Faatoaga faatoaga

E mafai ona afaina ai le tino manuʻa B6 vailaʻau i moa

O le tuputupu ae o manufasi mo aano o manu ma fuamoa ua avea ma tumau pea o se tasi o vaega pito sili ona faamuamua i faatoaga ma meaola o manu.

Maua ni meaʻai lelei e le mafai e aunoa ma le tausiga lelei o fagafao. Mai aso muamua o le ola, e tatau ona tuʻuina atu le tuputupu aʻe o le tamaititi ma paleni faʻafefe ina ia alofia ai le tupu mai o faʻamaʻi i moa.

O le eseese o avitaminosis ua avea ma tasi o faʻamaʻi pipisi e le masani ona faʻamaʻi i totonu o moa, turkeys ma pato.

O se tulaga faapitoa lea o le tino lea e le afaina ai vitamini le soifua maloloina o le manulele.

O le a le mea e leai se gaʻo B6?

E leai se vaivaiga o le vitamini B6 o le le maua o le vitamini B6 (pyridoxine).

Vitamin B6 po o pyridoxine i le 1934 na maua e P. György. I lana suʻesuʻega, na filifili le saienitisi e fesoasoani le vailaʻau i le vave faʻaumatia o le dermatitis i luga o le paʻu o meaola falesuesue.

Ona o le le lava o le faaaogaina o pyridoxine i le tino o manulele, o laasaga nei e ono lamatia mo le ola ma le soifua maloloina.:

  • solia o tulafono faatonutonu o le gaosiga o gaʻo, proteins ma gaʻo;
  • solia o le manava i totonu o le tino;
  • solia o le lelei o le faagaoioiga o le tino popole.

Tetele o mea matautia

O le lamatiaga ole vai vitamin B6 o le togafitiga e le amata ile taimi. e mafai ona taʻitaʻia le manulele i le oti. E le gata i lea, o le popole ma le faʻaogaina o tino o le tino e mafatia, o le tuputupu ae ma fuamoa o moa ua matuā faʻaitiitia pe taofia atoa.

O le beriberi B sili ona taatele e maua i manu laiti. I le faʻaopoopoga i tamaʻi faʻatau, e mafai foi ona aafia le faitau aofaʻi o le tuʻuina atu o nins. O lenei mea e mafua ona o lo latou maualuga manaomia mo vitamini ma minerale.

Mafuaaga

Avitaminosis B6 faʻatasi ai ma le avitaminosis o isi vaega o vitamini o faʻamaʻi e leai ni faʻamaʻi.

I totonu o le falemaʻi o le avitaminosis, o le maualuga o le vevela o le tino e leʻo faʻaalia, ma o le ala o le maʻi ua faʻaloloa. Le leai o se pateni faapitoa e le faafaigofieina ai le siama o le maʻi.

I le masalosaloga muamua o le avitaminosis, e tatau i faifaatoaga manu ona sailia vave fesoasoani mai tagata vailaau e aloese ai mai le faaleagaina tele o le faitau aofaʻi o le moa.

O le aotelega o faailoga o le avitaminosis i moa ua matua manino lava.:

  • le faʻaalia le le mautonu ma le atuatuvale o le manulele;
  • uila vevela;
  • pale tautaliga ma le selu;
  • mativa le lelei;
  • faalavelaveina o le gastrointestinal tract;
  • faatelegese pe taofia le tuputupu ae;
  • faʻaitiitia le gaosia o fuamoa.

Faʻailoga autu

O le vailaʻau vitamin B6 o le gaʻo susu i moa e mafai ona iloga i faʻamaʻi faapitoa, o loʻo faʻaalia i le amio ma foliga o le manulele:

  1. Ua tausia Peroz.
  2. Faʻalauiloaina le faʻamalosia o gaioiga i taimi o soʻo se gaioiga i le avanoa.
  3. O loʻo i ai ni faʻavauvau i le taimi lea e sosola ese ai manulele, ma fufulu o latou apaau.
  4. Faailoga iloga o le avitaminosis B 6 o loʻo pauu mai moa mai le tasi itu i le isi, o loʻo taʻavale i tua ma fusi faʻatasi ma ulu ma vae.
  5. Faʻatasi ai ma le malosi o le vailaʻau B 6 i tagata matutua, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o moa moa, paʻu mamafa ma le oti.
I le avea ai o se tulafono, o faʻamaʻi pipisi e tupu i moa ua maeʻa tasi le vaiaso talu ona ulu atu i le taumafataga o le fafagaina o meaʻai i le vitamini B6. O le natura patino o le faamai o le vaivaiga B6 le atoatoa e mafua ai le faateleina o tau o meaʻai. E mafua ona o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o mea amino i le faagasologa o le protein i totonu o le tino o se manulele.

Faʻailoga

Ina ia faʻamautu le faʻamaoniga o le avitaminosis B6, o le fomai vailaau e suʻesuʻeina le ata atoa o le falemaʻi ma le auiliiliga o le meaʻai. Le faʻamalamalamaina o le siama, o le autopsy o manulele oti ma a latou suesuega o le bacteriological o loʻo faia.

E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻega, na faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi togafitiga faʻamaonia.

