Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona totō turkeys turkeys i le fale

O loʻo ola faʻateleina turkeys turkeys i totonu o faifaatoaga moa. Faʻaaogaina vave o le mamafa, faʻalelei, le gafatia e toe gaosia i le fale, o meaʻai faʻamaʻai ma le manaia lelei - o nei mea uma e foliga mai e leai se masalosalo. Ae peitai, ae e te lei faia lenei pisinisi, e tatau ona e amanaʻia ona foliga ma faafitauli e ono tulaʻi mai.

Faʻasusu kuluga

O lenei ituaiga na fafagaina o se taunuuga o le sopoia o laau. O lenei ituaiga o moa ua i ai sona tino manaia malosi, o se puʻu malosi ma malosi ma se faʻaoga mumu. O apaʻau ua atiaʻe lelei, faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai e le pipi ona lele i luga o le pa e tolu mita le maualuga, ma faafetai i ona vae malosi e mafai ona tamoe i se saoasaoa e 50 km / h.

O le lelei o le tutupu aʻe o nei manulele e aofia ai mea nei:

  1. Tausiga o le gaʻo meaʻai i le fale.
  2. Aano o manufasi - o le tele o elemene taua ma vitamini i totonu ma, i le taimi lava e tasi, o se aofaiga tele o gaʻo.
  3. Le taua tele o mea taumafa ma le tofo lelei o fuamoa o le vaomaimi.
  4. Pe a faʻatupuina mo le faʻatau - faʻavavevave vave: o le maualuga o tau o aano o manu ona o le mea moni e manatu e seasea.
  5. Faʻasalaga e leai se aoga ma faʻatau. O le mea moni, e mafai ona faʻatau atu mea uma: chickes of all ages, feathers, down, meat, fuamoa.
Ae o le faʻaaogaina o togalaau e:
  1. Le manaʻoga mo tulaga faʻapitoa mo le tausia o le moa.
  2. Tulaga maualuga o le olaga faaletino.
  3. E sili atu mea taugata pe a faʻatulagaina le fanua - o se manulele tele e manaʻomia se avanoa tele.
  4. Faʻaseseese le taofi o manu felelei mai isi meaola ona o le fefe tele o pouliki talavou ma faʻamaʻi mafai.
  5. Fafaga atili ma le manaʻoga e pulea lona uiga lelei.
  6. Ona o le uiga o turuki i le meaʻai, o le faateleina o le lanu meamata e manaʻomia ile latou taumafataga.
  7. Faʻasologa o feusuaiga le tumau - e masani lava i le iva masina.

E te iloa? O turkeys o manulele pito i sili ona tele mai le faasologa o moa. E sili atu nai lo na o latou oeto.

Vasega "mamafaightsights"

O le "mamafaweights" e aofia ai turkeys, vave maua le mamafa o le fasi manu:

  • i le 16 vaiaso - mai le 18 kilokalama;
  • mo le 28 vaiaso - le mamafa maualuga o le 26 kg.
Mafaufau i nisi o na mea.

Laʻe paʻepaʻe tele

O lenei ituaiga na fafagaina i le seneturi mulimuli i Amerika i Matu. O le tino ua ufiufi i fulufulu papae paʻepaʻe, o le "aufana" o fulufulu uliuli e manino lava ona iloa i luga o le pusa. O le tino e tele, oval. E mafai ona mamafa le mamafa i le 25 kg. Le mautonu, talafeagai lelei mo le tuputupu ae i sela.

Faʻalo mai le iva masina. O le faataatiaina o fuamoa e ave ai ni nai masina, ao faataoto, e tusa ma le selau fua o laumei ua faataatia, 90% o nei mea e faʻasaina. Mo mea taumafa - meaʻai, fafagaina na o mea aupito sili ona lelei, faatasi ai ma mea aoga taua.

Moscow Bronze

Faʻasolo i le ogatotonu o le seneturi mulimuli e ala i le sopoia o taʻalo apamemea i totonu o le pusa lapoa. Masonry - e tusa ma le 90 fuamoa, lea e sili atu i le 90% o loʻo faʻasaina. Maea fatten mamafa e oo atu i le 12 kilokalama, tamaitai - e oʻo atu i le 7 kilokalama.

