Plume Orchard

Auala lelei e pulea ai pusa oona

Ua iloa e tagata uma o le tele o togalaau aina ma togalaau aina e afaina i aafiaga leaga o meaola ninii ma eseese iniseti. Leai se faʻasalaga ma se pulu. Afai e te le iloa le auala e tausia lelei ai le paʻu i le tautotogo, ma aua neʻi faia ni togafitiga poʻo togafitiga talafeagai, ole a le mafai e meaola faalavela ona faʻatagaina oe e aoina fua lelei o fualaau suamalie.

Hawthorn

O se tasi o meaola faalavela o paʻu, o se lapoʻa tele lava ma ni apaau paʻepaʻe. O se tagata e leʻi iloa muamua e mafai ona iloa e aunoa ma se faʻafitauli. O le tino o le anufe o le uwothorn e lanu e sili ona sinasina ma ufitia i le tele o uluulu tetele. O le pito i tua e tumu i tolu lanu uliuli ma le lua. Caterpillars hibernate i lau lauʻeleʻele, ma i le amataga o le tautotogo latou te amata ai ona 'aʻai fulafula laiti. O se taunuuga, ua faʻaumatia atoa lava, ma e le fuga le laau.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E tele auala e faʻaumatia ai le maneta, ae o le mea sili ona faigofie, o le aoina lea o nofoaga e faʻamoemoeina mo le taumalulu ma le faʻaleagaina mulimuli ane. O le isi auala lelei e faʻaigisa ai o manulele, e sili ona lelei i luga o lau 'upega tafaʻilagi. I le vaveao i le taumafanafana, e mafai ona e taatia se ata i lalo o le pulu ma lulu lelei le laau. Talu ai ona o le a le mafai ona galulue malosi caterpillars, o le a na o le malepelepe mai lala. Latou te manaʻomia le vave tuʻuina ma susunuina.

O le taimi lava e amata ai ona ola le paʻu, e tatau ona sosolo i se tasi o iniseti: Nitrafen, Metaphos poʻo le Actellic.

Winter moth

O lenei meaʻai e tufatufa atu i totonu o togalaau ma non-chernozem fanua. O le fafine o le motu i le taumalulu o se iniseti tele e iai le manava ua tumu, o ona vae uumi ma lalo ifo o apaʻau, e peiseai ua toso. E le mafai ona lele, ae vave ona tamoe i lālā i le sailiga o se nofoaga mo lona faʻataʻoto. E mafai e tagata ona felelei. E i ai o latou lanu enaena ma se fulufulu lanu enaena ma le vevela. O le anufe o le moth taumalulu e oʻo atu i le 3 cm le uumi, e lima ona vae ma se ulu enaena. O se paʻu pogisa e alu i le pito i tua o le tino atoa, ma luga o itu e tolu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le igoa o le pest na sau sao lava mai le gaioiga o le anufe anufe: e faʻamaluluina le pito o le tamai povi i le ulu, ona solo ai lea ma toso.

O le soloina o fuamoa samasama ma se lanu moli o loʻo tupu i vavave i le paʻu latalata i fatugaʻo. I le tautotogo o le tautotogo, e pipiʻi ai anufe ma gaugau i totonu o fatugaʻo, ma 'ai i latou mai totonu. A maeʻa lena mea, latou te 'aina le piʻo, fugalaau ma laʻau, faʻasaga i latou i pusa. Ia Iuni, o pupopeti o anufe e tupu i totonu o le eleele e latalata i se ogalaau. I le tautoulu, pe a paʻu laʻau paʻu, e aliali mai ai pepe. O fafine latou te tuʻuina fua mo le taumalulu i lalo o le paʻu. E mafai ona faʻatulaga i ni vaega poʻo se tasi.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. I le tautoulu, aʻo leʻi oʻo mai le pepe, e tatau ona e tuʻuina ni fusi faʻapitoa maʻoti e faia i pepa pepa. Ua faʻaumatia faʻamaʻi faʻatasi ma fusi. E le gata i lea, a maeʻa le paʻu, e mafai ona togafitia laau i le faʻaaogaina o togalaau faapitoa. A maeʻa le tau i fafo, o le togafitiga o laau faʻatasi ma Bitoxibacillin ma le Lepidocide e fesoasoani i le vaitaimi o le paʻu o le pua.

