole a itiiti ifo. O pepa laugatasi e 25 mm le uumi. I le isi itu, ua ufiufiina i se mea puipui e puipuia ai le polycarbonate mai aafiaga leaga o le siosiomaga. O lenei polycarbonate o loʻo i ai mea lelei uma na faʻamatalaina i luga. O loʻo gaosia e tusa ai ma tulaga faʻavaomalo tulaga maualuga. O le polycarbonate muamua-grade ei ai lona mafiafia e 4 i le 30 mm ma, e le pei o le vasega masani, o mea puipui i luga o lea mea o loo i itu uma e lua.

O le mea lenei o le faʻaaogaina o le polycarbonate moni o le a manaʻomia ai nisi malamalama ma tomai mai ia te oe:

  • e faʻapipiʻi ona faʻamalosi i luga ina ia aloese ai mai le faʻasalaga;
  • le polycarbonate e le tatau ona punou i le radius laitiiti nai lo le mea ua faʻamaonia mai e le kamupanī;
  • o pito o pito i luma aʻo lei faʻatulagaina e tatau ona faʻamaufaʻailogaina;
  • O lenei mea e mafai ona vavaeina i se tamai lalaga vili poʻo se naifi e faia;
  • polycarbonate e faʻapipiʻiina faʻatasi ma sikulini faʻamafana;
  • o le fausiaina o se kapoti na faia e le lima e le faapea o le faʻapipiʻiina o le polycarbonate mea i le vevela i lalo ifo o le 10 ° C;
  • faʻapipiʻiina o le polycarbonate e tatau ona faʻataunuʻuina. E matua faʻasaina lava le pasiina o le pito i luga.

E te iloa? O le Crystal Palace, na fausia i Lonetona i Xiv seneturi. I totonu o lenei falemalama i taimi uumi, o le tele o tausamiga ma mea na tutupu na faia, e aofia ai le talisuaga a le Tupu Tamaitai.

E faʻapefea ona fai se fale koli i ou lava lima: o laasaga i lea laasaga taʻitasi ma mea e manaʻomia

Ina ia mafai ona ausia mea e te faʻamoemoeina, e tatau ona e mafaufau pe o fea e tuu ai le fale koli, o a mea e faʻaaoga i le taimi o le faʻatulagaga ma pe o le a le fuafuaga e fai pe a fausiaina le fausaga. O nei mataupu uma e tatau ona foʻia aʻo lei amataina le fausiaina.

E faʻapefea ona fai se kiona o le arcs?

A maeʻa le arc ma le ufiufi o mea ua filifilia, e mafai ona e amata faia se suauu ma ou lava lima.

Faiga faʻavae:

  1. Faʻapipiʻi le arcs ma mea faʻapipiʻi i le pito i lalo o uila poʻo faʻamau, pe pipii i le eleele.
  2. O le mamao i le va o arcs e le tatau ona sili atu i le mita e tasi (sili atu - 80 cm). A leai, o le a tumau le tulaga o le faʻavaa.
  3. O le pito i luga o le greenhouse e tatau ona "fusia" le faʻamalosia e tuʻuina atu ai le malosi o le fausaga. E mafai ona e faʻaaoga pipisi PVC o le tele o le manaʻoga.

E taua! Ufiufi se fale apuni o arcs ma se ata tifaga uma lava ina ia oʻo i le eleele mai le iʻuga. E tatau ona le pa'ū le matagi i totonu ma e leʻi faʻaumatia atoa le fale koli.

Afai e te ufiufi le faavaa ma se paʻu o le paʻu taugofie, ona i luga o itu e mafai ona togi i le eleele ma mea e maua. O ituaiga sili atu taugata o mea ufiufi e tatau ona faʻapipiʻiina i puipui faapitoa i le eleele, poʻo le pito i lalo o le arcs.

E faʻapefea ona fai se fale koli i laupapa?

Greenhouses e faia i laupapa, lea e faia e tagata e fiafia i ai tagata fai togalaau, o le sili lea ona faigofie i le suʻesuʻeina o laasaga muamua i le totoina o laau. E mafai ona faʻaogaina mo le faigofie ona faʻaaoga i le tausaga a sau. O le faia o se fale kati laupapa ma sina tau tupe e sili atu le faigofie nai lo le mea e ono foliga mai muamua.

Fale faʻafiafia

E oʻo lava i se tagata fai togafitia e leai se poto masani e mafai ona ia faia se tamai kiona tioata o se mea feaveaʻi ma ona lava lima. O laʻititi laiti e faʻatapulaaina le tausiga atoa o fualaau faisua, pe afai oe i totonu, o lea e tatau ai ona e aveeseina le paluga e ala i le afa mo le fausiaina, veleina ma isi galuega. O le ata kiota meamata e vave ona vave faʻaleagaina, o lea e sili ai le galue i se mea e sili atu ma mamanuina se fale kesi i foliga o se pusa. O ia greenhouses e mafai foi ona iai ni puipui puipui, e le gata o le taualuga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aoina ni nai laupapa laupapa ma tuu faatasi. Mo le faigofie o le avanoa, e sili atu le faʻapipiʻi o le taualuga i luga o ona lima ma ia faʻapipiʻiina se loka ina ia le tatalaina ona o le malosi o le matagi.