Tagata liliu ese

O turkeys o lenei ituaiga na fafagaina i Kanata. O latou lelei: foliga matagofie, lelei tele ma le maualuga o le muamua o meaʻai. E i ai o latou fatafata ma laumee paʻepaʻe. Agile ma le muscular. Ulu laitiiti, puʻu malolosi ma le mumu mumu-tautaliga.

Taimi tamomoe - 45 km / h, maualuga le taʻavale - 2 mita. I le lima o masina, o tane e 19-22 kilokalama, fafine - mai le 9 i le 12 kilokalama. Lafoaʻi - mo le tolu masina, 50 fuamoa, o le fafine e faʻaaogaina mo le fa vaiaso.

BIG-6

O le ituaiga na fafagaina i Egelani i le 2007. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le toe gaosia ma le tele o meaʻai. O le taimi maliu e oʻo atu i le 3 masina. O le mamafa o tama e oʻo i le 30 kilokalama. E masani lava o le tane e laʻititi mai le 15 i le 17 kilokalama, o le fafine - 6-7 kg. O le fausiaina o le fua e tusa ma le 80%.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo atili e uiga i foliga o le tausiaina ma le fausiaina o turkeys turkey o le lautele-paʻu paʻepaʻe ma le 6 lanu.

BJT-8

E iloga i latou i se tino faʻafefe, o vae malolosi, mumu ma se 'ava "' ava" ma o le ua faʻamau. Fulufulu - matua paʻepaʻe. I le 18 vaiaso o le matua, o tane e mamafa le mamafa o le 15 kg. I le gasologa o le aso, o le mamafa o le ola e faateleina i le 110 g. O le matua matua e mamafa lona mamafa mai le 28 i le 30 kilokalama, o le tamaitai - 14 kilokalama.

Ia faʻamasani oe lava i le faagasologa o le faʻaleleia o poupts turkey e faʻaaoga ai se masini faʻapipiʻi, le laulau mo le faʻanofoina o fuamoa o le turuki, se lisi o crosses o turuki o loʻo iai, ma saili pe fia le pipi ma le paki matutua, pe faapefea ona ausia le maualuga o le gaosiga o turuki.

Tulaga talafeagai mo le tausia o pusi lapisi

I le faaiuga o le masina muamua ina ua uma le fanau mai, ua siitia atu le au talavou i le bison. E lua ituaiga o mea anotusi: telefoni ma leai se totogi. O le a tatou mafaufau i le filifiliga o mea i le potu.

E taua! Chicks ma matutua turkeys e tatau ona maua i taimi uma vai inu mama.

Manaoga mo le potu

O le potu (cage) mo le ulu o turkeys e tatau ona filifilia pe faʻapitoa e tusa ai ma le faʻatusatusaga: e le sili atu ma le lua fafie i le sikuea mita. O le vevela e le tatau ona paʻu ifo ile 20 ° C. O le malamalama o le aso e tatau ona 12-13 itula pe sili atu foi. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalautele itula o le ao faatasi ai ma moli faʻamalama faaopoopo.

E faʻapefea ona tatau ona i ai le pisa

O lona faatulagaga e tatau ona ausia tulaga manaomia nei:

  1. Lagolagoina o le fausiaina, puipuia o le ulu mai o soʻo se meaola, aemaise lava gata ma ituaiga uma o meaola.
  2. Pipi - o le a le faatagaina ai le le fiafia i manulele, ma puipuia ai foi fegalegaleaiga i le va o alii ma faasaoina ai lafumanu.