E te iloa? "Aiga "o le ituaiga laumei sili ona lauiloa i le lalolagi. O le laau e oo i le 12 mita le maualuga ma o loo i ai se pale lautele lautele. I totonu o laau uma o plum, o le fale e 90%.

Failautusi

O siaki o se mea e le masani ona iloa o meaola mo le tele o togalaau ma fai togalaau. E le auai i latou i le vasega o iniseti, o le mea lea, filifili ai oloa puipui, ia mautinoa e mafaufau i lenei mea moni. O faailoga o se tasi lea o sui sili ona leva o meaola ninii e ola i le lalolagi. I le taimi nei, e sili atu ma le 50,000 ituaiga.

Fualaau mūmū mūmū

O se microorganism ma le tele o le 0.5 mm o se lanu mumu-lanu enaena. E mafai e le tamaʻitaʻi ona faʻapipiʻi i le selau fuamoa i lona olaga atoa. I le vaitau o le taumafanafana, e mafai e le mumu moli ona oʻo atu i le valu augatupulaga o fanau. O le tamaʻi fuamoa o le taumafanafana e faia i luga o veins o le lau mai lona itu pito i tua. I le faaiuga o le vaomago e tuu ai fuamoa i luga o moli laiti. O fuamoa o le taumalulu e faʻafeiloaʻi i luga o le paʻu. A maeʻa le faʻailoga ao le i fuga, o fuamoa mai i fuamoa e tilotilo ai iʻupega, lea e ui i le tulaga o le nymph, avea ma tagata matutua. I le vaiaso mulimuli ane, ua sauni sauni e fausiaina.

O fualaau mumu mumu e suʻe ai sua mai laulaau, ma ua maeʻa ona solo ma pau ese. E suamalie fua ma e le tupu i le tele o le manaʻo. Afai o le siama ua tupu tele, ona mafai lea ona e leiloa le 30% o le aofaʻiga atoa o fuamoa.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Ina ia faʻafetaui nei mea, o meaʻai pyrethroid e le talafeagai. I le taimi o le paʻu, e faʻaaoga ai iniseticaricides nei: "Fufanon", "Danadim", "Fitoverm" ma isi. A oʻo ina oʻo i se tulaga ogaoga le faʻamaʻi, ona tatau ai lea ona faʻaaoga vailaau faʻatatau: "Sunmite", "Neoron", "Nissoran", "Apollo" ma isi.

Uiga masani o le Upega Tausi

O se vailaʻau faʻapitoa lea e mafai ona faʻaleagaina ai se laau i totonu o le eleele tapuni ma tatala. I le tele e mafai ona oʻo i le 0.6 mm. I le taumafanafana, o le lanu o le meaʻai e lanumeamata-lanu samasama, i le tautotogo e avea ma mumu-lanu moli. O lona taumafa ma le toe gaosia e tupu i luga ifo o laulaau i lalo o se veli o paʻu vevela. O luga o lana sailiga, o iina o loʻo lafi ai o ia.

A oʻo ina avea le faʻatoʻilaloina o le apogaleveleve ma le malosi tele, e mafai ona tosoina le upega tafaʻi i le va o lala lata ane o le laʻau. E mafai foi ona ufiufi uma i ni pusa. I le faʻamalosi o laʻau ma lafoaʻi ai se faaputuga o se faʻalautelega o meaola faalafua o loʻo faia. O le gaioiga o le vaʻaia o le apogaleveleve e mafai ona iloa e ni laʻitiiti laʻitiiti o le fecale mass.

