Vine

E faʻapefea ona saunia le sua o le vine mo le taumalulu

O vailaʻau e mafai ona lelei. O le fuaitau lea e oʻo mai i le mafaufau pe a oʻo mai i le sua o vine mama. O le kuka i le fale, e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau matautia, o lenei vaiinu na faʻaaogaina i togafitiga faʻale-aganuʻu talu mai aso anamua e pei o se tonic lautele. O le mea e lelei ai, e mafai ona e faia lenei togafitiga lelei i le lima i le aso. Tau lava o sina taumafaiga laitiiti.

O aoga o le vine vine

O lenei vaiinu e aoga i le togafitia o le tele o faamai. E faigofie ona avea sugars, vitamini, micro-ma macronutrients, o meaola oona i le tuufaatasiga o vine e avea ai vine ma punavai aoga o mea aoga, ma lona suavai - o se soifua maloloina lelei.

Mo tagata matutua

Ona o le taua o meaʻai o vitamini, glucose ma le fructose, o le meainu ei ai le malosi o le vai ma le antioxidant i le tino. E aoga mo le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, o loʻo i ai se aafiaga lelei, ma faʻaititia ai foi le maualuga o le cholesterol.

Suafa aoga i le neurosis ma le anemia. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga o kemikal tulaga ese ei ai sona aafiaga lelei i le faiai.

Matou te faʻamalosia oe e aʻoaʻo atili e uiga i mea aoga ma mea leaga o vine, vine vine ma le vine.

Mo tamaiti

E le fautuaina e ulufale i totonu o lenei vai inu meaai a tamaiti i le taimi muamua atu nai lo le lua tausaga. I se tulaga lautele, o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina i tamaiti o loʻo i ai le mama ma le vaivai. E le gata i lea, o le sua o le vine o se vai malosi malosi masani lea e mafai ona faateleina ai le mafaufau ma le faaletino o se tamaititi.

E te iloa? O vine ma ona oloa e matua aoga lava i le tetee atu i le tele o faamai o loo i ai se ituaiga faapitoa o togafitiga faafomai - ampelotherapy.

Fale poʻo le afifiina: mea lelei ma mea le lelei

O le finauga autu mo le inu i le fale o lona natura. E ala i le sauniuni i le fale, e mafai e se faletua ona faʻamautinoa o soʻo se vailaʻau vailaʻau po o vailaʻau ma faʻamautuina e afaina ai le tino ua matua le toe i ai i totonu o lenei vai inu. Ae o le sua sua suamalie o se mea e pala. O le faʻaaogāina o le oxidative i totonu o le amataga o le taimi lava lea. Ma o le faʻamaʻapeʻaina ma le kuka e faʻaumatia ai le tele o meaʻai. I le taimi lava e tasi, o le faagasologa o le saunia o se vaiinu mo le taumalulu e matua faigata lava.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faia ai vine, fale, vine ma vine.

Ae, e ui lava i nei faʻalavelave uma, pe a faʻatusatusa i mea e fai i fale, o le inu i totonu o le afifi o se tasi o mea leaga. O le mea pito sili ona taua e mafaufau ai pe a maua mai, o le tele o faʻasagaga, faʻamalosia atili o meaʻai ma mea e faʻatau ai e lamatia i le tino o loʻo aofia ai i totonu.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o nei meainu e masani lava o se maualuga maualuga o le suka, lea e le lelei tele mo le soifua maloloina. Ia, o le afifiina lava ia e lafoaʻi tele mea e manaʻomia. O ipu tioata e sili ona fetaui lelei e faʻasaoina ai mea aoga o le suavai masani, talu ai o loʻo i ai pea i le pepa ni puʻupuʻu laiti.

Vaega o le filifilia o vine

O le mea moni, o lenei vai inu e mafai ona faia mai soʻo se paʻepaʻe pe paʻepaʻe. Ae o faifeʻau e fautuaina e tuʻuina atu le sili atu i vine sili ona lelei, o loʻo i ai faʻamaoniga sili ona lelei o le gaʻo / gaʻo suamalie, faʻapea foʻi ma fua lelei o le sua.

Maualuga

O le sili ona lauiloa i ituaiga eseese o le "Cabernet", "Isabella", "Moldova", "Cardinal", "Purple Early". O fua o nei ituaiga e maua mai ai mea manogi lelei, inu lelei, aua o nei ituaiga vine e maualalo le maualalo.

Siaki ituaiga sili ona lelei o le vave, nutmeg, laulau, papaʻe, piniki, malulu malulu, vine togafiti.

