Grow cucumbers i totonu o le falemafa

E faʻafefea ona fafagaina kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele

Faafetai i le le lelei, o le vave vave ona tupu ma le totama o cucumber ua faatusaina i le tele o togalaau, ma i le tele o atunuu.

Talu ai o se tasi lenei o fualaau faisua e tupu ma le matagofie i totonu o se fale kati, o le tasi lea o le muamua e ulufale ai a tatou mea taumafa pe a maeʻa se taumalulu umi e aunoa ma vitamini. O le kukama lava ia, e le pei o isi fualaʻau fualaau, e le mafai ona mitamita i se tamaoaiga o meaʻai mo tagata.

E ui i lea, e faigata ona mafaufau i le tele o salakeke ma vasega muamua e aunoa ma lenei fualaau faisua. Ina ia mafai ai ona 'aina ni fua matagofie, suamalie ma suamalie na ola aʻe na oi latou lava, e manaʻomia ona fafagaina i le atinaʻe. Ma ia faia i tulafono, ina ia aua le faʻaumatia le seleselega. O le a tatou talanoa e uiga i mea taua o le tuputupu ae ma le fafagaina o kukama i totonu o se fale kesi tioata tele i lenei mea.

Auala e fafaga ai kukama i totonu o le kiona: faʻafefea ona fai se faʻatulagaga o fualaʻau

I aso nei, e mafai e tagata uma ona faʻaleleia fualaʻau i totonu o le greenhouse green polycarbonate. O lo latou lauiloa e mafua ona o le faigofie o le potopotoga ma uiga matagofie e lelei mo le totoina o laau.

Aemaise lava, o le gafatia e pasi ai le tele o le susulu o le la ma taofi le vevela. E le gata i lea, pe a fafagaina kukama i totonu o se fale koli tioata tele, e leai se mea e tatau ona totoina ai a latou fua.

A oʻo ina totoina kukama koli, e taua e le gata ina faʻamautinoa le saʻo lelei o le vevela ma le susu. O mea taumafa o mea taumafa e talafeagai mo lo latou alualu i luma manuia ma fualaau aina. E faia i le faagasologa atoa o togavao - mai le taimi o le totoina o fatu seia oʻo ina fua.

O tagata taʻitasi e puleaina le fale lauʻeleʻele i ona lava faʻataʻitaʻiga ma mea sesē, faʻaaogaina le poto masani ma le fautuaga a se tasi tagata, o le a ia filifilia le auala sili ona fetaui lelei o le faʻamaʻiina, o le a sili ona fiafia i soʻo se ituaiga o mea faʻamalosi ma le filifiliga. O lenei mea e faʻalagolago i le tuufaatasiga o le palapala, le ituaiga o laau toto, o tulaga na faia. Ae ui i lea, o loʻo i ai fautuaga lautele e manaʻomia e amanaʻia ai i latou uma e aafia i le olaola o kukama i totonu o se fale kesi.

Ma muamua e tatau ona e iloa le ala e atiina ae ai lenei fualaau aina i lona tuputupu aʻe, i le a le vaitaimi ma i le a le mea e manaʻomia faapitoa.

Mo le alualu i luma manuia o le kukama, e tolu elemene e tatau ai:

  • nitrogen;
  • paluka;
  • fumela.
E te iloa? O le potassium, nitrogen ma fuamosa e maua i totonu o le kukama i le fua faatatau lenei: 3: 2: 1.
I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le mea e sili ona manaʻomia mo kukama gaʻo. I le tuputupu ae o le sasa na ia manaomia paluka. Ma pe a oʻo mai ni tumutumu fou ma i le amataga o fualaau aina, e manaʻomia e le fualaau faʻanatura ni faʻaopoopoga faaopoopo. gaʻo. I le taimi e fua ai le kukama e manaʻomia i le paluka ma le maika.

E tusa ai ma nei manaʻoga o aganuʻu fualaʻau, e mafai ona e faia se taimi o le fafagaina o kukama i totonu o le falemafa.

O fualaau e faʻaaogaina tolu i le fa taimi, ia amanaʻia tulafono faʻatagaina. E ui lava, pe a manaʻomia, e mafai ona sili atu mea faaopoopo, ae le sili atu ma le tasi i le 14 aso.

O le uluai fafagaina na faia ao le i fuga. E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina ituaiga ituaiga fugalaʻau i luga o manaoga o laau toto. Mo faʻamatalaga pe faapefea ona iloa e kukama mea latou te le maua, e mafai ona e faitau i le vaega mulimuli o lenei tusiga. I le taimi nei, o le a tatou malamalama pe o le a le ituaiga o fugalaʻau ma le auala e faʻaaoga lelei ai mo kukama.

