Faatoaga faatoaga

Le lauiloa i faifaatoaga moa ma le le mautonu i le mea o loʻo i ai le laʻau moa Rhode Island

O moa feʻaveaʻi i le fale e sili ona lauiloa. O le tausia oi latou e le faigata tele, ma o le faʻaauau pea o fuamoa fou ma meaʻai e maualalo le gaʻo i le umukuka e mautinoa.

Rhode Island (Rhode Island) o moa o se tasi lea o aano o manufasi masani ma fuamoa e tupu i totonu o faifaatoaga moa.

Na fafagaina moa moa a Rhode Island i le Iunaite Setete o Amerika i le 1840-1850. (Massachusetts ma Rhode Island). Ina ia maua lenei ituaiga, na felafolafoaʻi ai moa i le lotoifale i le mumu o Malaysian ma fawn Shanghai.. O le mea na maua mai ai hybrids i le Leggorn lanu, lea na suia ai le selu o manulele mai le rose-foliga i le laʻau.

O pou o lenei ituaiga i le 1880 na faʻaalia i se faaaliga i Massachusetts. I le 1904, o le ituaiga ua lisiina i le tulaga o le lelei atoatoa.

I le 1926, na muamua aumai ai le moa a Rhode Island i Rusia.

Breed Rhode Island

E iloga manu i lo latou faigofie ma le onosaʻi tele. O le laumei o moa e susulu, pala, pala, e aunoa ma "aluga", ei ai se lanu mumu-lanu enaena, lea ei ai ni tamai pulu. Laʻau i luga o le paʻu o le paʻu mumu poʻo le lanu samasama. Paʻu paʻepaʻe i lenei ituaiga e le lautele.

  • O le tino e faʻasolosolo, lautele ma lautele le fatafata, tolauapiga puipui.
  • O le ulu e lapotopoto, o le lapopoa ma se laʻau e pei o se laʻau. E i ai tagata e iai se laumei e le masani ai-e pei o le paʻu mo lenei ituaiga. O le selu e masani ona 5 nifo
  • O le ua e malosi tele, o le umi le umi, ma le mane.
  • O le gutu o le samasama, puupuu po o le uumi i le uumi, sina pisi.
  • Lelei - puupuu, malosi, leai se fulufulu.
  • Uila - tamai fulufulu lautele.
  • O le siʻusiʻu e faʻafefeteina, faʻavali, pupuu, lanu uliuli ma lanu meamata (o nisi taimi o le siliva po o le lanu violē).
  • Ulumatua mata ma mata e mumu. Faʻavaʻa maualalo, samasama, e aunoa ma ni fulufulumanu, e mafai ona maua ni lanu mumu i itu.

O faʻafitauli le taliaina o le ituaiga o:

  • Triangle foliga
  • Lisi loloto (maualuga) seti
  • Skeleton vaivai
  • Too tino malosi
  • Fale e le lava le atinaeina
  • Maualugaluga poʻo le siʻusiʻu maualuga
  • Faʻafeiloaʻi, pe vice versa, toe foʻi mai
  • Long ulu
  • Faʻamatalaga o loʻo faʻatulagaina o "aluga"
  • Paʻu paʻepaʻe luga papae
  • Mata susulu
  • Fulufulu lanu enaena
  • Malamalama, laumei, mafiafia lanu paʻu
  • Faigamalaga i luga o apaau apaau i le ituaiga o specks
  • O le i ai o paʻepaʻe i fuga ma fulufulu muamua
  • O le i ai o paʻu uliuli i luga o manulele o manoa.

Uiga

O le mamafa o le mamafa o se moa e 3100-3900 g., Hens - 2500-2900 g Laititi o le tau mo se moa - II, mo se moa - III. O le gaosiga o le gaosiga e tusa ma le 160-170 pcs. i le tausaga, mo tagata taitoatasi - 210-215 pcs. E oʻo i le 58 g, o nisi taimi - 63 g.

O le lanu o le fuamoa e mama ma enaena. Faamanatu e faifaatoaga faifaatoaga sili atu le lelei o fua o fuamoa. O le saogalemu o moa matutua matutua e 86%, talavou - 95%.

Faʻapitoa

  1. Faʻasologa Rhode Island o le punavai lea mo le fausiaina o ituaiga fou. E ala i le sopoia o moa Rhode Island, Zamon salmon, New Hampshire, moa May ma isi na maua mai.
  2. E ala i le sopoia o moa Rhode Island faatasi ai ma le fuupili o le Iupeli o le Iupeli e maua ai le fafie.
  3. I le oʻo atu i le 210 aso (7 masina), o moa e amata ile fuamoa. E le maua le faʻavaveina o le mafaufau. O le pasene o moa na totoina - 70-75%.
  4. Maualuga maualuga.
  5. Faʻamalie lelei i soo se taimi o le tausaga.
  6. O pou e fesuiaʻi i vao.
  7. O le Chicken Rhode Island o se faailoga o le malo tele Amerika.