Ae o ituaiga paʻepaʻe, o le mea sili lea e filifili ai fuamoa vine. Ae o se numera tele o isi ituaiga e talafeagai mo le sauniuniga o lenei vaiinu. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese e tatau ona taulai atu i ituaiga nei: "Bianka", "White Delight", "Tukay", "Muscat Katunsky", "White Mask". O le suamalie ma le manaia, o le suamalie suamalie o nei ituaiga e lelei mo le faia o sua. O le a sili atu le suamalie ma le le masani ai le inu pe afai e te faʻafefiloi fua o lanu paʻepaʻe ma paʻepaʻe.

O le a le mea e tatau ona avea ma vine

E na o le paʻu, ua filifilia fualaau e faʻaaogaina mo le gaosiga, e le o se mea e tasi, maʻi ma faʻamaina vine e mafai ona faʻaleagaina le tofo o le inu.

E taua! O loʻo i ai vine ma le paʻu o le paʻu e sili atu ona aoga aua o loʻo i ai se mana malosi faʻamaʻi masani - resveratrol.

O le fua mo le faia o le sua vine mo le taumalulu ma le lima

O le saunia o se meaʻai lelei ma maloloina i le fale o le a umi se taimi, aua a aunoa ma le faʻaaogaina o tekonolosi, o lenei faagasologa ua vave ona faʻaaogaina.

Mea e te manaʻomia: masini komepiuta ma masini

O meafaigaluega nei o le a manaomia e fai ai le sua o le vine suamalie i le lima: o se pesini tele, lua pans: ia faʻamamaina ma ia aoina le mea inu, fagu tioata o soo se tele, faʻafeinu, masini umukuka (matou te ufiufi le pito i lalo ole pusa), vevela, vevela.

Aʻo saunia lenei meainu, e taua tele lou faʻaogaina o totigilima lima i le lima e taofia ai le suka mai le faaleagaina o le paʻu o ou lima.

Mea e Manaomia

O le fuaina o le numera manaʻomia o vine e faalagolago i le ituaiga na filifilia mo le sauniuniga o le meainu. O le mea lea, faatasi ai ma ituaiga masani, o le fua faatatau e 70% o le mamafa o le mamafa. I ituaiga e ola faapitoa mo le faia o le sua, o lenei aofaiga e mafai ona oʻo i le 80-85%.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Sauniuniga o le inu i le fale e faia i ni tulaga:

  1. E fufulu suamalie vine ma vavae ese vine mai lala, tipi ese i totonu o se fagu tele.
  2. Lisi laʻau suamole patipati lima, ma le faaeteete, taumafai ia aua nei misia se tasi o pusi.
  3. O le mea e maua ai le suavai ma le pulupulu e faʻamamaina e ala i se paila sieve i totonu o se faʻava.
  4. I le faʻaaogaina o se laʻau, ua sasaa le oloa i totonu o fagu mama, ma faʻatumu i latou e tusa ma le 3/4 (e le tatau ona faʻamamaina fagu).
  5. I le pito i lalo o le laulau o loʻo tuʻu ai se solo, faʻapipiʻi le fagu ma ufiufi i latou i ni faʻaofuofu, e le o le mimilo.
  6. E sasaaina le suavai i totonu o se fagu suamalie ma vai inu.
  7. Setoili mo le 20 minute mai le taimi o le kuka, ona fafagu lea o le tapuni.

E te iloa? Fai mai le Tusi Paia, o le taimi muamua na ola ai Noa vine i fanua o Armenia. Sa ioeina e saienitisi le taimi lenei i lenei faamatalaga, latou te talitonu o uluaʻi cultivars na o na o Transcaucasia, Iran ma Turkey.

Isi auala e selesele ai suavai mo le taumalulu

E itiiti ifo le malosi o le galue malosi o le seleseleina o le vine vine mo le taumalulu. E ala i le faʻaaogaina o se suʻi ma se suʻai, o lenei faiga e itiiti ifo le taimi. Ae o le faʻaaogaina o nei masini e aofia ai le faaopoopo o le suka poʻo le vai i le oloa faʻapitoa.

Fua mo le suamalie ma se sua

Ina ia mafai ona faia se vaiinu e faʻaaoga ai se sua sua, o le 0.5 kilokalama o le suka e manaʻomia mo le 7 kilokalama o vine.

  1. O vine ua fuaina, fufulu ma vavaeese vine mai lala.
  2. O vine uma e pasi atu i totonu o se suʻai. Afai e mafai e le masini eletise, ona mafai lea ona e toe lolomi ma pulupulu.
  3. O le mea e maua mai ai le asu e tatau ona faatagaina e tu mo le itula. Ona mafai lea ona e aoina mai lana fulu.
  4. O le taunuuga e tusa ma le fa lita o le vai ua maeʻa. Faʻaopopo i ai le suka ma aumai i se vevela, ae aua le kuka. O le a lava le mafanafana i le 85-90 tikeri ma faʻatali sei oʻo ina amata e le vai ona tuʻuina atu se leo tele.
  5. O le meainu ua uma ona sasaa i totonu o fagu ua faʻamamaina ma ua faʻatonuina ai faʻamaʻi tin.
  6. Faletupe e liliu ma afifi se palanikeke i le po.