E taua! Ina ia mafai ona toe umi se fale kati, ia faapipii i luga o se faavae piliki ua lelei. Afai e te faʻaaogaina faʻamau, o le a manaʻomia ona faʻapalaina i se faʻapitoa faʻapitoa e puipuia ai le pala.

Fale tioata tuusao

Faʻataʻitaʻiga greenhouses mo fale o le taumafanafana, lea e fausia e o latou lava lima, e manaʻomia le faʻatauina o se faavae faavae. E mafai ona fausia mai piliki tuai i luga o se fofo o le sima, o se sili atu o le filifiliga tupe. E mafai foi ona e faʻaaoga poloka poloka faʻapipiʻi poʻo le tuʻuina atu o le moli e ala i le faʻaalia o le pepa. O le isi laasaga o le fausiaina o fale. I luga o le nofoaga o le faavae, ia faataatia se laupapa laupapa ma se vaega o le 10x15 cm le maualuga. E mafai ona faapipiiina paʻu i soo se auala: "tovetail tail", "i luga o le fola o le laau", i luga o le taula, po o le taofiofi masini.

E taua! Soo se kalu 'aiga e tatau ona i ai le avanoa e lele ai. Lelei tele mo lenei mea o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi o laupepa poʻo le faigofie o le aveeseina o le mea faʻapipiʻi.

O se laupapa laupapa e pipii i paʻu ua faʻamau, lea e aofia ai pou faʻamau ma faʻamau faʻamau i totonu ole mita e tasi. Afai e te faʻatulagaina se ata tifaga, e mafai ona e faʻaosoina i luga o le faʻavaa, faʻapipiʻi i luga o paʻu tetele, poʻo le faia o ni modula mai papa tuai matala ma se ata tifaga nai lo tioata, lea e faʻapipiʻiina i le tasi faʻaauau pea. O le taualuga e mafai ona i ai, ae o taimi uma lava e fai ai se taula, e tusa lava pe aupito itiiti, o le a mautinoa ai le tafe mai o le tafe. I totonu o le kiona, e mafai ona e eli se paʻu papaʻu i le uumi o le fale atoa, lea e tumu i le fugalaʻau, ona fufuluina lea i se palapala palapala malosi. O se palapala malosi o palapala o le a puipuia ai aʻa loloto o le laau mai ogaumu (30 cm le maualuga o le a sili ona lelei).

E te iloa? I atunuu i matu, o greenhouses ma greenhouses e masani lava ona tuʻuina i fale. O le mea lea, e faigofie ona tausi lelei laau i le taimi e tasi ma vevela le fale.

E faʻapefea ona fai se kiona o pupuni tuai?

Ina ia mafai ona faia se tamai fale laufanua o le faamalama matala tuai ma ou lava lima, o le ae manaomia mea nei:

  • faamalama matala i le tele e te manaʻomia;
  • ni laupapa umi, ae le o ni ogalaau po o ni pa;
  • pamu tuai po o sima i lalo o le faavae;
  • mea e faʻapipiʻi ai mo le faʻafesoʻotaʻi o laina i le tasi.

Pe a filifilia le mea e fai ai se fale kati, e tatau ona sili atu ona saʻo le fuafuaina o lona tele. E leai se mea e pei o le umi o le greenhouse le umi, talu ai o le a faalagolago i luga o le tele o le faamalama ma o latou fuainumera.

E taua! Aua e te fauina se fale lanu tele lapoa, aua o le a le faigofie tele i le faʻaogaina o faaupuga.

Aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻiina o le fausaga, ia mautinoa e fetaui uma laupepa i le tutusa. Faʻasaga laupapa ma laupapa i mea e manaʻomia ma le mastic manogi masima poo le masini afi faʻaaogaina. Fai piliki i le nofoaga o le lumanaʻi ma faʻailoga i luga o latou. Mai totonu i le laupapa ia faapipii laupapa i laupapa. O le mamao i le va oi latou e tatau ona fai si laʻititi laʻititi nai lo le lautele o le faʻavae. Сверху, по наружной стороне, прикрепите новые доски так, чтобы верхний край первых полностью совпадал с вертикальными торцами. После, к торцам нужно прикрепить стропила "домиком". Такая форма необходима, как мы уже обговаривали, для нормального стока осадков. Faʻapipiʻi faʻamau o le faamalama i le tino ua maeʻa, ma faʻaogaina sikuea tutusa mo lenei mea.

E taua! E tatau ona tatala se tasi o vaega o le fale lauʻeleʻele, o le mea lea, i le isi lima e tatau ona tuu i luga o fao, ma i le isi itu - faʻapipiʻi ma se loka.

