Laʻau

Paphiopedilum - tausi fale, ata

Paphiopedilum (Paphiopedilum) - O se laʻau faʻapitoa lenei o le aiga o Orchid. O le fanau mai o Paphiopedilum i le natura o Asia i Saute.

O le tele o le laau e mafai ona oʻo i le 60 cm, o lona tuputupu aʻe e laʻititi.

Venus slipper (o le igoa lona lua o Paphiopililum) o se laau lauiloa, ua mafai ona fuga mai i le taimi nei ni paga o aso nei i le tele o taimi i le tausaga. Faatasi ai ma i latou, nofo toatasi ma le tele-fuga, faapea foi ma le toe teuteu o faataitaiga o fugalaau e masani lava ona maua. O lanu sili ona lauiloa o fugalaau e mumu, lanumeamata ma le samasama.

Tau maualalo maualalo.
O paphiopedilums ma lau lauʻau e ola i le faaiuga o le taumalulu, o fesuiaiga o fomu o taumafanafana-o le autumn.
Paphiopedilum e faigofie ona tupu, ae e tatau ona mulimulitaʻia tulafono.
Laʻau tele.

Paphiopedilum: tausiga ile (faʻapuupuu)

LuluI le taumafanafana, e tatau ona teuina le laau i le vevela o + 10-23 ° tikeri, ma i le taumalulu 18-30 ° tikeri.
Faʻamamaga o le eaUumi, aua o le laau i le natura e ola i se nofoaga vevela.
MalamalamaLe susuluina o aveila malamalama e lelei mo Paphiopedilum, e sili le tuʻuina o le fagu i le itu i sasae.
FaʻasaI le taumalulu, e tatau ona faʻatapulaʻa, ae i le tulaga lautele, o le eleele e tatau ona susu.
Paphiopedilum primerO se mea lelei mo le tuputupu aʻe o se faʻafefiloi o le faʻafefiloi e faavae i luga o le paʻu ma le sphagnum moss.
Fertilizer ma le faʻamaloloE manaomia e le laau le faʻamagoaina i fugalaʻau, lea e tatau ona faia 1 le taimi mo 3-4 faʻamafa ai se fugalaau. I le taumalulu, e mafai ona faaitiitia lenei aofaiga.
Papatiopedilum faʻapipiʻiUa fautuaina le laau ina ia toe totoina i le 1.5-3 tausaga i le vaitaimi pe a uma ona tupu.
TofigaE mafai ona faʻaleleia le toto laau ile fatu, o se auala sili ona faigofie o le vaevaeina o Paphiopedilum i le fale i totonu o laupepa.
Tulaga TutupuE tatau ona mataʻituina le susu o le palapala, talu ai ona o le laau e ono aʻafia ai le afaina o le aʻa ona o le tele o le vai. E le gata i lea, ina ia taofia le tupu mai o faamai, lelei le ea o le potu e taua le ea.

Paphiopedilum: tausiga ile (auiliiliga)

Fugalaau paphiopedilum

O le umi o le vaitau o le fugalaau o Paphiopedilum i le fale e faalagolago ile ituaiga o laau, ma e masani ona tupu i le taimi o le tautoulu-taumalulu. E mafai ona ola fugalaau i le taimi nei i le lua pe sili atu taimi i le tausaga.

I le faʻatusatusaina o le faʻagasolo o le fuga, e faʻaititia e le au fai togalaau le tele o le fausiaina o le laau ma faʻaititia le vevela o le potu mo le tele o vaiaso. Afai e le ausia nei tulaga uma, ona le amata lea ona fuga o Paphiopedilum. O tulaga leaga e faia mo se taimi puupuu i le faasologa saʻo ina ia amata ona fuga le laau (o se auala lenei e faʻalauteleina ai mo le toe ola).

A maeʻa le faʻatoʻaga, e fautuaina le teuteuina o le aʻa i le nofoaga o laulaau.

Tulaga o le vevela

Faʻalagolago i le vaitau ma le ituaiga o laau. Mo laumei ma lau lanu meamata, o le vevela mai le +10 i le + 25 ° tikeri e sili ona lelei: i le taumafanafana e tatau ona laʻititi ifo nai lo le taumalulu.