I vaitaimi muamua, o mea leaga e tupu i laulaau uma, pe a maeʻa le tele o meaola faalavela i le pito i luga ma faaleagaina e le gata o laulaau, ae faapea foi fugalaau ma fua.

Metotia o tauiviga. I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona sosolo le paʻu i le "Aktellik", "Altyn", "Antikleschom" ma isi sauniuniga talitutusa. Afai ua e tuai ma togafitiga, o le a maua e tamaitai le taimi e tuu ai fuamoa fou ma faateleina a latou fuainumera. O togafitiga o soʻo se ituaiga e tatau ona faʻatinoina vave lava pe'ā uma ona iloa le faitau aofai o tagata. O le upega tafaʻilagi o loʻo i ai se mea e tafe ai vai. O le taimi mulimuli ane o le togafitiga o le a faia, o le a sili atu ona faigata le ausia o taunuuga lelei e oo lava i le maualuga o tui o le fualaau faasaina.

Acacia spatula

O lenei iniseti e afaina ai laau pulu tetele aemaise lava le faigata. O le tino o se tagata matua e i ai sona lanu mumu-enaena. Ole umi e 6 mm ma lona lautele e 5 mm. O le tino laitiiti e lapotopoto, ma i luga o le itu e agamalu. E i ai i le tamaititi se tino tino ma le tino. O latou ulu e uliuli i le ono mata, o lanu ma vae e samasama, o le manava ma le fatafata e lanu enaena ma ufiufi i le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. I luga o le manava e lua ni filo umi.

O laau e matua faʻavaivaia pe a maeʻa le osofaʻiga o le leoleo leoleo acacia ona o mea uma e gaosi ai meaʻai ma faʻamavae ai le mea totino i ona vailaʻau oona. Mulimuli ane, ua faʻaumatia le paʻu o le laau ma oti ai i lalo o le fafie. O elemene e 'aina e ala i le ufiufi, e le gata o le matagofie o foliga vaaia, ae o le tofo foi. O laau talavou, ia e leai se fuataga ua ave e aveese ai le meaʻai, mate i totonu o le lua tausaga.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Siaki laau pe a totoina, ona o le tufuga acacia o leoleo e tufatufaina faʻatasi ma fualaau ma mea faʻapipiʻi. Laʻu mama mai le paʻu oti ma aveese lala matutu. Afai e le amanaia le mataupu, ona tatau lea ona tiaʻi ma susunuina le laau. O le taofiofia o meaola o pamu e ala i le pulupuluina o loʻo faia i totonu o se taimi tumau seia oʻo ina taʻe le pupu. E tatau ona faʻatautaia le faʻaaogaina o mea iniseti ma faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le suāuʻu.

E taua! E tatau ona faia ma le faʻaeteete togafitiga, fufuluina o lala o le skeletal ma le aʻa, aua e mafai ona ufitia uma i ni talipupuni laiti o meaʻai.
Toe togafitiga ma iniseti na faia i totonu o le vaitaimi o le toe nofoia o ni meaola. E mafai foi ona e faaopoopo i le togafitiga o isi ituaiga meaola faalafua.

Listovertka rosany

O pepe laiti laiti nei ma se apaʻau e oʻo i le 25 mm. O anufe o anufe e 'aina le laʻau, ma o le mea lea ua paʻu ai, maua ai se foliga e le masani ai. O le anufe e ola i le 20 mm, ma o la lanu e mafai ona eseese mai le lanu meamata e lanu enaena.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E tatau ona amata le faʻaumatia o lau lauulu aʻo lei tupu le fugalaau. Afai e masani ona ola anufe anufe i luga o laau, ona tatau lea ona faʻaleleia le vavave o iniseti i totonu o le vaega toto. Afai e tosoina e leoleo mamoe i le fuamoa, o le togafitiga e tatau ona faia i le tautotogo i se vevela e le itiiti ifo i le 10 ° C. E sili atu ona faigofie le alu i luga o le ala, aua i le malulu, latou te natia i lalo o le paluga poʻo laʻau uʻamea.

