Eseesega o paʻu

Peach plum: faʻamatalaga ma fautuaga mo le tuputupu ae

Peka plum - O lenei laau, o lona galueina e le gata ina aumaia ai faafitauli, ae o le fiafia foi o le mafaufau i le seleselega. O le pusi e amataina ia Aokuso, o lapoa e lapoa, o le aano o vine e suamalie, malie-suamalie. Pepa plum e talafeagai e le gata mo le taumafaina, ae faapea foi mo le gaosia o le tele o le faasaoina. Maota i totonu o lenei laau matagofie - Farani. Le isi, matou te ofoina atu ia te oe se faʻamatalaga o le ituaiga.

E te iloa? Mo le taimi muamua e uiga i le pi plum peach na lauiloa i le 1830. O le isi pikin plum e taʻua o le Royal-Rouge poʻo le Red Nectarine.

Peka plum: fualaau eseese

Peka plum - o le laau ogatotonu-tuputupu aʻe, ma o le faʻamatalaga o le ituaiga e mafai ona amata mai i le mea moni o le pito i luga o le laau e lapotopoto pe toe foi i tua-o le tino, mafiafia. O tamaʻi laʻitiiti e le pei o le salalau o tagata matutua. Trunk ma lala lanu enaena-enaena. O laulaʻau e tele, o foliga o le ova ua i ai se pito mataga, ua ufiufi i fiva. Le lanu o laulaau o le lapisi. E fuga mai le fugalaau i le taimi mulimuli, ma amata ona tupu i le afa lona lua o Iulai.

E leai ni fualaau palu, o lea e tatau ai ona ola latalata ane i pollinators. O le mea sili lava, o Hungary, Reneclod, Mirabel Nancy, Anna Shpet e talafeagai mo le matafaioi a le au pollinators. Mo le taimi muamua, o le fuaina o fua e mafai ona faia i le lona ono o tausaga talu ona totoina, ae o le fualaau aina e matua atoatoa ma masani i le sefululima tausaga o le olaga o le fatu. Laʻau samasama i le avea ma tagata matutua e oʻo atu i le limasefulu kilokalama o le seleselega. Pipi i le taimi e tasi e le mafai ona sasaʻaina vine.

O le mamafa o vine e mafai ona oʻo atu i le kalamu e 70. O le foliga o plums o le lapotopoto po o le fuamoa faʻatasi ma se faʻamafaʻetaʻu. I le ogatotonu o le fetus o loʻo i ai sina vaʻai papaʻu itiiti. O le paʻu paʻu o le paʻu ofiafia, e ufiufi i togitogi paʻepaʻe papaʻe ma se paʻu lanu uliuli. Le lanu o le fua o le samasama ma se lanumeamata lanumeamata ma se lanu mumu-lanu moli. Ossicles, palamole, vevela, faigofie ona vavaeese mai le pulupulu. O le tino o le lanu samasama, fausaga eleelea eleelea.

E taua! O le leai o se vevela e aʻafia ai le tofo o le fualaau aina, e avea ma tart ma eleelea.

Pepa Plum: Auala e Filifili ai se Nofoaga e Toto ai

Peach plum - o le laau e matua fiafia lava. O le mea lea, e tatau ona e mulimulitai i tulafono faʻapitoa pe a filifilia se nofoaga e toto ai se fatuga. O le saite e tatau ona malamalama i le susulu o le la, ina ia puipuia mai matagi malolosi. Talu ai ona o le alofa i le saolotoga, e le manaomia le totoina o se laau e latalata i pa ma fale. E le manaʻomia foi mo le totoina o fanua laugatasi, ona o le fatuina e mafua mai i le ea o le malo e ono lamatia ai le aʻafia. Filifilia se nofoaga mo le totoina o pi pi, aua nei galo e uiga i le eleele. Fanua mo le totoina e tatau ona le gata e lelei, ae ia lava le susu, e aunoa ma le suavai.

Totoina pi pi plum: auala e totō ai se laau toto

O le pi pi plum e manaomia ai le totoina ma le tausiga mo ia mea e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono faatonutonu. Mai le totoina saʻo o le fatuga e faalagolago i lona atinaʻe atili ma le tupu aʻe. O se lua mo le totoina e eli e le itiiti ifo ma le 50 inisi le loloto ma e tusa ma le 70 inisi le taamilosaga. I le pito i lalo o le lua i luga o le mita le maualuga. O le totoina o le faʻafefiloi ua saunia mai se vaega o le eleele lafulemu, lea na aveesea mai le lua, lua pakete fagalaʻau, 150-200 kalama o le superphosphate i fualaau aina ma le 300-400 g kalama.

