Puleaina o pest

Le auala sili e taulimaina ai le ita

O la matou togalaau ma le togalaau o loʻo faʻamamaina i meaola faalafua o loʻo fafaga i luga o laau totō poʻo faʻaumatia mea totō. O nei mea faʻavevela e aofia ai le vevela, lea o le a talanoaina i le tusiga. O le masani i tagata uma o se "fale o manu", e mafai foi ona faʻaumatia avanoa lanu meamata, o lea e tatau ai ona e aoao atili e uiga i le pusi ina ia vave ona faʻaumatia ai.

Weevil: ia iloa le fili

Weevil, poʻo le "elefane uʻamea" - o se iniseti mai le faʻatonuga o paluga. O se tamai pusa, lea e umi le tele o millimeters, ae o loʻo i ai tagata e oo atu i le 3 cm le umi. O le lanu ma le foliga o ituaiga taitasi e eseese, ma talu ai o le meaola o le anufe e na o le tusa ma le 5,000 i le CIS, e le mafai ona faamatalaina ia mea taitasi.

E vaevaeina le aiga i ni vaega laiti se lua: lauulu lauulu ma lauulu-lauulu.

Lulu uumi umi. O pīpī o lenei vaega o loʻo i ai se faʻamaʻi tele, lea e mafai ona oʻo i le umi o le tino. O lenei faʻamatalaga e faʻaaogaina e atigi ai se faʻalautele tele o meaola. O aʻa e atiina ae ma fafaga i totonu o fatu laau.

Pupuʻu puʻupuʻu pupuu. O nei iniseti e itiiti le faʻalagolago i le faʻaaogaina o suamalie oona mai laau. E sili atu ona "lautele", o la latou fausaga e mafai ai ona e 'aina uma vao ola ma seleseleina mea e toto ai. O aʻa e atiina ae ile eleele.

E te iloa? O le tele o sufili e fafaga i luga o laau, ma na o ni nai meaʻai o loʻo faʻamalo ai le pala o mea totoe.

Weevil e tele se 'autau' o 'auʻau, lea e afua mai i le fanau mai e afaina ai fua ma togalaau.

E taua le iloa e le gata o foliga o le vevela, ae ia iloa foi lona alovao. O le pito i lalo o le pusi e laiti tele, paʻepaʻe paepae ma se ulu enaena ma lanu matala.

E foliga mai o se tamai anufe, ae o le eseesega autu mai le "fanau" o pata o le leai lea o lala. O le alova e leai sona vae.

O nisi taimi e mafai ona valivali lauulu pe lanu enaena. O le mea masani lea o le au sovils, o ona aʻa e fafaga saʻo i luga o le lau. Afai e tupu le alofilima i le eleele, ona avea ai lea o aʻa ma meaʻai.

Weevil ituaiga ma mea leaga latou te mafua ai

Na e aʻoaʻoina mea na 'ai e le sukavini mai le vaega muamua, ae o ituaiga taitasi o vao e afaina ai aganuu eseese. Ina ia taulima lelei le meaola, e tatau ona e iloa.

Aisea e matautia tele ai le alofilima? O lenei iniseti e 'ai mea uma, mai aʻa i mea e le maua. O tagata matutua ma vaega uma o le a afaina ai lau lauʻeleʻele. E oo lava i se tamai motu o vao ma se ogalaau e mafai ona faʻaumatia uma fua o fualaau, strawberries ma apu.

Ma afai e oʻo atu lenei pala i totonu o le fale, ona oʻo lea i le taumalulu o le ae le maua ai le tele o saito. Ole faʻalavelave ogaoga faʻaleagaina o le a matauina pe a fai o le saito e teuina mo le totoina mulimuli ane, e pei o le mea e gaosia ai mea totino e le faigofie ona tupu.

Muamua i la matou lisi fafie paʻuo ai e fiafia e nofo i nofoaga e teu ai meaʻai. O le iniseti e tusa ma le 4 mm le umi, e i ai sina mea itiiti ma e lanu uliuli. O le uʻamea e faʻatoʻilaloina e le gata o fatufasi, ae o le maize, buckwheat, peas ma isi mea totō e seleseleina mai le fanua. O le taua ma lenei parasi e faia i le setete.

E taua! E ese mai le paʻu manu mai le araisa ma le sana, lea e fafaga ai na o le "fausaga".

O le nodule ua afaina - O se parasite lea e fafagaina i le lemu. E 'aina uma e le laʻau laau uma e iai le legumes (pi, pi, soya, lentils, ma isi). Ole mea e afaina ai ona o se tagata matutua matua na te faaleagaina le vaega lanumeamata o le laau, ma o aʻa eʻai aʻa. Ma afai tatou te faaopoopo atu i lenei "manaʻo" le fafagaina o tamaitai o le paʻu lole, lea e taoto e tusa ma le 3,000 fuamoa i le taimi, ona avea lea o lenei meaola ma mea matautia matautia.

