Sauniuniga mo laau toto

Heteroauxin: faʻamatalaga, vailaau galue, faatonuga mo le faʻaaogaina

Soʻo se faʻatoʻaga, e tusa lava po o le a le mea na te ola ai - fualaau aina, vao ma fugalaau, e masani lava ona manaʻo e vaai i le taunuuga o lana galuega o le tuputupu ae o le ola maloloina. E toatele ua uma ona latou iloa le mealilo: o le a se mea e te manaʻomia e faʻaaogaina ina ia totogo ai laau totō pe a uma ona totōina ma faʻamalosi e alu i le tuputupu aʻe - o se aʻafiaga aʻa lenei, faʻapea foi le faʻalaʻau faʻalaʻau heteroauxin. O lenei o le a matou talanoa e uiga i le sauniuniga "Heteroauxin": o le a lea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Heteroauxin - Faʻamatalaga o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe

Heteroauxin (indolyl-3-acetic acid) o se vailaau o le vasega, lea e faia i totonu o masini vailaʻau ma e fesoasoani i lona alualu i luma, faʻatupulaia le gaioiga o le tino. I luga o le faavae o se mea masani e faaosofia ai se tulaga maualuga o le gaioioiga, o se ituaiga fou o le fugalaʻau, heteroauxin, na maua mai i le fausiaina o suʻesuʻega. O lenei vailaau o se faʻalauiloaina o le tuputupu ae o laau totō. faʻapea foʻi ma le faʻagasologa o aʻafiaga mo le tele o laʻau o laau ma laau toto, laau totō ma laau totō.

O le Heteroauxin e faʻaaogaina e le au fai togalaau i le avea o ia ma manumalo i le seleseleina o fualaau aina ma fualaau. E oo lava i sina vaega tele o fualaau faasaina o le a faaleleia ai le atinaʻeina o se aʻa maloloina ma faʻavave le tuputupu aʻe o vaega terrestrial o le laau. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le heteroauxin, o fualaau fugalaau o le a olaola, ma fualaau aina ma fualaʻau ma fualaʻau o le a maua ai se seleselega lelei.

E te iloa? O se fofo o le heteroauxin o le a fesoasoani e togafitia le faaleagaina o masini i paʻu, freezers ma podpryvaniya. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi i nofoaga ua faaleagaina.

Faʻatinoga o gaioiga, pe faapefea ona galue le heteroauxin

E faʻaaogaina le Heteroauxin i le faagasologa o le totōina o laau mo le lelei atili ma le faʻaleleia o aʻa. O meaʻai e maua mai i le heteroauxin e maua ai le aʻa ma le malosi o aʻa i ituaiga laau toto, ma o se taunuuga, o le ai ai se alualu i luma lelei o vaega eleele ma le tele o fualaau aina.

O lenei fugalaʻau e fesoasoani i le ola lelei o fualaau, fualaau aina pe a selesele ma totoina, ma e fesoasoani foi i le gaosiga lelei o se laau laʻau poʻo se laau.

O le gaioiga o le gaioiga o le fofo o le heteroauxin o le ulu atu lea o le fualaau faasaina i laau toto, sosoo ai ma le faatelevaveina o atinae o le aʻa, i lalo o tulaga masani, ma pe a toto le laau i le eleele leaga.

O itu lelei o le faʻaaogaina o le heteroauxin e mafai foi ona mafua i le saoasaoa o le tuputupu ae o le toto, faateleina le gaosiga, puipuiga o le vavaeina ma le totoina mai le foliga mai o maʻi afaina, faapea foi ma le fafagaina o le laau ma micro-ma macro talafeagai.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, pe faʻapefea ona faʻaaoga le heteroauxin (faʻaaogaina o fualaau ma mea tau togafitiga)

O le Heteroauxin e gaosia e kamupani kamupeni Rusia "Belt Belt" ma le "Orton" i le faiga o le paʻu, o loo faapipiiina i totonu o faaputuga 50, 100 poo le 1000 g, faapea foi i capsules e tusa ma le 0.1 g. Mafaufau i auiliiliga o le heteroauxin fertilizers and its instructions apply ituaiga eseese o laau.

I le avea ai o se mea e faaosofia ai aʻafiaga o mea teuteu, teuteuga ma fualaau aina faataape 10 paʻu i le 5 l o le vai mafanafana ma tuu le lanu lanumeamata i le vaifofo e maua ai mo le 10-15 itula, ma le afa-ma lignifieds mo le 16-21 itula i le fua faatatau o le 5 l i le 500 taʻi. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina o le a faʻaleleia ai le faʻamalosia o meaola ma faʻalauteleina ai le saoasaoa o le ola.

I le avea ai o se tagata e faatupuina le tuputupu ae mo vine i se vaifofo o le 10 otaota ma le 1 lita o le vai e faatofuina ai se vaega tele o vine vine, e tuu pe a ma le 30% o le tipiina ma se ata i luga ae o le vai. Heseroauxin e faʻaaogaina mo le faapipiiina o vine - e mafai ona faʻaleleia atili le fulu ma le fusuaga o rootstock, mo lenei mea e tatau ona e togi i latou mo ni nai sekone i le fofo sauniuni 1 papalama mo le 1 lita o vai.

E i ai taimi e fiafia ai le Faatoaga i le auala e sui ai "Kornevin" mo rosa, lea e lauiloa. O le fualaau faasaina "Heteroauxin" o se tutusa o le fualaau faasaina "Kornevin", e talitutusa ma lona aafiaga i rhizomes ma lala o le laau. I le avea ai o se tagata e faatupuina le tuputupu ae mo rosa, e tatau ona tafe le vavae i se vaifofo o le 1 papa ma 5 lita o le vai mo le tusa ma le 15-17 itula.

