Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona faʻatumu le fola ile fale? Coop litter: faatasi ai ma siama ma isi mea

E mautinoa lava o tagata faifaatoaga uma e nonofo faatasi ma lona auaiga i le latusia latalia i le itu i matu, e feagai ma le manaʻoga e faʻapipiʻi le meaʻai i le moa moa mo le taumalulu. O lenei mataupu e tatau ona mafaufauina ma le totoa ma le taua, aua o le lelei o le lisi e faalagolago i le soifua manuia o moa, o latou soifua maloloina, ma o le mea lea o la latou gaosiga o fuamoa. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou taulai atu i ituaiga eseese mo le moa moa, o foliga ma tulafono mo lo latou faaaogaina.

Tuʻuina mo moa - o le a lea?

Litter mo moa ua taʻua o se isi faʻalautelega o soʻo se mea e tuʻuina i luga o le fola i totonu o le moa moa. I le avea ai o se tulafono laulau faʻapipiʻiina i le taumalulu.

O lenei mea e mafai ai e oe ona teuina le fola o le coop i se tulaga mafanafana, ma o le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani e foia ai le faʻafitauli o le faʻavevelaina o le moa - o se mea malulu o mea faʻafefiloi ua faʻafefiloi ma le paʻu e faʻasaʻo ai le tele o vevela i le siosiomaga.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o moega i le taumalulu o le puipuia lelei lea o faʻamaʻi o moa, e aofia ai mea pipisi. I le faaopoopo atu i ai, o le mea e moe ai e faʻapeteina lalo ifo ai le fale ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le manua i le moa ao oso ese mai le paʻu. O le mafuaʻaga lea e toʻatele ai faifaatoaga moa e teu ai se tamai laulau i totonu o le falemoa i le taumafanafana.

Ituaiga ma le faʻavasegaga

I le tele o seneturi o faiga masani o moa, ua aʻoaʻoina e tagata o le nuʻu le faʻaaogaina o mea eseese e pei o le moa. E le gata i lea, o taunuʻuga o le saienisi faʻaonapo nei e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le lisi. Matua mea e manaʻomia i le mea e manaʻomia, o le vaʻaia, o le gafatia e gaosi ma taofi le susu ma le manogi.

Paʻu

  • Mafaufau - i luga o le fola o le coop o loʻo i ai se tamai vaega o mea tetele. O lenei mea e faʻaaogaina i le taimi o le taumafanafana e faʻapupula ai le fola o le fola ma sili atu le agamalu mo vae moa. E le gata i lea, o le aveeseina o le otaota ma se vaega itiiti o le fugalaau e sili atu ona talafeagai nai lo na o le tipi ese mai luga o le fola.

    Fesoasoani! Ua suia le moega e pei ona eleelea, e masani ona tupu 1-2 taimi i le vaiaso.
  • Mafiafia pe leai foi - i le tulaga lea, o se laumei mafiafia, loloto o le moa moa ua liligiina i luga o le fola i le fale o le hen. I le avea ai o se tulafono, o lona loloto e eseese mai le 30 i le 50 senitimita. O lenei ituaiga faʻapipiʻi e faʻaaogaina i le taumalulu, e pei o se loloto o mea moe e mafai ai e oe ona mafanafana i totonu o se potu ma moa.

    Aʻo faʻapalapala le palapala, e faʻafefiloi le otaota ma le paʻu - o le auala lea e mou ese ai le faʻafefeteina o aʻafiaga, ma, ona o le faʻaogaina o meaola o meaola faʻapitoa, e maua ai le vevela. E pei o le savaliga ma le faʻafefeteina o le faʻavae, faʻaopopo mea faaopoopo i le tulaga muamua.

    O le fola o le falemoa ua ufitia i se loloto loloto o moega ua maeʻa ia Setema, i le mafanafana ma le timu. I le faaiuga o le tautotogo, a maeʻa le tau malulu mulimuli, latou te aveeseina. I le auala, o se suauu sili ona lelei mo le faʻaaogaina o fualaau 'aina mo se togalaau fualaau aina e maua mai i le faʻaaogaina o meafaitino.

E tusa ai ma mea na faaaogaina

Bird Coop Paʻu

O faʻagasologa o aso nei o le biotechnology e faʻaaogaina foi i totonu o le falemaʻi moa. O le mea lea, i le maketi mo mea taufaatoaga e mafai ona maua ni mea faʻapitoa faʻamaʻi i le mea mo le moa moa.