O vaega autu e tatau ona:

  1. Faʻailoga meaai. Ua faʻapipiʻiina i ai pusa mo ituaiga eseese o fafaga - lafoaʻi, faʻagogo, susu. O le lapisi o lapisi e sili atu i le kuata kuata le taʻitasi. E mafai ona tuʻu ni ipu susu i nofoaga eseese poʻo se laina, o le tafe o vai mamā - e le aunoa. O le fola e ufiufi i se mea e mafai ai ona faʻafefiloi le susu lea e manaʻomia ona suia pe faʻatalanoa fou i le pito i luga, ua faia lenei mea e aloese ai le salalau o faʻamaʻi pipisi.
  2. Faʻasili E faia i le mafiafia, ma pito i tua, ekalesia. E masani ona faʻapipiʻiina, e amata i le 70-80 cm mai le fola o le fola i le tulaga o le faasolosolo malie aʻe o luga, o loʻo i totonu o se afa mafiafia. Faʻataʻitaʻiina le numera o perches - 45 turkeys i le tasi. Faʻatulaga i le nofoaga sili ona malulu e aunoa ma se faʻamalama. Lalo o se moega loloto po o se fata, faʻamalosolo taimi.
  3. Savalivali O loʻo i ai i le va o le moe ma le fafagaina. O le a le sili atu le manaia le tuʻuina atu o se faaputuga sikuea i tafatafa o le nofoaga, faʻapea foʻi ma le penisina, e faʻaauupega ai le pata o le pata. I lenei nofoaga i le taimi o le vevela o le tau, o le a sili atu le gaioiga o turuki.
  4. Nofoaga Faʻatinoina i se filemu ae leʻo le tulimanu. Fa i le lima tamaitai ua saunia i se tasi nofoaga. Faia i foliga o se fale e iai le taualuga o le fale, e masani lava i se pu e maualuga maualuga atu nai lo le maualuga o le faamoega ma le tele o le paki. E faʻaaogaina vao vao e fai ma moega.
  5. Vaefaʻaiga mo tagata faʻatau mai tausaga eseese. Mo le taimi muamua, o tama talavou poʻo tamaʻitaʻi sili ona malolosi o loʻo tuʻuina iina.
E taua! O mea leaga ma ufiufi e matua faasaina ona faʻaaogaina e fai ma moega pe a taofi manukitagata faʻatau - e mafai ona latou ave nei mea mo meaai.

Paddock

O le auala e savali ai i le ea fou e aoga tele mo turkeys turkey. Ae ui i lea, ona o le tele o nei manulele, o le nofoaga mo lo latou i ai i le ea e tatau ona faʻapipiʻi lelei:

  1. O le 'upega tafaʻilagi e tatau ona vaʻaiga (sili atu - o le lelei).
  2. Maualuga (e le itiiti ifo i le tolu mita) le faʻamalama.
  3. Tui O le puipuiga mai le la ma le timu, ma le pa puipui - o se pa puipui pe a taumafai e solaese mai se manulele.
  4. E manaʻomia le faʻatuina o le fanua i vao mutia (tasi pe o le tino) - o le a faʻamalosia ai le taumafataga o le keke i puluvaga ma greens fou.
  5. I le taimi mafanafana, o meafaigaluega e manaomia ai le fafagaina o fagu, ma e tatau ona inu.

Vitio: turkey paddock

Auala e fafaga ai turkeys turkeys i le fale

Fafagaina o se mataupu e sili ona taua, aua, muamua lava, o le seti o le mamafa o le soifuaga a manulele e faalagolago i ai. I talavou ma tagata matua, o le taumafataga e ese lava. Mafaufau i lenei mea.

Tamaiti talavou

O lona fafaga e amata i le sili atu ma le 20 itula mai le taimi o le fanau mai. E tatau ona maitauina o le vavalalata ma le umi o le atuatuvale o meaola laiti ona o le matelaina e le taliaina. I le vaiaso muamua, e faʻi ona fafagaina i le aso. I le lona lua - lima pe ono taimi.