O le paphiopedilum ma laulaau laugatasia mo se tuputupu aʻe faʻaleleia e manaʻomia se maualuga maualuga - 18-30 ° tikeri, faʻatasi ai ma lenei e taua tele le mautinoa o le lelei lelei.

E le fautuaina le tuu o le laau i le susulu o le la po o le latalata i punaoa o le mafanafana: Malosiaga mumu e mafai ona tupu, o se taunuuga o le a leiloa ai la latou lanu matagofie.

Lafoaia

O le laau toto e ola i nofoaga o le vevela, o le mea lea, e manaʻomia ai le maualuga o le susu i le potu (pe a ma le 40%). E foliga mai e mafai ona e ausia le tulaga manaʻomia e faʻaaoga ai le togavao, ae o le tele o tagata atamamai e le fautuaina lenei mea: maualuga le maualuga o le masima e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻaleagaina o laʻau ma aʻa. E le gata i lea, ona o le tele o le susu, o fugalaau Paphiopedilum e vave paʻu i le fale.

Paphiopedilum Malamalama

E sili ona tuʻu le laau i le itu i sasae, malamalama malamalama e talafeagai mo ia. A le o lea, e tatau ona gaosia le ufiufi, e pei o le susulu o le la e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o mumu i luga o lau o le laau.

E mafai ona faʻaalia lenei mea i se suiga i le lanu o laulaau i le mumu. Ae i le taumalulu, pe a faʻaitiitia le ao o le ao, o le fale Paphiopedilum e manaʻomia se malamalama faʻaopopo (o aso o le ao e tatau ona pe a ma le 12-14 itula), a faʻapea o le fugalaau e amata ona afaina ma taofi fuga.

Faʻasaina o Paphiopedilum

O le faʻafeinuina o pulega mo laau taʻitasi e manaʻomia ona atiaʻe taitoatasi. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le soona inu ma le tele o le susu e afaina tele ai lona soifua maloloina. O le eleele e tatau ona susu, mo le amataina ona tausia Paphiopililum i le fale, e fautuaina e tuu se fasi laau i totonu o le ulo, lea e mafai ona e fuafuaina ai le susu o le meaʻai. Afai o lona iuga, tuʻu ifo i totonu o le eleele, ma faʻaʻatoʻatoʻa maeʻa, ona tatau loa lea ona faʻafefe le laau.

I le tau vevela, e manaʻomia le fafagaina o le laau pe tusa ma le 2-3 taimi i le vaiaso, e faʻalagolago i le vevela o le ea: o le vevela o le taumafanafana, o le tele o taimi e te manaʻomia ai le vai. O le tulafono lava e tasi e faatatau i le taumalulu, ae i lenei taimi o le tausaga, o le faasusu e le tatau ona sili atu i le vaiaso.

Faʻamanatuina o le togalaau o loʻo fautuaina i le taeao, i le afiafi, o le tele o le suavai o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le meaʻai. O le maualuga o le susu e le tatau ona tumau i luga o laulaau, aua e afaina ai le soifua maloloina o le fugalaau.

O le susu susu o Paphiopedilum e matautia i le tupu mai o siama afaina, faatasi ai ma le ea malulu, e mafua ai ona fesuiaʻi aʻa o le laau. Afai o loʻo iai se faʻafitauli faapena, o aʻa uma e aʻafia e tatau ona aveeseina, ma e tatau ona toe totoina le laau i totonu o le isi mea e puipuia ai le siama mai le toe atiaʻe i luga o aʻa maloloina.

Mo le faʻamamaina o se orchid, e le manaʻomia le faʻaaogaina o vai vai, aemaise lava mai punavai e leai ni faʻaogaina o le suavai. Atonu e aofia ai ni eleelea eseese, e mafai ai e lau ona lafoaia lanu lanu matagofie, pe ono oʻo foi ina leaga. E lelei pe'ā faʻapipiʻi pe faʻamaʻaina le vai.