E taua! O le taimi o le taumafanafana o le gaosia o plums mai le vao, o le ai ai sona aafiaga itiiti. E le gata i lea, o iniseti aoga uma ma moa taufaasese o le a mafatia foi mai iniseti.
A o lei fuga mai le fugalaau, e sili ona lelei togafitiga e fai i iniseti nei: "Atom", "Ditoks", "Di-68", "Binom", "Bi-58 New", "Rogor-S", "Terradim", "Landing", "Tagore", "Tod", "Zolon" , "Fufanon". E mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina "Avant", "Lannat 20 L", "Aktellik", "Calypso", "Sumition", "Samurai Super", "Sumidge", "Coragen" ma isi.

Afai o le anufe ua uma ona paʻu i fugalaau ma lala ua felanulanuaʻi, ona oʻo loa lea i le taimi e faʻafeiloai ai pyrethroid, mo se faʻataʻitaʻiga, Ivanhoe, AltAlf, Accord, Alfatsin, Alfashans, Tsi-Alpha, Fatrin, Fastak. O fualaau nei e mafai ona faʻaaogaina: Karate Zeon, Altyn, Lambda-S, Kungfu, Break, Sensei, Gladiator, Karachar, Samum, Lyambdeks.

E taua! Manatua o pyrethroids faʻagaoioi faʻatonu le toe gaosia. Ma i le tau mafanafana i le vevela o le 25 ° C, o lo latou aoga e toetoe lava a leai se mea.
I le mafanafana ma le maeʻa o le fugalaau, e sili atu le lelei le faʻaaogaina o iniseti ma maualuga maualuga o aʻafiaga. E sili atu le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o le siama, mo se faataitaiga, Fitoverm ma Akarin.

Sawfly

O nei mea e naʻo le iniseti ole iniseti, lea e tupu i taimi ma i le tele o mea. O meaola e faaleagaina ai le tele o fualaau aina ma laau e ola ai le tagata, e aofia ai paʻu.

Pulu uila lanu moana

Iniseti matutua e foliga mai lanu uliuli i lanu e oo i le 0.5 cm le uumi ma vae lanu samasama ma apaau manino. O paʻu o le lanu uliuli e lanumumu-paepae ma se ulu enaena ma luasefulu vae. Latou te aveina le taumalulu i le eleele i le loloto o le 10 cm. I le tautotogo o latou pupate. O tagata matutua matutua e foliga mai i le vaiaso ao lumanaʻi le fugalaau, ma i le taimi muamua latou te tuu fua i fua. E mafai e le tasi tamaitai ona nofo i luga e 30 pulumu. Laʻau o loʻo aʻafia i le taimi o le fatuina o ovaries. Latou te 'aina ia mea ma faaleagaina fatu. E mafai e vaʻa taʻitasi ona faaleagaina se ono fua i le masina. O le tilivaina o laʻau e alu i le eleele i autafa o le laau.

O le tele o mea leaga e mafai ona matauina i taimi o mafanafana. Aʻai i fualaau 'aina e amata ona malepelepe i le tautotogo o le tautotogo - amataga o le taumafanafana. Afai e oʻo le fuainumera o meaola faalafua i se itu taua, ona mafai lea ona paʻu le paʻu i le 95% o latou fua. O le isi faailoga o le faaleagaina o paʻu i le lanu uliuli o se liʻo lapotopoto i le fua, lea e mafai ai ona iloa ai le manogi lanu enaena ma le pefu ma le manogi manogi o bedbugs.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Pulu lanu mumu na iloa ai le maliu mai le "Intavira" ma le "Iskra". Ua lava lea e pulu ai palealii o laau i le tutusa o le tasi papa maa i le pakete vai. O fua leaga e tatau ona luluina ma faʻaumatia faatasi ai ma mea faʻamaʻi o loʻo i totonu. I le tautoulu e tatau ona eliina luga le eleele i lalo o le laau.