Mai le tolu aso fitu o fafagaina, latou te maua mai le tolu i le fa taimi. Amata i le lona fa, o le tuputupu aʻe o le tamaititi ua faʻafeiloaia i le faiga fafagaina o manulele matutua. Fafaga fagafaʻa ma fafaga faʻapitoa i vailaʻau fautuaina, poʻo ni mea faʻafefiloi a le tagata lava ia. O mea nei o meaai i aso taʻitasi (i le kalama):

Fafaga mea1-5 aso6-21 aso22-28 aso
Ufiufi mafiafia fuamoa0,7-0,88-9,3-
Lauina o le susu-2-2,32,4-2, 5
Fuga5938
Millet4825
Fualaau aina3722
Gaʻo falaoa--4
Taumafa ma le areto--3
Laupapa-0,72
Vitamini0,10,31
Fuga fou5 (sua o laau afu)5 (sua o laau afu)15
Atonu o le ae fia iloa le auala e iloa ai se pipi mai pusi, mea o maʻi mai turkeys ma pe faʻafefea ona togafitia i latou, faʻapea foi ma uiga o le gaosia o le pipi.
E taua tele le faʻaleumalie le faʻaopoopoina o meaʻai fou i le faʻaiʻuga ae faʻatasi i le taimi lava e tasi le faaopoopoina o aofaiga i aso uma.

O le saito i le taumafa o moa e tatau ona nutimomoia:

  • vaiaso muamua - fatu o le 1.5-2 mm;
  • lua pe tolu vaiaso - 3 mm;
  • o lea - o fualaau o fatu atoa (5 mm ma sili atu).

Mea inu ma susū meaai na faʻapipiʻiina i luga o fagafaʻau eseese. O se mea taua e le tatau ona pipii i lima. E mafai ona faia le faʻaogaina o le fafaga i le kuka, yogurt poʻo le uila.

E taua! O le tele o lauusiusi i meaola laiti e solia - o ia meaʻai e mafai ona vave pipiʻi ai le inumaga o le moa.

Manuʻa matutua

E fafagaina turkeys matutua i le 3-4 taimi i le aso. O le meaai e tatau ona i ai se paluga maualuga o le maualuga ma le pasene tele o le porotini, o le aofaʻiga o meaʻai gaʻo ma le faʻaititia o le mea e maua ai le suamalie ma le calcium.

O aso taʻitasi mo le fafaga turkey (i le fua i le tasi):

Fafaga mea4-8 vaiaso9-12 vaiaso13-20 vaiaso21-26 vaiaso
Millet26,5-28,555-6384-9790-145
Fuga28-4060-95100-170130-220
Pea-9-1112-1630-36
Tipi ese-10-1412-1412-16
Vailaʻau vailaʻau23-4033-4620-5017-30
Pomace5-811-1617-2520-30
Yever9-1213-1819-2020-24
Gaʻo falaoa6-117-117-9-
Taumafa ma le areto4-94-1510-2515-30
Laupapa2-36-910-1312-18
Fat1-25-1010-205-30
Suamalie0,11-1,51,5-22-3
Vitamini1-1,52-33,5-54-6

Vitio: mataupu ma le fausiaina o turkey

Matou te fautuaina ia e faamasani ia oe lava i foliga o le tausia o ituaiga ituaiga pusi e pei o le pusa apamemea lautele, Black Tikhoretskaya ma Uzbek Palevaya.

Faʻaputuga o le faʻatoʻateleina o meaola

E mafai e le tasi tamaitai ona nofo tusa o le 17 chicks i le 30 aso. A maeʻa le lua vaiaso mai le amataga o le fuamoa, ona filifilia ai lea o fuamoa, - o se vaitaimi e mafai ona mautinoa ai le pasene tele o fuamoa fertilization, lea e mafai, i le isi itu, ona seleseleina i lalo o se fafine pe i totonu o se masini.

O loʻo i ai le tele o manaʻoga mo le tausiga o nai pou pou turuki, le amanaʻiaina lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga.