E te iloa? O fualaau pi pi plum e fesoasoani e aveese ai toxins mai le toto.

E faʻapefea ona saunia se lua mo le totoina o fatu

O tuaoi o lua mo se laau e pei ona taua i lalo: o le loloto e le itiiti ifo ma le afa mita, o le lautele e i totonu o le 70 inisi. O le sui mo le totoina o loʻo saunia mai le palapala, aveese mai le lua, lua pakete o le manurele, 300 kalama o le malala ma le 200 kalama o superphosphate granulated. I le pito i lalo ole lua seti mita, o le primatvayut plant. Faʻaputu saʻo ma paʻu moe. E tatau ona e moe ina ia fusi le ua i luga o le eleele i se maualuga e lima senitimita. Ona faʻamumu ai lea o le eleele o loʻo totoe ma le itiiti ifo ma le lua pakete vai e sasaa atu i totonu o le lua.

Tulafono o le totoina o le Plum Plant

O le totoina lelei o fatu laau o le ki lea i le alualu i luma alualu i luma ma le atinaʻeina o se laau faʻamalosi e pei o se popo eseese.

Seʻio tatou tilotilo totoa i tulafono o le totoina o lenei laau matagofie:

  1. Talu ai o le laau e le faʻasaga i le malulu, totoina lelei i le tautotogo.
  2. O le lua mo le totoina o loʻo sauniuni muamua (iʻuga o le tautotogo po o le tautotogo, 15 aso aʻo lei totoina).
  3. Ua tuu le laau i totonu o se lua i tafatafa o se siteki i le itu i matu.
  4. E le lafoina fagalaʻau minerale i totonu o le lua, ina ia le mu ai le aʻa.
  5. O le eleele e pei o le pulselsany na manaia tele, o lea na ufitia ai aʻa.
  6. Lafoaia o eleele e siomia ai le mulipulu.
  7. O le mamao i le va o le fatu ma le pi e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 inisi. O le maea ua faʻaaogaina e nonoa ai le laau e tatau ona faʻamaluluina ma faʻaloloa. Peg ina ua mavae tausaga e lua. I le tuputupu ae o le laau, e tatau ona mautinoa e le pipii le maea i totonu o le ogalaau.

Tulafono mo le faʻatupulaia o le pi pi plum: auala e tausi ai se laau

Latou te totoina se laau - latou te faia le afa o le galuega. O le taimi nei e oʻo i le laʻititi, ia mautinoa le faʻaaogaina o le tausiga atoa. O le a ola tele le paʻu pe afai e saunia ma le saʻo lelei le suāsusu, fafagaina, teuteuina ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

E faʻafia ona suʻe le paʻu

Talu ai o le pika plum o se mea e masani ai, o le suavai e faia ma le faʻaeteete tele. E tele le vai na faʻafeinuina i le taimi o le fugalaau ma le tuputupu ae tuputupu aʻe o tipu (May-Iuni), faʻapea foi i taimi o fualaau aina ma le tuputupu ae o aʻa (Aokuso-Setema). A faʻamamaina le laau, 'aua le galo o mea uma e lelei i le faʻalelei. O le fufuluina o le palapala atonu e mafua ai le tuputupu aʻe o le laau, samasama ma le faʻamagoina o le laʻau. I le faia o le faiga o le vai, o le eleele e tatau ona faʻafefeteina ma mulimulu.

Faiga e fafaga ai ituaiga tele-fua

E manaʻomia e le popo fualaʻau paʻu le faʻaaogaina faʻaletausaga o le faʻamalosi o meaola ma mineral, o lona faʻamaʻiina o loʻo faia i tausaga taʻitasi i le tautoulu. Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e tuʻuina atu i le laau se aʻafiaga mo le atinaʻe i le tautoulu. Fertilizers e faʻaaogaina i le ituaiga o meaʻai ma le mineral agro-chemical i le fua faatatau e sefulu kilokalama i sikuea mita. A maeʻa le lima tausaga, ona faaluaina lea o le fualaau.

