Fua o le gaosiga

E uiga uma Lyodoro Orchid: mea lilo o le totoina o se laau matagofie

Orchid ... Ua tatou fesootaʻi atu i lenei upu i se mea umi, matagofie ma, e le o lea, e sili ona mataga. Ae e le o le tulaga lea.

Afai e te mulimulitaia tulafono uma o le tausiga, o le a mafai ona e tupu aʻe se matagofie o le orchid lea o le a avea ma faamaualuga ma faʻamaualuga ai soo se fugalaau.

O le tusiga o le a faʻamatalaina mea lilo o le tuputupu aʻe o phalaenopsis, sili atu le saʻo o lona ituaiga - Lyodoro orchids.

Auiliiliga auiliiliga

Fugalaau i lenei meaola e ola laitiiti - e oo i le 8 inisi le lautele. O le fua o fuga o le fuga e mafai ona sili atu ona eseese: samasama, lanu piniki ma le paauli. O peti a Liodoro e le pei lava o le "fugalaau susulu", ae pei o se fetu lima-lima. O se mea faapitoa o nei fugalaau o le manogi manogi lelei.

Faʻalogo! O le maualuga pito i tele o le taamilosaga e faalagolago tonu lava i tulaga tuputupu ae.

Fugalaau fugalaau o le lapopoa - e tusa ma le afa mita. I luga o le tasi piluncle e mafai ona ola e tusa ma le lima lanu. O laulaau e lanu meamata lanu i lanu, e matua manogi ma tino. E masani ona oʻo i le umi o le 25 inisi le lautele, ma i le lautele - 11.

Ata

I lalo o le ae vaʻai i se ata o lenei laau:





Talafaasolopito o

Mo le taimi muamua o lenei ituaiga o orchid na faamauina i le faaiuga o le seneturi sefuluiva - i le 1892. Na faia ai le kamupani American "Orchid Universal". E manatu le tusitala o le faifaatoʻaga o Rex Smith. I le taimi na i ai, na maua ai e Liodoro le silia ma le tolusefulu lua faailoga i tauvaga faavaomalo.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O lona faʻaaogaina atoa o loʻo taʻoto i le auala o le fuga. E totogo tasi i le tasi: o le taimi lava e amata ai ona mamae le tasi, o lona uiga ua oʻo mai le taimi e tupu mai ai se fugalaau fou. Mo lenei tomai Lyodoro lauiloa o le "Revolving."

Fuga

O anafea ma pe faapefea?

I le fale, o lenei orchid e mafai ona fuga i soo se taimi o le tausaga. O le tulaga autu o le tausiga lelei ma meaʻai. O le umi o le fugalaau e mafai ona oʻo i le lua tausaga. Ole numera o peduncles e masani ona lua. Afai e na o le tasi le ponipuli, pe na o le tasi le fatuga ua fuga mai i luga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faamaoni e tausi ma suia se mea i totonu.

E taua! I le taimi o le fugalaau e le fautuaina e toe fetuunai le fagu ma se laau mai lea nofoaga i lea nofoaga. O lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai se tulaga faʻalavelave ma e oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i totonu o pupu.

Tausia muamua ma mulimuli ane

A o lei fuga, e tatau i le tagata e teu vine ona tausisi i mataupu faavae o le galueaina, lea o le a tatou tusia auiliili i lalo. Ma iinei pe a uma ona pa'ū o lālā ua paʻu, e tatau ona mataʻituina le vaʻa. Afai e lanumeamata, e te le manaʻomia ona paʻi atu ia i latou. Ae afai e amata ona vevela ia aū, e tatau ona e faatali mo latou ia malogo uma, ona tipi ese lea. Aua neʻi galo mea e teu ai le gaosia o le kinnamona poʻo le koala.

O le a lelei foi le faatulagaina o se taimi malolo mo le laau ina ia maua ai le avanoa e maua ai le malosi mo le tupu fou. Aua e te aafia i le alualu i luma faifai pea, aua o lenei faagasologa e faavaivaia ai le togi ma faaitiitia ai lona puipuiga.