E le gata i lea, o se itu manaia o le fatu o le i ai o se gene o auro e fesootai ma feusuaiga. Ua oʻo i le tausaga o le tasi aso, e mafai ona vaevaeina moa e ala i feusuaiga ma le sao atoatoa e oo atu i le 80%, pe a mafaufau lelei i le valivali o lalo i luga o apaau. I moa mamabred, e ese mai le lanu enaena i le pogisa ma manulele uli ma fasi. O le pito i tua o lou ulu e ono foliga mai o se moa. Lalo i luga o le apaʻau i totonu o pulu papae e paʻepaʻe, ma i le itupa e lanu enaena ma paʻu papaʻe.

I Siamani, o le aotelega o le tulaga o le ituaiga. O pou o nei meaola laiti e laiti ma itiiti ifo i le fatu autu i le gaosia o fuamoa (120 fuamoa). O le mamafa o le fuamoa e 40 g. O le mamafa o le moa e 1000 g, o le moa e 1150 g. O le tele o le mama mo se moa o le VI, mo se moa o VII.

Rhode Island, e masani lava ona gaosia i totonu o faatoaga laiti. I le faʻatoʻagaina o fagafao faʻatoʻaga e le lautele. I totonu o sosaiete faasaienisi, o le ituaiga e faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻapitoa.

Initaneti ma faʻatoʻaga

I le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le autumn, o le laumei o laumei. Tamaiti moa ma le fua tele o fuamoa o loʻo totoe mo le fausiaina.

E taua le faatumauina o le vevela tumau i totonu o le fale (e le laʻititi ifo i le 10 ° C), o isi moa e mafai ona taofi le taʻavale. I le taumalulu, e tatau ona faʻalauteleina le malamalama e faʻaauau ai le gaosia.

Analogs

I le faaopoopo atu i le Rhode Island, o loʻo i ai isi ituaiga o aano o moa ma fuamoa fuamoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei ona taʻua i luga, o le hens o New Hampshire sa fafagaina i le ituaiga o fesili. O le mamafa o le moa mai le 3500 i le 4500 g., Ese - mai le 3000 i le 3500 g O le fua o le fuamoa e tusa ma le 200-220 fuamoa. O le fuamoa o le fuamoa e 65-70 g. E le pei o moa Rhode Island, o poumoa o New Hampshire e sili atu ona lelei le atinaʻe.

O le isi ituaiga na maua mai i le fesoasoani a Rhode Island o le Iupeli Kuchinsky. O le mamafa o le moa e oʻo atu i le 3500-3800 g., Hens - 2400-3000 g O le gaosia o le fua e tusa ma le 160-200 fuamoa. E tusa ma le 58-60 g. O pou o lenei ituaiga e iloga i le mea moni e mafai ona faigofie ma faʻataʻitaʻituina vave.

O le faʻasologa o le aso May e fafagaina e le Rhode Island e sopoʻia, Viandotov ma le laumei o Yurlovsky. O le mamafa o le moa e tutusa ma le 3600 g., Hens - 2500 g O le fua o le fuamoa e tusa ma le 150-190 fuamoa. O le taro e 57-63 g.

Afai o oe o se tagata fiafia i manulele, o lona uiga atonu e te iloa e uiga i moa a Minorcan. Matou te iloa mea uma e uiga ia i latou!

O le tuatusi //selo.guru/sadovodstvo/yabloni/melba-sort-yabloni.html e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le vine o Melba: o ona eseesega, ata ma foliga o le galue.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

  • CJSC Roscar, Rusia, Leningrad Region, Vyborgsky District, Pervomaiskoe Village. Matagaluega Faʻatau: tel./fax +7 (812) 431-98-15. Faʻasalalauga: tel./fax +7 (812) 431-99-42. Ofisa o Dispatcher: tel./fax +7 (812) 431-98-16, 431-99-93. i-meli: [email protected], [email protected]. www.roskar-spb.ru.
  • ZAO Faatoaga Faatoaga Korenovskaya, Rusia, le Itumalo o Krasnodar, District Korenovsky, Komsomolsky Village, Severnaya Str., 1. Telefoni (s): +7 (861) 429-61-44. Tuatusi imeli: [email protected]. Upegalagi: //zao-agrokomplex.ru.
  • CJSC Kochenevskaya faatoʻaga fagaga, Rusia, Novosibirsk eria, Novosibirsk, Bolshevistskaya Street, 43, o le.5. Telefoni: +7 (383) 266-75-30. Upegalagi: //kpf.ru/
  • CJSC Pavlovskaya Faatoaga Faatoaga, Rusia, Teritori Altai, Pavlovsk settlement, Pushkin Street, 11. Telefoni: +7 (385) 112-21-13.