Aseta

Faʻafefea ona fausia se ogaumu Dutch i lou lava fale

O le ogaumu o se masini mo le vevelaina o le vevela o mea lagoʻa poʻo le faʻamafanafanaina o le afi. E faʻaaogaina i luga o matata o fale ma alalafaga, e tafe i luga o le vai, fuālaʻau eletise, gaʻo poʻo le eletise. E i ai ituaiga o ogaumu i totonu o le fale, lea na faia i lalo o le malosi o manaoga o atunuu eseese. Faatasi ai ma le tele o numera eseese o loo i ai le 3 o ituaiga sili ona lauiloa. O se ogaumu Rusia, se ogaumu Franklin ma se ogaumu Dutch. O lenei tusiga o le a tilotilo i le ogaumu Dutch, e lauiloa foi o Dutch, Galanka poʻo Gulanka: o foliga o lana mamanu, o le taʻiala o le faʻaaogaina ma mea faavae o le fausiaina o ogaumu i ou lava lima.

O le amataga o le igoa o le ogaumu

Mo le taimi muamua na faʻaalia mai ai lenei ituaiga o masini i le amataga o le 18 senituri i Holani. O le atunuu na mafua mai ai le ogaumu o lona igoa. O le leai o se avanoa i nofoaga ma fale ma le manaʻomia e faʻamafanafanaina i le malulu ma susu timuga e mafua ai le amata ona faʻaogaina o ogaumu i luga ma le umi ole attenuation ole asu.

O se vaega tele o le toesea o le asu na mautinoa ai le vave faʻavevelaina o le ea, ma o le mamanu tulaga ese o le nofoaafi na tupu mulimuli ane na mafai ai ona aveesea le asu mai nisi pusa afi i le taimi e tasi. O le mea lea, ua faʻaitiitia ai e le Dutch le aofaiga o lafoga totogi i luga o lau.

E taua! E leai se mamanu faʻavae mo le pusa. E tatau ona e tausisi i tulafono faavae o le masonry ma faaaoga mea lelei e maua ai se ogaumu umi ma maualuga.

Ituaiga o ogaumu Dutch

O nei uʻu ua vaevaeina i ituaiga e fuafua i le tele ma mataupu faavae o le tuʻuina atu.

E te iloa? O le oven Dutch na muamua faaali mai i le teritori o Holani i le amataga o le 15 seneturi, ma, faatasi ai ma le afio mai o Columbus, na amata ona salalau vave i isi atunuu, mauaina o le amanaiaina i le lalolagi atoa ma le tulaga o se faailoga faaleatunuu i le 3 seneturi.

Laititi

E talafeagai mo le faʻamafanafanaina o potu laiti (maualuga le luasefulu mita mita). O lona umi e afa mita. O loʻo faʻaputuina mai piliki, faʻapipiʻi i le palapala i luga o le eleele. O loʻo manaʻomia le puipui puipui e ala i le tuʻuina atu o se maualuga maualuga.

Tele

O se fale telē e tutusa ma le lautele o le kapeneta, e talafeagai mo potu o le 60-70 sikuea sikuea. Na o tagata tomai faapitoa e mafai ona faia sea galanka. E taua tele le tausisia o le faatulagaga, a le o lea o le a le aoga le fausaga ma e mafai ona pala.

Kolpakova

Faʻasaʻo gasesumu mumū i lalo ifo o le pulou ao le i alu i totonu o le uila. O lenei faʻapupulaina le gaosiga o le fausaga. Afai e le lelei le faʻapotopotoina o le mason, o le a faʻaititia le lamatiaga o le potu ulaula.

Taamilosaga

E manatu o le sili lea o le filifiliga tupe. Siamani ituaiga o galanka. O lenei fausaga o loʻo faʻatulagaina i totonu o le kuata o piliki ma i le taimi lava e tasi e oʻo atu i le 10 alavai. Faʻailoa i le faʻatuputeleina o le faʻaputuina o le soona, o le mea lea o se mea e lamatia ai le afi. O lenei ituaiga e manaomia le faamamaina masani.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga ile auala e faia ai se vai mafanafana mo le dacha ma ou lava lima, o le laupapa laupapa, o se faaputuga papa, o se laulau, o se kiona ma se sulu mo vine.