E te iloa? O Turki na sau i Europa mai Amerika - atonu na gaosia ma le gaosia e Mayans ia manulele iina. O lea o latou igoa. E ui i le taimi muamua, ona o le mea moni e faapea o tagata muamua na faʻasaoina e tagata folau Sipaniolo, na taʻua i latou o le gagana Sipaniolo.
Sei o tatou nonofo i luga ia i latou i auiliiliga atili:
  1. O chicks chicking e manaʻomia se malamalama faifaipea, faʻaititia e ala i le afa itula i aso uma. E luasefulu aso o chicks manaʻomia le malamalama mo le 15 itula i le aso.
  2. I le afiafi o le nofoia o faʻasalaga laiti, e tatau ona faia se faʻamalosologa maeʻa o le potu ma tagata e fafagaina i ai ma mea faʻapitoa.
  3. O pepe pepe faatoa fananau mai e manaʻomia se potu ma le vevela o le 30-32 ° C vevela; turkeys ma plumage paʻepaʻe, ona o le mafaufauga o le fulufulu paʻepaʻe, e manaʻomia le vevela maualuga - 32-34 ° C.
  4. Ona o le toleniina o pipi ma le pala, e tatau ona e totoina i latou i le vateatea, tatala i luga o atigipusa pito i luga, e ufiufi i vaovao.
  5. O le faʻasologa o le taimi i le aso i le 14 aso muamua o pou poults e manaʻomia.
  6. Chicks e mafai ona faʻamalolo i le fola ma na o le 15 aso talu ona fanau mai.
  7. Ua faaliliuina i le anotusi atoa mai le vaiaso 3.

O aʻafiaga ono tutupu i le tuputupu aʻe ma turuki faʻamaʻi

O le mea sili ona faigata i lenei mataupu o le faamaʻi o le pipi, lea e mafai ona tupu i le le lava o le tausiga, le lelei le fafagaina, ma le solia o tulafono o le tumama i le pipi.

O le manulele maʻi e le toe faʻaaogaina, o lona gaioiga e seasea, e le saogalemu, ma se fulufulu, e masani ona natia i se tulimanu. Mata matala, fulufulu fulufulu mafiafia. E i ai tulaga pe a le mafai ona ia tu i luga o latou lima.

O maʻi taatele o turkey o:

  1. Vaʻaia Newcastle. Faʻalavelave matautia faʻamaʻi viral, lea e mafai ona aʻafia ai lafumanu uma. O le faailoga autu o le faʻaogaina o vae. I taimi muamua o le maʻi o loʻo i ai le manava, feces of gray, greenish or yellow color, faʻatasi ai ma se manogi manogi. Pau lava le auala e laveai ai lafumanu o le tui puipui taimi.
  2. Sinusitis. Le mafuaʻaga - moe faʻatau, faʻataʻitaʻiga. Faailoga: i lalo o mata o le aotelega o le tino, le vevela ma le tale, faʻasaʻo mai le isu ma mata, le manava manava ma le le lava o le mānava. Afai e le togafitia le manulele, o le a le lelei le tupu.
  3. Pullorosis. Poma masi e oo atu i le 14 aso. Faailoga: fiainu ma le le fia 'ai po o le le lava. Mata na ufiufi mata, apa i lalo, paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo samasama. I le taimi muamua, o togafitiga faʻamaʻi e fesoasoani, i se taimi mulimuli ane, e mate ai moa ona o vaivaiga.
  4. Gastomoniasis. O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faaleagaina o le ate ma le afaina o le manava. Faailoga - susid green poʻo moli manava. Chicks vave vave le mamafa, vaivai ma lē fiafia. Togafitiga ma le "Furazolidone" poʻo le "Osarsol".
  5. Avitaminosis. Le mafuaaga - o le fafaga sese. O le vaega autu o le liona e talavou. O le vaivai o le tuputupu aʻe, mata mataga, o loimata o lo o faʻaalia ai le leai o se malosi. O le taofia o le tuputupu ae ma le faamaluluina o le ponaivi o se faailoga o le leai o le calciterol (vitamin D). O le paʻu o vae e taʻu mai ai le le atoatoa o vitamini B mo le puipuia, e tatau ona faaopoopo vitamini i le fafaga.
O le a aoga ia te oe le faamasani lelei i foliga o moa broiler.
Vitio: faʻaaogaina le tekonolosi e gaosia ai turuki E le gata i lea, o lenei ituaiga o manulele e matua afaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O faʻataʻitaʻiga autu o le tui puipui ma vailaau faʻamaʻi.

E pei ona mafai ona tatou vaʻaia, o le faʻaleleia o turkeys turkey e le o se galuega faigata tele, aemaise lava le manatu o nei manulele latou te le taua tele i le teuina ma le fafaga. O le iloaina o tulafono patino ma mulimuli ia i latou, faʻapea foʻi ma le mauaina o le poto masani i le gasologa o galuega, i se taimi puupuu e mafai ai ona e atiina ae se pisinisi lelei ma lelei.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ina ia lelei le tupu o turkeys, e manaʻomia ona fafagaina i latou nai lo turkeys masani. O le mea taua o le aofia ai o ia mea taumafa e aofia ai le fiva e mafai ona maua mai le amataga. Mai le aso muamua i le 10 aso, o le numera o feedings e tatau ona oʻo atu i le 10 taimi i le aso, ona mafai lea ona faʻaititia i le ono.
Morgun
//forum.pticevod.com/induki-broyleri-stoit-li-zavodit-t430.html?sid=e2c088afac8781f3aa58eed410c4539d#p3793

Matou te ola i vaitafe vaipuna mo le lua tausaga. I le tausaga muamua, na ma filifili ai e na o le taumafai e ave ni fasipepa se 10, e leai se tasi e oti, e le maʻi le manulele, e tutusa tagata uma, e leai se paʻu i le tuputupu ae. I le ono masina, o le tino o le turuki na maeʻa i le va o le 21-24 kilokalama, turisi 15-16 kg. E oʻo atu i le lua masina, matou te fafagaina moa ma le fafagaina o le pipi i le amataga o le "Provimi", ona fafagaina lea o meaʻai e sili atu ona taugofie nai lo le PC-4, fafaga meaʻai mo moa (chickens) Growbuk Provimi, poʻo le fafagaina o moa (moa) WAFI tuputupu aʻe ma le sana poʻo le saito 1: 3, ma a maeʻa le 5 masina 1: 5. Matou te leʻi salamō lava mo sina minute ma o lenei tausaga sa matou sili atu i le 35 fasi vaega - na o le tasi oi latou na maliliu i le moa o le aso i le aso muamua, o le isi 34 na ola "e pei o se palota." Matou te fiafia i lenei manulele, ma ou te talitonu e taua tele le mamafa o turkeys cross-country, ao fafagaina e le fafaga pe tusa ma le 2 turikisi mai le 10 fasi vaega. Matou te avatu foi ia i latou apu mai la matou togalaau, vao, ma luga mai le togalaau. Meaʻai o uiga lelei e pei o le fale-e te le faʻatau i totonu o se faleoloa, ma o meaʻai e matua ola maloloina, aemaise lava mo tamaiti.
Natalya Baturina
//forum.pticevod.com/induki-broyleri-stoit-li-zavodit-t430.html#p3825

aua o le masani o le gaosia o turkey e le o fafaga ai meaai faapitoa. mai lava i le amataga ou te tuʻuina atu ai le fafagaina o fagafaʻau mo tagata e faʻafefe, faʻapea foʻi ma moa. ia mautinoa ia tuʻuina atu ni moa lapisi, o aniani lanu meamata ma laulaʻau. tuʻu ai fuamoa ua tunu, kusi kulimi. vai e tatau ona tele ma manino. O le pito i lalo e tatau ona mago ma mama. vailaʻau faʻamaʻi ma vitamini e oʻo atu i le 4 masina e tatau ona faʻasalaina taimi. I le mavae ai o le 4 masina, e mafai ona tuʻuina atu i le saito, kuka pateta ma mea taumafa fefiloi. e le mafai ona e tuʻuina falaoa, e faʻaleleia ai le eletise. i le vevela, e mafai e se povi ona sisi mai le tele o le vai, o se faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai iina ma e ono mafua ai se mataupu, e tatau ona e togafitia i se vailaʻau. I se tulaga masani o se manu felelei.
Andrey
//forum.pticevod.com/induki-broyleri-stoit-li-zavodit-t430.html#p4314