Fualaau aina. O lenei vaega e aofia ai faʻamaʻi pipisi o fualaau 'aina. Latou te 'ai mea uma e ola i luga o se laau, e aofia ai le paʻu. O faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina e le na o le faʻaaogaina o fualaau aina, ae mafua ai foi ona afaina tele le laau.

Grey Bud Weevil - O se parasite lea e fafaga i luga o pulupulu, laʻau ma fua o fualaau aina. O le laʻau e lanu i le siliva-lanu enaena, o lona umi e oo i le 6 mm. O le tootoo o lenei paluga ua totoina i le eleele, o lea la o laau e mafatia i le faaleagaina o le aʻa.

Drupe Weevil - laʻau e faʻapipiʻi i le peleni ma plum. O le tagata matutua e fafaga i luga o laʻau ma laʻau o laau, ma o aʻa e atiina ae i totonu o fua, i le ponaivi. O le tele o se matua tagata taitoatasi e 4.5 mm, o le lanu e enaena-enaena.

E taua! I le lamatiaga o le tele o laau aina, e pei o le apricot, quince, plum, apu (paʻu apu), pi, viburnum, pi ma isi.
O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi mulimuli o fualaau faisua. O fualaau 'aina e faʻafefiloi fualaʻau faʻaumatia uma fanua e pei o sē akerise. O le parasite e matua malosi lava ma e masani lava e tatau ona faʻatapulaa le hectares of landings in quarantine.

Kapisi Faasaoina (Weevil) - laʻau e faʻapipiʻi i le kāpeti, le suka ma le radis. Eseese laumei o iniseti e mafai ona 'ai i vaega lanumeamata o le laau, poʻo aʻa ma aʻa. O le uʻamea e umi le 3 mm, o loʻo valiina i le uliuli uliuli.

Faʻaili paʻu pusi - O se parasite lea e faʻaumatia ai sana, sunflower ma beets. E le tatau ona fenumiai ma le falefalaoa, lea e fafagaina i sana saito: o lenei tagata o le aiga e fafagaina i luga o moli laiti, faʻamaʻatia uma ai laau vaivai.

O fafine o le ulu o le fulufulu mamoe, e ui lava e le eseese i latou, e ola mo le 1.5-2 tausaga, o lona uiga o se parasite e mafai ona afaina ai lau laau mo vaitau e lua. E matua faigata lava ona matauina se paʻu, aua e lanu enaena-enaena ma e umi lona 1.2 mm.

O lenei vaega e aofia ai foi le pateta Indian, sasaʻe, taatele ma tafele.

Puipuiga ma agronomic faasaga i le meaola

E faigata tele ona faia ni puipuiga e faasaga i le manu pe afai e ola fua fualaau faisua ma fualaau faisua i luga o le saite, talu ai o vaega taitasi o laau toto o le a aafia ai ituaiga eseese o le ata.

O le mea sili ona matautia o manufela o fua na aoina o le fale o le fale. Ina ia mafai ona taofia le tupu o le pest beetles ma se faʻamaoniga i lau teuina, e tatau ona e mulimuli i faatonuga.

  1. Aʻo le i teuina, e tatau ona vevela pe faʻaleleia oloa, pei ona fefefe le manufeʻai i suiga faafuasei i le vevela.
  2. Lago lelei (vevela e pei o masini susu).
  3. O le fufuluina atoa o fatu mai fatulaʻau ma mea leaga, lea e masani ona masani ai le pipi ma pau atu i totonu o le fale.
  4. Matagofie o fale ma sauniuniga e faavae ile hydrogen phosphorous.
E taua! E le fiafia tele le anufe maʻalaʻau i manogi, pe a fai e faʻamaʻi le paluga i totonu o se tamai fale teu oloa, e mafai ona tuliesea e le laulaʻau, lavender, poʻo le bay bay.
Ina ia aua neʻi faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi e aʻafia ai le lemu, e tatau ona e tausisi i togafitiga puipui:
  • i le taimi o le totoina, toli ma le faaeteete ma tatalaina le eleele e faʻaumatia ai ni meaʻai;
  • aveese vao mai le fasi fanua;
  • taʻitaʻia vave le lūlū;
  • e faʻaaogaina le taupulega (togavao faʻatoʻa ese mai laau taʻitasi).
E mulimuli mai le puipuiga mai le vevela, lea e aafia ai le toetoe lava o fualaau aina uma.i