Groom Grzhimailo

O loʻo i ai se mea faʻapipiʻi uʻamea i totonu lea o loʻo faʻataoto ai piliki i laina. Manaomia le faamamaina masani, e pei ona i ai se pulou. E tuʻuina atu ma le malosi le vevela i le pito i luga, e masani ona faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le potu. Ia mautinoa ia i ai se faavae.

Galanka ma se ogaumu

E tuʻuina atu le vevela i le ogaumu ona o le suauu. E talafeagai mo le faʻavevelaina o meaʻai ma faʻavave le kuka. E tutusa le umi e pei o se tamai faataoto, 80 centimita le lautele.

O le mataupu faavae o le taotoga ma le ogaumu masini

Galanca e ese mai i le fulufulu mafolafola ma le asu uamea ma le nofoa. I le tele o fagu, e toetoe lava leai se mea e alu ese ai le ulaula, e mafai ai ona alu i se pulou vavalo ma se vaaiga. O loʻo faʻamamaina le potu faʻamafanafana ma le mea faʻapipiʻi, o le tele o le afi afi e faʻaititia pe a faatusatusa i fausaga masani, ae tatau ona tatala faitotoa - ma liliu le ogaumu i se afi.

Matou te fautuaina le faitau i le auala e tuʻu ai le sooga ma le ki, auala e aveese ai le vali mai puipui, faʻamamaina mai le taualuga, auala e faapipii ai le pepa faapipii, auala e faʻamaeʻa ai le taualuga, faʻafefea ona fai se paʻu laupapa i le faitotoa, ma faʻafefea foi ona ufiufi pa puipui.
Pe a faʻafefe le suauu i totonu o le afi, o le ea malulu mai le auala e amata mafanafana i le asu po o se pulou. O pa puipui o le ogaumu e vevela, o le ea i totonu o le potu e mafanafana. Ona o le ata lelei o le ea malulu i fafo atu, o le ea vevela e le o faʻapalaina e faʻafefe ai le suauu. O le tele o le afi afi ma le umi o le asu, o le sili atu foi o le vevela o le fausiaina.
E taua! A e leʻi faʻamausua muamua se ulu fou, e tatau ona tuʻuina atu i le 30 aso mo le faʻamalolo ma maeʻa faʻamago. E mafai ona gaugau meafaitino pe a faʻafuaseʻi ona vevela ma faʻaleagaina le fausaga.
Le mataupu faavae o le faʻaaogaina o le ogaumu

Le lelei ma le le lelei o le ogaumu Dutch

Ona o le umi o le talafaasolopito o fesuiaiga, o lenei ogaumu e itiiti lava ni mea le lelei.

Faamanuiaga

O le ogaumu o loʻo i ai uiga lelei nei:

  1. O le mamanu e le mafuatiaina i le faʻatonuina. Afai e te aloese mai le faʻafefeteina, o le a aoga lelei, e tusa lava pe fatuina e se matai e aʻoaʻoina lelei.
  2. Mai le ogaumu e faigofie ona liua i se ogaumu, ma o le gaosiga i le taimi e tasi e tumau pea le maualuga.
  3. E le manaʻomia se tele avanoa. O laʻititi pito i lalo e 50x50 cm.
  4. O le faʻatulagaina e 3 taimi e itiiti ai mea e sili atu nai lo le ogaumu a Rusia e tutusa ma mea faʻavevela.
  5. E faigofie le faʻafefe o le asu i le 5 ma le sili atu mita, i le taimi lava e tasi e teuina ai le afi i le fogafale pito i luga.
  6. E manaʻomia mea faʻatauvaʻa mo le afi. O le vaega o loʻo totoe o le galanka e mafai foʻi ona faia i piliki mumu.
  7. E vave ona vevela le asu, ma manava mo se taimi umi. O le manaʻoga mo taʻavale masani e mou atu.

Faʻafitauli

E iai ni faʻafitauli o lenei mamanu:

  1. O le malosi e mafai ona pa'ū i le 45%. I lenei itu, e le faatusatusaina i le ogaumu a Rusia.
  2. Faatasi ai ma se matala matala, e vave ona leiloloa uma le vevela ma ua tumu i le ea i fafo.
  3. Malamalama i le suauu. Manaomia mea e sili ona maualuga, a leai e leai se taimi e mafanafana ai. O le tulaga sili ona lelei o le taotoga - o se uumi fiafia.
E te iloa? Talu ai na maua e Holani lona tutoatasi i le amataga o le 16 seneturi, na amata ai e le au pulega o le lotoifale ona latou totogiina se lafoga i luga o le numera o alavai i faatoaga taitasi. E leʻi aveesea le ulu o le tagata Dutchman ma amata ona faʻafetaui le fausiaina o le nofoa afi i le 3, 4 ma le 12 'uʻamea. E leai se isi ogaumu e mafai ona aveeseina loa le tele o le asu e aunoa ma le asu mai nofoaga nofoia.

Dutch oven faia oe lava oe

Ona o le faigofie o le fausiaina ma le maualuga o le gaosiga o oloa, ua maua ai e le ulu le lauiloa tele i le amataina o ogaumu ma faiaoga a le tagata lava ia.

Vitio: oven oven

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i auala e faʻapipiʻi lelei ai le laupapa laupapa, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi se faamalama palasitino ia te oe lava, auala e faʻapipiʻi ai matala i faamalama ma se fale taʻele i totonu o se fale, auala e tuʻu ai tafola i luga o le fola ma luga o le fale puipui, auala e faʻapipiʻi ai se sulu i luga o le laulau, pe faapefea ona e faia oe laupapa mafanafana e mafanafana, pe faʻapefea ona tuʻuina se fola mafanafana i lalo o le laminate, linoleum ma le tile.

Fausaga o fale

O le ogaumu o loʻo i ai mea taua nei:

  • o se tino manifinifi i le tasi poʻo le afa piliki e faʻamautinoa le vave faʻamafanafana ma le faʻamafanafana;
  • leai se tapuni mo le mea faʻafefe (i le faʻamatalaga masani). Faafetai i lenei uiga, o le ogaumu o loo i ai faitotoa e matala e avea ma se afi afi;
  • leai se mea pueata mo le efuefu. O le suāuʻu e faʻaaogaina i le lelei, e susulu lemu, o lea e toetoe lava a leai se efuefu;
  • o le afi e tatau ona faia mai piliki e le o toe faʻaaogaina e faʻaaoga ai le paluga palapala;
  • le i ai o alalaʻau faʻafefe mo le asu. Vaʻalele le ea i totonu oi latou. E oso i luga i le pusa afi, ala i luga, vevela puipui, alu i lalo le ala lata ane i totonu o le afi, toe vevela ona toe sao mai ai lea i le nofoa;
E taua! O le vevela mumu, o loʻo taoto i le va o le faʻavae o le ulu ma le tuusao tuusaʻo, e faʻaleleia ai le malosi o le ogaumu ona o le vevela mai le ogaumu e le oi totonu o le faavae.

Pusa o meafaigaluega ma meafaitino

Ina ia fausia se tamaʻitaʻi amio lelei Dutch, e te manaʻomia mea nei.

Meafaigaluega:

  • trowel;
  • se naifi;
  • hama (pickaxe);
  • toso;
  • fua fua;
  • laina laugatasi;
  • tulaga;
  • mafai gafatia;
  • scapula;
  • paluga;
  • Bulgarian mo piliki;
  • Poloaiga (laʻau laupapa ma le maualuga o laina o piliki).

Meafaitino:

  • e leai se afi ma le pala (sili atu le suka);
  • faʻafefiloi mo fofo omea;
  • ogaumu afi, tapuni, faʻafefe;
  • fila uʻamea (3 mita);
  • asbestos cord;
  • faʻasalaga;
  • uamea;
  • laupapa laupapa.

Foafoaga faavae

O le faʻavae o le paʻu e sasaa ese mai le fogafale lalo o le fale ina ia oʻo i le taimi o le mimilo o le masini e le amata ona gaoioi. O le tele o le faavae e tatau ona 20 sene le lautele nai lo le faavae o le ogaumu.

O le faavae

Ua faataatia ma le amanaia le loloto o le maluluina o le tau malulu o le eleele i vaega taitasi. E masani lava, o lenei loloto e 0.8-1 m. E tatau ona eleelea le eleele. Afai ei ai se vai vai latalata ane, o le ogaumu o le a le tumau mo le umi. O le vaega muamua o le oneone (15 cm). O le lona lua o piliki piliki ma le maa lapoa lapoa (20 cm). O le isi vaega o le maʻa maʻa (10 cm). O le pito mulimuli o le sima (7 cm). A maeʻa le faʻamalosi, ona tuʻuina lea o le faʻamalosi (e le sili atu le minoi nai lo le 5 mm) ma toe faaopoopo le 8 cm o le sima.

Le faʻamamaina

Na o mea gaosi mea gaosia e talafeagai mo lenei faʻamoemoe. E masani lava o ni fofusi poʻo ni fusi puipui o le oona. O le faʻamafanaga e fetaui i totonu o le 2 layings.

Sauniuniga mo le amataga o le fausiaina

Faʻamau i luga o le laina muamua o le pusa ma le laupepa o mea taualuga. O lenei mea e lelei tele le inisiua vevela, o le a faʻaleleia le lelei o le ogaumu. Ina ia mautinoa o le masonry e saʻo ma mausali, tuʻu i luga ni nai laina o piliki, e le tuʻu faʻatasi ma le paluga. Afai e te vaʻaia le taofi faʻataʻamilo, faʻasese ia laina maeʻa ma toe gaugau i le vaifofo.

E taua! Afai o loʻo e faia piliki mai piliki ua uma ona faʻaaogaina, ia faʻamautinoa lo latou faamaoni ma vaʻaia ma le faʻaeteete soʻo se moa toe totoe aʻo leʻi faʻaaogaina.

Fale fa

Ina ia faia le fausiaina o le maualuga aupito maualuga ma tumau e tatau ona mulimuli i tekinolosi o le fausiaina:

  1. Gagau le laina muamua o piliki i se sikuea ma se itu o le 3.5 piliki.
  2. Faataatia le faavae i sikuea laiti ma se itu o le 2.5 ma le 1.5 piliki. I le ogatotonu o loʻo tuʻu le afa.
  3. I le laina lona lua, gagau ia itu e tolu o se lapoa o le 3.5 piliki.
  4. Faʻaopoopo i ai le laina lona tolu, foliga tutusa i le lona lua, ma faʻapipiʻi se faitotoa mama e tusa ma le 13x13 cm. Faʻaopoopo se peʻa lele e fua i le 13x26 cm.
    E te iloa? O le Dutch Dutch e mafai ona galue lelei i na o le maualuga o le suauʻu. O le suauʻu e mu vave e le mafai e le ogaumu ona vevela. Mo le Dutch, o le taugata e le o se faafitauli, talu mai le tele o senituri na faia ai le fefaʻatauaʻiga o le gataifale i Netherlands, maua mai ai iʻa taugata mai lona gataifale ma fafaga ai lafumanu taua. Talu mai le senituri XVI, na amata ona maua e nei tagata ni tupe maua mai le faoa mea, ma e oo lava foi i le auvaa na latou le aloese mai le gaoia o le vaʻavaʻa ma vaʻavaʻa.
  5. I le laina lona fa, ia vaelua le umi o le potu elepeti ma se piliki faaopoopo ina ia mafai ai ona tuʻu se apa faʻafefe o le 25x18 cm ma faʻatasi ai ma le piliki lona lua, faʻasolo le pito i lalo o le logo.
  6. Fai le laina lona lima ma se paʻu mafolafola ma avanoa avanoa mo le afi.
  7. Lafoaʻi le ono, fitu ma le valu tulaga e tutusa lelei i le lima, ma tuʻu ai se avanoa o le piliki e tasi i le tele mo se faitotoa ogaumu e fuaina le 21x25 cm. Faʻamau le faitotoa i totonu o se pusa alumini.
  8. Lafoaʻi le tulaga lona iva i le auala lava e tasi e pei o le valu tikeri, ma tuʻu ai se afi mumu e 2 cm le maualuga i le va o piliki pito i totonu.
    E te iloa? Ona o lona lelei ma le manaʻomia mo Dutch e faʻapolopolo fanua uma i le golanka, amata mai i le faaiuga o le seneturi 15, ua faʻapipiʻiina i luga o le asu. E mafai ona maua le afa o le maualuga o le fola, ma e mafai ona faʻalautele i le 4-5 fola, faʻamafanafanaina luga o fola i luga e pei o le maualalo.
  9. O le laina lona sefulu i se auala talitutusa, ma tuu ai se avanoa e faamumu ai.
  10. I le lona sefulutasi laulau na faʻamauina lelei le faʻamamaina.
  11. Toe fai i le auala lava e tasi le laina lona sefululua.
  12. I le sefulutolu o laina, faʻapipiʻi se ogaumu uʻamea ma le tele o le 71x41 cm. Faʻaaliga o lenei ogaumu vevela maualuga i le ogatotonu, o le mea lea e talafeagai mo le vevela ma le faʻagesegese lemu i le vevela e le sili atu nai lo le 300 tikeri. O le avanoa o le 1.5 i le 3.5 piliki o le a avea ma faavae o le afi afi. Faʻamau i piliki.
  13. Faʻasagafulu ma le fa i le auala e tasi e pei o le sefulutolu. Ua maeʻa le faʻaoga.
  14. Faʻaauau i le pito i lalo o le pusa afi. Aveese le fafie uʻamea ma fufulu puipui o le fofo.
  15. Faʻapotopoto muamua le laina muamua o le pusa afi mai piliki faʻataʻitaʻi ma lalo o laʻau e faʻapipiʻi ai le 25 cm 18 cm faʻafefe.
  16. Ia mautinoa o vaʻa i le va o le afi afi ma le pito i fafo e le itiiti ifo ma le ono milimita, ma o le fofo e le oʻo i totonu pe a tuʻuina. Tuu le mea faʻafefiloi i lalo o le siʻusiʻu 15x4x23 cm
  17. Faʻapipiʻi le laina muamua o le ufiufi o le pito i lalo o le lua o le umi umi ma le 1/6 o piliki faʻafano.
  18. Lafoaʻi le laina lona lua o le faʻalanu, faʻatusatusa i le maualuga o le afi.
  19. Lafoaʻi le laina lona tolu o laina uumi e pei ona taua i lalo. Faʻapipi piliki i luga o sina pito umi umi. Afai e te mulimulitai i faatonuga tonu, o le laina pito i luga o le faʻailoga o le a laina i le pito i luga o le faitotoa ogaumu.
  20. O le laina lona fa o le ufiufi o le a taofia ai le avanoa i luga ae o le faitotoa. I le laina pito i luga o piliki, ia mautinoa ia alu ese se sulu e faamumu ai le 2x1.25 cm.
  21. O le lima o vaega o le ufiufi e tatau ona taofia ai le mu.
  22. O le laina lona ono o le ufiufi o loʻo tuʻuina atu i totonu o se otootoga mausali. O le pito i luga o le ufiufi o le a faʻafefe i luga o le maualuga o le itu i fafo. O ia piliki e tatau ona vavaeina i le tasi laulau ma se paʻu i fafo.
  23. Faʻamauina se fafie uʻamea.
  24. Faaauau ona fausia le talita. Aoina le sefululima ma le sefuluono laina i le auala e tasi ma le sefulutolu ma le sefulu ma le fa. O le faaopoopoina o laina o le a fesoasoani e faateleina ai le vevela o le ogaumu (e le sili atu i le luasefulu laina i le pulou).
  25. O le sefulufitu laina o le a sili atu i luga o le pulou. Ina ia faʻapipiʻi le taualuga, tuʻu le piliki pito i fafo ma piliki. Tuʻu se pu mo le auala maualuga.
  26. Aveʻesea piliki mai le sima ma tapuni le pulou.
  27. Lafoaʻi le laina lona sefulu valu. I le pito o le puipui, tuu se avanoa mo se faitotoa mama e tusa ma le 13x13 cm. E faapena foi, aoina le sefuluiva laina.
  28. I le lona luasefulu tausaga, ia tatala le faitotoa pito i luga ma se piliki ma fai se koluse e tipiina mo le auala e sii ai le eletise. Lafoaʻi le luasefulu ma le lua ma le luasefulu-lua i le auala tutusa.
  29. O le laina lona luasefulu-tolu o le a sili atu i le pito i luga. O le pito i fafo o le lafu o piliki ma lalo ifo.
  30. Taofi ese le pito i luga, ma tuua ai le auala o le ea e saoloto e alu.
  31. Tuu le valve 13x13 cm i luga o le paʻu o le siʻi.
  32. Lafoaʻi isi laina luasefulu ma le fa o piliki ma se tipi i le foliga o se afaina mo le faigofie ona maua i le valve.
  33. Lafoaʻi laina e lua e sosoo ai i le auala lava e tasi. E le manaomia ni ata.
Vitio: fola o le umu
Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i auala e fausia ai se vaitaele, taele, faletaele, BBQ, pulou ma le faapaologa ma faia ni galuega mo le faavae o le pa ma ou lava lima.