E faʻapefea ona avea le suavai ma se sua

O le faʻaaogaina o lenei auala e sauniuni ai o le leai lea o se mea e tatau ai ona piki mai fua mai lala. E lelei meaʻai uma, o le tofo o le inu e le faʻaleagaina. O lea:

  1. Ua fufuluina vine ma tuu i totonu o se pesini vai kuka.
  2. Seti le pesini i le mea ma liliu i luga le afi.
  3. A uma le itiiti ifo ma le afa itula, e mafai ona e sasaa le sua vevela i totonu o fagu muamua ma faʻasolo i luga o tin lids.
  4. Faʻasalaga, faaopoopo i ai le suka. I lenei tulaga, o le mea inu e aoina muamua i totonu o se fagu, ua faaopoopo le suka ma, e le o le kuka, sasaa i totonu o apa.

E taua! O se mea inu e faʻaaogaina ai le sua suamalie e itiiti le faʻalauteleina, o lea e mafai ai ona ofoina atu e oo lava i tamaiti laiti.

Tuutuuga ma aiaiga o avanoa e teu ai

Faʻatau le pepa maeʻa e tatau ona i ai i se nofoaga malulu ma malulu. O le fofo sili ona lelei o se nofoaga maualalo masani. O le vai inu o le a taofia ona meatotino aoga mo le 3-5 tausaga. Aua e te fefe pe afai, pe a mavae sina taimi, e aliali mai i le pito i lalo o le fagu se taulaʻi tioata tioata. O le mea lenei. O ona foliga vaaia e masani lava mo le sua vine.

Faʻamatalaga e uiga i le soifua maloloina

O suavai faanatura e matua maloloina lava. O meaola oona o loʻo iai i totonu o le tino e maua ai se aafiaga lelei i metabolic processes in the body. Ae o le tuufaatasiga o fualaau aina taitasi, fualaau aina po o le pi e tulaga ese, o le mea lea, o le aafiaga o meainu ua saunia mai ia i latou e ese.

Matou te fautuaina ia e faamasani ia oe lava i le laasaga laasaga mo le faia o le sua tomati.

Apple

O lenei sua suamalie e iai sona aafiaga lelei i le galuega a le manava, aua e aofia ai le pectin. E aoga foi i faʻamaʻi o gaʻo, ate ma le vevela.

E mafai ona e taumafaina le sua o le apu i ni aofaiga e le faatapulaaina e aunoa ma se faaleagaina o le soifua maloloina. Ae e tatau ona manatuaina e matua vevesi lava, ma o tagata e maualuga le eleʻele e tatau ona aloese mai ai.

Paʻu

O lenei vai e fesoasoani i le tau ma le faʻamaʻi o le tino cardiovascular system. O ia foi o se mea moni na maua mo se afa malosi o tagata soifua. E i ai sona aafiaga aoga i le gaosia o le fanau ma, faatasi ai ma le faʻaaoga masani, e mafai mo se taimi umi e faʻasao ai le soifua maloloina o tagata.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i aoga o le sua buckthorn moana, pusi, burdock, maple ma birch.

Ae e le tatau ona e faʻagaloina o le sua o le pikiaka e lelei lona faʻamamaina. E le fautuaina e faʻaaoga i ni faʻafitauli ogaoga o le gastrointestinal tract.

Carrot

O lenei vai inu ei ai se tulaga maualuga i totonu o mea e aofia ai meaʻai i totonu oo latou lava ituaiga. E aofia ai beta-carotene, potassium, calcium, vitamini o le vaega B ma le tele o mea aoga. O le sua o le kaloti e afaina ai le na o le faʻaaliga, ae faʻapea foi faʻagasologa metabolic o tatou tino. Ae e le tatau ona e inu lemu. E mafai ona afaina tele ai le galuega o le ate. O le seleseleina o le sua vine i le fale e mafai ai ona e saunia patino i lou aiga ni vitamini suamalie ma masani mo le taumalulu.

O lenei faagasologa e faigofie tele tekinolosi, ma o le faaleagaina o le oloa e toetoe lava a le mafai. Ma o le taumafaiga ma le taimi e faʻaaluina i le kuka, o lenei vai inu lelei ua faʻamaonia atoatoa.