Fua o le gaosiga

Hibiscus (tea o le hibiscus): mea aoga ma faʻamaʻi

Masalo e le o se tagata nofo toatasi na tuua i luga o le paneta o le a le faalogo i ai vai inu suamalie faia mai le hibiscus ma e taua o le lauti fagu. O lenei lauti e manaia tele e le gata ile talafaasolopito le masani ai o ona faʻaaliga, ae faʻapea foi i le faʻaalia o ona mea aoga aoga, ma i nisi tulaga e ala i le faʻailoga.

Le tala i le faʻaalia o le inu

O le tala e uiga i le foliga mai o le vai ua faapea mai na muamua ona latou taumafai e fafaguina le rose o Sudan i Initia anamua - na vave lava ona talisapaia e tagata o lenei atunuu le maualuga o le tofo o le hibiscus, o lona malosi e faanatinati ai lo latou galala i aso vevela, ma vave ona molia se tagata ma le malosi ma faavaivaia le vaivai. Ina ua mavae se "mea na maua" sili ona lelei, na vave lava ona maua le lauiloa ma le faasalalauina e pei o le uila i Aikupito ma Sudan, lea na maua ai se isi igoa matagofie - "Inu a Farao".

Siaki ituaiga eseese o hibiscus.

I aso nei, o le Sudanese rose ua tupu i le tele o atunuu i saute, e aofia ai Thailand, Sri Lanka, Saina, Algeria, Mekisiko ma le tele o isi. O le lanu ma le tofo o le mea na mafua ai le inu e faalagolago i le tulaga patino o lona tuputupu ae, i le lalani Taiia ua fai ma lanu viole ma suamalie, i Aikupito e afaina i se tamaʻi pele cherry, ma i Mekisiko e mama ma moli.

E te iloa? I Malaysia, o fugalaau o le hibiscus ua avea o se faailoga o le atunuu, ma o petelima mumu e lima o le Sudanese rose ua faatusaina i le lima tulafono o le lotu Islama.

O le a le aoga

O le mea e malie ai, o le tea o le hibiscus fefinauai e mafai ona aoga uma ma e afaina mo tamaitai ma alii, ae o le a tatou amata, atonu, ma lona uiga lelei:

  • aoga aoga i luga o le fualaau oona;
  • ei ai meatotino antibacterial;
  • aveese ia toxins mai le tino;
  • fufulu le ate ma faʻaleleia atili le gaosiga o talo;
  • faʻafesoʻonaʻi lelei le fia inu i le vevela;
  • faaititia le maualuga o le cholesterol lamatia;
  • aveese le taupulepulega;
  • puipuia le tuputupu ae o sela o le kanesa;
  • faʻaopoopo faʻaaogaina e avea o le anthelmintic;
  • faʻafefe lagona malulu ma neurotic;
  • ona o vitamini ma minerale o loʻo i ai i le tuufaatasiga, e faʻamalosia malosi ai le puipuiga o le tino ma faʻasaʻo ai soʻo se ituaiga mafatiaga.
Aoao atili e uiga i mea faʻamalolo o le hibiscus.

E taua! I le fesili faifaipea o fesili vaivai poʻo le faʻateleina foʻi le toto toto fuga o le lauti, o le tali na tuuina mai e fomai. E tusa ai ma la latou faaiuga, o na mea e vali ai le lauti i le lanu mūmū, i se auala faʻamalositino e aʻafia ai toto toto, faʻamalosia ai. O le mea e lelei ai mo maʻi mamaʻi, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto.

Contraindications ma le afaina

O le mea e leaga ai, o le inu, lea e taʻua i atunuu Arapi "o se fofo mo faʻamaʻi uma," e mafai ona afaina ai se tagata, o le mea lea, o tagata ei ai faafitauli i luga. lauti e lelei e le faʻaaoga:

  • gastritis, faʻatasi ma le maualuga maualuga;
  • faatasi ai ma se tuuaiga ogaoga;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi;
  • gallstone poʻo urolithiasis;
  • faʻafeiloaʻiga masani faʻafuaseʻi.
Faitau pe aisea ua taua ai le hibiscus o le fugalaau o le oti.

Auala e fai ai lauti

O le tea o Hibiscus o se tofo manatuaina, ma o lona lanu lapisi e lelei mo le mata, ae ina ia mafai ai ona maua le mea saʻo i le kuka, e tatau ona e iloa pe faapefea ona inu saʻo lenei vai. E leai se mea faigata i le faagasologa: ina ia mafai ona e saunia se vaega o le lanu mumu, e tatau ona e ave se tasi sipuniti o peti o le hibiscus ma sasaa i se ipu vai inu, ma faʻamalosi 5-10 minute mulimuli ane; E mafai foi ona e faaopoopo le suka i le tofo. E mafai ona faʻafefiloi mea inu uma e vevela ma vevela, faaopoopo le'isa i le ipu. E taua le manatuaina o lena mea mo le faiga o kuka e tatau ona e mulimulitai i nisi tulafono e le mafai ona suia:

  1. O mea laiti mo le faia o le lauti e tatau ona na o lau lapopoa, e tatau ona faʻamago ma leai se mea e avea ma paʻu;
  2. Mo le sosoʻoina, e tatau ona e faʻaaoga na o serale ipu, e pei o mea uʻamea e mafai ona faʻaleagaina le tofo ma le lanu o le vaiinu.