  • Totoina o fua o fualaau aina mai fualaau aina vao i se nofoaga lelei.
  • Seti le "fusi paʻu" i luga o laau taitasi i le taimi o le fulafula o fatugaʻo. E tipi ese le paʻu mai le ogalaau ina ia le mafai e le pīpī ona tafe i totonu o le pusa, ma o le mea o le tipi ua afifiina i le pito lua. O le isi filifiliga o le pepa e valiina i le kelu; o se "fusipaʻu" lelei e taofia ai le gaioiga o le meaola i luga o le laau. A maeʻa ona fuga, e aveese le fusi ma susunuina.
E taua! O le fusi faʻapipiʻi e le gata e taofi ai le alofilima, ae faʻapea foi ona maua ai iniseti aoga, o le mea lea e le tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se mafuaaga.
  • O le faʻamamaina i le susu o le lime i le amataga o le faʻamuʻi fatugao. E tatau ona faʻamamaina le pale o le laau, aua o le faʻamamaina o le aʻa o le ogalaau o le a leai se aoga.
  • Autumn faamamaina o le ogalaau mai le paʻu ua leva ona mate ma paʻepaʻe paʻepaʻe.
Ina ia aua le vaavaai mo faamatalaga i auala e taulimaina ai le faapaologa, e tatau ona e faia se togafitiga e fesoasoani e teu ai le seleselega.

E taua le malamalama e masani ona asiasi atu le alofilima i vaega e le o lelei ona siaki. O le i ai o le pala pala, o le leai o se fua o le fatu ma le mafiafia o laau toto e mafua ai le foliga mai o se meaola.

Metotia faʻafaigofie o tauiviga

Talu ai o le parasite e laʻititi ma faʻateleina televave, o le aveeseina o le masini e matua faigata lava. E tusa lava pe i totonu o se tamai fale o manu e mafai ona sili atu nai lo le afe afe o manu, o le mea lea, e leai se aoga e aveese uma ai.

O le metotia faʻafaigofie e talafeagai lelei pe ae tauivi i se meaola i luga o laau laiti o fualaau 'aina poʻo fualaau faisua.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le alofilima i luga o le strawberries e faigofie ona iloa ma faʻapipiʻi lima. E mafai foi ona faia ia lava gaioiga i fualaau aina suamalie. O pepa o nusipepa poʻo ni nusipepa e manaʻomia ona salalau faʻataʻamilo i le laau ma faʻamalosi tele e lulu ese palapisi mai laulaau ma laʻau. A maeʻa le faʻagasologa, e susunu i le pepa pepa.

E te iloa? O le gutu o le 'au sovils o loʻo i le pito i tua o le pipili ma e laʻititi tele. E le mafai ona sulu ia i latou, o lea e faaaoga ai e iniseti e pei o se maneta.

Faʻatauina o le faapaologa e ala i metotia a tagata

Fofo faʻapitoa - o se isi auala e faʻaumatia ai le ata.

O loʻo i ai se ituaiga o anufe e faʻatau ai vine, strawberries, strawberries ma fualaau. E mafai ona faʻaumatia le eleele e ala i metotia a tagata e aofia ai se auala saogalemu e faʻaumatia ai le parasite.

  1. Se vaifofo o le fasimoli tagamea ma le sinapi. I le 5 lita o le vai e ave le 100 g o le fasimoli ma le 100 g o fualaau aina. E manaʻomia le vavao i le vaiaso aʻo leʻi fuga. A mavae le 10-12 aso, toe fai le faiga

  2. Faʻafefeteina o aniani ma le celandine. I totonu o se fagu lita e tolu, o le 2 vaega o le sipisi tila ma le 1 vaega o le celandine (o laau ma laulaau) o loʻo faataatia. O le vaa e 1/3 tumu i vai inu. A maeʻa le mafanafana, o le fufuluina o le faamama ma le faʻaaogaina mo le susunuina e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo i le vai.

Tasi fualaau-fualaʻau pe a uma ia ituaiga o tauiviga e tatau ona tuua ia faatoaga.

E mafai ona maua mai le vailaau oona i le faʻaaogaina o decoctions ma infusions.

  1. Faʻatau i luga o le vaomatua. E tatau ona aoina mai e tusa ma le 150 faʻaupuga ma faʻatumu i le 10 lita o le vai. I se aso mulimuli ane, fufuluina le faamama ma faaopoopo le 60 g o le fasimoli.

  2. O se teuteuga o tomato ua paʻu. I le taimi lava e uma ai le fuga, e seleseleina tumutumu o le tumato (e tusa ma le 1 kg o le a manaomia mo le teuteu) ma kuka i le 10 lita o le vai mo le 30 minute. O le isi, faʻaopoopo 40 g o le fasimoli i le susu ma fufulu ai fualaau.