E taua! Kukama e le tali lelei i le tele o meaʻai. O le tele o le fafagaina e le manaomia mo kukama i totonu o le greenhouse, aua e mafai ona oo atu ai i le sauaina o lo latou tuputupu aʻe.

Ituaiga ituaiga faʻamaʻi mo kukama i totonu o le falemafa

Kukama fufulu faʻatasi ma ituaiga e lua o faʻamaʻi:

  • organic (fuga, paʻu, faapalaga, peʻa, ma isi);
  • minerale (ammonia, potash, phosphate, micronutrient fertilizers).

Variants o fugalaau faʻasaina

O le filifiliga sili mo le fafagaina o kukama o le a avea ma tali sili. O nisi nei o fesuisuiai o fugalaʻau.

I totonu o se pakete lita 10-lita faʻafefe 0.5 lita o mullein ma le faʻaopoopoga o le 1 tbsp. Spoons nitrofoski. A maeʻa ona faʻafefiloi lelei, faʻaopoopo le 200 g o le pefu (50 g o le potassium sulfate), 0.5 g o le apocidic acid ma le 0.3 g o le sulphate manganese. Meaʻai - 3 l / 1 sq. m E fautuaina le faia o ia ofu pito i luga i le taimi o le fugalaau ma le faʻapipiʻi o ovaries. E faia i le 20 aso i le maea ai o le faʻaaogaina o le muamua faʻasamaʻi i le faatoa totoina ma tuʻuina atu i le tolu i le fa laʻau laʻau.

E te iloa? E talitonuina o le kukama e aoga tele e fafaga ai le vao (100 g / 10 l). E mafai ona faʻamaʻiina i soo se vaitaimi i vaitau o aso e 10.
Afai e te maua le avanoa e sauniuni ai fugalaʻau faʻasaina, ona mafai lea ona faʻatinoina le faʻamaʻi tolu ma le fa faʻamaʻiina e faʻaaoga ai mea faʻalaʻau: manulele manu poʻo mullein. Mo le taimi lona tolu, e fautuaina e faʻamago, pe a uma ona faʻatali i le lua vaiaso pe a maeʻa le lua. O le eleele e tatau ona faʻafeinuina i le vaega lenei: 2.5 Art. Spoon mullein diluted i le 10 lita o le vai. Meaʻai - 8 l / 1 sq. m. O le mea lava lea e tasi e faʻaaoga mo le fafagaina lea.

Mo le faʻaleleia o laau toto e faʻaaogaina foi i le vai. moa moa (1:15), fua (1: 6), togafiti (1: 8). I le faaopoopo atu, faʻaaoga infusions o vao mutia (1: 5). E faʻaaogaina le humus.

Fua o le mutia lanumeamata e mafai ona saunia e pei ona taua i lalo: 1 kg o laau tipi o quinoa, plantain, upega sasaa 12 lita o le vai vevela, faʻaauau mo aso e tolu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, aʻafiaga. Faʻaaoga mo le fafagaina o moega. Meaʻai - 2-3 l / 1 sikuea. m. Laʻau faʻaaoga ma isi.

E le masani ai i totonu o faifaatoaga, ae aoga fafagaina kukama i totonu o le kiona ma le fefete. O lenei metotia e mafai ai e oe ona maua ni fua lelei. O se fugalaau ua saunia lelei: 100 g le fefete ua liu i le 10 lita o vai. O le fusi e tatau ona faʻamalosi mo le tasi aso. O lenei faʻafefiloi o laau na faʻafeinu i le aʻa.

Fagalaʻau minerale mo kukama

O fualaau faisuala i le leai o se mea e tatau ona faʻaaogaina pe a fafagaina muamua kukama pe a uma ona totōina i totonu o le kiona, lea e faʻatino pe a tuʻuina e fualaau lau tolu pe fa. Saunia i lenei auala: 20 g lua superphosphate, 15-20 g o le potassium sulfate (10-15 g o le potassium chloride), 10-15 g o le ammonium nitrate. O lenei vaifofo ua lava lea e fafaga ai 10-15 tupuga.

Mai isi minerale tuufaatasia, nai lo le mafai ona faʻamafanafanaina kukama i totonu o le lauʻeleʻele, o loʻo fautuaina atu mea nei:

1. Mo le uluai fafagaina:

  • 1 tbsp. sipuni urea, 60 g superphosphate ua faʻafefiloi i totonu o se pakete lita 10-lita;
  • 5 g o ammophos e faasalalau i luga o le palapala ma tatala;
  • 10 g o le ammonium nitrate, 10 g o le superphosphate, 10 g masima masima mo le 10 lita o vai.

