Laʻau

Rosa Astrid Grafin von Hardenberg - totoina ma tausia

Rose Astrid Grafin von Hardenberg e lauiloa mo lona manogi masani ma le foliga mai. O fuga o le paʻu o le lanu maroon e maua ai le fugalaau o le Gothic ma e fiafia i le tele o fai togalaau.

Faamatalaga ma uiga o Roses Astrid Carafe

O le Rose Rose o le kulupu o laʻau tihi. O lenei ituaiga na fafagaina i Siamani i le 1997. O le kata o le fugalaau o lona manogi manogi, lea e faʻalogo i se mamao mai le vao. O Countess Astrid ua manumalo pea i le ulutala o le "Rose Sili Lelei", faapea foi ma isi faailoga taualoa. Rosa Astrid Carafe fugalaau mo se taimi umi, fugalaau fesuisuiai o le tasi ma le isi, o lea e fiafia ai pea o ia i mata ma lona lalelei.

Rose Astrid Grafin von Hardenberg

Vaega Taua:

  • maualuga 100-150 cm;
  • fugalaau - 10-12 cm;
  • o le lanu ua tumu i le paʻu, i le ogatotonu e liua mumu;
  • paluga moa, felanulanuaʻi feusuaʻi i le ogatotonu;
  • mea manogi manogi ma faamatalaga o lemoni;
  • se tamai numera o vao tuitui i luga o le au;
  • tetee i le kiona;
  • fuga i le sogi, mafai ona fuga faʻaola;
  • itiiti le faʻafitia i faʻamaʻi.

Mai uiga e mafai ona iloa ai o le Astrid rose o loʻo tele mea lelei. Ae ui i lea, o lenei ituaiga o loʻo i ai ni faʻafitauli:

  • o le rosa e le maluelue i le timu, o fugalaau mai ia mea e leaga;
  • le faapalepaleina o matagi ma matagi;
  • ma le le talafeagai lelei, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi.

Rosa Astrid Carafe e foliga sili ona lelei i totonu o fafie ma soo se togalaau. E lelei tele mo soʻo se ituaiga o faʻataʻitaʻiga o le laufanua, mai i le atunuu i se tulaga masani poʻo aso nei. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina i laufanua nofofua pe totoina i se vaega. E matamata tele i se mamanu laufanua laufanua.

Atinaʻeina o togalaau ma totoga

Totoina o se rosa Countess von Hardenberg e sili ona lelei i le ogatotonu o le tautotogo, ae mafai i le tautoulu, o le mea e sili ona taua, ia maua e le laau le taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi amata le tau malulu.

Rose Henry Kelsey - Totoina ma Tausia

A o lei totoina, e taua le filifilia o le mea sao ina ia fuga lelei le fugalaau ma e le afaina. E sili atu pe a fai o se vaega o le la, ma i itula sili ona manaia e tatau ona i ai se ata. A le o lea, o le a le toe i ai le taoto i luga o petals. E lelei le totoina o se lala o le rosa i luga o se maupuepue, i se nofoaga e vaeluaina. E tatau foi ona e mautinoa o le rosa e puipuia mai matagi malosi ma tusi. E le tatau ona e filifilia se nofoaga mo le tulaueleele i se maulalo ma latalata i le eleele, pe a afaina ai le laau.

Taua! Leai se mea e tatau ona totoina ai se rosa i le eleele lea e faʻaaoga ai isi rosa.

E tatau ona saunia ni laau toto mo le totoina: tipi ese mai laulaau mamago ma aʻa uumi, faapuupuu i le 20 cm. I le aso ao lei totoina, e mafai ona e tuu le fatu i vai poo se vaifofo o "Kornevin" po o le "Heteroauxin". O lea la o le a sili atu ona faigofie le togavao o le laau toto ma maua aʻa vave vave.

O laʻau pelenozem mataga e sili ona talafeagai mo rosa. Ae afai e leai se auala e maua ai sea fanua i luga o le saite, e mafai ona e faʻaaoga fautuaga nei:

  • Afai e mama tele le palapala i le tele o le oneone, e mafai ona e faʻaopopo le gaʻo, humus, peat ma le faapalaga.
  • Afai o le palapala e mamafa ma manino, o le oneone, humus ma le faapalaga ma le peat e faaopoopo i ai.

