Laʻau

Fuga ma pa puipui mo fugalaau fugalaau: luga 9 pito sili ona lelei fuafuaga

A e fatuina ni moega fugalaau i lau lava 'upega tafaʻilagi, o le fesili e tulaʻi mai: pe faʻafefea ona faʻapipiʻi uma moega fugalaau i se mea masani. Ou te manaʻo e totō fugalaau eseese, ma i le tele o mea, ae o loʻo i ai le matataʻu o le a latou le fatuina se laufanua masani. Leai se mea e te fefe ai. Afai e te faʻapipiʻiina le pa e tasi mo fugalaau, o le a maua e le laufanua le aoga o le atoatoa. O pa puipui poʻo pa puipui e faʻamalosia ai le lotogatasi o le ituaiga, faʻapotopotoina sooga uma o fugalaau i se tasi filifili. Mafaufau i filifiliga sili ona manaia mo a latou mamanu.

Filifiliga o le maualuga ma le ituaiga o pa

Muamua, filifili pe aisea e te manaʻomia ai se pa. Afai o lana galuega o le tuueseeseina o le togalaau fugalaau mai le mutia po o le auala, ona lava lea e tuu ai le malamalama, paʻu maualalo mo le fugalaau. Afai e manaʻomia e fugalaau le puipuiga mai le fagafao po o pepe, e pei o se faʻataʻitaʻiga, e ono afaina i le oso o le rosa pe tipiina, ona tatau ai lea ona filifilia le pa maualuga ina ia le manao e oso i luga: e tusa ma le 40 cm.

O palama palasitisi ua teuteuina e faʻaaoga mo na o mea teuteu - ia faamamafaina le tuaoi o le togalaau fugalaau. O le a latou le mafai ona uʻuina le eleele i luga o moega fugalaau uumi.

O se galuega e ese le eseesega e faia e ala i le fusi i luga o ni fugalaau mamago e luga i luga o le eleele. E tatau ona latou uuina pito o le togalaau fugalaau ina ia le mafai ona tafe le eleele. Ma i lenei tulaga, o le mama o le fausiaina o le a le fesoasoani, aua e tatau ona faamalosia i latou lava ina ia aua nei o ese mai le matagi. Mo ia faamoemoega, e sili atu le filifilia o maa, piliki, sima poʻo fagu paʻu o fagu e faigofie ona uʻu io latou lava lima, talafeagai mo moega o soʻo se geometry ma le maualuga.

O le isi galuega e mafai e le pa ona faʻasaina o loʻo poloka ai aʻa o perennials. E i ai laau, mo se faʻataʻitaʻiga, fern, o ona aʻa e salalau solo vave i fafo o le togalaau e tatau ona taofi i le taimi. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni faʻamau pepa palasitika e tanumia 2/3 loloto i le palapala ma o iina e faia ai se puipui e le mafai ona faʻaaoga. Mai luga aʻe o lipine e foliga mai o le moli laʻitiiti tuaoi ma o le a avea ma se mea matagofie mo le fugalaau.

O le laupepa e masani ona faʻaaoga e avea o se pa o se fugalaau mai le mutia aua e le aʻafia aʻa i se togalaau

O a pa e mafai ona faia i laupapa?

Nofoaga mai mailei

O le laau, e pei o se mea masani, e foliga foliga mai i luga o moega i se auala tausaafia, lea o loʻo i ai i le laufanua ni nofoa laupapa, atavali po o mea faitino o le olaga i tua (o se vaieli, o se fale teuteu, ma isi). O le faigofie pito i luga o se pa teuteu mo se moega fugalaau o loʻo taoto i le pito o le pito i lalo o ogalaau. I lenei tulaga, o le uluai mea na faia, ma pe a uma ona sasaa le eleele ma totō laau totō. Ia mautinoa ia faʻamamaina le laau o le paʻu ina ia aua neʻi vevela e le vao.

O le geometry o le lumanaʻi o le lumanaʻi e faʻavaeina mai ogalaau ma naʻo le taimi e ufitia ai le palapala ma totō laau totō

Faʻasologa o le laina

E tele lava taimi e gaugau ai moega fugalaau i fafie. Ina ia faia lenei mea, oti ese ia lava ogalaau, fuafua le maualuga ina ia tanumia le 20 cm i le loloto. Ona poloka ai lea o poloka taʻitasi mai le paʻu ma togafitia i se visepipi ina ia le pala. O se filifiliga lelei o le afifiina lea o le pito i lalo o ogalaau i luga o le fale, lea o le a le faatagaina ai le susu mai le eleele e faʻaumatia ai le pa. Ina ia faia le pa, latou te eliina se togalaau 20 cm le loloto i le itu o le fugalaau, tuu le ogalaau i totonu ma faatumu i palapala, ma solo lelei. O sea pa e mafai ona tu mo se sefulu tausaga, pe afai e puipuia le taʻalo mai le susu.

