Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona filifili fugalaau mo le ofisa: o tulafono o filifiliga ma se lisi o laau le lelei ma ata ma igoa

E le pei o fugalaau o le fale, lea e mafai ona eseese ituaiga, ia inu pe maua ai se manogi malosi i taimi o fuga, ofisa o le ofisa e le tatau ona taulamua i tagata faigaluega ma o latou soifua maloloina, e tatau ona le lelei ma fetaui i totonu. O le a e iloa po o fea o totonu o togalaau e fautuaina e faʻaaoga mo le ofisa, o igoa o tagata sili ona lauiloa, faʻapea foi ma aoga aoga o ia fugalaau.

Ofisa lanu: tulaga manaomia

Vaʻai faalemafaufau i se 'ofisa faʻapitoa' ofisa, ia e te matauina pe ae asiasi i na fausaga, pe afai oe faigaluega i se ofisa, e te vaʻaia i aso uma i le galuega. Atonu o le a avea o se cactus. Ae ui i lea, aisea ua ia? O le mea moni e faapea, o le ofisa o le ofisa, e le pei o se fale fale, e tatau ona talafeagai mo tagata uma. O lona uiga, afai o le fugalaau o le a sosogi mai se manogi, ona mafai lea ona mafua ai le allergies i le va o tagata faigaluega po o tagata asiasi, o le a aʻafia ai le galuega.

Luatusa lava po o le a le vaitau, e tatau ona foliga matagofie le laau, e aunoa ma ni aʻagogogo, pupuʻu poʻo laulaau.

ToluO le ofisa e le o se kiona, lea e taulaʻi ai taumafaiga uma i le tausiga o fugalaau, o lona uiga e tatau ona le lelei le lanu, ina ia e le manaʻomia le toe faʻafaigaluegaina o le aufaigaluega i le ofisa i tausaga uma. Ma soʻo se fugalaau o le ofisa e tatau ona saogalemu. O loʻo i ai le tele o meaʻai i totonu o le fale lea e faʻafefe ai le vai inu, poʻo o latou vaega uma o loʻo i luga o le mea e afaina ai.

Tasi laau totino i le leai o se tulaga e le tatau ia i ai i le ofisa, talu ai o se tasi o mea e le faʻaeteete, ma le tagata faigaluega po o le tagata asiasi o le a alu i le falemaʻi.

Lisi o ituaiga sili ona lelei ma se faʻamatalaga ma se ata

O le talanoaga o loʻo taua i lalo e taulaʻi atu i luga o laʻau e sili ona lauiloa i le ofisa, ia e le gata e fetaui lelei i totonu, ae aumai foi nisi o faamanuiaga i le ofisa.

Monstera

Ofisa o loʻo totō ma laʻau lapopoa, lea na matou maua mai Amerika Amerika.

E televave le fugalaau pe afai e teu le potu i totonu 20-25 ° C i le taimi mafanafana ma le itiiti ifo 18 ° С i le taumalulu. E manaʻomia e Monstere le faʻamalamalamaina o le malamalama ma faʻateleina le suāsusu.

E te iloa? O fualaau o le Monstera e fua mai ai fua e pei o le pineapple i le tofo ma le sogisogi. O le paluga o le fualaau taumafa e taumafa, faʻaaoga e saunia ai ipu eseese.
O le fugalaau e le fefe i le vevela, o le vevela o le vevela i le mea ua faamatalaina, e mafatia i le leai o se tausiga lelei ma teuteuina.

Faʻataʻitaʻiga monsters:

  • talafeagai mo so o se mamanu;
  • tuputupu ae vave;
  • faapaleni le ea malulu;
  • manaomia le faʻasalalau faʻasalalau, o loʻo i ai i le ofisa;
  • i le taimi o le taotoga e le faʻavaivai ai laulaau;
  • e le faʻasaoina ni manogi malosi;
  • e le manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga.
Fugalaau fugalaau:
  • e tele se avanoa;
  • e fuga mai naʻo tulaga lelei (faʻamamaina o le pale, laʻei pito i luga, malamalama umi);
  • manaʻomia le taʻutaʻu taʻitasi tausaga.
E taua! O luga o le fugalaau fugalaau e faia mai ia Aperila ia Aokuso, faʻamaeʻaina le faʻafefiloi o mea faʻalautele ma le faʻaofuofu o le mineral i le eleele. Fertilizers faia tasi i le 15 aso.