E te iloa? O le Igilisi Queen Elizabeth II e faalua pauna i aso uma i luga o se manava gaogao, mulimuli ane e alu i le taeao. Na 'ai na o ia fua na ola i le togalaau tupu. O se eseesega lea ma le igoa mitamita "Brompkon".

Paʻu samasama sikola

O nei mea e ono afa centimita samasama samasama. E nonofo tagata matutua i le vaʻa apogaleveleve e faʻapipiʻi nofoaga i totonu o lau laau. Pupation e tupu i le eleele i lalo o se laau. Latou te lamatia e pei o latou tagata uliuli. Fuainumera Faamaumau e faapea o se tasi o le afi samasama e mafai ona faaleagaina i le ono fua i lona olaga. O se osofaiga matautia o nei meaola faalafua e mafai ona faaleagaina e oʻo atu i le 80% o le fua o fualaau. E le gata i lea, ua na o laau lelei lava e aafia.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E tatau ona faʻataunuʻuina laau toto i totonu o na nofoaga e sili ai le iniseti o iniseti. O le vaifofo aupito sili mo le laumei lanu samasama na vaaia le Metaphos. E mafai foi ona e faʻaaoga se sefulu pasene "karbofos" ma benzophosphate. O le uluai palotaina e iniseti e faasaga i meaola faalafua ua faia i ni nai aso ao le i amataina le fuga. Vaʻaia le galuega a le "Rogor", "Gardona", "Taunuuga." O le faagasologa faifaipea o plums mai meaola faalafua o le a taulai atu i le faatamaʻia o le tele o iʻa pe a uma ona malepe. Auala e fautuaina e faʻaaoga - o le "Tarzan", "Insegar", "Novaktion".

I le togafitiga lona tolu na faʻaaogaina "Metaphos" poʻo le "Phosphamide". E na o le tatau lava ona fuafua le togafitiga i se auala e faia ai le seleselega e le sili atu i le masina talu ona faʻaumatia ia iniseti.

E te iloa? I tafatafa o plums e le mafai ona totoina tapaa, pateta, tamato, eggplantelu ma isi malulu, ao latou tuiina meaola laiti.

Gypsy moth

O lenei meaola e aafia ai e le gata i le pulu, ae o isi foi aganuu fuaina o fua, o se iniseti tele. E le pei o isi, e le o se mea e iloagofie ai, o nei anufe e oo atu i le umi e valu senitimita. O se mea uiga ese o se ituaiga o kesi i tua o le manu. Goths moth e tuʻuina lau. O laumei e faataatia i luga o lala o le skeletal ma puipui o fale fale.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Vaʻaia ma le faʻaeteete le mea na faʻamoemoeina o le auala ma aveese le masini moa ma se naifi. Aʻo lei oʻo i le taimi o le fuga, e tatau ona togafitia le paʻu ma Inta-Vir.

Laʻu moli

O fua wormy o laʻau o laau laʻau e faʻamaonia mai ai ua faaleagaina i latou e lenei manu. O le moa matua o mumu o se pepe lele, o lana galuega faimalaga e oʻo mai i le faaiuga o Aperila. E masani ona ia tuu fuamoa i le afiafi i le + 16 ° C. O anufe gaogao e aʻafia i fua e avea ma meaai ma fale. O nei ituaiga pauna e mou ese atu ao le i matua atoatoa. Plums, moth taumafa, ufiufi i sina pulu gutu.

Metotia o tauiviga. Muamua lava, o fatu ua paʻu'ū ua faʻaputuina, e faʻaaogaina pusa paʻu ma o le eleele e eli faataamilo i laau. Faʻasalaga e faia e le "Aktar" ma le "Faamautu". E taua foi le faʻapipiʻiina o ia meaola olaola e pei o Bitoxibacillin poʻo le Lepidotsid. E mafai foi e oe lava ona saunia se teuteuga o le oona oona.