O paʻu laupapa e tatau ona i ai le tutusa. Ona foliga mai ai lea o le pa e foliga mai e taugofie. Ae o le maualuga atonu e eseese

Pa o le Komiti

Nai lo o ogalaau, teuteu puipui mo fugalaau fugalaau e mafai ona faia mai laupapa. I luga o le faʻatau, ua toetoe lava a leai, aua na latou faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ma faʻataʻitaʻiga o laau.

E masani lava, i le taimi o le fausiaina o se fale, e masani lava ona i ai i tagata e umiaina ituaiga uma o laupapa teuteu, e mafai ai ona e faia se ituaiga pa

O le pa mai le toega o le ie e foliga manaia. Latou te tuʻuina i totonu o se pepa faʻapipiʻi mai se moega fugalaau, ma o le pito i luga e faʻamafa i se tafatolu.

Willow wattle

O se paʻu lalelei ma matagofie o le wicker mai lala o le lalala. Ina ia fatuina, e tatau ona e saunia muamua laau. E ola laau e ola i tafatafa o le tele o vai, ae o le seleseleina o lala e sili atu i le amataga o le tautotogo. I le taimi lea, e sili atu ona faigofie le tilotilo ese o le paʻu, ma o taavale e televave feaveaʻi. O le saunia o se paʻu o paranesi, e aumai i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻasaʻoloto mai le paʻu ma alu i le faʻapipiʻiina, aʻo le lalagala e faigofie tele.

O le faigofie o le lalagaina o paʻu lauulu e mafai ai ona e tausia i latou i soo se maualuga e puipui ai le togalaau fugalaau mai osofaʻiga a manu po o tamaiti

O le faʻatulagaina e foliga faapenei:

  1. Pepa o le tutusa ma le maualuga o le maualuga o loʻo lafoina i totonu o le nofoaga o le togalaau, o le a avea ma lagolago mo le pa puipui. Taumafai e tuʻu latalata i latou e faʻamalosia le pa.
  2. Latou amata ona lalagaina mai le pito o le fugalaau, lea e le o vaaia i le pito i luma.
  3. E tatau i paranesi taʻitasi ona faʻamalosi paʻu ina ia maua ai le fesuiaiga: tasi peg o le vine o le a pasi i luma, o le lua - tua, ma isi. O pito o lala e tatui i paʻu ina ia latou le pipii ai.
  4. Faʻafaʻi laina taʻitasi ma se samala ina ia sili atu le taua o lala i le tasi. A maeʻa le mago, o le a le mafai ona pasia lau pa i pu tetele.

E i ai se vitio manaia i le autu:

Filifiliga mo pa puipui o maʻa ma piliki

Le masini o le tuaoi maa

Le malosi e faia ai pa maa mo tagata taʻitasi nofoa mafanafana, aua ua tumu le mea i totonu o le togalaau, i le fanua ma latalata i le vaomatua. O le faʻatulagaina o le a faʻalagolago lava i le tele ma le foliga o maʻa na aoina. Afai e te manaʻo e faia se faʻataʻitaʻiga o lapopoʻa lapopoa, faʻapipiʻi i se laina se tasi, ona lava lea e eli ai se fagu, sasaa i le sima ma faʻapipiʻi uma ia maamaa, ma pipiʻi mau i le isi. Afai e te manaʻomia se pa maualuga atu, e sili atu le aoina o maa maʻa. O le laina muamua o loʻo tuʻuina i luga o se aluga uʻamea, ma o loʻo totoe le isi i se masima sima, lea e faʻapipiʻiina ai le kelu i le malosi mo le faʻaaogaina i fafo.

O maʻa faʻamalosi e fusifusia faʻatasi ma le masima sima, e ui lava afai o le pa e laʻititi, e mafai ona e taoto i luga o le tasi

Oila susulu

O le "gaogao" sili ona lata mai - o le malamalama. O loʻo i ai se vali lumanaʻi i luga o le faʻatauga e ufiufi ai le pa, ma e faʻaleleia le malosi mai le la ile aso. I le afiafi, o fugalaau fugalaau uma o le a faʻamalamalamaina e se malamalama faʻavaivai faʻavaivai, lea o le a avea ai le teritori ma mea lilo.