Zamioculcas

O le fugalaau e afua mai Aferika, o le aiga o Aroids. E leʻi leva talu ai nei, na amata ai ona tulai mai Zamioculkas i fale ma ofisa o lo matou atunuu ma vave ona maua ai le lauiloa ona o lona le mautonu. O Zamiokulkas o se laau maualuga e mafai ona ola i le susulu o le la po o le paolo po o le malu malu (e aunoa ma le malamalama, e fuga mai le fugalaau).

Luga mai le tautotogo i le tautotogo i totonu 20-25 ° C matua faamalieina i le laau. I le taumalulu, e mafai ona faaitiitia le vevela i 16 ° С, e le o mafatia ai zamiokulkas. E tatau ona taugofie le faʻatau, mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. I le taumalulu, e masani ona taofi le vai, aemaise lava pe afai o le vevela i totonu o le potu e maualalo.

Tulaga lelei:

  • e mafai ona tuʻu uma i le susulu o le la ma alu ese mai le faamalama;
  • e le manaʻomia ai le faʻavasegaina masani;
  • faapaleni le maualalo o le vevela;
  • e le manaomia le masani ona faʻamalosi;
  • e fetaui ma le mamanu atoa;
  • faapaleniina soʻo se meainu;
  • e le faʻasaoina ni manogi malosi;
  • e mafai ona faʻaleleia i auala eseese (vaevaeina, maua o lau).
Negatives:
  • e seasea ona fuga mai;
  • Manaomia le fafagaina e faatumauina le faʻaaloalo (mai ia Aperila ia Setema);
  • e tatau ona faʻatulagaina i le taimi e tasi i le 4 tausaga.

Violet

O le fugalaau e sosoo ai mo le ofisa e manatu foi e le lelei ma ei ai se igoa masani - violet.

O le laau e mafai ona maua i itulagi ma se fesuiaiga o le tau, e pei o - in North America ma Iapani. Ina ia mafai ona avea le violet ma mea sili ona lelei o le faamalama o le ofisa, e tatau ona tuu i se nofoaga lanu. Mai lenei mea o le a faʻalagolago i le paolo o fugalaau.

Ae ui i lea, o le mea sili o le a faʻasalalauina malamalama i matu-sasaʻe, mātū i matu ma sisifo. O le a le aoga le ulaula i le viole. E mafai foi ona e faʻaogaina le susulu, ae e tatau ona teuina le fugalaau mo le tele o le aso i lalo o lamepa.

Vaavaai le vevela mafanafana, aua e le fiafia le laau i faʻataʻitaʻi ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. I le taumalulu, o le a sili atu le tuʻuina o le laau lata ane i le maa e vavaeeseina ai mai le malulu.

E tatau ona faʻamamafa ma le faaeteete se viole, aua o le a amata ona pala le laau mai le tele o susu. O le mea lea, faʻaaogā naʻo le vai mafanafana ma le vai viole pe a maeʻa le palapala. Ae peitai, o le atinaʻeina o violets e mafai foʻi ona faʻaaogaina mai le faʻamamaina. O le mea lea, e tatau ona e sasaʻaina le vai i totonu o le apa ma sasaa le mea sili. E tasi foi i le vaiaso matou te fautuaina e faatofuina le ipu i le vai.

I le maualuga o le vevela, e manaʻomia le suavaiina o le laau mai luga.

E taua! A faʻamamafa ia mautinoa ole pa'ū e le pa'ū i lau. O le la ma le susunuina o le afi i luga oi latou.
Vavalo o le agaga e le iloa maualuga maualuga. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻaaoga o oneone susu po o le uamea lautele.

E tatau foi ona maua se paluga o le falala (sod, coniferous, leaf, peat) ma le uʻamea paʻu (vaitafe oneone, perlite, sliced ​​sphagnum ma vermiculite). Mo le tausiga sili mo le viole faʻatau ni nai fagu eseese eseese. Filifili pe o mea e fai ai ipu poʻo mea palasitik. O le a tatau ona e totoina le laau totino ni nai masina.

Fertilizer sili atu ona lelei le filifilia o meaʻai.

Le lelei o le violet:

  • laitiiti tele o le laau;
  • vaivai malosi;
  • onosaia le maualuga o le vevela ma le susu;
  • fua i le tele o auala.
E le lelei mea violets:

  • manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻamautuina o vaiinu;
  • faʻafeiloaʻi masani e manaʻomia;
  • e manaʻomia le moli pea.
E te iloa? Na manatu Vaioleti o se faailoga o le mama ma le tauagafau i le Gaul anamua.

Spathiphyllum

Amerika i Saute, Polynesia ma Asia i Sasaʻe o loʻo taʻua o le nofoaga fanau o spathiphyllum. O lenei laau toto e foliga mai. Talu ai o le fugalaau e le o felafolafoaʻi e uiga i le moli, e mafai ona e tuu i totonu o le paolo. Afai o loʻo i totonu o se nofoaga e le lelei le malamalama, o le a faʻaitiitia lau.

Malamalama malamalama e mafai ona aoga mo le spathiphyllum. E sili le tuʻuina o se fagu e iai se fugalaau latalata i le faamalama i matu.

E taua! Puipui le laau mai tusi.
O le vevela ole potu e tatau ona i le 23 ° C. Fugalaau o le a tupu i le 18 ° C.

Spathiphyllum e fiafia i le maualuga. I le taumafanafana ma le tautotogo e tatau ona e fugaina se fugalaau i le tele o taimi i le aso. Ae talu ai o le a tu o ia i le ofisa, e mafai ona tuu se fugalaau i totonu o se atigipusa ma le susu susu. E manaʻomia le Spathiphyllum tele le suāsusuaemaise lava i le taumafanafana ma le tautotogo. I le taumalulu, e tatau ona e faʻaleleia lelei le fugalaau. E sili atu le lelei o le vai i le potu vevela.

O le vai spathiphyllum e tatau ona luga ma sasaa le susu i totonu o le apa. E sili atu le faʻafefe tele o le vai ina ia le pala le aʻa.

Laʻei pito sili - O se auala taua mo le atinaʻeina atoatoa o le spathiphyllum. Mai le tautotogo i le tautoulu, e sili atu le faʻaaoga o le fuluʻi tasi i le 14 aso. E tatau ona e faʻaaogaina le faʻalaʻau faʻalaʻau poʻo le fugalaau mo fua o laau toto

Laʻei pito i luga o le a sili atu ai ona lelei au laau: "Chunky", susu, superphosphate ma le pefu laupapa.
E sili atu i le toe totoina o se spathiphyllum tasi i le tausaga i le tautotogo.

Fugalaau fugalaau:

  • foliga masani;
  • le mautonu i le moli;
  • seʻi oʻo i ai mea na tutupu ma fafaga.
Faʻafitauli:

  • leai se manogi;
  • masani ona manaomia vaiinu masani;
  • tausiga o le maualuga o le suavaia e talafeagai.

Bamboo

O le isi laau toto - bamboo. O lenei mea manaia e manaomia ai le tele o le malamalama, ma o le tele foi o le lelei. O le bamboo e mafai ona tupu i le nofoaga autu o pisinisi. E manaʻomia e ia le tele o avanoa ma faʻasalalauina. E ola mai i le maualalo o le vevela ma le faʻaititia o le suamalie.

Bamboo fiafia i le vai ma e le fiafia i le mafanafana vevela. I tulaga faapena, e le lelei le atinaeina.

O le mea lea, e talafeagai le tuʻuina atu o le laau ma se potu tele ma le faʻafefe faʻafefe. I tafatafa o le omea e tatau ona faʻapipiʻi se fata i le vai pe tuu le fagu i luga o tamaʻi maa i le vai.

E taua! O le ipu e tatau ona i luga o maa laiti, ae le o totonu o le vai.
Ia mautinoa e mulimuli i le fainuina, ona e mafua mai i le tui, e mafai ona amata le pala. I le taumalulu, e sili atu le lelei i le vai seaseama i le taumafanafana sili atu. Sulu le pu e manaʻomia faalua i le vaiaso.

Toto manaʻomia ona faʻamago tautotogo ma le taumafanafana. Atoatoa mo lenei fesootaiga mutia. O le Nitrogen e sili atu ona lelei le teena, ona o le tele o le kulimi, o le bamboo ua faʻavaivaia.

O le pusa mo le totoina o laau e tatau ona faalautele i luga. Ae ui i lea, o le laau e mafai ona gaosia i na o se tamaititi, ae o le tele o taimi e ola ai i ni lapoa tetele.

E tatau foi ona i ai se lauulu i le gasologa o le tausaga. O lenei mea o le a fesoa- soani i fatuga laiti ma malolosi e ola ma maua ai le susulu o le la.

Le lelei o le bamboo:

  • foliga masani;
  • e le tatau ona tuu le fagu i autafa o le faamalama po o le isi itu;
  • tetee i mea leaga;
  • vave vave.
Le lelei o le laau:

  • o le maualuga o le bamboo e le talafeagai mo ofisa uma;
  • manaomia le fafagaina ma le fafagaina;
  • e tatau ona vavaeina i le tausaga atoa.

Chlorophytum

Afai e te le manaʻo e mulimuli i le laau o le a tupu i lou ofisa, ona lelei lea o le chlorophytum mo oe.

O lenei mea e le lelei le toto. E le mafai ona e faia mo se taimi umi, ae o le a tupu pea. Amerika i Saute ua manatu o le nofoaga fanau mai o le chlorophytum. O le fugalaau e faʻaaoga i le vevela masani, e taʻua i le 18 ° С. E mafai foi ona tatalia le vevela e oʻo i le 8 ° C.

I tulaga o le faʻamalamalamaina ma le nofoaga o mea uma e faalagolago ia te oe. E atiina ae i le la ma i lalo o le paolo. Ae peitaʻi, pe a faʻaalia i le susulu o le la, o le a susulu laulaʻau.

Ae mo le vevela o le ea, e le o se vaega o le chlorophytum, talu ai e puipuia i le ea. Lafoaia e le talafeagai. O le teuteuina o se fugalaau i le taumafanafana e sili atu i aso uma e 3, ma i le taumalulu o le a lava le tasi i aso uma 7.

Faʻatoʻa toe toto le laau pe a amata ona aʻa ese aʻa i fafo o le ulo.

Fugalaau fugalaau:

  • soo se toe gaosia (e ala i le vaevaeina o vao, rosettes, mustache);
  • le masani ona inu vai;
  • e le manaʻomia le laei ma teuteu;
  • soʻo se faʻamafanafana e talafeagai.
Chlorophytum Le mautonu:

  • faʻafeiloaʻiga masani e manaʻomia;
  • fugalaau e le o iai i tulaga tofi;
  • mafai ona tupu tetele.

Dieffenbachia

O Dieffenbachia o se laau tulaga ese lea e taua foi. O loʻo taʻua ile Atunuu o laufanua o le telefoni o Amerika.

O lenei fugalaau e le mafai ona tuʻu i le faamalama i saute, aua e le fiafia i ave o le la. E sili atu ona lelei le fatuina o se penumbra poʻo se malamalama. O le fugalaau e le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma tali lelei i suiga o le vevela. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela e tatau ona oʻo atu i le 25 ° C, ma i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo o le 15 ° C.

Drift dieffenbachia manaʻomia vai malulu. I le taumalulu ma le tautoulu e tatau ona fai ni vaiinu i ni nai aso pe a maeʻa le mago atoatoa o le pito i luga ole palapala.

O le tautotogo ma le tau mafanafana e tatau ona tele, ae e taua tele le le faʻatumu o le fugalaau ae le o le tuʻuina atu o le eleele e faʻamago atoa.

Fufulu ma fufuluina laulaau i vaiaso uma. E manaomia foi e ia le teuteuina ma le totoina. O le mea mulimuli e tatau ona faia pe a tumu le aʻa i le ulo. E sili atu ona lelei le i ai o se gaioiga mai le taumalulu taumalulu ia Me. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleleia atili, e manaʻomia le faʻaopoopoga faaopoopo i le taumafanafana.

E mafai ona fuga se fugalaau i tafatafa.

E taua! O le manogi o le laau o le mea oona ma e mafai ona mafua ai le ita, fulafula o glands ma laulaufaiva (pe a fesootai ma mucous membranes o le gutu).
Faamanuiaga:

  • foliga teuteu;
  • e le manaʻomia ni faʻamaʻi;
  • e le aveesea ai se manogi;
  • manaʻomia le malamalama faʻasese.
Faʻafitauli:

  • oona o le sua suamalie;
  • manaʻomia le faʻaleleia masani ma le fausiaina;
  • e le gafatia le maualalo o le vevela i totonu o le potu.

Ficus

Le mea sili ona lata mai mai la matou lisi o nofoaga o le ofisa - ficus. O se fugalaau e le masani ai lea e manatu e le lelei.

Ficus e fiafia i le malamalama lelei, aua o lenei tulaga e taua mo le faʻaleleia lelei o fugalaau. I le taumalulu, e manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo ma moli malamalama.

Ae mo le malūlū o le ea, ona maualuga lea o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le ea. Ae ui i lea, e le talafeagai lenei mea.

E mafai ona e fufuluina e le aunoa. Talu ai ona e aoina le tele o pefu i luga o ona lau, e tatau ona fufulu i nisi taimi i se laʻau susū po o le omomi.

O le vevela sili ona lelei mo ficus i le taumafanafana e oʻo lava i 30 ° Ci le taumalulu - ia 20 ° C. O le mea aupito maualalo o le vevela e mafai e le fugalaau ona tu ai o 10 ° С.

E taua! E le taliaina e Ficus faʻataʻitaʻiga ma le siʻitia o le palapala.
Suafa le fugalaau i le taumafanafana e te manaʻomia telema i le taumalulu talafeagai. O le eleele i le va o faʻamaʻi e le tatau ona faʻamago. Ae ui i lea, i le malulu o le taumalulu e mafai ona lamatia mo le eleele. Ficus e mafai ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia.

E tatau ona e toe fai le fugalaau tausaga taitasi, pei o le ficus e tupu tele vave. E tatau ona tuʻuina le alavai i totonu o le fagu ao leʻi toe totoina.

O tulaga lelei o le faʻaaogaina:

  • matagofie foliga vaaia;
  • le mautonu i le moli;
  • faapaleni mea maualalo maualalo;
  • faalauiloaina e ala i le taina.
Faʻafitauli:

  • saʻo ma masani ona faʻasusu e talafeagai;
  • le taumalulu e manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo;
  • fufuluina laulaau ma se paʻu;
  • o le galo i le taumalulu taufaamataʻu le malulu o aʻa;
  • e manaʻomia le faʻaauau ona toe totoina.
E te iloa? Ficus ua taʻua o le faailoga o le malo o Thailand.

Faʻaaogaina o mea totino o laau toto i le ofisa

I le talanoaina o ituaiga fugalaau sili ona lauiloa mo le ofisa, sei o tatou talanoa e uiga i aoga o lauusiusi i totonu o fale faigaluega.

Sei o tatou amata i le mea moni o le faafitauli autu o ofisa o se fuainumera tele o tagata faigaluega o loʻo i totonu o se vaega laiti. I lalo o ia tuutuuga, o le aofaʻi o le okesene i le ea e faaitiitia, ma e faigata tele ona galue. O le mea lea, o le mea sili ma sili ona manino galuega fugalaau fugalaau - faʻamaualuga o le ea ma le okesene ma le faʻaaogaina o le carbon dioxide.

E taua! I le po, e amata ona galue le greens i le isi itu: e aʻafia ai le okesene ma faʻasaʻo le carbon dioxide.
O le galue i le komepiuta po o le komepiuta e taʻitaʻia ai le mataʻutia mata.

Ae peitaʻi, afai o le isi vaeluaga e te tilotilo ai i se laau lanu meamata, o le a mafai ona vave faʻaalia ou mata ma e mafai ona e galue pea. Fugalaau e faʻaleleia le maualuga o le ea i le taimi o lona tuputupu aʻe ma e tatau ona faʻamaʻa. Talu ai ona o le ea malulu ma le vevela e vevela le ea tele, o se mea aoga tele "uo lanu meamata" fesoasoani e faatumauina le lelei o le susu.

O le tele o fugalaau o le ofisa e tuʻuina atu se manogi manogi e faʻaitiitia ai le atuatuvale ma maua ai le malosi e faʻaauau pea ona galue.

E taua! O nisi o conifers na faʻaaoga i le ofisa e faʻamalo le ea ma faʻaititia le numera o siama leaga.

Auala e filifili ai se nofoaga mo fugalaau

E leai se faatonuga lautele mo le filifilia o le mea sao, talu ai o fugalaau taʻitasi e iai ona lava manaʻoga, lea o loʻo manaʻomia i se vaega sina mea e matauina.

Tatou amata i le mea e le mafai ai ona tuʻuina fugalaau i soo se tulaga:

  1. I le elevise. Le tuʻuina o se fugalaau i le elevise - o le mea sili lea ona leaga e mafai ona e mafaufau i ai. O le a le maua e le laau le aofaiga talafeagai o le malamalama, vevela, susu, ma tusi faifaipea o le a taitai atu ai i le vave maliu.
  2. I vavae vaiti. E tusa lava pe sili atu ona lelei le nofoaga e tusa ai ma le moli ma le vevela, i se vavae vaapiapi o le a le gata ina faalavelave le laau i mea uma, ae e lamatia foi le le fiafia pe faaleagaina.
  3. Faʻatalata i maʻa poʻo paipa o le masini faʻavevela. O le malulu ma le vevela vevela mai le pulu o le a le mafai ona taliaina le fugalaau e sili ona puipuia, o le mea lea e le taliaina lenei nofoaga.
  4. I lalo o le ea. I le tau mafanafana, o le laau o le ai ai pea i se ata, malulu tele, ma i le taumalulu, o le tafe mai o le ea vevela o le a faia ai se ituaiga otaota mai lana "uo lanumeamata".
  5. Faʻatalata ane i le kurn poʻo le kesi. O tagata faigaluega le lelei o le a lafoina pea otaota i totonu o le fagu pe sasaa atu foi le kofe, ona o le a amata ona solo le laau ma vave ona mamae.
E faapena foi e le aoga le lafoina ipu i totonu o faʻataʻitaʻi poʻo totonu o se potu ulaula.

E sili ona lelei le filifilia o se nofoaga talafeagai. E manaʻomia le avea o se tulimanu poʻo se avanoa avanoa e mamao ese mai meafale, pe o le a le faʻalavelave ai se tasi i se fugalaau.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona avanoa le nofoaga ina ia mafai ai ona faʻafefeina le fugalaau i soo se taimi. E taua foi le mafaufau o le laau, e faaopoopo i le susulu o le la, na maua ai se aofaiga naua o se mea e le o ni mea taua, o le mea lea, e tatau ona e tuu i totonu o le malala o moli.

O laau tetele ua tuu i luga o le fola, mafiafia - i luga o le faamalama sill, i tafatafa o se faamalama matala e seasea ona tatalaina i le ea (matautia o le kopi).

I luga o le faamalama o le a foliga mai foi o le peperomiya, le fiafia, sincapsus, aspidistra, jade, juniper, fittonia.
O lenei ua e iloa mea laau e aoga mo le ofisa ma le auala e tuu ai lauulu i totonu o potu aoga. Fugalaau e le gata ina teuteuina le totonugalemu o totonu, ae fesoasoani foi i tagata faigaluega i le taimi o le malologa e sosola ese ai mai le vevesi ma le vevela, faafitauli ma le popole lautele.

Ae peitai, o le fugalaau ola olao le mea lea, pe afai e te faʻaaluina le togalaau o le tofi, ia aua neʻi galo e uiga i le mea e itiiti ifo ma le gauai.