E taua! Mo le faʻaaoga soo o togi laʻititi o le heteroauxin, e mafai ona e saunia se vaiinu o le 2 pama ma le 20 ml o le ava, lea e tatau ona teuina i totonu o se pusa tioata tioata. Afai e tatau ai, 2 ml o le vaifofo o le ava ua faʻasese i le 10 lita o le vai ma faʻaaogaina mo manaoga ole togalaau.

I le avea ai o se mea e faaosofia ai le tuputupu ae o fualaau aina po o laau aina, o le a gasegase mo le lua itula, faatofu i le maualuga o le aʻa aʻa i se vaifofo o le 1 papa i le 5 lita o le suavai, lea e totoina ai le fatu.

O le Heteroauxin e faʻaaogaina mo fugalaau fugalaau e ala i le faʻaaogaina o pulu ma pulu i se vaifofo o le 1 laulau i le 1 lita o le vai mo le 16-20 itula, ma o le aʻafiaga o le a faʻaleleia, o le a tele atu auala i totonu o le matua, ma o le taimi o le fugalaau o le a tumau foi.

Heteroauxin, e tusa ai ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina o laau i totonu, e faʻaaogaina i le tulaga o le tataina o le fatu poʻo le teuteuina o tipu - e ala i le togafitia o se vaʻai fou ma se vaifofo vaivai o sauniuniga. Pe a suia le fugalaau o le potu, e fautuaina e togi ona aʻa i se vaifofo o le 1 le papa i le 2 lita o le vai mo le 1 itula e puipuia mai ai le paʻu, pulumu, paʻu paʻu, lauulu ma le paʻu.

O le Heteroauxin e faʻamalosia ai aʻafiaga ma faʻaolaina o fualaau faisua, faʻateleina fua o fua o faatoaga, ma faʻaititia ai foi o latou aʻafiaga. Ina ia faia lenei mea, pe a totoina ni laau i le eleele tatala, e tatau ona togi le aʻa i le fofo sauniuni i le fua faatatau o le 1 laupapa mo le 2 lita o le vai. A maeʻa le 6-9 aso talu ona totoina, o le taimi lava e amata ai le totoina o le laau, e fautuaina e inu le heteroauxin ma le aʻa-root method, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le aʻa ma lau.

E faʻapefea ona siaki le heteroauxin

O nisi taimi e mafai ai e le fai togalaau ona maua se heteroauxin leʻo, lea e le mafai ona maua ai le mea e manaʻo i ai, o lona uiga o le faatauina o fualaau faasaina e tatau ona faʻatino i totonu o nofoaga faʻatau e faʻatau atu ai oloa. O le uluai tapenapenaga o se paolo lanu piniki ma se manogi manogi malosi, lelei le solu i le alcohol ethyl e aunoa ma le pala. O le ava malosi o le vailaʻau e iai le lanu o iodine.

Ina ia tofotofoina le heteroauxin, e tatau ona sasaa atu i le ava ma matau le tali. I ni nai faʻailoga laiti o le faʻaumatia o le vailaʻau poʻo le faʻaalia o se vaʻaia, e mafai ona faʻamaonia e le o le heteroauxin lenei mea ma e le tatau ona faʻaaogaina i le togavao.

E te iloa? Heteroauxin e fai sina solu i totonu o le vai, e faʻavave ai le sauniuniga o le vaifofo, e tatau ona e faʻaaogaina le vai mafanafana.

Lapataiga pe a galue i le fualaau faasaina

O le Heteroauxin ua faʻavasegaina o se vailaʻau faʻamaʻi laitiiti, ae peitai, ae e te leʻi faʻasalaina i le vai ma amata faʻaaoga tonu, e tatau ona e faia se fusi gau, totigilima, ma laei galuega. I le vaitau o le galuega i le vailaau faʻasaina e faʻatagaina le 'ai ma inu, faʻapea foʻi ma le ulaula ina ia aloese mai le tuʻuina atu o fualaau faasaina i totonu ole tino.

A maea le sauniuniga o le vaifofo ma togafitia laau, e tatau ona fufulu fufulu lima ma foliga ma suia lavalava. I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu poo mata, ia fufulu vave le vaipanoa ma se tele vai inu. O le fofo o le heteroauxin e le tatau ona faatagaina i vaitafe ma vaituloto - e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le laufanua o le vai ma fauna. Faʻapipiʻi faʻaaogaina mai le vailaau faʻasaina ina ia susunuina.

Heteroauxin: tulaga e teu ai

E tatau ona teuina le Heteroauxin i totonu o se ato faʻamaufaʻailoga poʻo se pusa faʻamaufaʻailoga i se vevela mai le 0 i le +20 ° C i se nofoaga malulu malolo mai meaʻai, vailaau e aunoa ma se avanoa i sauniuniga o tamaiti ma meaola.

O le tuputupu aʻe e faʻamalosi ai e tumau ai ona meatotino mo le lua i le tolu tausaga, mulimuli ane ua faʻaititia le faʻaititia. O le fofo maeʻa o le fualaau faasaina e mafai ona teuina mo le sili atu nai lo le aso.

O le faʻaaogaina o se faʻaleleia o le tuputupu ae o le paketi, e pei o le heteroauxin, o le ai ai sona aafiaga aoga i aʻa o le totoina o laau totō, faʻaleleia le faʻaleleia o fatu, faʻaitiitia ai aafiaga leaga o le maualalo o le vevela ma le tele o le manogi, ma faʻaosofia ai le tuputupu ae o le laau atoa - o nei mea uma e faʻaalia ai le manava o le fugalaau.