Fesoasoani! O le moe mo moa ma le faʻaopoopoga o siama e taʻua foi o le faʻamaʻaina o le suasusu, faʻasalalau toto.

O latou uiga o le faʻaaogaina o siama maʻoti lea e faʻamalosi ai le mea e gaosi ai meaola ma manulele manu, ma faʻasaʻo ai le tele o vevela.

O lea o le vevela i totonu o le palapala tuʻufaʻatasi e mafai ona oʻo i le 50 tikeri Celsius, ma luga aʻe o le laulau - 27 tikeri. O sea fesoasoani e mafai ona mafai ona faʻasao i le faʻavevelaina o le potu ma manulele. O le lelei o le faʻaaogaina o lea mea e faʻamalieina ai le manava tele o le mea lapoʻa ma le otaota ma le faʻasaʻoina o le tele o vevela i le siosiomaga.

E faʻapea foi i itu lelei o le faʻaumatiaina o manogi manogi i le potu ma moa. O le faaletonu o le tau maualalo o mea faʻapipiʻi siama - o le tau masani mo le afa kilogram o le 2000 rubles (peitaʻi, o lea afifi e masani lava mo le 10 sikuea mita le maualuga).

Sawdust

O le tele o faifaatoaga moa e manatu o lenei mea e sili ona lelei e faaaoga e moe ai. E tusa ai ma iloiloga, o le salu e faʻafefiloi lelei le susu, taofi le manogi, perepryvayut ma tuʻuina atu le vevela e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faʻaopopo eletani.

Chickens naunau e ulu i totonu o le vao, ma fesoasoani ai i le tatalaina o le palapala ma tuʻuina atu i lana lava auga faʻafefiloi ma paʻu. O lenei aafiaga e mafai ona maua e ala i le faaopoopoina o otaota o saito i le vao, ona tofu ai lea o moa ma le tele o le taimi e eli ai i totonu o le masini. Faatasi ai ma le le lelei o le sawdust e mafai ona taua o latou tau maualalo (ioe, pe afai o lou aiga e le o latalata ane i punavai saoloto o mea, e pei o le seemill).

E faapena foi o le a matelaina ia moa fiaʻai e foloina otaota. E afaina tele ai le soifua maloloina o le faʻaogaina o manu felelei. Ina ia mafai ona aloese mai na taunuuga, e tatau ona faasee atu i le henhouse ma fafaga e fafagaina i se fale fou. O le faʻatautaia o laufanua e taʻua o le lautele.

Faʻalogo lelei! O le faʻafefiloi o sawdust ma isi mea e mafai ai e oe ona maua ni taunuuga sili ona lelei ma maua tonu le mea e sili ona talafeagai i totonu o lou fale.

Hay ma vaomago

Laʻau mūmū ma o loʻo i ai vaega o mutia vao e masani ona faʻaaogaina e pei o moega i moa. I le tulaga o le suamalie o ava, vaovao ma vaomago e itiiti ifo i le vao, peitaʻi, o ia mea e sili atu le taugofie ma sili atu ona faigofie ona teuina nai lo le otaota mo se moa moa ma siama.

Mo le faʻaaogaina e pei o se lisi vao mamago o le tele o eleele i se tulaga lelei tele. O le mea lea e faʻatinoina ai lana galuega sili ona lelei. O vaega ninii tetele (mutia umi) o nisi taimi e salalau solo i luga o le laʻau tele i le mea e tupu ai moa i soʻo se mataupu e le faigofie ona 'ai le sisi. Aemaise lava, e masani ona faasino i le fausiaina o moa.

Laʻau vevela

O mea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o lau laau ua mamago. O le taimi mo le aoina o mea ma le saunia o le moa moa mo le taumalulu e faʻatasi lelei - e pau uma ia Setema. Aoina laulaʻau e tatau ona mafana, mafanafana ma mago. I soʻo se tulaga, aʻo leʻi faʻatumu le fola o le fale moa faʻatasi ai ma se fafie, e tatau ona faʻamago ma faʻapipiʻi le meafaitino i le mea e mafai ai.

Laʻau mumu

O le vavaeina o le mutia mago, aemaise lava le sphagnum, o le a avea o se mea sili ona lelei mo le totoina o moa. O lenei laau ua leva ona lauiloa ona o ona uiga manaia matagofie, faapea foi ma le malosi e taofi ai le malosi o manogi manogi.