O maʻa malamalama e mafai ona faia mai maʻa masani, ufiufi i se vali vali, pe mai le gypsum, lea e aofia ai se mea malamalama

Piliki piliki

Afai e te fatuina se pa piliki, ona faatoa eli lea o piliki i se itu ile eleele. Ona o le lamolemole lausiusi, o le a latou fesootaʻi le tasi ma le isi e aunoa ma se liuga.

O piliki ua afaina e fausia ai se pa mautu ma le mausali, ae manaʻomia ai le faʻavauvau faʻapitoa poʻo le faʻamamaina mo mea sili ona lelei

Mo le maualuga o le pa, o le piliki ua faataatia i ni laina e tusa ai ma le mataupu lava e tasi e pei o le fausiaina o fale: latou eli se togalaau, sasaa i totonu, tuu le laina muamua o piliki, sosooina itu i le sima. E amata ona latou taatia le isi laina ina ia paʻu ai sooga o piliki i le ogatotonu o piliki o le laina muamua. O manoa e tuʻi e tuʻuina atu ai se lalelei matagofie.

O le poloka piliki i le tele o laina e faia i luga o le mataupu faavae o se siaki: o le vaeluaina o piliki i laina eseese e le tatau ona fetaui

Faaaogaina o mea i le galuega

Fagu ipu

Faatasi ai ma ou lava lima e mafai ona e faia se pa e pei o se fugalaau, lea o le a taugofie ma e foliga ese lava. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona e fefe e faataitai i mea o loʻo lata mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i fagu tioata. E ui i foliga manino o le ipu malamalama, e mafai e lenei mea ona taofia le malulu ma le vevela o le vevela, lea e le mafai ona taua e uiga i le palasitika manifinifi. Afai e te fatuina se fugalaau mo le silia ma le tasi le tausaga, e lelei le faʻaaogaina e le o ni palasitisi, ae o fagu vali. Mo le malosi, faʻatumu totonu i oneone. E mafai foi ona e valiina ni iliili ma faʻatumu, aemaise lava pe a fai o fagu e mai le masani, e le tioata tioata. O le a tuʻuina atu i lau pa le lanu e manaʻomia, ma o fafo o se moega fugalaau e foliga e le masani ai.

O le tuʻuina o le lanu lanu po o le kalaupapa lelei i fagu tioata malamalama o le a tuʻuina atu ai i le pa se lanu eseese mo le sili atu ona lelei.

O le tekonolosi e tutusa lelei mo fagu uma: o le afa ua tanumia i le eleele. E masani lava, i le ua i lalo. Afai e te fuafua e faʻapii i luga le pito i lalo, ia mautinoa e kuni i latou i pu tutusa lava ma tuʻu i lalo. O lenei mea o le a maua ai le togalaau fugalaau faapitoa. Mai i luga o totoa uma e mafai ona ufiufi i se maea uila poʻo se filifili.

Musika musika

E faigofie ona e sii i ou lava lima se pa e le masani ai mo se fugalaau mai fusi musika. I totonu o fale taitasi, i le aluga o taimi, o faaputuga mauga uma o oloa vevela ua faaputuputu, ma afai e te faafesootai lau lava fanau i le aoina, o le a latou faaaogaina mea foi mai a latou uo. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻasalalauga uma ina ia avea ma sooga i le filifili tutusa. Faatalitali ia filifili taitasi e tusa ma le 6 le mafai. O le a sili atu ona sisi. Lisi fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻuina i pine eli faataamilo i le nofoaga o le fugalaau. E mafai ona faia i le laina e tasi, ma afai e le lelei le mafaufau, ona 2-3 lea. O se pa faapena e susulu mai mea mamao, ma o tagata uma e pasia-o le a mautinoa lava e liliu atu i lau moega fugalaau.

Ina ia faia se pa, e te le manaʻomia ona e suʻe ni pepa ua saunia. O le faatoaga o le a maua i taimi uma mea e faʻaleleia lelei ma mea e mafai ona faʻaaoga i le teuteuina o moega fugalaau

Aua le fefe e faataitai! E tusa lava pe o le taimi muamua e foliga mai e le ofoofogia lau fenumiai, e mafai lava ona e faʻapipiʻi pe faaopoopo ia i latou. Ae o le laufanua o le a vave maua ai foliga o se style e tasi, atoatoa ma le fealofani. E mafai ona e aʻoaʻoina nisi manatu i lenei vitio: