Maota, fale mautotogi

E uiga i fatu o Robinia (acacia) paʻeʻeʻe: faʻapefea ona aoina, totō ma totoina se laau?

E toatele tagata latou te iloa o laau e sili ona lelei ona faʻaleleia e le togavao. Ae o le acacia, e mafai lava ona tupu mai fatu, ma o le a le afaina ai le tele o faafitauli.

I le taimi lava e tasi e maua mai ai faʻataʻitaʻiga ola maloloina, e mafai ai ona teuteuina le teritori o tuafale. E le gata i lea, o le paepae acacia e manatu o le faamalologa, ma o se mafuaaga le mautinoa lea mo lona totoina!

E susulu tele le laau, ma o le a teuteuina lau togalaau ma faatumuina i se mea manaia, manogi manogi o mea manogi leaga.

O a latou foliga foliga?

Paʻu laʻau acacia e fai i totonu o le fua. O fua e lamolemole, paʻu ma le umi pi, lea e 13-15 fatu. E foliga mai e foliga mai o le lanu ma e lanu enaena.

E mama le fatu - e 10,000 pauna e sili atu i le 250 kalama.

O fea ma mo le a le tele e mafai ona e faʻatau?

Aloaia laʻau papaʻe Robinia e tatau ona iai i faleoloa faapitoaauai i le faatauina atu o fugalaau ma fualaau. Na o le taimi lava lena e mafai ona e mautinoa e faʻatau sau mea totō e totoina.

O le faatauina mai ia i latou mai pisinisi tumaoti e le aoga, aua o iina e le o togafitia i togafitiga ma sauniuniga e tatau ai, ma e masani foi ona taofia i tulaga sese.

O le tau o fatu acacia e ese mai le au faatau. I le averesi, mo le 1 kalama, o le 130-150 ru. I le 1 gram e tusa ma le 50 fatu.

Faʻafoe mai le laau

E sili ona lelei le ola paepae paepae ma le fesoasoani a fatu e aoina ai oe lava ia. O le aoina o mea totō e manaʻomia ile masina o Novema. Aoina fatu ina ia faʻamamaina popo ma gaugau i taga pepa.

Faʻapefea ona teuina?

O le germination o le acacia e faalagolago i tuutuuga mo le teuina, na faatauina uma ma maua fua mai fatu. Latou te le tulaʻi lelei i:

  • faʻavevesi;
  • ogaoga le maalili;
  • tele le susu.

O le mea lea Laʻau paepae acacia e tatau ona teu i totonu o pusa, pusa tapuni poʻo ato.. Lavea o le teuina - 0 ° C ... + 5 ° C. Mea e teu ai mo le teuina po o le pusaaisa. E le sili atu le maualuga o le maualuga o le suasami i le 60%. I lalo o nei tuutuuga, o le ola ola o fatu e 3-4 tausaga.

E le mafai ona e faʻatauina ni mea e faaleagaina, faʻaleagaina ma fugalaau e ufiufi!

O a mea e faʻamalolo ai ma faʻaleagaina?

O le umi talu ona faʻaaoga le acacia lanu paepae mo togafitiga faafomaʻi. Iloa lenei mea E i ai le tele o togafitiga faʻamalolo., mo se faataitaiga:

  • fomaʻi;
  • faʻamoemoe;
  • laxative;
  • mea maualuga;
  • faʻamamāina;
  • antihypertensives, ma isi.

E le gata i lea, o fatu e faʻaaogaina mo sauniuniga o teuteuga e le o le mumū i le tino o le fafine, o le veveder, bronchi. E ui lava o le acacia e tele mea aoga, e faʻasa ona faʻaaogaina e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi. O vaega o lenei laau e aofia ai mea oona.

Aʻo le i faia le togafitiga, e tatau ona faʻamautinoa le faʻapalepale tagata lava ia i fualaau ocacia. E tatau ona e iloa latou te faaitiitia le taua o le manava. Faitau atili e uiga i mea faʻamalolo o le acacia i mea eseese.

O le a le taimi o le tausaga e sili ona lelei e toto ai?

O le luluina e faia i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. Ae muamua e tatau ona tatou gauai atu i le vevela i fafo atu o le faamalama. I nisi nofoaga e malulu lava i lenei taimi, o le mea lea e tatau ai ona toto i le taimi o le fuga o le tumutumu o laau.

Soʻo ma le malosi

Mo tipu e manaʻomia ona ave se palapala mamā, vaʻaia ma lelei. E mafai ona faʻatauina i le faleoloa, faaopoopo i fasi vaega o malala ma oneone, lea o le a avea ma alavai. E sili ona lelei le lūlūina o fatu i totonu o ni ipu palasitika o se lapotopoto poʻo le faʻalanuina, ia le itiiti ifo i le 15 cm le maualuga. I le pito i lalo e tatau ona i ai ni pu e faʻafefe ai le vai tele.

Tulaga tuputupu ae

Ina ia tumau pea le vevela i totonu o le 22 ° C ... + 25 ° O le malosi o loʻo i ai le mea e toto ai, e tatau ona tuʻuina atu le mafanafana faʻaititia. O aso uma e tatau ona e asiasia, fafaga pe a faʻamago le eleele ma lele.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Pe a lelei ona teuina, o le paʻu o le pi o le a le faatagaina fatu e tupu aʻe, lea o le a le tupu aʻe e aunoa ma se sauniuniga muamua. Afai e lūlūina, o le a latou taoto i le eleele seia oʻo ina pala le atigi ma inu le vai i totonu ole fatu.

Sauniuniga

E mafai ona e saunia fatu mo le totoina e ala i le faatofuina mo ni nai sekone i le vai inu, ona sosoo ai lea ma le vai malulu mo le 12 itula. A maea ona totoina oe ile eleele.

O loʻo i ai se isi auala - faʻafefe mo le 2 aso i le vai mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se stimulator tuputupu aʻe. A uma ona faʻamaluluina le paʻu, ua sauni le fatu mo le totoina..

Faʻamasinoga

White acacia fatu e mafai ona totoina i atigipusa ma fanua tatala. E totoina i le loloto o le 1-2 cm. I lalo o tulaga lelei, latou te vave faʻafuaseʻi - 7-10 aso. A oʻo mai pupu, e faʻafeiloa le fagu i se nofoaga mafanafana ma susulu mo le aʻafia.

Fetalai

Mo lena ina ia lelei le fatu o le acacia paʻepaʻe, e tatau ona faatulaga ni tulaga sili ona lelei, ia fatuina:

  • tau lelei;
  • malamalama lelei;
  • suāuʻu talafeagai.

Toto i luga o le laufanua pe a uma le malulu. E tatau lea mea ina ia aloese mai le maalili ma le oti o se laau talavou.

O le mamao i le va o fualaau e tatau ona itiiti ifo i le 25 cm. ina ia mafai e le totogogo ona lava le avanoa mo le atiina ae ma le tupu aʻe. Afai o le mamao e itiiti ifo, o le a amata ona mate fua.

Toto togafitiga

O le lua tausaga muamua o le galueaiina o le sili lea ona faigata i le olaga o fualaau laiti. E le tatau ona tatou faʻagaloina:

  • fuālaʻau;
  • veleina;
  • tatalaina.

Mo le vaitau taumalulu e manaʻomia mo le malupuipuia o le laau.. Mo lenei mea talafeagai e le nonoa. O le fogaeleele o loʻo i lalo ifo o ia o loʻo mulched, e faʻaaoga ai vaomago po o peat. O le tausaga na sosoo ai, o le acacia paʻepaʻe papaʻe e totoina i se nofoaga tumau.

Totoina i le eleele

O fualaau laiti o loʻo i totonu o pusa faapitoa e mafai ona totō uma i le tautotogo ma le autumn. Aua o totonu ia i latou ua ufiufi ma puipui le aʻa ona o le tele o le susu. I isi tulaga, o le totoina o loʻo faʻatino i le tautotogo i pitonuʻu papaʻu.

E tatau ona e faʻamautinoa o le ua uʻu e laʻititi i luga aʻe o le eleele poʻo luga o le pa. O le totoina o le meaʻai ua saunia mai le eleele na ave i totonu o le lua faatasi ma le faʻaopoopoga o:

  • efuefu;
  • lime otaota;
  • fai falaoamata falaoa.

E le leaga pe afai o le a faaopoopo le nitroammophosphate i lenei paluga o se fafaga faaopoopo. O le faʻaleleia atili o le tamaoaiga o le eleele o le a fesoasoani e faʻatamaoaigaina ai i fugalaʻau o loʻo i ai le suka.

White acacia ua manatu o se laau le leleio le mea lea, e mafai ona totoina i soo se mea. Aepeitaʻi, pe a faʻapipiʻi lenei laau, o le a faasolosolo malie ona faʻalauteleina le fua, e sili atu ona lelei le totoina o mea e susulu ai le la.

Acacia e malulu le malulu, na o laau laiti e mafai ona malolo i le oti. Ae peitai, afai e lelei ona puipuia aʻa ma aʻa, ona latou vave foi mai lea i le masani. O le matua o le laau, o le maualuga o le tetee atu i le kiona.

E tatau ona manatuaina i le mafaufau o le mea e ono faʻavaivaia ai laau talavou o le acacia paʻepaʻe, faʻapupula pe afai latou te ola i eleele susu. O le mea lea, e tatau ona totōina i luga o eleele lelei.

E vave ona tupu le Acacia, aemaise lava mo le 10 tausaga muamua. E faʻatagaina e le laau le teuteu ma le totoina. Acacia e faatatau i laau e ola umi lava. E i ai tulaga e silia ma le 300 tausaga.

Togafitiga o Fatu

Laʻau paepae acacia e faʻaaogaina i le sauniuniga o mea teuteu ma mea laiti mo le faʻaaogaina i fafo. Ae e manaʻomia le mulimulitaʻi mulimuli i le metotia ma faʻaeteete e faatatau i le latou faʻaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi.

O faafitauli ono ma faafitauli

O le tuputupu ae o le paepae acacia e mafai ona feagai ma ni faafitauli.. O se tasi oi latou o le kiona o laulau. Pe a iai le tele o faʻamaʻi faʻasaina o loʻo mauʻoa i le vevela, o le a tupu tele le pupu-e oo atu i le 1m 20 cm. I ia tulaga, i le faaiuga o le taumafanafana e tatau ona vaeluaina i le 40 cm.

Acacia e faatatau i laau e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻaleaga meaʻai. I nofoaga o steppe, e ono afaina mai shchitovki ma seefly. Ina ia togafitia i latou e te manaʻomia ni vailaʻau faʻapitoa:

  • Taitai
  • Karbofos.
  • Aktara, ma isi.

White acacia o se laau tulaga ese, aua e salalau ai se manogi matagofie o le meli. E tosoina ai pi, ia toto lelei i mea e le taaalo ai tamaiti (pe faapefea ona maua mai le meli mai le acacia, ma pe faapefea ma po o le a le mafuaaga e faʻaaoga ai, faitau i ai). Afai e totōina se laau ma le faʻamoemoe o le faʻaaogaina o se vailaʻau, o le lelei o le eleele ma le tausiga o le acacia e taua tele.