Laina totoina o togalaau, laasaga i lea laasaga

Ina ia totoina lenei laau, e tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie:

  1. Fuʻu le pu 60 cm loloto.
  2. Tuu le alavai 10 cm le mafiafia i le pito i lalo.
  3. Faʻaopopo le faʻalaʻau faʻasaina i le pito i luga ma se 10 cm faʻavae.
  4. Ufiufi le eleele i se laulau 10 cm.
  5. Tuu le fatu laau i totonu o se pu ina ia mafai ai e le ua uʻu ona paʻu i lalo o le eleele. O lenei mea e saofaga i le tuputupu ae o faiga fou.
  6. Lasalo aʻa ma ufiufi i le eleele.

Totoina o rosa i luga o le eleele

Tausiga

Rosa Astrid Carafe e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le eleele, faʻamalo, aveese vao, faʻaopopo laʻei pito i luga ma faia faʻamaʻi pipisi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻasa

Rose Ebb Tide (Ebb Tide po o le Purple Eden) - totoina ma le tausiga

Vai le vao pe tusa o le tasi i le vaiaso, ma i le mafanafana o le tau - 2 taimi. Ia Setema, o le fagu e taofi.

Laʻei pito sili

E manaʻomia lou fafagaina o le laau e faʻatatau i le vaitau. I le tautotogo, e faʻafeiloaʻi ai le nitrogen, ma i le taumafanafana - potassium ma le maika.

Teuteu

Laʻau o Rose e fufulu i le vaitau. I le tautotogo, o fatuga e leʻi sao mai le taumalulu e vavaeina ma ua maualuga le maualuga. O le teuteuina o le tau vevela e aofia ai le aveesea o rosa ua galo ma teuteu teuteu. I le tautotogo, ua aveeseina mai le lavea o maʻi ma ua mamaʻi, ua faia le togavao vao.

Taua! I le teuteuina, e mafai ona e faʻafetaui le foliga o le vao poʻo le faʻaleleia o fua tele.

Togi

Mo le taumalulu, e tatau ona malupuipuia rosa. Faatasi ai ma le amataina o le kiona, o le a vaeluaina ma spud ma le eleele. O se faʻavaa puipui e fausia i luga o luga o se mea e tuʻuina ai se faʻavevela ma ua faʻalauteleina se ata palasitino, ma ni pu mo le ea. I le tautotogo, e tatau ona vave aveese le ata i le vave e mafai ai, ina ia leai se gaosiga.

Nofoaga o rosa mo le taumalulu

Fuga

Rosa Countess Astrid fuga seia oʻo i le pau, aʻo leʻi amata le tau malulu. O fugalaau e tele, paʻu, papa, ma le lanu violē. I le ogatotonu, o le lanu ua sili atu ona susulu ma ua mumu. I luga o le mea e mafai ona i ai e oo atu i le 5-7 minute i le taimi. O le mea aupito sili ona lelei, o le rosa e foliga e afa-fuga. O se fugalaau e matala atoa e tumau i le vaiaso.

Rose Aspirin (aspirin)

E matua tele lava lau fugalaau, ua fesuisuiai fugalaau mea fou. O le faʻalauteleina o le vaitau o le fugalaau ma faʻaalia le faʻaalia mai o fou fou, e tatau ona fafagaina le laau ma le potassium ma le maika. Ina ia ausia se lanu sili ona tumu o rosa, e mafai ona e fufuluina i le magnesium. A maeʻa ona totogo, e manaʻomia foi e le falemaʻi meaʻai faaopoopo mo le isi vaitau.

Fautuaga! Faatasi i le masina i le taimi o le taumafanafana, e mafai ona e fafaga le vao i se vaifofo o le superphosphate ma le sulfate sulfate. E faʻapipiʻiina foi le manogi ma le pefu.

Ina ia faʻaleleia le tupu aʻe o faʻalavelave fou fou, o le vaega o le pupu e aveeseina i le taumafanafana faatasi ma rosa paʻu.