Aphid

O le togalaau ma togalaau faʻatoʻaga lea e fafaga i luga o le sipuni mai masini vailaʻau. O le mea lea ua faia ai le faaleagaina o le laau: o lona tuputupu ae ma le atinaʻe ua taofia, fugalaau fugalaau, ua leaga le lelei o fua. Mo lenei mea, e leʻi alofa le aphid i le au faifaatoaga, oeo loʻo saili i taimi uma auala sili ona aoga e taulimaina ai.

Plin pollinated aphid

O lenei meaola e afaina toetoe lava o le laau atoa. A uma ona faaleagaina le vaega pito i lalo o le laʻau, ona paʻu ai lea ona vave faʻapala. Ae o fualaau suamalie, latou te pala, pala ma pauu. Laʻau o laʻau e faʻafefeteina ma faʻavaivaia uma le laau. E le gata i lea, o le tino o le tino na natia e aphids, e fesoasoani i le tulaʻi mai ma le atinaʻe o le sigusisi.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. A e leʻi amata ona e osofaʻia meaola faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faia ni fua puipuia i le tautotogo. Muamua lava, e tatau ona aveese uma taamilo laiti e ola i aʻa. Ma ia Mati foi e tatau ona e suluina laau laʻau i Nitrafen. A faʻamavaeina ia taʻavale, e tatau ona togafitia i latou i le siʻosiʻisi o tapaa, faʻatasi ma se vaifofo o le sapalai tagamea. O le ogalaau ma le pristvolnye lala e manaʻomia ona ofuina i le kelu.

Hop aphid

O fafine o lenei iniseti e oʻo atu i le umi e oʻo atu i le 2.5 mm ma maua ai se lanu samasama-lanumeamata. I itu ma le manava o vaʻaia manino. Vaʻa mata e mumu-lanu enaena. O le pito i tua e iai le lanu paler.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. I vaitau taimi e tusa ma le 10 aphids le laʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le Bitoxibacillin. Puipuiga o pamu mai meaola faalafua ma lenei meafaigaluega e puipuia ai le foliga mai o le aphids e le gata, ae o le tele o sikuea ma moa. Lelei sili - "Bi-58", "Karate", "Siren" ma le "Dursban".

E taua! A maeʻa le fugalaau, ona faateleina lea o le faateleina o meaola faalafua e 300%. O lea la aua nei e faʻaaogaina togafitiga puipui.

Lapoʻaina le Plum

O se pusi uliuli lenei i lanu samasama. Larvae e oo i le afa centimita le umi. E tuʻuina e le fafine ona fua i totonu o le fua o le laʻau e le lelei. Ma i plums ua uma ona pa'ū, ua tupu le taumalulu o le pito. O laau o laau pulu laau na taia laau ina ia oo i le ogatotonu o le taumafanafana o loo i ai se pa'ū tele o fua.

Metotia o tauiviga. O fua pau e tatau ona selesele ma tanumia i le loloto o le itiiti ifo ma le afa mita. A maeʻa le amataga o le mea pito i luga o le pest, e tatau ona suʻe laau i le inisgar In insecticide insecticide. E tupu lenei mea i le sefulu tausaga talu ona tupu le fugalaau.

E te iloa? Plum i Saina - o se faailoga o le taumalulu. E lima laʻau o lona fugalaau o lona uiga o le filemu, fiafia, luʻitau, ola umi ma le manuia.