E taua! O togafitiga faʻapitoa mo le faapaologa e tatau ona faʻaaogaina i na o mea e afaina ai leai e tele. Afai e televave le televave o le alofilima nai lo le oti mai soo se auala, ona leai lea o se mea e sasaa ai.
Mo le puipuia o le faʻaleagaina o le totoina o le vao po o le fagu vailaau, e tatau ona togafitia le fatu o le legume i le fuaitau lea: tuu le sipisi tila, kelisi ma pela i totonu o se pusa lapoa; ua tumu le koneteina i le vai ma tuu i le ferment mo le 2 vaiaso, ona faʻafefeina lea i le vai 1:10 ma faʻavasega i le totoina. E tatau ona faia le gaioiga tasi i le vaiaso.

O le tele o tagata "fualaau faasaina" e aofia ai vaega taua (aniani, kilisi, nila), o lea e mafai ai ona e saunia au meaʻai ma teuteuga e faʻavae i luga ia latou pe afai e te le mauaina le ituaiga o faapaologa i lenei tusiga.

Feteenaʻi o le faapaologa e ala i metotia faʻalaʻau

O togafitiga faʻaleleia o meaola o le faʻaaogaina lea o isi meaola po o meaola e 'ai pe tuliesea le sauvilia mai le nofoaga.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina le metotia o le faʻaaogaina o le alofilima ma le kemisi, talu ai o le toatele o fili masani o le vao o le a faʻaumatia e fualaau.
E tatau ona amata i le pulu. E tele ituaiga iniseti o loʻo faʻaaoga e faʻaumatia ai le faapaoloa i luga o laau. Ae peitai, e taua le manatua e mafai e fusi ona aumai aphids i lau 'upega tafaʻilagi, o lona uiga o lo latou aoga e le masalosalo.

Manu O uo ulavavale e fiafia i taimi uma e fesoasoani i le faʻaumatia o malo e leʻi valaʻauina. Ina ia fesoasoani i manulele e faʻaumatia le vevela, e tatau ona e tuʻuina ni nai meaʻai i tafatafa o laau toto. O lea e le gata ina mafai ona e toe faaolaolaina lau togalaau i pesega, ae faʻaumatia foʻi se tamaʻi toʻalaiti o le pest.

Paluga eleele O lenei manumanu o le iniseti e le gata ina 'ai e le gata i le vavao, ae o isi meaola vevela foi o le togalaau. E foliga mai o se lauʻeleʻele o se laʻau tele, o loʻo i ai se lanu uliuli uliuli o le tino atoa. O nei manoa e aoga tele, ae e faigata tele ona faʻatau, aua e le mafai ona fanauina pepe iniseti lelei.

E te iloa? E tusa ma le 70,000 ituaiga o vailaau oona i le lalolagi, ma o tausaga taʻitasi e tele atu ituaiga o meaola fou ua maua, o le tele lava o loʻo nonofo ai i totonu o atunuu tuai.

Feteenaʻi ma le Faʻalolosi Faʻataʻitaʻiga: Totoina o Vailaʻau

O togafitiga o vailaau faʻasaina o se auala faʻalagolago e aveesea ai le alofilima. E talafeagai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina pe afai o lau togalaau e ufiufi uma i le vevela, pe afai foi e faʻaumatia e nei fasi fua o fatu saito.

I soʻo se isi lava mataupu, e le o fautuaina le faʻaaogaina o "galuega mamafa", ina ia aloese mai le faʻaleagaina o ola uma i luga o lau 'upega tafaʻilagi, faʻaʻonaina o eleele ma fua.

Talu ai o le paʻuvilivali o se iniseti, o mea iniseti e faʻaaogaina e faʻaumatia ai. Po o le a lava le ituaiga, lanu ma le lapoa, o le iniseti o le a fasiotia ai soʻo se parasite.

Ae ui i lea, e tatau ona malamalama e eseese aganuu e ese mai i le vailaau e tineia ai manu faalafua.

O vailaʻau e sili ona taugofie ma lelei: "Fufanon", "Kemifos", "Novaktion", "Alatar", "Pochin" (e soloia ai larvae), "Mospilan" ma isi.

Ina ia mafai e le iniseti ona faʻapogai le faʻaleagaina o le laau, e tatau ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina, talu ai o eseesega ole suʻega e manaʻomia mo fualaau eseese. O le iloa poʻo ai le leaga o le paʻu ma le matautia, e tatau ona e faʻaumatia atoa pe faʻaitiitia le faitau aofaʻi o tagata i le taimi.

Matou te fautuaina e le faʻaaogaina fualaau malolosi i le mea e leai se taua o le leiloa mai le gaioiga o le faapaologa, aua e mafai ona e faʻamaonia uma fualaau aina pe faʻaumatia le microflora atoa i luga o le saite. Faaaoga a matou fautuaga e puipuia le totoina ma le seleseleina mai le faapaologa.