Faatoaga faatoaga

Filifili le malosi ma le faʻaaliga i moa avitaminosis A

I togafitiga faʻatoʻaga, o le avitaminosis o le le lava lea i totonu o le tino o se manulele o se vaitamini faapitoa.

O nei vailaau aoga uma e nafa ma le gaioiga o nisi gaioiga o le tino i le moa.

Ole tino le lelei o le moa e iloa ai le leai o le vaitamini A.

E faʻatatau i lenei vaivaiga gasegase o le a tatou talanoa i lenei tusiga ma taumafai e iloa auala e puipuia ai taunuuga leaga.

O le a le beriberi Ma i moa?

O le avitaminosis A o loʻo faʻaalia i le tulaga o le toesea atoatoa po o le le lava o le vitamini A i le meaʻai. O le mea moni, o lenei vailaau aoga e taua tele le taua i le tino o moa. O loʻo galue malosi o ia i le toetoe lava o faiga uma faʻavaomalo e tutupu i totonu o totoga o tagata taitoatasi.

E le gata i lea, o le vitamini A poʻo le garotene e taua tele i faʻatupulaia uma o faagasologa. A aunoa ma lea, e leai se moa e mafai ona ola ae o se manulele matutua lapoa ma malolosi. E fesoasoani i ponaivi ia malosi ma umi, ma o maso ma lona fesoasoani e sili atu le malosi ma malosi.

O lenei vaitamini ei ai lona aafiaga lelei i luga o le lalelei o manulele laiti. E auai o ia i le fausiaina o genital o le moa ma moa, lea o le a fesoasoani i le lumanaʻi i le toe gaosia saʻo o fanau. O pou na maua le aofaiga saʻo o le vitamini A o le a leai ni faʻafitauli i le fuaina o fuamoa i le lumanaʻi.

E fesoasoani foi Carotene i le tulaga masani o le faigamalo. Afai e maua e le moa le tele o le mamafa o lenei vailaau, ona sili atu lea ona faapalepaleina faʻamaʻi pipisi ma sili atu ona puipuia i togafitiga fou.

Tetele o mea matautia

E leʻi leva ona iloa e le au Veterinarian le taua o vitamini i totonu o le tino o moa, o le mafuaʻaga lea na lata mai ai le faamaumauga o le toesea o le vitamini A.

O le taimi nei, e mafai e tagata atamamai ona fai mai mautinoa pe o le a le gaioiga e gafa ai le koko.

O le mea e leaga ai, avitaminosis A, e pei o isi avitaminosis, e le vave aliali mai, e oo lava i se faifaatoaga poto masani muamua e le mafai ona fai pe o mafatia lana lafu i le le lava o fualaʻau pe lelei.

Vets na maua lena leai se vaitamini A e le mafai ona matauina vave, ae i le mavae ai o nai masina o le le lelei o le fafaga.

E tatau i manufeʻai ona le lava ni meaai i le taimi atoa ina ia mafai e le tino ona lagona le le lava o lenei vailaʻau faʻapitoa.

Ae ui i lea, o le mea moni o moa e toetoe lava a le oti i le vaitamini o le vaitamini A e le mafai ona toilalo e faʻamalieina soʻo se faʻatoʻaga. E sili atu le tele o moa e mate mai i faʻamaʻi pipisi matautia.

Avitaminosis A e tatau ona faia i se tulaga sili ona ogaoga ina ia oti le manulele. O le mafuaaga lena e maua ai e le faifaatoʻaga le avanoa e faʻamalolo ai meaola uma ao lei oʻo ina tuai. O lenei mea e maua ai le taimi faaopoopo ma faʻaititia ai le faʻaleagaina.

Mafuaaga

Avitaminosis A e atiae i totonu o le tino o se moa ona o le leai o lenei vailaau po o, pei ona taua, faʻatau.

E masani lava, o le mafuaʻaga o suiga i le metabolism, lea o loʻo aʻafia ai le vitamini A, o le le lelei o le fafagaina o le manulele. E masani ona iai se faʻaitiitiga o lenei vailaʻau.

Ae maise lava o moa moa ua amata ona latou lagonaina le leai o se koko i le vaitau taumalulu, pe a masani ona le faaopoopoina elemene elemene i le fafaga. I le taumalulu, e taumafai faifaatoaga e fafaga manu felelei i meaai mamago, ona e taugata tele meaai.

O le isi mafuaaga o le le atoatoa o le vitamini A e mafai soʻo se faʻamaʻi pipisi. E faasolosolo ina vaivai le tino atoa o le moa, o lea e taumafai ai e faʻaaoga nisi mea. I ia tulaga, e le mafai e le moa ona maua le aofaiga tatau o vitamini, vave ona amata ona pagatia mai le gaiola.

O le siosiomaga i totonu o le eria o loʻo i ai le faatoaga e mafai ona taʻua o se mea e le taua tele e aʻafia ai le atinaʻeina o beriberi. I nofoaga e sili atu le ea ma le eleele, o le a le mafai ona afaina ia moa mai faʻamaʻi.

Vasega ma faailoga

Toeitiiti lava o taimi uma lava, o le vaitamini A e maua i manu laiti. E amata ona gasegase poula mai lenei faʻamaʻi pe a mavae se vaiaso poʻo ni nai masina.