Faʻafefea ona faʻaaogaina i le kuka

Faʻasalaga maualuga faʻaaoga i le kuka. E masani ona faaopoopoina i fualaʻau fualaau, faapea foi ma aano o manu ma iʻa. I le faaopoopo atu, mai fugalaau e mafai ona kuka ai se faʻailoga aoga.

E taua! E tatau ona manatua o le lauti mai le Sudanese rose e mafai ona faʻaumatia i se aofaiga e le sili atu i le tolu ipu i le aso, talu ai o lenei vaiinu e lelei le toto ma, o se taunuuga, faʻapupulaina le avega i luga o le fatu.

Faʻaaogā i meaʻai

I le faaopoopo atu i isi uiga lelei, o le tilotilo tii o loʻo i ai se isi mea taua tele mo le feusuaiga saʻo - o le mea moni e masani ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga e pei fofo aoga tele mo le gau o le mamafa. O tagata faʻapitoa oe na faia se mea taua taua, ia fautuaina tamaitai e feinu i le ava mo le lua pe tolu vaiaso i ni aofaiga tetele. O le metotia, o le mea moni, e taʻu mai ai le lelei, ae i le taimi lava lea e sili ona lamatia ai le ola maloloina, aua o le inu o ni ipu o peti o le hibiscus i le aso e mafai ona mafua ai se "mamafa tele" o le tino ma mafua ai le afaina o fatuga ma le mea e gaosia.

Mallow (samasama), lavatera, tamariks, violet, ma le hibiscus, o le aiga o Malvine ma tufatufa uma i le itu i matu ma le itu i saute.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O le tuufaatasia o le matagofie ma le aoga o petals o le Sudanese roztykzhe e masani foi ona faaaogaina i le fale gaosi oloa - ua faaopoopoina i le tuufaatasiga o le tele o fesuisuiai ma toe faafouina o kulimi, shampoos, foamamu ma mea manogi lelei.

Ina ia saunia se mea lelei ma aoga aoga a le hibiscus mo le faʻaaoga i le fale, e tatau ona e vaʻai i nisi o fualaau lelei:

Fua o le 1. Aveesea o le Ava

1 le sipuni o petals e sasaa mai i se ipu vai inu, o le mea lea o le a mafua ai le vai e tusa ma le 1 le itula. A maeʻa lenei taimi, e tatau ona tafe le tincture ma sasaa i totonu o se fagu mo le aisa (i totonu o pusa). O le malosi e teuina tumau i le pusaaisa. O iʻuga o kulupulu tiova e tatau ona fufulu foliga i aso uma, o le a mafai ona iloa lelei le faʻaaliga i aso e lua.

Fua 2. Faʻasalaga o le fula i lalo o mata.

Mo le mea lenei e tatau ona e gaosia se mea sili ona malosi o le petals. O le mea lava ia e le mafai ona lafoina, ae faʻapipiʻi i le gau ma faʻaaoga i le laumei mo le 20 minute. E mafai ona faʻaaogaina falaoa e pei o se mea inu.

I le faaopoopo atu i le hibiscus, o le cosmetology foi e faʻaaogaina laau nei: aloese, cornel, enotera, marigold, nasturtium, peniwinkle, radish, cherry bird, linden, peony, walnut, goga silver, parsnip, ma le togalaau lelei.

Faʻaleleia tulaga

Le maua o le mea na faʻamoemoeina ma se taunuuga lelei mai le lauti kuka tulaga talafeagai mo le teu oloa e tatau ona matauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vevela o le potu, o le lauti e na o na o mea e aoga mo le aso, ma pe a teuina i totonu o se pusaaisa mo aso e tolu. A o le taina o lauti, mo lo latou faʻasaoina, e tatau ona tuʻuina i se isi lava mea mama mama mo oloa gaosia, i lenei faiga o le a le toesea e le hibiscus ona meatotino aoga mo le tolu tausaga.

E te iloa? O le ipu ruby ​​sa sili ona lauiloa i Aikupito anamua, aemaise lava i le tamalii. O lenei mea na faailoa mai e tagata suʻesuʻe i mea anamua e maua ai pamu o le Sudanese Roses i tuugamau o tagata mauoa Aikupito, faatasi ai ma isi uiga mo le tanumia.
I aso nei, ina ia mafai ona puipuia lou talavou ma le soifua maloloina i le umi e mafai ai, e le o se mea talafeagai le liliu i nisi o vailaau faʻamalosi ma mea faʻafefiloi; naʻo oe e manaʻomia le fafagaina o lou tino i meainu ma oloa aoga, e aofia ai le lauti tifiti.