Masonry chimney

E sili atu le lelei o le uila piliki ma umi atu nai lo ona uʻamea uʻamea. Mo le ogaumu lenei e tatau ona faʻaaogaina chetverik. O lenei mamanu, o le umi o foliga o le 1.5 piliki. Afai o lau potu e nofofua-tasi, ma e vave ona e aumaia le masini, o le fausaga o le a faigofie i le foliga o se mea faʻafefiloi tutusa.

Afai e pasi lau nofoaafi i luga o le fale, e tatau ona e faʻaali le fuzz. O le faʻaleleia o eleele o se faʻaopoopoga o le uʻamea i le taualuga, na faia mo le saogalemu tele o le afi. Ona o le malulu, o le a le vevela masini vevela mea e faʻafefeteina. Faʻasologa ma le faʻatulagaina o le uumi Chemney masonry tekonolosi:

  1. Faʻasala le masini mai luga o sela maʻa poʻo se piliki maʻa maʻa. O ao e aoina tutusa i le luasefulu ono o kiln, seia e oʻo atu i se mamao o piliki e tolu i luga o le mea e sili atu i le 19.5 cm.
  2. Saunia se pu i luga o le taualuga 60x60 cm
  3. Ave ese mai le vaega o le paipa 3 cm ma ao mai le laina muamua o le fuzz. O le a avea ma sikuea ma itu e tasi o piliki, faataatia i fafo, piliki piliki ma se pilikisi e tasi.
  4. O le laina lona lua e aoina mai le valu kuata umi ile tolu kuata i luga o itu taʻutaʻu ma lua folau tolu kuata i luga o le laina, toe faʻafeiloaʻi 3 cm mai le vaega muamua.
  5. Mo le laina lona tolu, toe foʻi mai se 3 cm vaega o le paipa ma faʻapotopotoina i le tulaga o se sikuea ma foliga tutusa o loʻo faia i piliki faʻapipiʻi mamao, tolu pilita piliki ma le pilikisi e tasi.
  6. Faʻatonu le tulaga lona fa i le auala e tasi e pei o le luasefulu ono kiln, ona faia lea o le pito i fafo ma itu ole tolu-kuata, kuata, piliki sopo atoa, tolu kuata ma le kuata. O le itu i luga o le itu o le a aofia ai le tolu-kuata, piliki umi ma isi tolu kuata.
  7. Laasaga lima e aoina piliki sefululua. Gagau pito i luga o le piliki e lima, ma tuu le avanoa i luga ole itu ole pito i lalo ole lua piliki umi.
  8. Laʻasaga ono, aoina mai tutusa ma le lona lua.
  9. E mafai ona e faʻaauau le faʻatulagaina e tusa ai ma le luasefulu ma le ono o ogaumu afi ile laina i luga o le taualuga. Faʻamumu le nofoa faʻatasi ma se paʻu silasila. O le faamalu o le a puipuia lou ogaumu e tetee atu i mea e faʻaaogaina ai mea mai fafo, faʻafefe ma toe fesuiaʻi le tulaga o suiga i le lele. Tuʻu le ogaumu ma le nofoa afi mo le lua i le tolu vaiaso. Amata le laasaga o lea laasaga i lea laasaga ina ia mafai ai e le mea ona vevela lemu ma e le ova.
Vitio: masonry chimney
E taua! E naʻo le faʻapipiʻiina o le ogaumu pe'ā maeʻa ona faʻaulu i le luasefululima poʻo le tolusefulu tikeri. Tile, faataatia i luga o se ogaumu malulu, o le a amata ona faalauteleina i le faagasologa o le taloina ma sasaina mai puipui.

O le pito o le fale ma le uila o le ogaumu

O le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o tila teuteu i le talita ma le ogaumu o le ogaumu e faʻaleleia foliga o le fausaga. Amata ona e le teteʻe muamua i le masina, pe a uma le faʻaaogaina o le ogaumu, ina ia faʻavaivai piliki ma moli ma e le afaina ai le tulaga o le faʻafefe.

Ina ia fuafua le aofaʻi saʻo o meafaitino, ia fua le aofaiga o le ogaumu. Mai lea mea o le ae manaomia e toesea le 2-5 mm mo vavaega taitasi. O le vaeluaga o le mamao i le va o pupuni e amata ai ona faʻagogo le moa. E faaopoopo atu foi i le aofaʻi o meafaitino maua le 10% o le saogalēmū saogalemu mo le vevelaina, vela ma teu.

O le auala pito sili ona lauiloa o le faʻalanoa o le faʻaaogaina lea o faʻamalosi. Faʻatasi ai ma lenei metotia, o le faʻasolosolo faʻamau o paʻu i luga o laina taʻitasi eseese e le ogatasi ma le 3-5 cm. O lenei mea e mafai ai e oe ona natia le le atoatoa o le ufiufi. Naʻo paʻu vevela e faʻamafanafanaina e fetaui lelei mo le ufiufi, o le mea lea aua le faʻasaoina mea.

Vitio: tile feagai Majolica, clinker, maʻa mafolafola ma le terracotta e sili ona lelei mo nei faamoemoega. O le pito sili ona lelei o le tui, o le malosi o le a tumau i luga o le ogaumu. Filifili le 2 ituaiga o taʻale (laʻititi ma lapoa) ma tuʻu i lalo 3-4 laina pito i lalo ma fale tetele ina ia le amata ona gaoioi le mamanu laitiiti pe a uma le tuʻuina.

E faaopoopo i le tui, o le a e manaʻomia ni koluse e faʻaogaina ai sooga, pipiʻi, trowel, faʻamafanafana, faʻafefe, faʻamafaʻi, faʻapipiʻi, mea faʻapipiʻi ma plumb. O le fofo aupito sili ona lelei o le ele, o le mea lava lea e tasi mo le faʻaaogaina o ogaumu. E mafai ona e faʻatauina ni mastic faʻapipiʻi sauni, ae o lona uiga o le a faʻalagolago i le tau.