2. Mo le fafagaina faalua:

  • 20 g o le potassium pati, 30 g o le ammonium nitrate, 40 g o le superphosphate;

3. Mo le tolu lona fafagaina:

  • 15-20 g o le pāmiola nitrate diluted i le 10 lita o vai;
  • 50 g urea sasaa 10 lita o vai;

4. Mo le fa fafaga:

  • 28-30 g o le suauʻu tao i le 10 lita o vai.

O le mea lea, e faʻavae i luga o fautuaga, e mafai ona e faia se fuafuaga faʻatusatusa o le fafagaina o kukama i totonu o se kiona, lea o le a pei o lenei:

Muamua meaai - aʻo le i tupu aʻe, pe a fua mai laau toto muamua laʻau - faʻatoʻaga faʻapitoa poʻo mineral, o loʻo mauʻoa i le gaʻo;

Lona lua fafaga - i le taimi o le faia o ovaries ma le amataga o le fuga (mai i le lua i le tolu vaiaso pe a mavae le tasi) - fugalaʻau faʻasaina (i le leai o ni mea faʻale-tino, e faʻaaogaina minerale ma se faʻaititia o fualaau oona ma le tele o mea e maua ai le potassium);

Fautuaina togafitiga o minerale aʻo leʻi fuaina: ammonium nitrate - 5-10 g; superphosphate - 20 g; potassium sulfate - 10 g mo le 10 lita o le vai.

Fafagaina lona tolu - i le vaitaimi o le fua tele o fualaau aina (e leʻi muamua atu nai lo le lua vaiaso talu mai le muamua) - masima, phosphate fertilizers, ma le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faaopoopoina o le sulfur;

Laei lona fa - i le vaitau o fualaau aina (14 aso i le maea ai o le lona tolu) - faʻatasi ai ma le potassium ma le phosphate fertilizers.

Fautuaina le tuʻuina atu o minerale i le taimi e fua ai: ammonium nitrate - 15-20 g; superphosphate - 20 g; potassium sulfate - 20 g i le 10 lita o le vai.

E taua! O le faʻamaina o loʻo faʻatautaia faʻatasi ma le faʻavaivai. Kukama sili atu ona faʻamaʻaina pe a uma ona faʻafeinu pe timu.

Ituaiga o le fafagaina o kukama i totonu o le kiona

O le auala o le faia o le fafagaina ua vaevaeina i:

  • foliar;
  • aʻa.

Foliar feedings

A e faia la oe lava fuafuaga, o le a, i le a le taimi ma le auala e fafaga ai kukama, e taua le faʻaopopoina o meaai paleni i le meaʻai - totoina o laʻau ma mea aoga. Aua o lenei auala e faʻaaogaina e pei o ni mea na saunia, faʻatauina i fale faʻapitoa, ma kuka i o latou lava lima.

O nisi nei o fualaau mo laei foliar:

  • 10 g o le superphosphate, 30 g o le potassium nitrate, 1 g o le apoic acid, 0.4 g o le manganese sulfur, 0.1 g o le zinc sulphate;
  • 50 g o le 1.5% alumini / 10 l vai;
  • 1 tsp boric acid, 10-12 kristal o le pāmailamati o loʻo faʻapalaina i totonu o se lita o vai.

E te iloa? Afai o le pulumuina o se vaifofo o le Uurea e tuufaatasi ma aʻa e mulching ma nila, sawdust po o humus, e mafai ona e ausia fua o le kukama fua umi.
Zircon, Epin, fomaʻi faapitoa mo kukama o le a fetaui lelei mai i mea faʻafefiloi. 1 tbsp. O le sipuni o nei vailaʻau ua faʻavaivaia i le 10 lita o vai. Meaʻai - 5 lita / 1 sikuea. m

Faʻaaoga fualaau aina o kukama togafitiga faʻatoʻaga faʻaleleia o vao vao. E tumu i le vai (1: 1), e tumau 48 itula. O lenei mea e fafaga ai kukama fafagaina faatolu i vaitaimi o aso e fitu.

O le aoga sili o le pulupuluina ma le faʻamalositino o le vave lea, pe a faatusatusa i fuga o laʻau, gaioiga, faʻapea foʻi le itiiti ifo o le le aoga o mea aoga. Ae ui i lea, e tatau ona e iloa o le fafagaina o le lafumanu - o se punavai faaopoopo lea o meaʻai, o le a le mafai ona latou gaogao atoatoa le laau i elemene talafeagai.

