Faatoaga

Faʻamanatuga o le uaina - Cabernet vine vine

O le tele o ituaiga o vine ua faia mai vine vine mai Cabernet.

O lona uiga aloaia o le suia lea o le vevela ma le tofo o le uaina e fuafua lava i le nofoaga o loʻo tupu ai., ma mai le suia o tulaga faʻafefe.

O le lelei o le uaina e matua aʻafia lava i le tuufaatasiga o vailaʻau o le eleele ma le tau.

O le a tatou talanoa e uiga i lenei ituaiga vine vine matagofie i auiliiliga i aso nei.

I lenei tusiga o le ae maua ai e le gata o lona faʻamatalaga, ae faʻapea foi le tele o isi faʻamatalaga aoga.

O le Cabernet Sauvignon ituaiga ua leva ona mafaufauina o se tulaga masani i le uaina. O lona atunuu o Bordeaux, Farani. O iinei e salalau ai lenei vine matagofie i le lalolagi atoa: i aso nei ua tupu, e faaopoopo atu i Europa i Sisifo ma Europa, i Ausetalia ma Amerika, Atenitina ma Chile, Iapani ma Aferika i Saute.

O isi vailaʻau taʻutaʻua o Merlot, Syrah ma Riesling.

Cabernet Variety Description

Cabernet o se vine vine ua tupu mo le gaosiga o vine mumu. O nei ituaiga e taʻua o le faʻapitoa poʻo le uaina. O ituaiga sili ona lauiloa o Cabernet Sauvignon ma Cabernet Franc.

O vine e lanu uli, uliuli po o lanumoana lanumoana e aoina i fuifui tetele i luga o vae uumi. O le umi le umi o le fusi ua maeʻa e mai i le 12 i le 15 cm, ma o le lautele e tusa ma le 8 cm. O le foliga foliga o le fusi e sili atu ona salalau, o se "apa" e masani lava ona maua - o se lala i le pito i luga.

  • O vine e lapotopoto, faatasi ai ma se paʻu paʻu, e ufiufi i se uila miti.
  • O laulaau e matagofie lava foliga, lima-lobed, ma ni nai tafatolu tafatolu i luga o le pito.
  • E leai se lanu o le sua, atonu e fai sina pisi.

O le mafanafana o le taumafanafana e tau atu ai i le mea moni o fuifui e laiti, e pei lava o fua. O le tele o fuifui ua faʻaitiitia, e masani lava ona sili atu le paʻu o le paʻu.

E masani ona i ai le fautuaga e faia ai se faʻaopoopoga faaopoopo. O lea e mafai ona e taulimaina pea vine, i soo se tulaga, o le palota faaopoopo e mafua ai le faateleina o le lapoa, masima ma le tele o pulumu.

O le palota faaopoopo e iai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae o ituaiga eseese e pei o Ruta, Ladanny ma le Tupu Ruby.

Faʻasologa o talaʻaga

I le taimi na manumalo ai fitafita Roma i le teritori o Farani i ona po nei, na totoina vine i le mea nei - o le tuaa o le ituaiga Cabernet o loo i ai nei.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻavae, Cabernet Sauvignon - o se tasi e tupuga mai i le vaʻaia o vine uliuli Cabernet Franc ma vine eseese vine Sauvignon Blanc. O le tulaʻi mai o se ituaiga fou o tagata suʻesuʻe na mafua mai i le XVII senituri.

Ata



Uiga o vine

E faʻatupulaia le tuai, e le o soʻo se tau ma e le oʻo ai i le matua matua i tulaga tau uma.

O le fua faatatau e 60-70 centent per hectareAe ui i lea, e malosi lona faalagolago i le itulagi o le tuputupu aʻe.

O le manatuaina o Rkatsiteli, Podarok Magaracha ma Dombkovskaya na faʻaalia ai le lelei tele.

I le autumn, o vine ua leva ona puipuia i luga o vao ma toetoe lava a le faʻaitiitia ona o timuga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le le lelei o ituaiga e masani ona aofia ai le faʻagasolo i le vaʻaia. O lona uiga o le tele o laulaau lanumeamata lanumeamata e aunoa ma ni fatu, e foliga tutusa ma foliga vaaia ma tino inu i le tofo, ua faia i luga o le fusi. O le faailoga lava e tasi o loʻo faʻaalia e Cabernet, Nadezhda Azos ma Muscat Hamburg.

O le isi faafitauli o le faamaligiina o ovaries, e masani lava mai matagi malolosi po o isi tau leaga.

E mafai ona e tauivi ma le faʻaaogaina o le tele o metotia. Latou te faʻaleleia uma le palotaina o vine, ae i auala eseese:

  • eleʻele (po o le palotaina) lima;
  • faʻaogaina o laʻei pito i luga ma microelements: boron, magnesium, zinc;
  • togafitiga o vine ma le tuputupu ae moni e faʻaolaina: gibberellin.

E taua tele le lelei o le palapala (aerated). I le taimi o le vevela vevela, e aoga tele le fufuluina o vine, faateleina le maualuga o le vevela o le ea. E taua foi mo le lelei o le palota.

Cabernet Sauvignon ma ona aiga vavalalata e tetee i le phylloxera. O meaola faalafua o loʻo faʻatusa mai ai ni mea matautia lamatia: 'upega tafaʻilagi ma vine.

Mite vine, e faigata ona iloa, ae ui i lea, o lanu mumu o totoe i luga o laulaau e manino lava ona iloa. Ina ia foia, ia faʻaaoga le sulfur. Ua faaopoopoina i le paluga o Bordeaux ma o lau e faapitoa lava le togafitia mai le pito i lalo.

Spider mite e laʻititi tele i le lapoa ma sili atu ona matautia. E "ola" foi o ia i lalo ifo o laulaau, ma faasolosolo malie lava ona lavea i latou i pusa. Ina ia faʻafefeteina, o togavao e togafitia i se paluga 4% o le vaifofo; E le gata i lea, i le taimi o le taumafanafana, o le vine ua paʻuina i le sulfur (1%), e faʻatatau i le 4-6 taimi.

Butterfly Crispworm ma o ana anufe e taatele, ae le o ni meaola matautia mo lenei ituaiga. E fafagaina e anufe i fugalaau ma ovaries talavou, ma ao fua mai vine, latou te faaleagaina fualaau lanu meamata ma matutua.

O le i ai o caterpillars leaflet leaf e mafai ona vaaia i luga o le upega tafaʻilagi, lea latou te fesuiaʻi ai fua. I le malulu o le tau, ona o le susu na maua i luga o le upega tafailagi, ua amata ona pala le sua.

O le faʻafefeteina o nei meaʻai e faʻaaogaina le totoina o togavine ma iniseti. E tele taimi e fefiloi ai i latou i le fungicides, ma faʻatautaia ai le gaioiga agai i le gaʻo ma le fesuiaiga.

E masani ona faʻaaogaina iniseti faʻailogaAvanoa e pei o se faʻamalosi po o le paʻu.

I le vaitau o le tuputupu ae, e fa taimi e togafitia ai vine ma le 50% o le avega mamafa i le 0.8 i le 2.4 lita i le hectare.

O isi iniseti ole aoga (o le numera o togafitiga o loʻo faʻaalia i puipui): cymbush (3), sumicidin (2), uamet (5), cyldial (2), fosalon (2) ma isi. O faʻamaʻi faʻamaʻi mulimuli e lua e aoga foi i le tau faasaga i mites. O le mea e leaga ai, toetoe lava o nei vailaʻau uma o mea vevela mo bees, ma le tele o iniseti.

I le gasologa o le galuega ma iniseti uma e tatau ai ona suʻesuʻe suʻesuʻega ma ia mataituina. O le totoina o le tovine e tatau ona taofi i le masina ae leʻi selesele.

Aua nei galo e uiga i le ono tulai mai o faamai masani o vine. Oidium ma le milipolo, anthracnose ma le bacteriosis e manaʻomia le vaʻaia lelei ma le puipuia. Aua e te amanaiaina i latou ma faasaga i le kanesa, chlorosis ma le rubella. I le taimi e faʻaaluina, o le a latou faasaoina au laau ma le seleselega.

Eseesega

Cortis

Cabernet Cortis o se vine vine lea na fafagaina i Siamani i le amataga o le 1980 e ala i le sopoia o Cabernet Sauvignon ma ituaiga Merzling (o ona matua, o Saperavi North ma Muscat Ottonel). E aʻafia i le vaega o Europa i Sisifo, tufatufa faʻatasi i Siamani ma Suitiselani. O le tusitala o le ituaiga o Norbert Beckert (Freiburg).

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le vaitau vave (138-141 aso) ma le maualuga o fua: mai le 80 i le 120 hl i le hectare.

O vine o Cabernet Cortis e puipuia mai faʻamaʻi - manogi ma le oidium.

O le uaina e foliga mai o le lanu mūmū lanumoana, i totonu o se fugalaau tusi o le currant currant, tapaa, mutia matutu, pepa lanu meamata.

Sauvignon (fr. Cabernet Sauvignon)

Cabernet Sauvignon vine o ituaiga eseese o le vaeluaga (e tusa ai ma isi faʻavasegaina: tuai) le matua. Mai le taimi e totogo ai le Cabernet Sauvignon i le seleselega, 143 aso (mo le toe gaosia o vine laulau) pe sili atu foi, e oʻo atu i le 165 aso, mo vine mama, pasi.

O le taimi o le seleselega e faalagolago lea i le tulaga ma le tau.O le tele o taimi o le vaitau mai le afa lona lua o Setema i le lua tausaga o Oketopa.

O lenei ituaiga e le masani ona mafai ona 'ai fou, e pei o fualaʻau o le laulau: e malosi tele, paʻu paʻu ma se tofo. O le sua mai lenei vine vine e tutusa lelei, e le fiafia tagata uma i lona uiga lelei. Ae I le avea ai o se meaola mo le gaosiga o vine mūmū - laulau, faʻamaʻai ma malosi - o le vine vine Cabernet Sauvignon e matua lelei.

Fran (fr. Cabernet franc)

O lenei ituaiga vine vine uliuli o se tasi o "matua" o le Cabernet Sauvignon sili ona lauiloa.

Pe a faatusatusa i le "fanau", o le Cabernet Franc vine o loo i ai fua e maualalo, ae e oo atu i le tele o le tino i le taimi muamua. Mo le tele o eria e le eseese i le malulu poʻo le lelei o le tau, o le vave o le matua o le aoga sili lea o lenei ituaiga.

O le uaina mai Cabernet Franc o loʻo i ai se fugalaau manaia manaia ma ni meaʻai manogi. Faʻalagolago i le vaega o le uaina, o le manogi atonu e pei o le manogi o fugalaau po o violets.

E masani ona faʻaaogaina e tagata uaina vine le faʻaogaina o ituaiga Cabernet Franc ma Cabernet Sauvignonao vine ua saunia e maua ni fualaau aina po o ni faʻailoga.

O lenei ituaiga vine vine e masani ona i ai igoa e tutusa, e oo lava i Falani, e fuafua i le eria. E mafai ona taua o le "bouchet", "Breton" (Breton) poʻo le "cabernet gris" (cabernet gris), ma o se vaega itiiti lenei o igoa faʻaitulagi.

Cabernet Franc vine o loʻo faʻasalalauina tele i Falani ma Northern Italia.

O vine o le ituaiga "Cabernet" (sili atu, "Cabernet Sauvignon") o se tasi lea o vine sili ona lauiloa i le uaina. O le mea e faateʻia ai le tele o mea eseese, ae tutusa lava vine mumu matagofie e faia mai vine o lenei ituaiga.