Saplings

Totoina ma tausia le acacia paʻepaʻe

Acacia e tosina mai ai le gauai o tagata nofo i le mafanafana ma le au fai togalaau faatasi ai ma lana laulau avanoa e tele-tiered, o laʻau matagofie ma le manogi manaia. E toatele tagata e mananao e totoina sea ituaiga vavega i luga o la latou saite. I le auala, e faigofie tele - aemaise lava mo tagata ua leva ona maua le taumafanafana. Mo i latou e fou i lenei pisinisi, matou te ofoina atu se lisi atoa o tulafono faʻatauvaʻa mo le ola o le acacia paʻepaʻe.

White Acacia: faʻamatalaga puupuu

Acacia o se laau toto ma le vao. Faʻatasi i le aiga legume. Rhode acacia e tusa ma le 750-800 ituaiga.

Etymologists faamalamalama le mafuaʻaga o le igoa o le laau mai le upu Eleni lava, o lona uiga o "laau tuitui, matuitui" - i le tele o ituaiga o acacia ua faʻaaogaina i totonu o prickles.

O le tele o ituaiga o laau na tau atu i sina le mautonu. O se taunuuga, o laau totō tutusa o isi genera ma aiga ua amata ona taua o le acacia. O lea, mo se faataitaiga, o le siliki acacia ua taua o se laau mai le ituaiga Albizia, o le acacia lanu samasama ua avea o le laau o le Caragan.

E te iloa? O le laau matou te iloa o le acacia e paepae e taʻua moni o robinia. O nei acacia e aofia i le aiga o Mimosa, e matua vevela lava ma e mafai ona ola na o vaʻaiga ma vailaau oona. I le vao, maua i Ausetalia, Mekisiko, Aferika. Acacia ma Robinia foliga tutusa. Amerika i Matu o le nofoaga na fanau mai ai Robinia, poʻo pseudo-campaigns, o lea e le pei o se mea faʻapitoa pei o le Acacia e moni.
White acacia e matagofie tele i le faaiuga o Me - i le amataga o Iuni, pe a fua mai ai le pulupulu ma mea manogi e pei o le paʻu paʻu o le 10-25 cm le umi. O le laau e matala ma salalau le pale. White acacia o laʻau lalelei ma lau lapopoa (e oo i le 25 cm), pine o 7-19 tamai leaflet oval (2-4 cm le umi). Stipules - i foliga o vao tuitui. O le ogalaau e oʻo i le 25 m (pe a ma le 30 mita) i le maualuga ma oʻo atu i le 1.2 mita le lautele. Fualaau - pi, faʻaloloa, e oʻo i le 6 cm le umi, palamole, lanu enaena. E tofu uma mai le ono i le valu fatu. Faalatalata i le faaiuga o Setema.

White acacia ua vaevaeina i ni nai vaega laiti: fetagisi, fulafula, faamalu-foliga, laiti-talo, pyramidal, auro. E tofu i latou ma se tikeri eseese o le teteʻeina o le kiona ma le tetee atu i tulaga o le taulaga. Faatasi ai ma le matua, o laau toto e malolosi ma sili atu ona umi, i tausaga taʻitasi taʻitasi e onosaia tulaga leaga ma le malulu.

O laupapa acacia e taua, faʻaaogaina e pei o suauu, i le fausiaina o vaa, mo le gaosia o faitotoa, fale. Laʻau ma fugalaau e faʻaaoga i le tuufaatasiga o fualaau faasaina. O le laau e mafai ona oʻo i le 50 tausaga.

White acacia o se tasi lea o ituaiga meaola taatele, o le mea lea mai le faʻamatalaga o le laau matou te faagasolo i se auiliiliga auiliili o uiga o le totoina ma le totoina i le dacha.

Filifilia o le ola maloloina acacia pe a faʻatau

E tatau ona taulai totoa i le filifilia o laau ma le nofoaga mo le totoina. Mai lenei mea o le a faalagolago tele i le atinaʻeina ma le faʻaalia o le laau i le lumanaʻi, faʻapea ai ma le filifilia o fuataga e tausia ai o ia.

A o leʻi faʻatau ma le totoa le ogalaau o le fatu o le acacia - e le tatau ona sili atu ona vevela ma se aʻa e lelei ona atiaʻe. E sili atu ona lelei le ave o laau toto ma se meaʻai e tapunia, ae i le taimi lava lea ia mautinoa e tupu i totonu o se atigipusa ma e leʻi totoina ae leʻi leva le faʻatau. E tatau ona fai ni fualaau aina, o ona rhizomes e tilotilo atu i fafo o alavai o le fagu.

