Ituaiga o Apple

Mea faʻapitoa ma le faʻaogaina o ituaiga o apu Vaʻai, totoina ma le tausiga

O laʻau o le Apple i lo matou atunuu e maofa i ituaiga eseese. I le togalaau a loʻu tamamatua, o le nofoaga e sili ona taua o le ituaiga o le Shtriepel, o le tuaoi na faaigoaina o Streyfling po o le laau o le autumn. I le tautoulu, sa mitamita ma le mitamita tamamatua i ni 'apu suamalie matagofie ma le sua o le suasusu, o le meaʻai vevela. Apple Shrifel o se tagata moni o le Baltic States.

Faatoaga, manumalo i se tofo lelei ma o le maualuga o fua o laau eseese, faasolosolo malie lava ona salalau laau o le laau o le olive Shtrigel (Streyfling) i le atunuu atoa.

Uiga o ituaiga o apu Streyfling

Streyfling - o le matua tuai ma le fualaau aina fua. E sili atu le lelei o latitudes mo climatic mo Shtriepel. O le laau na fiafia ma fua mai fua i Rusia, Iukureini, Belarus, Kazakhstan ma isi atunuu o le Soviet Union muamua.

O mea taua o Apple Shtreyfling - o le tofo le mafaatusalia lea o apu ma lona maofa malulu malulu. Faatasi ai ma laau apu matutua i le vaitau o le taumafanafana, ua lava mea e maua mai ai meaai. Latou te fesoasoani i le laau e tetee atu i le 25 tikeri o le kiona. E mafai ona na o le faʻamalolotoina o fautuaga a talavou matutua taʻitasi.

Laʻau faʻamatalaga

O le olive matua O le susulu o le laau e oʻo i le valu mita le maualuga. O le laau o loʻo i ai se pale lapoa, lautele. O le ituaiga e masani lava i le tetele o le tuputupu ae faaletausaga o lala fou, o lona uiga e matua tele le pale. E manaomia e le laau le teuteuga o le tautotogo faaletausaga.

O le fuga o le ofu e matagofie tele, o fugalaau e tetele, paepae ma se lanu piniki. Fugalaau fugalaau e lapotopoto, e masani lava o petasima e lima i luga o fugalaau. O lau Apple o le lanu-lanumeamata, mataʻutia, lafola pepa e lautele, lapotopoto. O le laulaau e nofo mau i luga o se mumu mumu. O lala e matua mafiafia, mana malosi, gutu. I le sefulu o ona tausaga, o le palealii o le apu O le Shtreyfling e oʻo i le valu mita le lautele.

Faatoagaina e le Faatoaga a latou uluai faatoaga o apu i le lona lima po o le ono tausaga, ma atonu e aofia ai le tele o apu.

O le tuputupu ae, o le Shredyfling cultivar amata ona fua mai ma sili atu le seleselega, masani lava o le a fanau mai e le tagata matua le 300-400 kilokalama o apu.

O le mea moni, o togalaau a Streifling e le aoga, mo le tausaga e tasi o le apu mai le fua o le apu, ma mo le isi tausaga ua leai se avanoa i lala - o le laau e malolo mai le seleselega o le tausaga talu ai.

O le ituaiga e fiafia i eleele susu, ma pe a fausiaina le togalaau, o le a tupu tele ia apu. I luga o tauʻaʻe mataga, o le fua o le fanua e papaʻu.

Fualaau Faʻamatalaga

  1. Aʻau Shtriepel (Shtreyfling) ei ai se lanu samasama lanu samasama, manogi suamalie ma le manogi ma manogi manogi manogi. O pi o lenei ituaiga e 'aina ma fou ma faʻaaogaina e fai ai suavai, siama ma faʻasao.
  2. Apu e lapotopoto ma vaʻavaʻai vaʻaia manino i lalo o le fua. A o sasaa, o le a lanu samasama ma se lanumeamata lanumeamata, lea, pe a oʻo i le matua, sui i se lanu violē lanu mumu.
  3. O fualaau a Apple e tele ma tele. Le mamafa o le mamafa o le fetus - 60-80 grams. O le paʻu o Apple e lamolemole, faʻafefete, ma se ufiufi paʻu. Lago fatu fatu lanu enaena, faʻaloloa.
Aʻau tipu maualalo O le taʻavale Autumn e faʻaaogaina i le taumafataga. Pectin i fua e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e i ai sona aʻafiaga, fesoasoani i le faʻamalosi. I apu, e le o le tele o kalori, ae o le tele o vitamini ma meaʻai. E toetoe lava o vitamini uma, e aofia ai na o le vailaʻau D.