May Western Hrusch

O aʻaʻo o lenei pusa o le polymorphid e aʻafia ai aʻa o laʻau palama talavou. O tagata matutua matutua o ni manua tetele, e oʻo atu i le tolu senitimita le tele. O le Elytras e lanu mūmū mūmū ma le lanu uliuli. I luga o le manava o loʻo i ai se mea faʻapitoa, lea e faʻaloloa ma punou i lalo. I le tele o fuainumera, o le Mayr Khrushchev e matautia i le tulaga o tagata matutua ma i le tele o itu. Laʻau laiti, faʻamaʻi e le au mulimuli, mamae, faʻamalosi i le tuputupu ae ma feoti. O tagata matutua latou te lafoaina laulaau o laau laʻau.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. O le auala pito sili ona faigofie e faʻaumatia ai ia larvae o le Khrushchev o la latou tusi aʻoga ma le faʻaumatia. Faatasi ai ma le toe gaosia o le May beles, e mafai ona e lulu le ata, salalau i lalo o le palealii o se laau, ma faʻaumatia. E tatau ona faia lenei mea i le vaveao, aʻo gasegase pea o loʻo i ai i se tulaga mataʻutia.

Aiaiga puipuia e puipuia ai meaola faalafua

O le mea moni e le mafai ona faʻaaogaina o laau malosi ma ola lelei e sili atu ona manuia mai aʻafiaga faʻaleagaina o mea faʻasaʻo nai lo le vaivai. O le mea lea, o le faaiuga e le tatau ona tatou vave aveina le "vaʻavaʻa mamafa," faʻaalia le laau i le atuatuvale, ae ia faʻamalosia. O mea tau eletise maualuluga e saofagā i le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o le lau laau, ae o isi foi laau toto.

Muamua, e tatau ona faʻaitiitia le lamatiaga o le aʻafia o se laau aʻo leʻi totoina i le eleele. Mo lenei mea, e tatau ona faatauina mai laau toto i fale tausimai ma faleoloa ua faamaonia. E taua tele le mauaina o ituaiga e sili ona puipuia i aafiaga leaga o meaola faalafua o lo o manumalo i lau eria. Faateleina le tetee atu o laau i meaola faalafua i se tuufaatasiga faapitoa ma le mamafa o meaʻai. O vaimama-fugalaʻau fomaʻi e fetaui lelei, ae o le tele o vailaau oona, i se isi itu, e faʻaitiitia ai le puipuiga o laau ma faʻaitiitia ai le ola o fua o fualaau seleseleina. O fualaau faʻatoʻa faʻapitoa foi e faʻaleleia ai le soifuaga o meaola o loʻo ola i le palapala.

O le taamilo i laau i le tautotogo, faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o fomaʻi e fesoasoani i la latou puipuiga mai meaola faalafua. O le eliina o le palapala, e te puipuia ai le tafe mai o pamu i luga o le eleele.

O le teuteuina ma le faia o palealii e aofia ai le aveeseina o meaola faalafua o meaola faalafua, laulaau ma lala ma lo latou aveesea. O se fuataga sili ona mataalia lea e toe faʻaleleia ai le laau ma maua ai le malosi ma le soifua maloloina. Faatasi ai ma teuteuga, e mafai ona e faʻamalamalamaina le tulaga o le paʻu paʻu. Faatasi ai ma lea mea, o meaola faalafua o lo o nofoia i latou o loʻo faʻaumatia foi.

Ae o loʻo i ai se fesili talafeagai e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e aʻafia ai faʻamaʻi. O auala uma ua taua i luga e manino le maualalo i lo latou aoga i le gaosiga o vailaʻau. I lenei tulaga, aua e te fefe e faʻaaoga fualaau faʻasolo e faʻatatau i se ituaiga o meaola faalafua.

E taua! E le tatau ona e faʻaaogaina i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi mai faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e le o tausia i luga o le laau. Ae maise lava, afai o le tausaga ua mavae sa ola maloloina foi le togalaau. O le a le manaia le taitaiina e mafaufauga "ia saʻo lava."
O tausaga taʻitasi e iai vailaʻau e sili ona fesuiaʻi i le itu o le aoga ma le saogalemu. Ae aua nei galo o loo i ai pea lava mea e pulea ai meaola. O laau e tatau foi ona togafitia ma le faaeteete ma tapenapenaga, e ui lava e aoga, ae sili ona tumu i mea e afaina ai tagata. E aofia ai Nitrafen, Karbofos ma Polycarbacin.