Fualaau faisua

O vaega o filifiliga ma mea sili ona lelei, o le auala e kuka ai sana i luga o le paʻu i totonu o se vaimalie e lelei ma sao. Muamua ma le maeʻa ata

Talu mai taimi anamua, o se tasi o ipu e sili ona fiafia i ai mo tagata matutua ma tamaiti o loʻo kuka i sana. Ae peitai, ina ia mafai e taliga ona suamalie ma malie, e tatau ona e usitaia nisi o tulafono o sauniuniga. E le gata i lea, e taua foi le filifilia o le ituaiga sao o sana, lea e sili atu ona lelei mo le kuka.

O le mea lea, i lenei tusiga o le a tatou faʻaalia le faasologa o le kukaina o sana i luga o le paʻu, o le a le umi e kuka ai, ma mafaufau foi i ni nai fua e le masani ai.

O le a le mea e foliga mai ai se fualaau aina?

O le fatu o se fatuga taʻitasi o le aiga o cereals. O loʻo i ai se aʻa malosi, lea e afaina ai ma faaputu. O aʻa e mafai ona tupu i le loloto o le 1.5-3 mita. O le vaega autu o aʻa (pe tusa ma le 60%) e faʻapitoa i le tafailagi tafatafa.

Mekisiko ma Peru ua manatu o le nofoaga na fanau ai lenei aganuu. O iina na faasolosolo lava ina amata ona salalau atu i le talafatai o Atelani, faapea foi ma motu o le Caribbean. I Rusia, o le sana sa muamua vaaia i le seneturi lona 17. I le taimi lava e tasi, na o le 19 senituri, na matua tele lava lona faʻaaogaina i vaega eseese.

FAʻATASI! I le taimi nei, o lenei aganuʻu e tele lona faʻaaogaina, e amata mai i le taumafa i meaai ma luga e faʻaogaina i le ituaiga o meaola.

Mea aoga

E ese lava, e tatau ona maitauina I le faaopoopo atu i lona tofo lelei, o le sana foi e tele mea aoga.lea ua leva ona mauaina le lautele i le lalolagi atoa.

O lea la, e tusa lava po o le a le ituaiga, o le sana o loʻo i ai vitamini nei:

  • PP;
  • E;
  • K;
  • T;
  • vitamini mai le vaega B (B1, B2);
  • faapea foi ma le acoriso.

E le gata i lea, o lenei aganuu foi ei ai le tele o minerale, e pei o:

  • paluka;
  • calcium;
  • fuamoa;
  • uʻamea;
  • magnesium ma isi

I le faaopoopo atu i mea o loʻo taʻua i luga, e tatau ona maitauina i totonu o le fatutini o le sana o loʻo i ai mea aoga amino - tryptophan ma lysine. Ona o lona tuufaatasiga ma lona tofo, o le sana o loʻo faʻaaoga lelei i vaega nei:

  1. I le kuka - I aso nei, o le tele o ipu eseese na faia i le auai o lenei aganuu. E le gata i lea, o nei fuamasi e amata mai i le faʻavevelaina o meaʻai ma faʻauʻu i le sauniuniga o mea e le masani ai (mo se faʻataʻitaʻiga, paluga sisi i sana).
  2. I meaola manu - O le kosi o le ituaiga pito sili lea ona taua o meaai faʻanatura lea e matua lelei lava ona paʻu, e mauoa i carotene, ma e iai foi mea lelei o taumafa.
  3. I vailaau - O aʻafiaga o le kulupu, lea e maua ai le lelei o le diuretic ma le choleretic, e taua tele. Faʻaaogaina togafitiga o faʻamaʻi o le ate ma le urogenital system.

I le faʻaopoopoga i luga, o le sana o loʻo faʻaaogaina foi mo le faʻaaogaina o suauu, i le gaosia o le viscose fiber, ma i isi eria.

Matamata i le vitio e uiga i aoga o sana:

Fautuaga mo le filifilia o se laau

E taua le malamalama e le o saito uma e talafeagai mo le 'ai, o le mea lea, ina ia mafai ai ona lelei ma lelei le peleni, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete ia mea.

E sili atu ona lelei le kukaina o sana, aua e sili ona manaia, sili ona vaivai ma sili ona malie. I lenei tulaga, o le faʻatau e tatau ona gauai i manatu nei:

  1. O talo mo le kukaina e tatau ona faʻatauina aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o Aokuso, aua i se taimi mulimuli ane ua oʻo ai ina matua ma faigata.

    E mafai ona e siaki le vaitau o le sana e ala i le talepeina o le saito. I le avea ai o se tulafono, afai o le paʻu e talavou, ona tatau lea ona foliga mai se paʻepaʻe suavai e pei o le susu.

  2. E tatau ona i ai le manulele-paʻepaʻe poʻo le malamalama-fatu lanu samasama, e faʻapipiʻi le tasi i le isi ma maua le tutusa lava.
  3. O le paʻu e tatau ona faʻamalūlū ma vaivai.
  4. O laulaau e tatau ona i ai se lanu meamata lanu meamata, ma ia avea foi ma mea manogi ma fou.
  5. Filifili ituaiga suauu o le sana, ae le o le meaʻai. E mafai ona e faʻamalamalamaina i latou e ala i lugaga. O ituaiga o meaʻai meaai o loʻo i ai se lanu enaena uliuli, e paʻepaʻe suamalie.

Afai e faatauina le sana e aunoa ma ni laulaau, ona le aoga lea, talu ai e foliga mai na filifili le tagata faatau e nana le leaga o le oloa i lenei auala, ma e sili atu le kuka i totonu o se fagu i luga o le pusa.

Faʻatauga ma le kuka

Po o le a lava le fua, Mafaufau i ni nai togafiti e faaleleia ai le tofo o sana sana.:

  • E sili ona lelei le filifilia o se atigipusa ei ai puipui mafiafia ma se lautele lautele e pei o ni meaʻai kuka. O lenei mea o le a faʻamautinoa le faʻafefiloi o le mafanafana, faʻateleina le faiga o kuka, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tofo o le oloa.
  • E tatau ona tutusa le laʻau, aua o le a fesoasoani e aloese mai le le kuka. Afai o le sana e umi tele, e tatau ona vaevaeina i ni nai vaega.
  • A e leʻi faʻapalapalaina, e tatau ona mulumulu lelei le paʻu i lalo o le vai tafe ma aveese laula palapala.
  • Ina ia tuʻuina atu i le ipu se manogi lelei, e mafai foi ona faaopoopo ni laulaau mama i totonu o le koneteina o le a faʻafela ai le sana.

Laasaga i lea Laasaga

Ina ia malamalama pe o le a le tele o le taimi ma pe faʻapefea ona lelei, faʻapea foi ma le kukaina o le sana tunu tunu fou i luga o le pusa i totonu o se fagu ma i le fale, e talafeagai pe a faʻavelaina le mulimulitaʻi i mea nei i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Muamua, e tatau ona faʻamamaina le paʻu o laulaau, faʻapea foʻi ma le 'aveʻese o lauulu (stigma).
  2. O le isi, faʻamamaina saito e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe.
  3. Ona tuʻuina saʻo lea o sana i totonu o le ulo kuka. E manaʻomia le fufuluina o ipu (o le filifiliga lelei o le kukaina lea o sana i totonu o se paʻu lapoa).
  4. Faatumu le paʻu i le vai malulu ina ia ufiufi ai mea o loʻo i le 2 cm.
    TALI! I le mea e le mafai ona faʻaalia, e mafai ona e tuʻuina le ipu i lalo.
  5. Matou te tuʻuina i luga se afi. Afai e te fiafia i le pe faapefea ma le tele o minute e kuka ai se fualaau faisua i luga o le paʻu i totonu o se fagu, ona tatau ai lea mo le togafiti talavou oe 20-30 minute. O le tikeri e mafai ona siakiina e ala i le tauina o nai fatu i se vavae. E tatau ona faʻamalūlū ma sogasolo (e mafai ona e aʻoaʻo e uiga ile auala e fai ai le kulimi vaivai ma le vevela i totonu o se vaʻai iinei).
  6. A maeʻa ona faʻamautinoa latou te kuka kuka, e tatau ona faʻafefe le vai ma faʻapipiʻi le pusa ma le tapuni o sana, ufiufi luga ma se solo. I lenei setete, e 15 minute. O lenei faiga o le a sili atu ai ona lelei le togi i le tofo.
  7. O le mea na maeʻa e faʻaaoga i le laulau vevela.
  8. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻafefiloi le sana i le pata pe na o le masima ma le masima.

Matamata i le vitio e uiga i le kukaina o sana i le apa:

Taʻaloga togafitiga faʻamalolo

E faʻafefea ma pe fia ni minute, atonu o itula, e te manaʻomia e kuka ma fafaga sana i luga o le paʻu i totonu o se vaʻa? I le avea ai o se tulafono ituaiga o fagalaʻau e manaʻomia ai togafitiga umi. I le averesi, e tatau ona kuka le sana fou i le taimi mo le itiiti ifo i le 2 itula.

E le gata i lea, ina ia faalumaina le faagasologa o le kukaina o sana, o le a fautuaina e muamua i le vai mo le 2-4 itula. O lenei mea o le a sili atu ona malu ai fatu ma o le a faʻaitiitia ai le taimi e kuka ai. Aoao pe faʻapefea ona kuka kulupu vave, faʻapea foʻi ma le suʻega o meaʻai suamalie, e te mafai iinei.

TAITAI! O le umi o le sauniuniga o sana i luga o le pusa e tusa ma le 30 minute.

O afea latou te faaopoopo ai le masima i se ipu?

I le taimi lava e tatau ona maitauina lena mea E tele faila e fautuaina e le taloina le sana i le faagasologa o le kuka.. E mafai e lenei mea ona faʻamalosia le fatu. Faatasi ai ma se faanaunauga sili, e sili atu le faaopoopo o le sipuni tele o le suka, lea o le a atili ai ona lelei le sana. Faamasima o le ipu e tatau ona naʻo le fausiaina, pe a faʻatauina le sana i luga o le laulau. E le gata i lea, e mafai ona lūlūina le pulu i se fasi pata, lea o le a maua ai se tofo faʻamalosi.

E mafai ona e vaʻai i laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le sauniaina o kulimi sana ma masima i lenei mea.

Ata

Vaʻai i ata o le fua, auala e kuka ai sana i luga o le pusa i totonu o se faʻavave, laʻasaga i lea laasaga:




Faʻataʻitaʻiga e le o ni faʻavae meaʻai

O le tele o tagata e fiafia i le sana e faʻatapulaʻaina i se fua masani o le kukaina o sana i luga o le paʻu i totonu o se fagu, lea e masani ona kuka i luga o le paʻu ma 'aina i masima ma, pe a manaʻomia, ma le pata. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e maua ni uiga lelei fou o lenei aganuu, ona fai lea O loʻo i ai se fuainumera tele o suʻega e le masani ai mo le kukaina o sana.. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga:

I se soya soya

Ina ia saunia lenei ipu o le ae manaʻomia mea nei:

  • sana (6 pusa);
  • soya sauce (4 tbsp. l.);
  • chili sauce (1 tbsp. l.);
  • garlic (4 cloves).

O lenei aofaiga o mea taua ua fuafuaina mo le 4 tautua.

Kuka:

  1. Faʻafefiloi lelei le soya soya, sau sipuni kulimi ma clok garlic.
  2. Faʻasala le saito i luga o le meaʻai ma tuu mo le 10-15 minute, ia faʻaaogaina i luga ole taimi.
  3. Ona matou amata lea ona lūlūina le uʻamea, sauniuni muamua. E mafai ona e faʻaaogaina se pulumu faapitoa. O 3-4 minute uma e tatau ona liliu ma lupuu mai itu eseese.
  4. O le tikeri o le fuafuaina e fuafuaina e le mama o fatu.
  5. Ua maeʻa le vevela o le meaʻai.