Paphiopedilum primer

Mo lenei ituaiga o orchid, o se vaega e faavae i luga o le paʻu e talafeagai, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai moa sphagnum, koala, peʻa, perlite. Mo ituaiga meaola e tupu i le natura ile eleele palapala i le calcium, e faaopoopo i luga o le lime ma faʻamaʻaina i le falaoamata o le dolomite.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O le Paphiopedilum e vave ona faʻaaluina ana sapalai o meaʻai, o lea e masani lava ona manaʻomia le fafaga. E tasi le taimi e faia ai mo le 3-5 vai.

O le fugalaau mo lenei fugalaau e tatau ona aofia ai le tele o le vevela, o faʻalavelave faʻalavelave ua paleni e elemene elemene e iai foi se aafiaga lelei i lona tuputupu ae. O le tele o le fuainumera o le faʻamalositino i le taimi o le fafagaina e le fautuaina, aua e ono afaina ai le laau.

I le taumalulu, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le faʻamaʻiina e tasi i le masina. I le noatia ma le fai fuafua i isi itu, o lenei mea lelei e aʻafia ai le alualu i luma.

Papatiopedilum faʻapipiʻi

E faia i le maeʻa o le vaitau o le vaitau i le 1.5-3 tausaga. E fautuaina lenei mea ona o le ono mafai ona faʻaaogaina o mea oona, masima ma isi mea le mama i totonu o le palapala lea e aʻafia ai le tuputupu ae ma atili faʻaleleia.

Pe a faʻatulagaina, o uma aʻa ua faaleagaina, ua tatau ona faʻafefeteina i le malala. Mo se gaioiga, o le ipu siliva e sili ona fetaui lelei, ona o le mea o iai i totonu o le a tumau ai le susu mo se taimi umi atu. Pe a suia, o aʻa e tatau lava ona malolo i le pito i lalo o le ulo, e tatau ona i ai se nofoaga tele: faafetai i lenei, e le manaomia le tuputupu ae o aʻa, ma o le a vave ona tupu.

Papatiopilum vave vave ona fetuutuunai pe a uma ona gafa i tulaga fou. O lau o le laau e le manaʻomia le teuteuina: e tatau ona faʻatino lenei faiga pe afai e aʻafia i latou i se siama faʻamaʻi pe faʻaleagaina.

Le lava le tausiga

Mo se taimi umi (sili atu ma le vaiaso), e le mafai ona tuua le fale e aunoa ma se tausiga. O le laau e tatau ona puipuia mai le taofiofia, faapea foi le puleaina o le umi o lona faʻaalia i le la.

Faʻapenaina o Paphiopedilum

O le faagasologa o le faʻalauteleina o le Paphiopedilum e umi ma e tele le malosi, o le mea lea e le mafai ona maua lenei laau i faleoloa fugalaau uma.

O auala autu o le toe gaosia e faʻatinoina:

  • fatu;
  • i le vaevaeina o atunuʻu.

E mafai ona faʻaleleia se fugalaau faatasi ai ma le fesoasoani a le paʻu i le mea o le a latou le itiiti ifo i le 2-3 ile vaevaega taitasi. Na o le tulaga lava lenei, e mafai ona fetuutuunai le laau i ni tulaga fou ma maua aʻa.

Maʻi ma meaʻai

O ni faafitauli atonu e ono tulaʻi mai pe a tausia le laau toto:

  • Paphiopedilum e amata ona pogisa - e mafai ona taʻu mai ai le le lava o le faʻamalositino, e fautuaina e faʻamalolo;
  • O le vave paʻu o fugalaau Paphiopedilum - o le mafuaʻaga atonu foi o le le lava o meaʻai ma minerale;
  • Pepa Paphiopedilum fou e laiti tele - i le palapala, Paphiopedilum e leai se vevela po o le vevela o le potu e maualuga tele;
  • e iloa ai le laulaau i luga o laulaʻau, ma faʻamalo ese e le laau - o nei faʻailoga e mafai ona faʻaalia ai se gasegase siama;
  • aʻa o papiopedilum rot - o le taunuuga o le tele o le susu po o faʻamaʻi, e te manaʻomia e aveese aʻa ua aʻafia ma totoina le laau;
  • siaki luga o lau - o le mafuaʻaga o le maʻi - le pala. E mafai ona aliali mai i totonu o se laau e mafua mai i le totoina i le maualalo o le vevela i totonu;
  • lanu samasama i laulaau papiopedilum- mai le sili atu o le susulu o le la i luga o le laau, e faʻaumatia ai lenei mea, e tatau ona siitia le fugalaau i le paolo;
  • paphiopedilum e le fuga - atonu e tele mafuaaga, ae o le taatele o le le lava lea o le malamalama;
  • pito i lalo laulau - afai o paʻu paʻu ua pa'ū, o lona uiga o se faiga masani lea. O lau matutua ua suia i mea fou.
  • isi faʻamaʻi: afaina afaina e mafua ona o le tele o le susu ma le ea malulu e sili ona taatele. Ina ia foia lenei faafitauli, e faʻaaogaina ai sooupu faʻamalo.

O faʻamaʻi faʻatoʻateleina o Paphiopedilum o mealybug, o iniseti iniseti, miti vaʻaia ma aphids.

Ituaiga o Paphiopedilum ma le ata

O se inisiua e tolu ituaiga autu:

  • Faʻatasi faʻalelei - o le sili ona matagofie o sui o ituaiga uma. Tasi fugalaau e tasi o loʻo i luga o le fugalaau e tasi: o lona telē e mafai ona oʻo i le 17 cm. O le fuga e 2 masina le umi.
  • Tele-faʻafetaui ituaiga o manu e sili atu ona taʻutaʻua; e tele fugalaau atonu e fuga mai i luga o le tasi vae. O le vaitau o le fuga o le Paphiopedilum multifloral e tusa ma le tolu masina.
  • Faʻafouina - o lenei meaola e sili ona fiafia, talu ai e umi le taimi o le vavalalata ma mafai ona oʻo i le lua tausaga. E mafua lenei mea i le mea moni e le fugalaau fugalaau o le laau i le taimi e tasi, ae faasolosolo - o le tasi i le isi. I se tasi taimi, o le laau atonu e tasi pe lua fugalaau e tumau mo le 1-2 masina.

Paphiopedilum malosi lauulu

I lenei ituaiga o orchid, o laulaau lanumeamata e le lautele, o fugalaau e tele ma o loʻo i luga o le fale o le falemaʻi. O petals i le amataga o le vaʻaiga o loʻo i ai se lauʻeleʻele mafolafola, ona i ai lea i le pito i luga o le pito i lalo o le mea na fai.

Paphiopedilum Appleton (Appleton)

I le natura, ola i Saina, Vietnam, Thailand, e nofo i lalo o le paolo o laau i vaomatua mauga. O le fugalaau e tele, e mafai ona oʻo i le 10 cm le fugalaau. O fugalaau e lanumeamata-lanu enaena i le lanu, fuga i le tautotogo. Lea o se foliga mai, o latou pito faataamilo.

Paphiopedilum Apricot

O fugalaau e samasama i le ogatotonu - lanu moli. E tele lava ituaiga meaola e lanu papaʻe. Laulaau eseese, i le uumi e mafai ona oʻo i le 15 cm.

Paphiopedilum Bearded

I luga o laulaau o loʻo i ai se mamanu mafiafia, pe a fuga lau fugalaau fuga lanu violē-lanu mumu. Fuga e tupu i le tautotogo. Laʻau o le Paphiopedilum paʻu i le 20 cm, e lanu mumu le lanu, i pito e ono paʻepaʻe.

Faitau nei:

  • Kalanchoe - totoina, totoina ma tausi i fale, ata o meaola
  • Adiousum Venus lauulu e tausi i le fale, ata
  • Orchid Dendrobium - tausia ma toe gaosia i le fale, ata
  • Alocasia fale. Totoina ma le tausiga
  • Fuchsia - tausiga ile, ata