I le tele o eria, o le sphagnum e tupu i le tele o numera, ae peitai, e ui i lea e fautuaina e faʻaaogaina i se paluga ma le sawdust - o le mea lea e sili atu le faʻaaluina o le galu i le tamaoaiga. E tatau foi ona e iloa le fuataga i le aoina o le sphagnum i le natura, o se malosi matautia o le aau e mafai ona faavaivaia ai le gaioiga o lona siosiomaga faanatura.

Peat

O le isi mea e sili ona lelei e tuʻuina atu mai le masima e mafai ona paʻu. O se tasi lea o mea e sili ona fiafia i ai ile sisi i vaega e latalata ile laufanua.

E taua! O le peʻa e ese mai i isi meaʻai, e aofia ai le faʻamalosi, o ona mea faʻamaʻi pipisi - o le faʻaaogaina o peat mixing with other materials o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi i le taimi o le taumalulu.

Ae ui i lea, o le peʻa o loʻo i ai ni nai faʻailoga. O le muamua oi latou o se faiga e sili ona malosi-faigaluega ma faigata. I totonu o se pusa, e tatau ona aveese le peʻa mai le faʻavaeina o le peat i lalo ole suauu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ave muamua le paluga i se suo, ma, a maeʻa ona aveese le numera manaʻomia o le paʻa, taoto.

E le gata i lea, o lenei mea e tatau ona mafai ona faʻamago lelei - peat le mama, e pei foi o le le mautonu, e le mafai ona taulimaina lelei lana galuega autu, o lona uiga, o le susulu o le susu. O le faaletonu lona lua o le maualalo o le tulaga o le natura ma le taugata o mea tau fale gaosi oloa.

Olela

Talu ai nei, o se moega tuputupu aʻe mo moa, na faia mai nilala paʻu, ua amata ona lauiloa. O le mea moni, e matua faigofie lava ona maua ma saunia lenei mea: ua lava le tipiina o paranesi paranesi po o lala paina i le vaomatua, aumai i latou i le fale ma faatalitali seia uma ona pau uma nila.

I totonu o le vaomatua, e faigofie lava: o le laau lava ia e togi ese mai nila i vaitau uma, e lava le na o le aoina mai. Ae ui i lea, o nila, e pei o le tele o isi mea e faʻaaogaina, o iai ni nai nuances e mafaufau pe a faʻaaoga.

  1. Aua neʻi ufiufi le fola o le moa moa faʻatasi ma nila mafolafola. O nila o le tele o laau e matua faigata lava ma e iai ni fautuaga lelei e tipi ai vae o moa mataʻutia.

    O le Coniferous litter e tatau ona matua nutimomoia ao lei faʻaaogaina., ona faia lea o le falaoamata o nilala, lea e mafai ona faʻaaogaina i le faʻapipiʻiina o otaota mo moa.

  2. Olani pine e aofia ai le tele o meaola eseese o meaola, meaola oona, phytoncides. O aisa mama i le tuufaatasiga o le palapala e mafai ona faamatuu atu nei vaega i totonu o le siosiomaga mo se taimi umi, ma o lo latou maualuga maualuga i le ea o le moa moa e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o moa.

    O le mea lea o nila e tatau ona seleseleina i le vaitaimi pe a itiiti le mea o loʻo iai i mea vaivaio lona uiga, mai ia Novema ia Aperila. Ona e maua ai lea o se mea sili ona lelei i mea masani e moe ai, lea ei ai le aʻafiaga o le antimicrobial ma se manogi matagofie o le vaomatua.

Faaiuga

O faifaatoaga faifaatoaga e popole i le tulaga o a latou fagafao mumu e tatau ona auai i le filifilia ma le saunia o le paluga mo le moa moa ao le i amata le tau malulu. A uma, e masani lava o le soifua maloloina ma le gaosia o moa o lona uiga o le manuia o se faifaatoʻaga e faalagolago i le setete ma le lautele o avanoa o lisi.

O le mea e lelei ai, o le filifiliga o le tele o laʻau e lapoa tele - o tagata taʻitasi taʻitasi, ma mafaufau i uiga o manulele ma le potu, e mafai ona filifili le filifiliga e fetaui ma ia nai lo isi.