Fualaau aina

E uiga i le totoina o fatu basil i fualaau

O le Basil o se vaovao vevela lea e taugata mo ona manogi e le mafaamatalaina ma mea aoga. O le tele o fai togalaau ua amata ona tupu lenei mea manogi i totonu oo latou tuafale, ma le manuia o le faaaogaina o tekinolosi autu e lua: lūlū saʻo fatu ile eleele tatala ma fatuga fatu.

E uiga i le vaega mulimuli ma o le a talanoaina i le tusiga. Ma e uiga foi i le taimi e sili ona lelei e totoina ai laau, o a ituaiga o meaʻai e sili ona fetaui mo nei faamoemoega, o le a le mea e tatau ona fai, o le a le mea e mafai ona faʻaaogaina, pe faapefea ona toto ma pe faapefea ona tausia le toto i le lumanaʻi.

O afea le taimi sili e toto ai?

O le tausaga sili ona lelei o le totoina o laau e tatau ona 45 - 60 aso. O le a le taimi sili e totoina ai fatu mo fatu? Mo le fuafuaina o le aso o le lūlūina o fatu, e tatau ona faitau le numera o aso ua faʻasolo mai le aso na faʻamoemoeina e totō ai ile lauʻeleʻele, faʻateleina 10 isi aso e tatau ai mo le tulaʻi mai o tipu.

O le aso faʻatulagaina o le totōina o laau i luga o eleele tatala e faalagolago i le itulagi: i le itu i saute o le basil eleele e mafai ona totoina vave ia Aperila, ma i matu i Iuni. Mea uma e faalagolago i tulaga o le tau: e tatau ona vevela le eleele i le +15, ma e tatau ona toesea le tau o le kiona. O le mea lea, e mafai e Southerners ona amata totoina le basilina ia Fepuari, ma tagata mafanafana o le latitudes i matu - i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila.

O a ituaiga eseese e talafeagai mo le tuputupu ae?

  • "Faʻailoga". Toto muamua. O lanu lanumeamata o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia mai i le manogi ma le manogi, o le mafaufauga o cloves.
  • "Onamamoni". O laulaʻau paʻu o loʻo i ai se tofo o le kinamona, e masani ona faʻaaogaina mo le faia o salakeke.
  • "Violet". Tele ituaiga vave ituaiga. O ona lau lapopoa, lanu mumu-lanu violē ua i ai pea le manogi o meaola uma.
  • "Ararat". Vaitausaga o le vaitau tele ma laulaau lanu lanu violē, manogi manogi ma le anise.

E faapefea ona saunia le saito?

O fatu mo le 1 i le 2 aso e tatau ona teuina i totonu o le vai mafanafana, suia vai i le 10 i le 12 itula. I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopo, e tusa ai ma faatonuga, tuputupu ae faʻaola, mo se faataitaiga, "Appin" poʻo le "Zircon". A o le lūlūina mo le faʻapalapalaina, ua fautuaina e faatofuina i latou mo le 1-2 itula i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Filifiliga o le tane ma le eleele mo le lulu

Pot

Mafaufau po o fea e sili atu ona lelei le totoina o fatu fatu. O nisi o fai togalaau e totoina laau e faaaoga ai auala le masani ai o le lūlū fatu fatu: o se tasi na te luluina i latou i se "pipili," o se tasi mo le gasegase faafomai. Peitai e le sili atu le poto masani i le pisinisi o togalaau e sili ona lelei i le auala masani o le totoina o fatu - totoina fatu ile eleele, ufiufi i totonu o se fagu.

I le avea ai ma fagu, e mafai ona e faʻaaogā meafaigaluega i le lima.:

  • pusa paʻu meaai, fata palasitika;
  • tagata faigaluega e mafai ona tuu faatasi se atigipusa ma o latou lava lima mai papatusi, plywood;
  • O kaseti vine, peʻa poʻo pepa pepa e mafai ona faʻatauina mo lenei faʻamoemoe.
E taua! Ae o nei koneteina uma e tatau ona faia i le pito i lalo o le lua, lea o le a mautinoa ai le tafe o le tele o le vai ina ia aloese mai le pala o aʻa o le basil.

O le koneteina ua filifilia e tatau ona fetaui lelei i luga o le faamalama sill, o lea e tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia se pusa. O le mea lelei, o le loloto o le koneteina e le tatau ona sili atu i le 7 i le 8 senitimita, po o le mafiafia o le palapala palapala, ua tumu i totonu o le koneteina, e tatau ona latalata i nei faailoilo.

Lalolagi

E sili le lelei o Basil i le totoina o se eleele lafoaʻi, ma le maualuga o le ea ma le suavai. O le faailoilo lelei o le eletise palapala o le pH 5.5 - 6.5.

A o le tuufaatasiga, e tatau ona i ai i le sui le tolu vaega taua: faavae, taofi paʻu, fuga. O se vaega taua o loʻo tuʻuina i totonu o le koneteina e faʻaopopo i le eleele e tatau ona avea ma se alavai faʻavaivai o le uamea lautele, peleni, piliki piliki, fasi falaoamata.

O nisi nei o filifiliga mo le eleele, o lona laiga e fetaui mo le mutia vao:

  • Teritori, humus (palapopo), filo o le niu i le fua faatatau o le 1: 1: 2.
  • 4 vaega o le peat, 2 vaega o humus, 1 vaega o le oneone oneone.
  • Faʻasa, peʻa, oneone o le vaitafe i le ratio 2: 4: 1.

Faʻamasinoga

Seʻio tatou suʻeina laʻasaga taʻitasi i le laasaga o le faagasologa o le auala tonu e totoina ai fatu fatu..

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: fatu, atigipusa, mea faʻapipiʻi, alavai, vaʻalele, moli i vai mafanafana, ava malosi, vaifofo o le paluga palaka, penitala, ata tifaga (tioata).
  2. Liligi le meaʻai saunia i luga o se fafie taofi ma se mafiafia e le sili atu ma le 5 cm ma tuʻu i totonu o se oven ua uma ona faʻasaina i le + 75 ° C - 95 ° C mo le 30 - 40 minute.
  3. Tausia le pusa i le ava malosi, fufulu le alavai i se vailauga lanu piniki o le potassium i taimi uma.
  4. I le pito i lalo o le koneteina e faʻatumu ai le alavai (2 cm), ona - o le palapala lea e manaʻomia ona ufiufi ma lelei le susu.
  5. E mafai ona faʻaaoga faʻamaʻi vai: o le afa o le sipuniti o superphosphate, potassium sulfate, potassium chloride ma urea i le 5 lita o vai faʻafefe.
  6. Faatasi ai ma le fesoasoani a se penitala e ala i le metotia i le pito i luga o le eleele, ua faia ai togi ile loloto o le 0.5 cm le fatu o fatu. E mafai ona e tuʻuina atu i luga ole pito o le meaʻai.
  7. E tatau ona totoina fatu ile eleele (5 - 10 mm).
  8. O le pito i luga e paʻu i le lima, e manaʻomia ona e mautinoa e leai ni fatu i luga.
  9. O loʻo faʻapipiʻi le fagu i se ata tifaga (ufiufi i le tioata) ma tuʻu i se paolo ma se nofoaga mafanafana (+ 25С - + 28С).

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i le totoina o fatu basil mo fualaau:

O le mamao i le va o fualaau aina ma pe o le a le aoga?

E lua ni filifiliga, pe faʻapefea ona tausia le mamao manaʻomia i le va o pana o le basil. E taua lenei mea ina ia i ai i laau laiti se nofoaga mo le atinaʻe ma lava le avanoa mo aʻafiaga o aʻafiaga.

  1. A lūlūina, e mafai ona tuʻuina fatu i se mamao mamao atu i le 5 - 8 cm mai le tasi ma le 10 cm i le va o laina. O lenei metotia o le a tele se taimi e alu ai ma e manaʻomia ai le galue malosi mai le faʻatoʻaga, talu ai e laʻititi le fatu.
  2. E lūlūina fatu i se auala vavalalata, ona vaeluaina lea i ni ipu eseese. E mafai ona e faia se isi mea: vevela lauʻau i totonu o le tane, filifili le sili ona malolosi, ia taofia se mamao e 8 - 10 cm.

Faʻamatalaga e uiga i le tausiga atili

Aʻo leʻi oʻo mai le fuʻa muamua, e tatau ona faʻamaofiofi le fagu i se ata tifaga pe ufiufi i le tioata, lea e tatau ona tatalaina mai lea taimi i lea taimi i le ea ma faʻamalūlū le palapala.

A maeʻa ona totoina muamua le laau i luga o le palapala (pe a maeʻa le vaiaso ma le afa), ona aveese lea o le ata (tioata), o le vevela i totonu o le potu e pa'ū ifo i le + 16C - + 20C, ma tuʻuina le pusa i totonu o se lailamu ma puipui mai le faʻasalaga pe tuʻuina atu i le malamalama.

O fualaau e manaomia ai le faʻasusu taimi (e tasi i le 2 aso, i aso vevela - aso uma) ma le fafagaina: a maeʻa le totoina o laau totō, e faʻamaligiina le eleele ma se vaifofo o le ofu laupapa (10 g o le pefu i le 1 l o le vai). Ona - i le 2 - 3 vaiaso: 4 kalama o le superphosphate ma le fafie, 2 kalama o le ammonium nitrate ua faʻasaʻa i le 5 lita o vai faʻafefe.

I le oʻo mai o le 2 laʻau moni, o loʻo selesele ai fatu i pusa eseese. I totonu o le koneteina lautele e tatau ai le faʻamamaina lelei o le eleele, aveese ma le faaeteete laau ma tuu i totonu o ipu eseese pe i luga o se moega i totonu o se kati.

Faʻalogo! Vaovao pe a uma le malulu e le inu vai mo le 5 aso.

Pe a fua le laau i le 5 laʻau moni, e tatau ona fusi le pito i luga ina ia faʻaleleia ai le faʻamalosi malosi o le togavao i le lumanaʻi. Ma mo le 10 - 15 aso ao lei totoina i le laufanua, e tatau ona aveese ni pusa e iai ni laau e faʻamalosi ai i fafo.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i le tausiga o fatu o le basil:

O le iloaina o laasaga autu ma le faʻaogaina o le faagasologa o le totoina o fatulaʻau mai fatu, o le a le faigata tele le faʻatoʻaga ona faʻamauauina lana vaega ma laulau faʻatasi ai ma se mea manogi lelei ma suamalie na tupu na o ia lava.