E taua! O le fua o le faʻamalositino e tatau ona mausali lelei, talu ai o le siʻitia o le numera o mea faʻapipiʻi ua faʻaititia ai le gafatia o le laau e faʻafefe ai gutu.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi se laau

FIna ia fausia le pito i luga o le pi plum amata mai le tausaga muamua o le olaga o le seedling. Laʻau faʻapipiʻi e tusa ai ma le faʻaogaina o le telefoni. E tatau ona faʻamafa pago taʻitasi, a leai o le pale o le a faʻavaivai. O le umi o le pito i lalo e le sili atu i le vaega lona tolu o le umi o le paranesi. Pe a ulu se laau i se fua o fualaau suamalie, e sili atu i le 50 simita le umi e tipi ma teuteuina. Afai o le a muta le pito i luga o popo o le skeletal, o le a toe faʻafouina, ma faʻafeiloaʻi atu i isi vaega o le vaega. O le teuteuga autu e aofia ai le faʻapipiʻiina o le pale ma teuteu lala laau taʻitasi, ma toe faʻaleleia fualaau aina.

Afai o le laau ua tuai pe toetoe lava a le tupu, ua selesele i se pou e tusa ma le 70 cm le maualuga e fausia ai se pale fou. I le taunuu mai o le taumafanafana, o le tuputupu aʻe o paranesi fou o loʻo faʻaaogaina i le pi pi plum; e vavae ese ina ia aua neʻi ave le mana mai lala vaivai. I le tautotogo, vevela ma galo lala ua aveesea, faapea foi ma le latalata-aʻa tuputupu ae. I le vaitau o le tau mafanafana, e vavae ese uma moli mataʻutia, e le o faʻasolosoloina vaega e tipi.

Auala e faʻafefe ai faʻamaʻi ma meaola faalafua

E tele faʻamaʻi ma meaola faalafua e osofaia e le pi pl plum. Ina ia mafai ona avea ma o latou taofiga ae le o se mea e selesele ai, e tatau ona faia ni puipuiga i se taimi talafeagai. Faatasi ai ma nisi ituaiga o meaola faalafua o loo tauivi ma fusi paʻu. O fusi faʻamau e faʻaaogaina e puipuia ai le osofaʻiga o moth taumalulu, puʻu auro, ma moths. Ua uma ona faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e ala i le pulupuluina o "Karbofos" poʻo "Chlorofos". Afai o aʻa pi plum e aʻafia e moniliosis poʻo le klyasterosporosis, e aveeseina lala o loʻo aʻafia e ala i le tipiina i le tino e leai se tino o le laau. Loto mai fafo o le togalaau ma susunuina. Ia Fepuari ma Novema, o loʻo faʻapipiʻiina laau i se vaifofo o le paluga o Bordeaux. O loʻo latou tauivi ma le pala, ave ese laulaʻau ua afaina i le togalaau ma fufuluina fualaau ma paluga Bordeaux.

Pe a oʻo mai faailoga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a aveeseina poma mai le laau, ona vavaeina lea o lala ma susunuina. I le tautotogo, ua totoina laau ma Zinebom. Ina ia aloese mai le faʻamaʻi pipisi i le vao, o le moa, o le pulu paʻu, ma le lanu samasama, i le tautotogo o 2-3 asiasiga, o loʻo faʻapipiʻiina laau i Nitrofen poʻo Karbofos.

E faʻapefea ona saunia le pika plum mo le taumalulu

Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona le gata i le vai, tipi, faʻasusu ma faʻagasolo le laau, ae ia popole foi i le saogalemu o le taumalulu o le laau. O fesuiaiga o le tau e maua ai se aafiaga le lelei i le pi pi plum. O aʻafiaga o nei mataʻaiga ua mu ai le paʻu. E tupu lenei mea ia Fepuari-Mati, pe a ese le eseesega i le va o le ao ma le po. Ina ia faʻamalieina le laau, o le ogalaau e faʻamaʻeina i le lime faʻafefe ma afifiina i pepa fufulu pe mamafa. I le taimi o le tautoulu, fafagaina ma fafagaina e faʻatonutonuina ina ia faʻaleleia ai le malulu o le laau.

Peka plum: mea lelei ma meaʻai o le ituaiga

O le laʻau o le Plum e maua ai foliga matagofie ma le tele o fualaau suamalie, maualuga maualuga, vave fua tutusa, o le i ai i fua o le tele o meaʻai ma vitamini. O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma faamai. O le le lelei o lenei ituaiga o loʻo manatu o le a faʻaititia le malulu ma le teteʻe.