O apples e mauoa i le potassium, magnesium ma le manganese. O le vai o le Apple e iai le zinc, iodine ma le tele o pectin. Pectin faʻateleina le faʻamalosi o le apple jam ma le jeli.

E te iloa? O ituaiga uma o apu e lelei tele, ae o le ituaiga Striepel lea e iloga i se mea manaia, suamalie, faʻafefete i le gutu le manogi suamalie ma le lanu matagofie o le fua.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Sriepel (Shtreyfling) o laʻau eseese e teuina mo se taimi umi, ae o le ola umi latou te ono le maua ai lo latou fiafia ma lo latou matagofie. O le mea lea, afai e matua tele le seleselega, o le toʻatele oi latou o loʻo taumafai e faʻaaogaina seʻia oʻo ina leiloloa a latou polokalama.

O le le mautinoa le aoga o le laau o le olive Streyfling i le faʻamatalaga o lenei ituaiga e aofia ai:

  • lelei tele;
  • sili le tofo ma le manogi o fua;
  • tausia le lelei o fualaau aina mo le lua i le tolu masina;
  • talafeagai mo le gaosia i le sua ma le faia o siamu;
  • togi fua o le kiona;
  • tagata teteʻe i le paʻu ma le moth infestation.

Eseesega eseese Vaʻai:

  • tuai le matuitui o le seleselega;
  • le fesuiaiga o le tausaga faamanuiaina ma le taulaʻi;
  • fualaau aina e le teuina i le teuina seia oʻo i le tautotogo;
  • ituaiga e le talia toleniga umi.

Faʻasalaga o apu faʻatoʻaga Autumn striped

O le ituaiga o laau Apple Shtreyfling, o le isi igoa o le Autumn striped, e le faaaogaina i le ituaiga o le pollinating. Faʻasalagaina o laau o le aʻau O le vevela e tupu i le fesoasoani a isi ituaiga o laau o le apu. O ituaiga ituaiga o apu e pei o Antonovka, Slavyanka, Welsey, Papirovka poʻo Rossoshansky e fetaui lelei mai fesoasoani sili ile pollinator mo Shtriepel (Shtreyfling).

A e faʻapena le togalaau e te manaʻomia e te amanaʻia ai le totoina o ituaiga eletise.

E te iloa? I le 10 apu o laau O le autumn striped (Shtreyfling) e manaomia ai le totoina o laau e tolu pe fa, e talafeagai mo ituaiga eletise.

Faʻavaeina le totoina o laau faʻatoʻa fatu laau

O le laau o le aʻau o le autumn o le autumn, o se laau malosi, ma totoina ma tausia lelei, e tatau ona amanaia ona uiga. I totonu o laau apu o ia laau tele e le masani ona maua, o le mea lea e totoina ai laau toto mai le tasi i le isi ina ia mafai ai e laau matutua ona lava le malamalama ma le ola i le lumanai.

E taua! O fua o le lua-tausaga le matutua e sili ona lelei aʻa. A o lei totoina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa aʻa o le fatu. Aua le faatagaina le mamanu ia i latou. O aʻa e le tatau ona matutu, ola i le tipi, lush. Afai o ni aʻa o se fatu laau e eseese ona uumi, tata i latou i se togalaau aina ao leʻi totoina.

Taimi o tafaoga ma filifiliga o nofoaga

O laau apu laititi e totoina i le tautotogo ma le autumn. O fua o le totoina o laau e fuafuaina e le vasa o le tau, le nofoaga o le a faia ai le togalaau i le lumanaʻi.