Taimi aupito sili ona tulaʻi

O fautua e fautuaina le totoina o secacia o se fatu, ma laau toto i le tautotogo. O fualaau e tuʻuina i luga o le eleele avanoa seia oʻo i le taimi e fai ai a latou fatu.

O se vaitaimi e le manaʻomia mo le totoina o le autumn. Afai o le acacia e totoina i le taimi nei, o loʻo i ai se tulaga lamatia e aʻafia le aʻa i le eleele malulu ma malulu e aʻafia. O fualaau mai le atigipusa e mafai foi ona totō i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana - amataga o le autumn, pe a leai ni aso vevela.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

A o tuputupu ae le tagata matua i se lapopoa ma e iai lona pale lautele, o le nofoaga mo le totoina e tatau ona filifilia i le muai avanoa ina ia maua ai le avanoa e tuputupu ae ai ma atiina ae. E tatau ona pipii i le mamao i le va o laau toto o le 2.5 m.

Acacia e fiafia e tuputupu ae i le malamalama, o lea e taua ai le manatu o le paolo mai isi, o laʻau maualuga e le pau i luga.

E ola lelei le laau i luga o soʻo se palapala, e oʻo lava i le faʻaitiitia. E leai se matagi po o se lamala e matautia mo ia. Ae e le taliaina le latalata ane o le vai.

O le eleele lelei mo le acacia o le faʻafefiloi o le oneone ma le faapalaga faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le apa (lime tuai, paʻu o le limite, poʻo le lime paʻu).

E te iloa? O le mea e ofo ai, ae o le mea moni: o le a tupu lelei le laau pe a totō i eleele mataga ma leaga nai lo le omea ma le tamaoaiga.
O se nofoaga leaga mo le faubinia o le a maualalo i nofoaga, lea o le a malulu ai ona o le paʻu o tagata malulu i totonu.

E le fautuaina le totoina o le paʻepaʻe paepae e sosoo ma fualaau aina suamalie, aua e mafai ona aʻafia ai aʻa. E le gata i lea, o lenei aganuu e tatau ona tu ese mai nofoaga e taaalo tamaiti. Muamua, talu ai o le laau o se meli, o le ai ai le tele o pi latalata i le acacia i le taimi o le vavao. Ma le lona lua, o fatu ma isi vaega o le laau o ni mea oona.

Pristvolny liʻo i lalo o le acacia e tatau ona tausia mama - e le aoga le totoina o nisi laau i totonu.

Le totoina lelei o laau acacia paʻepaʻe

E le talafeagai le tuʻuina o fualaau i totonu o se lua loloto totō totoga, o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi aʻa. E tatau ona eli le lapoa o le rhizome i le lautele ma laʻitiiti atu loloto nai lo le umi o aʻa.

Faʻapipiʻi faʻatasi ma se aʻa faʻamau aʻa ina ia fetaui ma luga le pito i luga. E mafai ona e faʻapuʻupuʻuina ma faʻamalosi. Pe a totoina le acacia i luga o le palapala, o le pito i lalo o le lua e tatau ona tafe - o se 10-20 cm cm o iliili. Afai e te manaʻo e faʻapalapala le palapala i le taimi lava lea, ona fai lea ma le fesoasoani a le "Nitroammofoski" (60-80 g i le lua).

O se siteki e tulia i le pito i lalo o le lua, ua tuu le fatu i totonu o le lua, o ona aa ua faasaʻo ma le faaeteete ma ufiufi i le eleele. O le aʻa i le taimi e tasi e tatau ona i luga o le tulaga lava e tasi i pito o le lua. Ona faʻamamāina lea o le fatu. E fautuaina e faʻapalapala le palapala i totonu o le lio faataamilosaga ma se laulau 5-7 cm. E sili atu le faʻaaoga o peat pei o mulch.

White acacia e faatatau i laau e ola vave., ma afai e faʻatupu lelei le totoina ma le tausiga lelei, o le mea lea, i lalo o tulaga alualu i luma alualu i luma, e mafai ona maua se faʻausaga faaletausaga o le 60-80 cm (i le muamua tausaga i le 1.2 mita) i le maualuga ma le 20-30 cm le lautele. Fugalaau e tupu i le tolu tausaga, fa.