I le tausaga muamua e le tatau ona faʻatagaina le vaomatua e fuga vave. Seia oʻo i Aukuso, e tatau ona aveese uma uma aʻa, i le faaiuga o le taumafanafana, tuu se ulugalii i luga o pu taʻitasi ae le tipi seia oʻo i le pau. O lea la ua fuaina fua, ma ua tele foi fugalaau ua saunia mo le tausaga a sau.

E tasi le togafiti e toaitiiti tagata e iloa e uiga i ai. O le faapipiiina o lala e sili ona lelei i le tapuni i se tulaga tuʻu. Ona susunuina lea e Roses lala fou fou. Afai e le faia lenei mea, ona fuga mai lea o le vao i le pito i luga.

Fugalaau vao Astrid Graffin von Hardenberg

Tofiga

Rosa Astrid Carafe ua faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. Ina ia maua le vao faʻatoʻaga e manaʻomia ona faʻatali 3 tausaga. O laʻau e tele lava ina faia i le amataga o le taumafanafana, ma mo lenei mea e tatau ona e saunia. E tatau ona vaʻai se nofoaga mo le tuputupu aʻe o vavae, e tatau ona i ai i le paolo. E tatau foi ona e saunia le palapala, aveese vao, tatala.

E sili atu i le seleseleina o seleselega mai laau ola maloloina. Ina ia faia lenei mea, tipi le tipi, vaevaeina i ni vaega, 20 cm le umi. E tatau ona i ai ni laulaau ma ni pulumu, e aunoa ma ni fugalaau. Lafoaʻi laupepa mai le pito i lalo o le auʻau, lea o le ai ai ile eleele. O le taimi sili mo le seleseleina ma le totoina o togalaau o le vaveao.

Taua! O le pito pito i luga o le auʻau e tipiina i se laina saʻo, ma o le pito pito i lalo o se mea e le afaina. O seleni teuteu e tatau ona faʻamamāina aʻo leʻi seleina.

O faʻamavae ua uma ona tuʻuina i totonu o le eleele, i le va o le 20 cm mai le tasi ma le isi, ma faʻafeinu. O pito i luga e ufiufi i le paʻu palasitika, e liua ai se tamai fale lauʻeleʻele. Ia mautinoa ua lava le susu, vai i taimi talafeagai. Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi, e pei o isi rosa.

I le tautotogo, i le faaiuga o Mati-Aperila, ua aveeseina le vaeluaga, na o le ata e tumau pea. E faasolosolo malie lava, o le ea i le fale kiona o le a faateleina pea. I le tau mafanafana, o le tausiga o le vavaeina tutusa ma laau matutua. Ma i le taumafanafana e sosoo ai, ua latou saunia mo se gaioiga.

Seʻi seleseleina

<

Maʻi

Countess Astrid von Hardenberg e puipuia i faʻamaʻi pei o le paʻu paʻu ma le paʻu uliuli.

O le mea moni, o se rosa e mafai ona aʻafia i fungal poʻo isi faʻamaʻi pe'ā totoina i le mea sese. Ole maualuga o le susu ma le ea malulu e mafai ona afaina ai le soifua maloloina ma foliga vaaia o le laau. Afai o le fufulu o loʻo i totonu o se nofoaga lelei, e mafai ona puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tatau foi ona e aloese mai le mauaina o se aofaiga tele o le susulu o le la i luga o le rosa, aua o lenei mea e taitai atu ai i foliga vaaia o mu.

O le le lelei o le tausiga ma le le amanaiaina o le auala e puipuia ai faamaʻi e mafai foi ona afaina tele ai le soifua maloloina o le rosa.

Afai e te manaʻo e toto se fugalaau mananaia i le togalaau o le a faʻatumu mea uma i lona manogi, e tatau ona e gauai atu ia Countess Astrid. E mafai ona e faʻatonu sau saʻo mai le vasega pepe, o le ulumatua i Europa o loʻo i Serbia ma faʻapitoa i le totoina o le tele o ituaiga o rosa. Ae o Astrid Carafe o se tasi o mea sili ona manatua pea ma chic.