E te iloa? I atunuu Slavic, na faaali atu golanki ia Peter I. Na ia aumaia mai Netherlands e le na o le malamalama i pisinisi a le vaa, ae faapea foi le mataupu faavae o le faataatiaina o ogaoga tau ogaoga. Ina ia vave faʻafeiloaʻi le fagu i le olaga masani o tagata, na tuʻuina atu ai e le tupu se poloaiga e tusa ai ma le faasaina o le tuʻuina atu o ogaumu e aunoa ma alalaʻau ina ia aloese ai mai afi.

Aʻo leʻi amataina le faʻalanu, faʻamamā le ogaumu mai le ogaumu mai le vai o totoe. Faʻamau i luga o le ogaumu le faʻavaʻa faʻapipiʻi, faʻafaʻailogaina le pito i luga o le faʻamau. Muamua le puipui o loʻo i ai se mea e vevela ai le vevela ma faʻaaoga se faailoga faʻatatau o laina, e taulai atu i luga o le laina fagu. Faʻapena le paluga 10 minute ao lei amataina le puipui ina ia le amata ona faʻamalosi i le faagasologa. Fufulu le fagu i le 25-30 tikeri ma amata ona faasaga mai ile tulimanu pito i lalo, ma tuu ai le va o le 0.5-1 cm i le va o le fola ma le laina muamua. Faʻaaogā le kelu faʻatasi ma le mafiafia o le 5-7 mm i luga o le tui ma se vaʻaloga ma faʻapipiʻi i totonu, tatui le tui i se paʻu pe a manaʻomia.

Faʻamau i le va o tui ma se koluse. A maeʻa le mago, o le a manaʻomia ona faʻatumu i le tau. Mo se tasi auala, ia aoina 3-4 laina, ona fai lea o se malologa mo le 4 itula e faʻataga ai le kelu e faʻagogo. Afai e le faia ia malologa, o le a amata ona tafe i lalo o lona mamafa.

A maeʻa le faʻalanu ma maeʻa faʻamago, amata ona fai ni taʻaloga. Faʻaaogisi le faʻaoga ma se vaʻa, ona tuʻuina atu lea ia i latou se mea e faʻaogaina ai ma auala lelei. O se pulumu pulumu, o se tino paʻu lamolemole, o se paʻu manifinifi faʻalanu e faia.

E tafe le toga ile 2-3 itula. A maeʻa le taimi lenei, e mafai ona e amata faʻamamā fale mafolafola mai le mea o totoe. E mafai ona faigofie ona aveeseina le solo i se ie ua faʻafefiloi i vai oona pe o se soli faapitoa. A maeʻa galuega, e manaʻomia ona e faʻatali 3-4 vaiaso ma na o le faʻaaogaina o le ogaumu.

Vitio: tile feagai

E taua! O le faʻaogaina o sima mo le faʻapipiʻi piliki e faʻasaina. E le afaina i le fesuisuiai, o le mea lea, i le taimi o le taotoga, o le a magumago ma tatala ai le va o piliki.

O ogaumu Dutch sa sili atu i le 4 seneturi talu ai, ma i le taimi lea, ua tele suiga na faia e la latou mamanu. E faʻaaogaina mo le faʻamafanafanaina o fale tumaoti ma le kuka. O le masini o lenei ogaumu e faigofie, ma le maelega, e oʻo lava i se mea faʻapipiʻi e mafai ona taulimaina le tuʻuina o le ulu.

O le a fetaui i totonu o totonu. Golanka o se auala taugofie o le vevela, talu ai e sili ona lelei le faʻafefeteina o le potu i le sosolo lemu. A maeʻa le taamilosaga atoa o le faʻapotopotoga, faʻagogo ma pipiʻi, e avea ma mea taua ma talafeagai o totonu ma o se punavai o le faʻamaualuga o lē e ona.