O tagata taʻitoʻatasi e tali atu i lona lava ala i le le lava o lenei vailaʻau, o le mea lea e faigata ai ona faʻamautu aso tonu.

I meaola laiti, o loʻo i ai le faʻatautaia o felauaiga i le lalolagi. Latou te le mafai ona tutu ma savavali, ma pe a latou savavali, o latou vae ua fetogi. I le taimi lava lea e amata ai ona afaina le kesi, lea i le lumanaʻi e ono taitai atu ai i le tauaso o le manulele.

E le gata i lea, o le toesea o le vaitamini A e afaina ai le gaioiga o le tino. O faʻalavelave popole e foliga mai i tamai moa, o a latou gaioiga e sili atu le leaga, o manufelelei e masani ona lūlū o latou ulu.

I nisi tulaga, o se vai manino e amata ona tafe mai io latou isu, lea e foliga tutusa lava ma snot.

I mataupu sili atu o avitaminosis A, o le manulele atoa le gau o le masoua taʻua o le dystroph. E vaivai le pou, e le mafai ona gaoioi faataamilo i le fanua. E i ai foi lona faafitauli i le paleni o meaʻai, o nisi taimi na te musu uma e 'ai ma vai, lea e vave ona oʻo ai i le vaivai.

Chickens Cornish le lanu paʻepaʻe-o le a teuteu ai soʻo se monastery!

A uma ona faitau lenei tusiga //selo.guru/ptitsa/kury/bolezni/narushenie-pitaniya/avitaminoz-rr.html, o le ae iloa ai le matautia o le beriberi RR i moa.

O le mea e leaga ai, e le masani ona iloa e le au faiva manuʻa le faʻaitiitia i le amataga, talu ai o taimi uma e maua ai e le moa ni fulufulu fulafula. E amata ona paʻu ese i na o mataupu sili ona faigata o avitaminosis A.

Faʻailoga

Mo le faʻamautinoa o le faʻamautinoaga saʻo veterinarians suesue le ate i le vitamini A i auiliiliga. I le 1 g o le ate o se moa matutua ola maloloina e tatau ona mai i le 300 i le 500 o le vitamini A, i moa i aso nei - 30 μg, i tamaiti talavou i le 10, 30, 60-120 aso 40-60 μg, 100-150 μg, 200-300 μg faasologa.

O le faailo mo le amataga o togafitiga o le tuʻuina lea i le 5 kalama o le ate ma le 5.9 μg o le koko. E le gata i lea, o nisi tagata e mafai ona resitalaina le le atoatoa o le vitamini A, lea e manaʻomia ai se togafitiga vave ma maualuga.

Togafitiga

Ole togafitiga o soʻo se vaitamini e faigofie tele.

Ua lava lea e faʻamaʻo saʻo ai le taumafataga o moa, ina ia latou maua le aofaʻi tatau o fualaʻau ua misi.

I se aofaiga tele o carotene, lea i totonu o le tino o le manulele ona o taunuuga o vailaau e avea ma vitamini A, ua aofia ai karuti, laau lanumeamata lanumeamata ma falaoamata mutia.

O mea uma e lisiina e mafai ona nutimomoia ma faʻaopopo e fafaga ai moa. O lenei mea o le a sili atu ona maeʻa ai le taumafa o moa ma o le a vave ona toe faʻaleleia, toe faʻaleleia mai le avitaminosis A.

Ae ui i lea, aemaise lava mataupu faigata o le avitaminosis, pe a moa le moa o le moa, faʻavaivaia ma le faʻaalia le fiafia i meaʻai, e tatau ona tuʻuina atu vailaʻau oloʻo iai le vailaʻau o le vailaʻau o le suamalie Liquid, o ona pulou poʻo pepa nutimomoia e fetaui mo nei faamoemoega .

Puipuiga

O le puipuiga sili ona lelei o le beriberi o loʻo mafaufauina atoatoa ma paleni taumafa.

Mo le fafagaina o manulele i luga o se faatoʻaga moa, na o na ituaiga o fafagaina e tatau ona filifilia, o lo oi totonu o latou tuufaatasiga le tele o elemene aoga. I le taimi lava lea e tasi, o elemene uma e tatau ona faapaleniina ina ia leai se masalosalo e tupu i le tino o moa.

Mo le fafagaina i le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina meaai faʻamalosia faapitoa, lea e faʻatumuina ai le leai o se meaʻai lanumeamata. O nisi taimi e mafai ona e faʻaaoga meaʻai nai lo nei meaʻai. O loʻo faʻamamafa lelei ma faaopoopo i soʻo se fafaga mo moa.

Afai ei ai se manulele i se tulaga faʻavaivaia, ona mafai lea ona tuʻuina saʻo le vailaʻau A i le ituaiga o suauu, fualaau oona poo le injections, e fuafua i lona tulaga.

Faaiuga

Avitaminosis A e le o se faʻamaʻi e le afaina, e pei ona ono foliga mai muamua. E afaina ai le tele o aʻafiaga e afaina ai le tulaga lautele o le manulele.

I se tulaga o le faatamala, o lenei ituaiga o avitaminosis e mafai ona mafua ai le oti o se moa pe faavaivaia tele ina ia iu ai i le oti e aunoa ma le fafaga.