Beetroot tausi

Auala e totoina ma tausi ai meaʻai

O le kuka o le pusi o se laau e le lelei tele e masani ona maua mai ai le maualuga o gaosi, ma o le tuputupu ae ma le tausiga o le elemene. O beets e aofia ai le pectin, fib, filo o mea taumafa ma suauu meli, lea e faʻafefiloi e palatini ma gaʻo. O le pusi beet o se fafaga lelei mo lafumanu, aemaise lava i le taumalulu, pe a tuʻuina atu meaʻai ma fafaga. Faʻafetai i lea mea, o le osofaʻi ma le faʻaleleia o vaomatua, vao vao, siaki ma concentrates ua faʻaleleia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻaleleia le fafaga o pusi, ina ia maua mai ai ni seleselega sili.

Fodder ituaiga o pusi

E oʻo mai i nei aso, o ituaiga tuai o meaʻai e maua ai pusi, pei o le Ekendorfskaya samasama, Galitskaya, ma Lvovskaya, e masani lava ona masani ma o loʻo faʻatau lelei. Ae ui i lea, o le tele ma le tele o ituaiga fou e tulaʻi mai e eseese i le lelei, tetee atu i meaola faalafua ma fua maualuga. O le sili ona lauiloa oi latou e aofia ai:

  1. Lada - fualaau o meaʻai eseese, o loʻo aʻafia ai le lanu paʻepaʻe poʻo le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, o le oval-cylindrical shape, i le eleele e ⅓. O le aano o beets e suamalie ma sili atu ona manogi. Laʻau e totoe seia oʻo ina seleseleina beets. O le ituaiga Lada e le fuga mo le umi, o loʻo i ai le teteʻe malosi i moa ma le kauganaya i le taimi o le teuina. I le averesi, e maua mai se gasegase e oo atu i le 1200 c / ha.
  2. Ole ituaiga e tasi-tuputupu aʻe Nadezhda e mumu, sina mea e faʻafeiloaʻi, fua o le aʻa o le oval. O le aano o le piʻesea e paʻepaʻe, o laulaau e lanu meamata ma sina lanu o le anthocyanin. O loʻo i ai se ulu faʻafefe, laʻititi, ulu ulu. O le seleselega e maua lelei, sili atu i le tulaga. E mafai ona maʻi i le paʻu ma le paʻu.
  3. O le ituaiga o meaʻai suamalie O Milan o se talotalo, tasi o fatu fatu. O le uumi ma le lautele o le aʻa-sized medium-sized, oval-shaped. Fapalapala loloto i le eleele. O le vaega o piʻeti o loʻo i lalo o le eleele e paʻepaʻe, ma o le vaega i luga o le eleele e lanumeamata. O le pusi gaosi o lenei ituaiga e maua ai le fua o le seleselega, i le 785 c / hectare. Tetee i le cercopiasis.
  4. E pei o Milan, o le eseesega o le Vermon o se talotalo, tasi o fatu laau, o loo i ai se fua o le aʻa e pei o se fualaau lauulu. E le loloto le manava i le palapala. E papaʻe le palapala i le eleele, ma o mea uma i luga o le eleele e lanumeamata. O fua o lenei ituaiga e oʻo atu i le 878 c / ha.
  5. O le ituaiga o gasegase o Jamon o se vaega tolu, o le tasi fatu fatu. O loʻo i ai se fualaʻau lauʻau, o le lanu samasama-lanu samasama i le lanu, ma le moli lanumeamata i luga. Fualaau laʻau lauusiusi laʻau. Stalk pipi puupuu. O fua o lenei ituaiga e oo atu i le 84 pasene i le hectare. Korneedov e toetoe lava a le maʻi, e mafai ona gasegase i le maʻi o le ekalesia.
  6. O le pusi o le Starmon feeds is a triploid, hybrid single-seeded. O loʻo i ai se faʻatoʻaga aʻafia, i le eleele e samasama, i luga o le lanu meamata. O le laau e umi, o veins i luga o le paʻepaʻe e papaʻe, o le soʻo e toetoe lava saʻo. O nei ituaiga laau toto e oʻo atu i le 692 pasene i le hectare o le seleselega.

O le a le taimi ma le auala e totoina ai beets: uiga o aʻafiaga o aʻa

A oʻo i le vevela o le eleele i le loloto o le 8 cm e tusa ma le 6 ° C, ona totoina lea o le pusi i le eleele. E masani ona tupu i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. A maeʻa vaiaso e lua, e mafai ona e vaʻaia muamua pupu, ae afai o le vevela o le eleele e maualuga atu i luga o le 5 ° C, ona mafai lea ona tupu fatu i luga o le 5 aso. A o lei totoina, o se faiga faʻatagaina o le togafitiga o fatu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tatau foi ona e iloa pe faapefea ona toto le beet.