Fafaga ma le sisi

Meaʻai mo le 6 fesoasoani:

  • corncobs (6 fasi vaega);
  • olive suauu (1 tbsp.);
  • pepa uliuli (1 tsp);
  • pata (3 tbsp. l.);
  • puaa (6 fasi vaega);
  • sisi (120 g).

Kuka:

  1. E sili atu le maoaʻe.
  2. Faamama ma lubricate le pusi i le suauu olive.
  3. Faʻamau fatu ma le pepa uliuli.
  4. Ma le isi, i luga o taliga taʻitasi e tuʻu ai se fasi puaa ma le tolu i luga o le sisi.
  5. Ona afifi ai lea i le 1 papa o le falaoa tao.
  6. Tuu le gutu ma kuka mo le 10 minute, faʻalautele i taimi taʻitasi i itu taʻitasi.

I fualaau vevela

Meaʻai mo le 2 fesoasoani:

  • sana (2 pusa);
  • mint (1 minute);
  • Basil (1 lala);
  • oregano (1 tsp);
  • fuga mamago (1 tsp);
  • pepa uliuli (1 tsp);
  • meaola uma (2 peas);
  • garlic (2 cloves);
  • pata (50 g);
  • masima (ia tofo).

Kuka:

  1. Matou te fufulu mama ma aveese le tele o susu.
  2. Faʻafefiloi le pata, mea manogi, galala ma laʻau, muaʻi fufulu.
  3. Matou te faʻafefiloi ma le faʻafefiloi aʻafiaga i taliga taitasi.
  4. Maʻu ua afifiina i le afifi i le vave e mafai ai ma o le a le toe gaga mo le 15-20 minute.
  5. Matou te lafoina le pusa i totonu o le ogaumu, ma vevela i le 200 tikeri.
  6. Baking masara mo le 50 minute.
O le masima saga suamalie o se mea lauiloa. Faʻaaluina le le tele o taimi e mafai ona e kuka ai se meaʻai matagofie. Ae o le a le tele ma le tele o le kuka i le ituaiga Bonduel ma le sana e aunoa ma se paʻu e mafai ona maua i luga o le matou Initaneti.

Fautuaina o le Teuina o oloa

O nisi taimi e tupu ai e le mafai ona "faʻaaogaina" le sana sana. I lenei tulaga, o le fesili e tulaʻi mai, o le a se mea e sili ona lelei e teu ai ina ia aua neʻi aveesea lona uluai tofo.

O le fatu e tatau ona teuina i na o le maualalo o le vevela.. E na o le auala lenei e mafai ona puipuia ai foliga vaaia ma le tofo i le umi e mafai ai.

O lea la, e mafai ona e mafaufau i ni filifiliga se 2 mo le teuina o sana sana:

  1. O spathe uma o sana ua tunu e tatau ona afifi i le pipiʻi ata ma auina atu i le pusaaisa. I lenei pepa, o le oloa o le a tumau pea mo le 3 aso. E mafai ona e faʻamafanafanaina le sana ile microwave poʻo le faʻaaogaina o se vai vai.
  2. Teuina i totonu o le pusaaisa - muamua, solo le sana mai le tele o le susu, ona afifi lea i le pipiʻi ata ma lafo atu i le pusaaisa.
FAʻATASI! E tatau ona faʻavevelaina e ala i le faʻamaisa vave. O lenei metotia o le a faʻatagaina ai le oloa e faʻamaua ai se mea vaivai.

I lenei faiga, o sana e mafai ona teuina mo le tausaga.. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamalo, liliu ese mai le pusaaisa i le pusaaisa, lea o le a faasolosolo malie lava i le tulaga o loʻo faʻamoemoeina.

Matamata i le vitio e uiga i le teuina o sana i luga o le pusaaisa:

Faaiuga

O le mea lea, o le faagasologa o le kukaina o sana e le o se mea e sili ona faigata, ma e oʻo lava foi i se faleoloa i le fale gaosi meaai e mafai ona gafatia. E lava le mulimulitaʻia o faatonuga ma o le ae maua ai se mea lelei matagofie, lea e mafai ona faʻafiafiaina oe pele ma fiafia ia oe lava.