Tausia le acacia paʻepaʻe

Afai o le filifiliga o le nofoaga ma le totoina na faia e tusa ai ma fautuaga uma, e faigofie le tausiga o le acacia paʻepaʻe - o le a itiiti lava: faʻavaitaimi faʻavaitaimi, faʻamago, pe a talafeagai, teuteuina.

Fertilize le laau na o le tolu tausaga talu ona totoina. Mo lenei mea, soʻo se fusi faʻalavelave, pei o Kemira Universal, e talafeagai. I luga o le tasi laau o le a manaomia ai le 100-120 g. Fugalaau i le vaitaimi o le vavao ma ia Iulai, faʻasalalau i luga o le palapala ma māmā ma ia fufuluina.

Ia Aokuso, e fautuaina e fafaga le acacia ma le potassium e faaaoga ai le sulfate sulfate (30 g) poʻo le pefu (1 ipu).

Ona o le paepae acacia e le fiafia i le suavai, o le suavai o le a na o na o laau laiti e manaomia. O laau matutua o loʻo faʻafeinuina i na o taimi umi lava. O le taimi o totoe o le a latou lava ai le susu e sau ai ma vaʻaia.

O le eleele i lalo o le laau o le a moomia ona veleina i taimi uma ina ia faʻamamatia ai vao.

E taua! E le fiafia Acacia e faʻalavelaveina ona aʻa. Mo lenei mafuaʻaga, e le aoga le eliina o le eleele i le uili vavalalata, e na o le vaʻaia lava. E le gata i lea, e le tatau ona totōina isi laau totō, ae maise lava le vaʻavaʻa. Ua sauni le laau e vaevae le ogalaau ma na o togalaau e iai sina aʻa.
O le teuteuina o le acacia paʻepaʻe e faʻaalia pe afai e tatau ai - i le taumafanafana e tatau ona vavaeeseina, lala paʻu. Ae o le faia o se ituaiga o pale e le mafai. E masani lava, pe a uma le teuteuina, o le acacia e maua mai ai pine uumi. E ui e mafai ona e faʻataʻitaʻi, ae fai i le tautotogo.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

White acacia e faʻaalia i le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona osofaʻia e le suʻeina o parasite: scammer ma seefly. O se taunuuga o la latou gaioiga leaga, o le laau e taofi le tuputupu ae, tu i tua i le atinaʻe, ma le vavau o le vaetogo e tupu.

Ina ia mafai ona faʻafefe ese nei iniseti, faʻapipiʻiina ma le teuteu o vailaau e faʻamalosia ai le faʻaogaina o meaola e faʻaaoga: o le henbane, hellebore, hemlock. I le tulaga o le tele o leona, e tatau ona togafitia i togafitiga ma iniseti vailaʻau: "Aktara", "Karbofos", "Rovikurt", ma isi.

E taua! Faʻaaogā vailaau mo le pulupulu o le acacia e na o le toe mulimuli lava. Aua nei galo o le acacia o se laau o le meli, ma o le kemisi malosi e matautia i le pi.

Nofoaga mo le taumalulu o laau acacia talavou

O aʻa o se paina paʻepaʻe paʻepaʻe mo le tolu tausaga o le a manaʻomia ona ufiufi ao leʻi oʻo i le taumalulu ma se 10-senetimita o laʻau mago ma peat. O le laau lava ia e mafai ona afifiina i le hessian poʻo le nonweven tissu.

Ina ia mafai e le laau ona faʻamalosi se mea laitiiti, e ufiufi pe a uma lau lau, pe a maeʻa le tau malulu.

White locust - sili ona matagofie

O Robinia e tele mea aoga. O le mea sili e aoga o le fua mai lea o le meli ma le taua mai lona nectar. Acacia medoproizvoditelnost, e tusa ai ma punaoa eseese, e oo atu i le 1000 kilokalama i le 1 ha, lea e tutusa ma fua faatatau maualuga.

Acacia le meli e taua tele i le May ma mea taumafa. O lona suamalie e le ufiufi, e manino i le lanu, e le tioata mo se taimi umi ma e le liua.

Na matou taumafai e tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga auiliiliga uma e uiga i le acacia ma ona metotia. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e faigofie ona tupu lenei laau, o le mea autu o le i ai lea o le manaʻo ma faia se taumafaiga laitiiti. E foliga matagofie le laau pe a totō na o ia, e pei foi o le totoina i ni vaega, i luga o auala ma puipui.