O le loloto o lua mo fatu e tatau ona 5 cm, ma le mamao i le va o fualaau aina - e tusa ma le 0.5 m. Ina ia puipuia le susu i totonu o le eleele, e tatau ona tafeina fualaʻau, ma mo vao e itiiti ifo, aʻo lei totoina, e tatau ona togafitia le eleele i fualaau. Taua mo se seleselega lelei o tulaga o le vevela. Afai e malulu le palapala, e mafai ona mate uma le faatoaga. Aʻo lei oʻo mai le fuʻa muamua, o vao ma se mea e pipili e mafai ona faia i le eleele. O le faigofie ona vaʻaia o le eleele e mafai ona fesoasoani e aloese mai le tele o vao.

E te iloa? E sili atu le lagona o le kuka pe a fai o le karite, phacelia, alfalfa ma isi lekila na ola ae lei totoina.
O le eleele o le a ola ai beets e tatau ona fufulu ma le totoa aʻo lei totoina mai fatu. Mo le lelei o le seleselega, e sili ona lelei le faʻapalapala i le tautotogo, lea o le a fesoasoani e faʻaumatia vao ma faʻaleleia le palapala.

E faʻafefea ona tausi meaʻai

Ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona e mulimulitaʻia tulafono mo le tausiga o le kuka. Beets e le manaʻomia se gaioiga faʻapitoa, o le galue faʻatoaga e faigofie lava. O le tausiga faapitoa e vave tatala ma veleina, faʻamautu lelei ma puipui mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Tatalo ma veleina

Afai o se anufe na faia i luga o le eleele, o lona uiga ua leai se okesene. O le polokalame o le totoina o meaʻai meaai e aofia ai le tatalaina o le palapala i ni nai aso talu ona totoina. O le faʻamalo o le pito i luga i se faʻamaʻoti faʻapipiʻi e fautuaina i taimi uma pe a uma le timu.

E taua! E manaʻomia ona vele vao i ni nai taimi i le vaitau o le tuputupu ae, seia oʻo ina le tapunia ia pepa beets.

Faʻasaina o pi

Pe a faʻamamaina beets, muamua, e taʻitaʻia e le tau. O le tele o le suāsusu e manaʻomia i se taimi e tupu aʻe ai aʻa ma fomu. 30 aso aʻo leʻi eliina ia beets, o le suavai e tatau ona faʻaumatia atoa, a leai o aʻa atonu e itiiti ifo le sugars ma o le a teuina le leaga. A masani ona timu i le tautoulu, latou te faia ni va i le va o laina mo le faʻafefe vai.

Pest protection

O beets e mafai ona avea ma meaai mo meaola faalafua eseese, o lea o le totoina ma le tausiga i le malae vaʻavaʻai ma faʻataʻitaʻiga e puipui ai faʻamaʻi. I le avea ai ma se puipuiga, o loʻo faʻaaogaina ai faʻamalaʻau. Faʻasaʻo le faapalaga pe a faʻatupuina le autumn. Mo le 1 ha, e 35 tone o le faʻalaʻau faʻapitoa e manaʻomia. O le ash ash e sili atu ona lelei e pei o se faʻalaisa, mo le 1 hectare e te manaʻomia e oʻo i le 5 pasene.

E taua! A o lei totoina meaʻai, e fautuaina e suō le palapala ma faʻalauiloa le nitroammofosku.
Leai se aoga e sili ona aoga o le fagu ma le fugalaisa.

O afea e selesele ai, pe faʻapefea ona fuaina fua o fua

Maturation o meaʻai e maua mai i luga o le tau. I le iloa ai o le meaʻai o le pusi e fefefe i le maualalo o le vevela, e sili ona lelei le seleselega ao leʻi amataina le kiona. O aʻa e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete mai le eleele e aunoa ma le faaleagaina. E tatau foi ona faʻapipiʻi ma le faaeteete pito, pe a faʻapea o le teuina o beets o le a matua faʻaititia.

E te iloa? E sili ona lelei le iai o beets fodder i totonu o se pulou, o se lua o le eleele, i le vevela e oʻo atu i le + 5 ° le ao.
Afai e te matauina le tuputupu ae i luga o paluga, o lau laititi pito i lalo e lanu samasama ma mamae, ma o fua o fualaau aina ua oʻo i le tele e tusa ai ma le ituaiga - o lona uiga ua oʻo mai le taimi mo le seleseleina.

O lenei ua e iloa mea uma e uiga i beets fodder, pe faapefea ona toto ma tausi mo i latou, auala e puipuia ai le laau mai meaola faalafua ma le taimi e selesele ai. E tumau pea na o le moomoo ia e manuia i le faʻatupulaia o lenei aganuʻu aoga.