Ae a pe afai e le fuga?

Faʻalogo lelei i tausaga o le laau. Afai e itiiti ifo ma le tasi ma le afa tausaga le matua, ona e le tatau lea ona faatali, sei vagana ai le faaosofiaina o foliga o fugalaau fou. Ole Lyodoro e tatau ona sili atu ona malosi, ona faʻaumatia lea o mea aoga i lana fanau.

E manaʻomia le tuʻuina atu o Phalaenopsis ma se aofaiga talafeagai o le malamalama faʻalauiloa. Ma o le malamalama foi e tatau ona paʻu i le vaega eleele lalo o le laau, o lea e tatau ona manino le ipu.

O le vevela o le ea i le aso e tatau ona tusa ma le 26-30 tikeri i luga o le zero. Ma o le po e tatau ona itiiti le vevela o le ea - e tusa ma le 19-23 tikeri.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Filifilia se nofoaga

O totonu e tatau ona manaʻo i itu i sasaʻe poʻo sisifo. E pei ona susulu mai le la i le tele o taimi, ae le tele. Afai e leai se nofoaga i itu nei, e mafai ona e tuʻuina i luga o isi. Ae i lenei tulaga, i le itu i saute o le a tatau ona e faʻamaʻoina le togiiti i sina taimi i itula o le vevela o le la. Ae i le itu i matu, i se isi itu, o le a manaʻomia le malamalama faaopoopo.

E taua! Mo faʻamalamalamaga faaopoopo e le mafai ona faʻaaoga pulu masani, aua o le tele o taimi latou te susunu ai le laau ma lona vevela.

Aua nei galo e uiga i le ea fou. E tatau ona faʻaauau pea le potu. Ae fai i se auala e leai ai se kopi e faia.

Filifiliga o palapala ma fagu

O le filifiliga sili mo se tagata e tausi fale, e faʻapea foi mo i latou o loʻo leai se taimi avanoa, o le a faʻatau se faʻatau sauniuni mo le aiga o Orchid. Ua uma ona i ai vaega uma e tatau ai o le a mautinoa ai le lelei o le ea ma le vai.

Ae peitai, afai e manaʻo le tagata fugalaau e saunia le eleele ia na o ia lava, o le a manaomia ona ia saunia mea nei "mea":

  • peat;
  • vaʻalele sphagnum;
  • paʻu o pine po o moa;
  • vaitafe o le vaitafe.

O nei vaega e tatau ona faia ile tutusa tutusa. A e totoina e tatau ona e manatua e uiga i le alavai. O le ipu e tatau ona manino ma masani ona lamolemole. Mo le uluai faʻaleleia o le a alu i le fagu ma le umi o le 10-12 simita.

Lulu

O le orchid e ola i le vevela, o le mea lea, e manaʻomia foi ona mafanafana i le fale. I le tau vevela, e manaʻomia le faatumauina o le vevela i le 22-26 tikeri. Ae i le taumalulu, e mafai ona faʻaitiitia le vevela i le 20-24 tikeri Celsius.

Faʻalogo! O se tulaga taua mo le tuputupu ae o Liodoro o le faatumauina lea o le eseesega o le vevela i aso taitasi. O lenei eseesega e tatau ona tusa ma le 4-5 tikeri.

Totogi

Ina ia mautinoa le maualuga o le maualuga o le ea, manaomia i aso uma e tolu e fufulu ma togi, ma le ea o siomia ai. Ae e tatau ona e faia lenei mea ma le faaeteete ina ia le maua ai le vai i luga o le pepa. Ina ia tausia lelei le ea i taimi uma, e mafai ona e tuʻuina se atigipusa i vai latalata i le fugalaau.