Togafitiga

O le vailaʻau vitio B6 o le vai vailaʻau i moa ua togafitia e ala i le faia o fua e faʻaleleia ai tulaga ola o manu felelei ma faʻamalosia le taumafa i mea taua.

E ala i le faʻapitoaina o manulele agavaa e mafai ona e maua ni taunuuga lelei. Mo se vave toe faʻaleleia, e tatau ona teuina le manulele i totonu o se potu susulu, lelei.

O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaumatiaina o le tumutumu i le taimi o le tausiga, le faʻamamaina o le palapala, susuga ma le faʻataʻitaʻiga. Afai e mafai, e aoga le faia o se manulele o se nofoaga mo savali ma gaioiga gaioiga.

Mo le togafitiga o beriberi B6 o se aafiaga lelei e maua ai se faʻamuamua i le taumafa o moa meaʻai a le faʻatau meaʻai i le suʻega na filifilia e le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina e le au atamamai le 3-5 kalama i manu taitasi.

I le faaopoopoga i le folasaga o le fefete, e manaʻomia le faatamaoaigaina o le taumafataga o moa ma laei lanumeamata ma le suauu paʻu malolosi. I tulaga ogaoga, o le faʻaofiina o le fualaʻau vaivai i lalo o le iniseti o le a maua ai se sao vave.

E ala i le faʻatonutonuina o le tele o taumafaiga e faʻamalosia ai taumafa moa ma vitamini ma faʻaleleia le tulaga o le fale, o fagafao o loʻo feagai ma le faafitauli o le beriberi faiva i moa o le a mafai ona maua ni meaʻai maloloina ma malosi i se taimi puupuu.

Puipuiga

Muamua, ia matua gauai atu i asiasiga i aso taʻitasi o le manulele. O lenei faiga e mafai ai ona iloa tino vaivai ma maʻi i le taimi.:

  • Iloilo le tulaga o le sikola;
  • iloilo le paʻu;
  • iloilo ia mata;
  • Iloilo le taotoga;
  • iloilo le agavaʻa o le manulele.

I le leai o ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o moa e malolosi, latou te 'ai ma feinu i le faʻalelei, fulufulu fulufulu, e le suia le lanu ma le tutusa o le taʻavale.

Lua, o se auala faigofie e saunia ai le taumafa o manu felelei. O le meaai e tatau ona suia e fuafua i le taimi o le tausaga.

I le taumafanafana o le fualaʻau o le anapogi e faʻaumatia e ala i le faʻalauiloaina o se tele o meaʻai lanumeamata i meaʻai. E sili ona taua le taua alfalfa, clover, vetch, pito i luga o le vao, quinoa.

O otaota faʻamaʻoti ma vaega lanumeamata o laau totō o loʻo faaopoopo i taumafa a le faitau aofai o tagata. E sili ona tāua o se faʻaopoopoga vitamini faʻapipiʻi mo le tuʻuina o hens ma meaola laiti. E tuʻuina i le pou se laulaau lanumeamata mo le 3-4 aso.

Mo moa e faʻamautinoa e ala i le savali, e le manaʻomia le faʻalauteleina o laʻau i le taumafanafana. I le tau malulu, pe a le mafai ona tuʻuina atu le manulele i meaʻai lanumeamata, o loʻo fafaga faʻamalosia ma vitamini i totonu o le taumafataga. I meaai e faaopoopo ai le falaoamata vaomago po o le vaomago. O le tele o le fafagaina e tatau ona 5-8% o le taua i aso taitasi o le taumafa.

Silage (pe tusa ma le 50 kalama i le aso), kāloti gaosi (e oo i le 20 kalama i le aso), fatu fatu (e oʻo atu i le 20 kalama i le aso), faʻapea foi le fefete ma le lanu e talafeagai mo le faʻamalosia o le fafaga faʻatasi ai ma vitamini.

O chicken Bress-Gali ma a latou paʻepaʻe paʻekeke paʻepaʻe e mafai ona faʻatamaoaigaina ai soʻo se aiga, faʻafetai ia latou uiga gaosia o fuamoa.

E tusa ai ma le avataminosis B2 i moa, faitau iinei: //selo.guru/ptitsa/kury/bolezni/narushenie-pitaniya/avitaminoz-b2.html.

Mo le vitaminini o meaai, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina ua gaosia e le falemaʻi falemaʻi. E tuʻuina atu i latou i auala o fofo poʻo le faʻavaivai. O se faʻaopoopoga lelei i le taumafataga o le a avea ma vailaʻau faʻasaina o le suauu e oʻo atu i le 10 kalama. i le aso.

Faaiuga

I le faaiuga, e tatau ona e iloa o le avorsaminosis o le tele o etiologies e afua ai le faaleagaina o le lafu manu. E ui i le ogaoga o le faʻamaʻi, e aloese ai mai lona tupuga o le a fesoasoani i le tausiga saʻo ma se meaʻai lelei. E le tatau ona galo ia i tatou le puipuiga ma le siakiina i aso taitasi o le setete o lafumanu - o moa ma talavou matua.

O se manulele maloloina e vave ona tuputupu ae ma e iloga i le fua o le fuamoa maualuga, lea e le mafai ona faateleina ai le tamaoaiga o le gaosiga o meaola.