Matou te fausia se falesa amea

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o se faʻamaufaʻailogaina o le ituaiga pito sili ona umi ma le faʻatuatuaina o fale uma e masani ai mo le totoina o fualaau faisua, teu ma fuga laau totō. Mo le fausiaina o se fale lanu po o se fale lanu meamata tele mai talafaʻamau, ia e manaʻomia se paipa malosi. Pepa lelei 40x20 mm. Ina ia faʻafesoʻotaʻi le faʻavaa, o se paipa faʻatasi ma se vaega o le 20x20 mm o le a lava. Aʻo le i mauaina ni mea e ufiufi ai, e fausia ai se faʻataʻatiaga i le lumanaʻi, e tatau ona fuafua le ata o le greenhouse tomorrow. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe i le saʻo lelei o le aofai o mea e manaʻomia. O le a faʻaitiitia ai foi le taimi ma le paʻu uʻamea i le taimi o le taina. Ma le isi, tatou te vaʻavaʻai i le auala e faia ai se fale koli tioata uʻamea i ou lava lima ma le fale e sili ona faigofie.

Muamua lava, filifili pe faʻapefea ona foliga lelei le faʻavae o lau aʻoga i le lumanaʻi. O iinei e mafai ona e filifilia mai ni auala eseese, e amata mai i nofoaafi o nofoaafi laupapa ma faaiu i fao sikulima. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le a tatou mafaufau i se faʻavae laitiiti laitiiti, faʻatasi ai ma le loloto o le 30-40 cm. Aʻo leʻi sasaa atu le uaea uamea, ia faataatia se taula faataamilo i le nofoaga atoa mo le lumanai o le faapipiiina o le paipa. O le taimi lava e maua ai nei vaega, faʻafeiloaʻi atu se paipa o le 40x20 mm ia i latou, lea o le a avea o se faʻavae faʻalagolago mo le faʻapipiʻiina o faʻavae uma o le lumanaʻi. Ina ia aloese mai soʻo se faʻalavelave i le taimi o le faʻapotopotoga o faʻavae, o le aoina e tatau ona faʻatinoina i luga o se tulaga mafolafola ma faigata. Afai ei ai se tasi, ona tatau lea ona maka le itu o le lumanaʻi i le lumanaʻi ma oti se paipa faʻamaufaʻailoga i luga. Ina ia faafaigofie le faagasologa o le faapotopotoga, e le tatau ona tipi le talaaga i ni vaega eseese, e sili atu le faia o ni mea saʻo saʻo ma se mea e gaosi, ona faasolosolo malie lea o le paipa. O le mea lea, o le faavaa e tatau ona avea ma foliga manaomia. Ia fuafua lelei tulimanu o le tipi ina ia o gatasi ma saʻo vaega o paipa i le taimi o pini. A maeʻa lena, faʻafeiloaʻi ma le faaeteete sooga uma. O fale, lea e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le pito sili ona taua, o pito i luga ia. O le faitotoa o le faitotoa o le a faʻapipiʻi i se tasi oi latou, ma se lautusi faʻamalama i le isi.

Afai e te fuafua e faia se moli tioata, ona mafai lea ona vaʻaia le faitotoa. Faʻaofi nei elemene i luga o faʻafaologa tuusaʻo i luga o le faʻavaa pe a o iai pea i luga o le nofoaga o le potopotoga, talu ai o le mamafa faaopoopo o le a sili atu ona faigata le faʻaoga. Faʻamatalaga 40x20 mm o loʻo i ai se maualuga maualuga, e mafai ona tuʻuina i luga o mita taʻitasi. I le va o latou lava, latou te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi vaega o le sikuea sikuea 20x20 mm. Faʻatulaga elemene ma le pito i tua. O lea e le aluese ai mai le tulaga i luga, ae e tatau ona faʻamau i le lua tulimanu o le tulimanu, faʻafeiloaʻi i latou i le paipa faʻavae. Weld le eletise fesoʻotaʻiga elemene o le fausaga 10 cm i lalo ifo o le itu fesuiaʻi o le faʻavaa. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi le polycarbonate sili ona faigofie i le lautele ma le uumi.

A maeʻa le faʻapipiʻi, e tatau ona e faʻagasolo i le faʻapipiʻiina o laupepa polycarbonate. O loʻo tuʻuina atu i le pusa faʻataʻitaʻiga ma ni faʻataʻitaʻitaga e tusa ma le 3.2x25 mm ma faʻasalalauina faʻasalalau poʻo ni mea faʻapitoa mo le polycarbonate. O pepa uma e tatau ona faʻapipiʻi faʻasaga-luga. Puipui pito o laupepa ma se mea e faʻapipiʻi ai le siliki poʻo le faʻapipiʻiina o se faʻaaliga faʻapitoa palasitika. O le umi o le pepa o le taualuga e tatau ona sola ese i tua atu o le palakalafa i le 10 cm, ma maua ai se fausaga. Polycarbonate e faʻapipiʻi i le faitotoʻa ma le faamalama o le lanu i le auala e tasi e pei o puipui. E na o oe e te filifilia le tele talafeagai ina ia le faalavelave i le tatalaina o le fale koli.