Malamalama

Ina ia mafai e se orchid ona atiae masani ma fuga umi ma tele, e tatau ona maua ai le tele o le malamalama. Malamalama e tatau ona le itiiti ifo i le 10 itula i le aso. I le taumalulu, o lenei tulaga e le faigofie ona faʻamausali, o lea e manaʻomia ai lou faʻaaogaina o le moli uila. E fautuaina le faʻaaogaina o ni faʻaaliga faʻapitoa mo malamalama e le masani ai. Latou te le faʻaleagaina le laau, e le pei o pupuvaga faigofie.

Faʻasa

O le taimi o le faʻamamaina o le eleele e faʻalagolago i le tulaga o le palapala ma aʻa. O aʻa vevela e tatau ona avea o se paolo siliva. O le palapala e tatau ona tu i se tulaga malogo mo ni nai aso.

E mafai ona e suʻeina le orchid i ni auala se lua: faatofu poʻo le fagu. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faatofu, e le gata e mafai ona e faʻamamaina le palapala, ae fafagaina foi le fugalaau ma isi elemene faaopoopo. Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a le fagu, e mafai foi ona fufuluina le tulaga atoa o le laau. E tāua le faʻamautinoa o le eleele e le o faʻalavelaveina i le galu.

Laʻei pito sili

O vaega e sili ona taua e tatau ona aofia ai i le tuufaatasiga o le fomaʻi o le potassium, phosphorus ma le magnesium. Ae o le saunia o se paleni paleni na o ia e matua faigata lava. O le mea lea, ua leva ona iloa e le au faifaatoaga le faʻatau e faʻatau se fale ua saunia, ua fuafuaina faapitoa mo Orchids. E tatau ona faʻafefete faalua i le masina aʻo tuputupu aʻe malosi le laau. I le vaitau o le vavao, o le faʻasusuina e masani ona le faʻaaogaina. I le taimi o le malolo, e fafagaina Liodoro i le taimi e tasi i le masina.

Suiga

O lenei faiga e le sili atu i le tasi i le lua i le tolu tausaga. O le fugalaau filifilia se lua senitimita sili atu pe a faatusatusa i le muamua. latou te le suia le fagu, ae faʻapea foi le palapala. I le taimi o le gafa, asiasia le aʻa ma aveese nofoaga matutu pe pala.

E taua! Aua nei galo e taulima le kinamona tipi.

Faʻafefea ona faateleina?

O le auala pito sili ona faigofie o le fausiaina o le kulupu i le fale o le vavaeeseina o tamaiti. O se faʻagasologa lea e aliali mai i luga o le pou i le maeʻa o le pau. O le taimi lava e maua ai e le pepe aʻa ma lau muamua, e mafai ona vavae ese mai le tina ma totō i se isi ipu. O le tausiga o le faagasologa e tutusa lava ma se tagata matua. Pau lava le fuaitau o le tuʻuina atu o ni lauʻeleʻele mo le lua vaiaso muamua ina ua maea le gafa.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le 99% o mataupu, o faafitauli ma se orchid ua foia e ala i le vavaeina o le mea na aafia, suʻesuʻeina ma aveese nofoaga mamaʻi. Ona suia lea o le eleele, ma o le atoa o le fale o loʻo togafitia i sauniuniga iniseti. Fai le gaioiga lua pe tolu taimi, aʻo matauina se malologa pe a ma se vaiaso. Faatasi ai ma le pulupuluina, e tatau foi ona e toe fetuunai ia mea e tausi ai lou matagofie. Ioe tausiga le talafeagai e mafua ai faʻamaʻi ma faʻalavelave tuga.

Puipuiga o faafitauli eseese

Soo se meaola ola e fiafia tele ia te ia lava. Lyodoro Orchid e le o se mea e tasi. E naʻo se tausiga atoatoa ma le agavaʻa e mafai ona avea ma faʻamaoniga o le tuputupu ae, atinaʻe, tele ma le tele o laau toto. A uma ona tuʻuina atu ia Orchids e tuputupu ae i se avanoa, o le meaolaola fugalaau o loʻo totoe e aunoa ma lona lalelei.