O faʻamaoniga autu mo le fafagaina o kukama i totonu o le lauʻeleʻele o le le lava lea o se tasi poʻo le sili atu foi o meaʻai e tatau ai ma le vaitau vevela malulu i taimi masani ma le leai o se malamalama o le la. E faia i ni nai atopa i le afiafi poʻo le leai foi o le la. Lalagaina i tamai mataua i luga o laulaau.

E taua! O le laei foliar e muamua faʻataʻitaʻiina i luga o le pupu kukama e tasi. Afai i le faaiuga o le aso, e le tali mai le aganuu i le faʻaalia i soo se auala ma foliga vaaia, ona mafai ai lea ona sulu le kuluma atoa.

Laʻei pito i luga

E fautuaina le suavai i lalo o aʻa i le taimi lava timuga poʻo le tele o le suāsusu i le afiafi poʻo le timuga.

Masalo o le faʻaaogaina o nisi o laʻau aʻa ma na o mea faʻaleniva poʻo mea faʻaleʻelelaʻau, ma le suiga e ono suia ai mea faʻalaʻau ma minerale, foliar ma aʻa.

O le a le mea e fai pe a amata ona sosolo kukama i tua i le atinaʻe, pe faʻapefea ona fuafua pe o le a le mea o loʻo tupu

Afai o ni kukama e manaʻomia ni meaʻai, o le a latou taʻuina atu ia te oe lenei suiga i foliga vaaia. O lea o le mafuaaga o le lanu lanumeamata lanulaua i luga o laulaau poʻo o latou samasama, taofi le laau i le tuputupu aʻe, e mafai le maualuga o le magnesium po o le potassium.

O le mafuaaga o le faagesegeseina o le atinae o kukama e avea ma leai se mea. I lenei tulaga, o laulaau latou te maua ai le lanu malamalama, toeititi lava a sinasina.

Kukama e fua mai fualaau aina, faʻapipiʻiina e pei o faʻalailailalamu po o pears (faʻaitiiti i le vavae) - o lea na ia taʻuina atu ai ia te ia lena mea ia te ia manaʻomia le potassium. I lenei tulaga, ua fautuaina le folasia o le suavai i se vaifofo o le efuefu po o le aʻa ma le folia pulumu ma se vaifofo o le potassium phosphate (1 tsp / 1 l o le vai), o se vaifofo o le potassium sulfate.

Kukama, vaapiapi i le pito i luga ma le mafiafia i le afifi, i le foliga o se matau, faailoga e uiga i le le atoatoa o le malosi. A oʻo mai le matelaina o le vevela i laau totō, o laulaau laititi, ma fualaau aina e mama i le lanu. E mafai foi ona maua le samasama o pito o leaflets - mulimuli ane latou feʻemoʻi i lalo ma faʻamalo. Faatasi ai ma lenei faafitauli o le a fesoasoani i le fafagaina o mullein poʻo isi mea faʻalaʻau.

O le fausiaina o lau kukama "puimanava" (vaapiapi o le fua i le ogatotonu) e taʻu mai ai se osofaʻi malosi i le ao ma le po i le vevela, fausua i vai malulu ma le leai o le magnesium ma le uʻamea. O fomaʻi faʻapitoa e fesoasoani e foia le faafitauli.

E uiga i le le atoatoa o le calcium faʻamaoniga o le lanu samasama samasama i luga o laʻau talavou, faʻalavelaveina o le tuputupu ae o laau, o le vave o le matua o le aʻa. O fua o nei laau toto e laiti ma le leai se aoga.

Faʻasalaga faʻapitoa o le a aafia ai laulaau, muamua o le a maua se lanu uli, ona mamae ai lea ma liua uliuli. O le sasa i totonu o laau o loʻo pagatia i le faʻamaʻi o le kopara e faʻagesegese le tuputupu ae.

Afai e amata ona vevela fua, e leai so latou susu, ma faateleina le faasusu.

Pe a foliga lelei le ola o laau, fua mai fua lelei ma fua tetele, e mafai ona faatapulaaina i le tasi pe lua fafaga faaopoopo.

I le tulaga na e gauai atu i le mea moni e faapea o foliga o kukama ua suia mo le leaga, ma e le mafai ona iloa tonu poo le a le elemene latou te le maua i lenei taimi, ua fautuaina e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa.

O le masani ma lelei le faʻaleleiaina o kukama e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi faʻatoʻaga, faateleina le maua e 10-15%, faateleina le tele o fua ma faʻaleleia lo latou tofo.