Ua totōina laau Apple i le eleele lea e faatoa liusuavai ai le kiona, ma o sina mea e sili ona mafanafana. O le totoina o le apu o laau apu e ese mai le tasi o le autumn i le sili atu ma le tele o le suavai o le fatu.

I le itu i mātū o Rusia, i Urals, i Belarus, e sili ona lelei le totoina o le apu Autumn striped in autumn. O laau Apple sa totoina ia Aokuso ma o le amataga o Setema o le a sili ona lelei le saoasaoa o le saoasaoa i le taimi lava e malolo ai le vevela o le taumafanafana. I Ukraine, o apu, na totoina i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa, maua aʻa.

O le Autumn e lelei mo le totoina o laau aua e mauoa i le susu, ma o se tasi lea o tulaga sili ona taua mo le atinaʻe masani o le aʻa o se fualaau aina. Aʻo lei oʻo i le vevelaina o laau laiti o le vevela o le taumafanafana, o le a totoina ma totoina le fatu mo le toeitiiti iva masina.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

A o le totoina se apu e te manao e filifili se nofoaga mo le totoina o le lumanai. Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi, e fautuaina e aloese mai nofoaga o loʻo ola ai laau fualaʻau.

E fautuaina e le Faatoaga sauniuni se lua mo le totoina o se apu i le vaiaso ao le i fuafuaina le toto (o le eleele i totonu o le lua e tatau ona fai sina mea laitiiti):

  • Aveese ma le faaeteete le pito i luga, palapala laufanua ma le vao. Tuu ese.
  • I le oʻo atu i le loloto o le 30 cm, o le lua e loloto pe a manaʻomia ma lalagaina.
  • Faʻapipiʻi le lua i le loloto o le 50 cm, i le lautele - e le sili atu nai lo le mita. O le pito i lalo o le lua ua maeʻa eli loloto i totonu o le bayonet.
  • I le pito i lalo o le lua ua maeʻa ua fausia ai le turf muamua ua filifilia. O Sodoma e tatau ona teuina aʻa, vao i lalo. O le mutia vao o le a avea o se faʻaopoopoga o le totoina o fatu.
  • I le pito i luga o le turf latou te sasaa ai humus mai se mullein po o le solofanua solo (e oʻo i le 3 pakete). E le gata na paʻu manu. O le paipa o lita o fafie laupapa ma se pakete o laʻau paʻu-afa, o se ipu tioata superphosphate ma 3 tbsp. sipuni o le sulfate sulfate. O mea uma lava e fefiloi lelei, tuʻuina atu le paluga faʻasolosolo ma le okesene ma fesoasoani i le vavae ese o le tuufaatasiga.
  • I le faaiuga o le galuega, o le laufanua lamolemole luga, aveese i le taimi o le eliina, ua tuu i totonu o le lua.

Afai o le togalaau o loʻo i ai le eleele, o le toto toto eli pe tusa o le 1.5 mita le lautele. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai e le aʻafia o le fatu ona maua le avanoa e ola ai ma salalau solo.

I le pito i lalo o le eleʻele o loʻo tulaʻi mai le lua e faʻalautele le palapala (vaega o piliki, pepelu o le vaitafe) ma le oneone oneone mo alavai.

O le faʻaleleia o le toto o le a fesoasoani e aloese mai le pala i le vaitau timuga.

E te iloa? O le faʻapitoa o le totoina o laau o le a maua ai le malosi i le tuputupu ae ma le ola maloloina lelei o apu.

Totoina o togafitiga mo fualaau laiti

O laau Apple o ni laau uʻamea ma se pale matagofie, ma e manaʻomia ona e vavae ese i se mamao o le itiiti ifo ma le 4-5 mita. Aisle i le togalaau e le itiiti ifo ma le lima mita. Afai o loʻo totō le totō, o le a faʻatautaia e le 'au laau ola le tasi ma le isi mo meaʻai ma le susu i totonu o le palapala, mo se malamalama sili atu. I totonu o sea togalaau, o le tele o laau o le a faʻavaivai ma o le a paʻu. O fua mai laau o le apu i totonu o se togalaau tele e maua i nai tausaga mulimuli ane, ma e laiti.

O le fatuina o le apu o le fatu o loʻo totoina tonu i le ogatotonu o le totoina o le lua, o le laau e pipii i tafatafa ane, o le a taofia ai le laau mai le vavau e matagi. Ua faatumulia le lua seia oʻo i se faaputuga eleele palapala i luga ae. O le aʻa o le laau e le tanumia i le taimi o le totoina. E tatau ona 3-4 cm le maualuga nai lo le eleʻele. I le faaiuga o le totoina, o le eleele faʻataʻotoina le fatuina o le apu e faigofie lava ona solipala ma faʻafeinu lelei.

Faʻaleleia togafitiga o apu faʻatoʻa ese

O nei apu e le lelei i tulaga o le galueaina, ae peitai e tatau lava ona e mulimuli i nisi tulafono i le tausia oi latou.

O le ituaiga e fiafia tele i le faususu, e manaʻomia e togafitiga togafitiga mai meaola faalafua, teuteuina o le pale o taimi.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

A uma le teuteuga o le tautotogo i le amataga o le tautotogo, e tatau ona fai ni fuafuaga e puipuia ai le apu o le autumn e tafe mai meaola faalafua.

O le togafitiga muamua e faia aʻo leʻi amataina laʻau. Ua togafitia laau Apple i sauniuniga nei:

  • O se vaifofo o le copper oxychloride i le vai, faaitiitia 40 g o le copper oxychloride i le 10 lita o le vai. O lenei aofaiga o fofo o le a fesoasoani i le tagata e tausia le togalaau e lua pe tolu laau.
  • O le fualaau faasaina "In-vir," i le fua faatatau o le tasi laulau o le fualaau faasaina i le 10 lita o le vai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le "Inta-Vira", ua faaleagaina ai meaola o manufeʻai ua paʻu i le paʻu o le apu.
O le togafitiga lona lua o laau o le apu e faia i luga o tumutumu o le polo.

Ia Setema-Oketopa, e fautuaina e faatino le lafoaia o le aʻa o le apu ma le humus; o se vaega o le humus ua sasaa atu i le 20 cm le maualuga. O lenei mea o le a avea o se ofu pito i luga o le apu, ma o le a laveaiina ona aa mai le malulu i le malulu taumalulu.

Faʻasalaina o apu

Meaʻai a le Apple O ituaiga faʻamalosi e matua faigata tele mo le fausiaina. O le tele o vai na maua e le apu e fesoʻotai tonu lava i le tele, laʻau ma le lelei o le fua. I le gasologa o le vaitau, faia nisi o faʻamalologa faʻatagaina:

  • O le fago muamua o le apu o le a fai ia Me, pe a amata ona fuga le laau.
  • O le fagu faʻaluaina o loʻo faia i le amataga o Iulai, pe a amata ona faʻateleina le malosi o apu ua afifi.
  • O le timuga o le vai-totoina o le vai e faia i luma o le amataga o le kiona muamua, i le faaiuga o Oketopa.
Mo se talavou e lua-tausaga, e tolu-tausaga le matua e lava le 5-6 ipu pakete vai. E oʻo atu i le 10 pakete vai mo sikuea mita taʻitasi o le liʻo o le ogalaau e sasaa ifo i lalo o le matua matua.

O laau Apple o ni mea leaga ma e masani ona susu, e tatau ona e vai ina ia susu le eleele nai lo le mita i le eleele. Mo le faʻaleleia o le vai, e tuʻuina se tuʻuga i tafatafa o le apu ma e mafai ona tafe mai le vai mai se vaitafe laititi. A o faagasolo le aso e lava le tele o le susu e alu i lalo o le laau.

O afea ma pe faapefea ona fafaga

  • Ia Me, o le taimi lava e fuga mai ai le apu, latou te fafagaina le laau ma le urea. O le tele o le suauu e manaomia e fuafua i ai: o se vaifofo o le 10 lita o le vai ma le afa afa o urea e ave mo mita taʻitasi o le liʻo faataamilo i le paʻu.
  • O le laei o Iuni e aofia ai le faaopoopoina o elemene ile eleʻele: 2 kalama o le copper sulphate ma le 0.5 kalama o le acid boric ua faaopoopo i le 10 lita o le vai. Ua sasaaina le fofo i luga o le palapala ma, pe a uma ona gau, eliina le afa i luga o le suo. O fatu o le itu (lupine, rye, po o le sinapi) e totoina i luga o le fanua ua vetea.
  • I le masina o Iulai, e faʻataʻapeʻapeʻa ai le vao vao ma le pristvolnom ground. O le pala, o le a latou faatamaoaigaina le eleele i le aseta masani ma o le a avea ma se mea sili ona lelei mo le apu o le autumn.
  • I le faaiuga o Aokuso, e fafagaina ai laau o le apu: 20 g o le superphosphate ma le 35 g o le pata o le calcium e faaaoga i mita taitasi o palapala e siomia ai le lio. O lenei laʻei pito i luga e lava lea e faʻamalosia ai se laau ua faʻavaivaia i le seleseleina ma fesoasoani e ola saogalemu mai le malulu.

Auala e teu ai

Streyfling - o se ituaiga o loʻo i ai se pale mafolafola ma se pusa maualuga. O le mea lea, teuteuina le apu ma amata ona amata mai le muamua po o le lua tausaga talu ona totoina. Faatasi ai ma le faʻatulagaga faʻasolosolo, pe a uma le tolu i le lima tausaga, e mafai ona e maua se pale paleni, ma lala e le faʻafefeteina e le tasi le isi ma e le faʻafefe i fualaau aina.

E mafai ona faia teuteuga taʻitasi i le tautotogo ma le autumn. Faafetai i le toe teuteuina, e mafai ona faaumiumi le fuaina o laau o le olive i le lima i le sefulu tausaga.

O se apu tipi e mafai ona faʻaolaina e ala i le teuteuina o lala lala.

Vaitaimi o le vevela ma le teuina o fualaau o apu Autumn striped

O le seleseleina o ituaiga o apu E amata le amataina o le apu pe a uma ona apu. E masani lava o lenei vaitaimi e sau i le amataga - o le ogatotonu o Setema. E ui o le eseese e le faigofie i le talepeina o fualaau aina, ae le o le faaaogaina i le taimi, o popo apu o loo teuina i le lumanai.

O se seleselega lelei o le a fiafia i le tagata faʻatoʻaga i le 12 tausaga talu ona totōina le apu. O se laau e sefulu-tausaga o le a maua mai i le lima pakete fualaau suamalie; o le a sefululua apu tausaga o le a faateleina lona seleselega i le toeitiiti 100 kilokalama o apu. Tuuina atu o se apu Ailani e tafe 30 tausaga le matutua 300-400 kg.

Lauina o apu o loo teuina i totonu o se potu malulu vevela i totonu o se atigi laupapa poo se palasitisi. O le vevela i le teuina o loʻo tausia i le va o +2 ma le +5 ° C.

Sriepel (Shtreyfling) o apples apples o se laulau tele, ma o ona taimi e teu ai e le o umi. A maeʻa le 2.5-3 masina o le teuina, apu e le toe faʻaoga, amata ona faʻamago. I le amanaia ai o le faasaoina o le piriota, o loʻo latou taumafai e faʻatinoina i latou ao leʻi oʻo i le maeʻa o le taimi o le teuina poʻo le faʻapipiʻiina i totonu o fale ma faʻasao.

E taua! O le teuina o apu mo le taumalulu i le fale e mafai ona fai sina taimi umi i le taimi, pe afai e te afifi apu taitasi i totonu o le pepa aʻo leʻi tuʻuina i le pito i lalo.

Aʻau o le Apple O le susuluina o fualaau suamalie e sili ona lelei ma maua ai le tofo tele o apu. O le mea lea, ao le i totoina se fua laau e tatau ona e masani lelei i tulafono o le totoina ma le tausia lelei. O le tausisia o togafiti uma i le tausiga o le apu e maua mai ai le tele o apu i lau togalaau.