Fualaau aina

Tomato tomato: faʻapefea ona totoina ituaiga sili ona lelei i totonu o le kiona?

Tomato Tomato e e masani ona taʻua "pele", lelei e faateia ai au malo. Aua e te tilotilo i le mea moni e laiti.

Tomato e totogi mo latou lapopoa i se laʻei matagofie, faapea foi ma se tulaga tulagaese, e masani lava o le tofo-tomato.

Faʻasologa o talaʻaga nei tamato amata faʻatatau talu ai nei. Pe talu mai le 1973. O le taimi lena na maua ai e tagata aʻoga Isaraelu ia sui muamua o le ituaiga fou.

Cherry ua faaigoaina i latou mo le tutusa tutusa ma cherry (cherri eng.) Ma laiti tele fualaau suamalie. O le galuega a le au faifaatoʻaga i luga o le totoina o ituaiga ma hybrids o cherry e le taofia. Latou te fiafia pea i le au fai togalaau ma se mea fou e le masani ai ma le fiafia.

O isi na fautuaina mo greenhouses ituaiga tomato, na tuuina mai i luga o la matou upega tafaʻilagi: Chocolate, Kismish, Paʻu lanu samasama, Dome o Rusia, Faamaualuga Siberia, Pink Impresn, Novice, Ofoofogia o le Lalolagi, Peresitene 2

Greenhouse sauniuniga

E faʻapefea ona totoina ni ituaiga o peleti i totonu o le fale? Sauniuniga mo le totoina o tamato i luga o laau toto togalaau fautuaina e amata i le tautoulu, ma le sauniuniga o le eleele. E le fautuaina e le au fai togalaau faʻatoʻaga fomaʻi. I le iuga, e moni lava i ni mea laiti, o le a pauu i totonu o laau totō, ma fua o le tino.

Faʻatau sili atu le humus, peat, sawdust. Humus o le a faʻatumuina le maualuga o fugalaʻau faʻasaina. O le a lagolagoina le paʻu i le eleele e manaʻomia faʻafiafiaina, o le a fesoasoani e fetuunai le vevela. O le taimi e pala ai le eletise, e tatau ai mo le atinaʻeina o laau totō, puipuia laau mai aʻafiaga aʻa.

Afai e tatau ai, faʻavalu le palapala i le penisina poo le falaoamata o le dolomite. E faʻamamaina le palapala ile nitrogen i le loloto o le 18-20 senitimita tanumia aʻa ma lau o lupine malogo.

E tutusa lava le tutusa o le eleele e talafeagai lelei mo le totoina o fatu tumato i luga o laau toto. Afai e te leʻi saunia le eleele aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, e mafai ona e faʻaaogaina le paluga ua uma ona faʻapipiʻiina i faleoloa faapitoa.

I le taimi tulaʻi taʻutaʻu oe lava. Latou te faalagolago i le muamua o le ituaiga, o le taimi e manaʻomia ai le palapala e mafanafana ai i totonu o le kiona. A maeʻa sauniuni le eleele, e mafai ona e mafaufau pe o le a le mea e sili ona lelei e toto ai tamato vine mo le kiona.

Aua le ave mo le tulaʻi mulimuli fatu mai fatu. Latou te le toe faʻaalia uiga o le ituaiga o loʻo ave ai fatu. Ave na fatu naʻo fualaau mai fualaʻau eseese.

Filifiliga eseese

E le tatau ona mafaufau, ona o le tele o fua, o nei fualaau e maualalo le tuputupu ae. E pei lava o tamato ma le tele o fualaau aina e masani lava mo i tatou, o laau vao e taugofie ma e le taua. I aso nei, o ituaiga o loʻo faamatalaina i le "super determinism" e fafagaina.

Tomato faʻatoʻa - ituaiga mo le lauʻeleʻele:

Super Pule

O ituaiga sili ona lelei o tamato faapelepele mo greenhouses o lenei vasega:

  • Arctic. O le sui pito sili ona lauiloa o lenei ituaiga e tele vave, mai le germination i le matua i le 77-82 aso. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 40 centimita. Folasaga pepa, lea e masani ona tuʻuina atu i le 22 fua.
  • F1 Tagatanuu. Ulumatua amata ma se tofo lelei. Mai le amataga o le tupu e totogo tomato, 95-100 aso pasi. Fusi pepa o le 12 i le 18 fua, e mamafa mai le 12 i le 25 kalama. O le faatelevaveina o le matua e manaʻomia ai le pasynkovanie.

Vitio aoga e uiga i le filifilia o ituaiga mo greenhouses:

Fuafuaina

  • Aotelega. Bush e tusa ma le mita le umi. I le pulumu i le 15-18 fua, e tusa ma le 15 kalama. O se mea uiga ese o le le aoga lea o le pine. I tulaga o laasaga, o pulumu ma fualaau oona ua faia.
  • Vine vine F1. Vavave i le amataga (85-90 aso) matua. O le togavao e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le mita e tasi, e fautuaina e fai i totonu o le tasi ala. E oʻo atu ile fitu palasi e aliali i luga o le ala, e tofu ma le 20 siʻomato laʻititi e tusa ma le 20 kalama.

Faʻamaonia

O ituaiga sili ona lelei o tamato faapelepele mo greenhouses o lenei ituaiga:

  • Orange aso F1. Umi matua. O fua o le oval, e tusa ma le 18-20 kalama, e aoina i pulumu o vaega e 16-18. I totonu o le lanu amber. O le tofo o plums, sosoo ai ma se mea vaivai, faʻafefeteina mulimuli ane.
  • Black cherry F1. O le laau e ola i le tasi 'au e maualuga i le 3,2-3,5 mita. O fua e masani lava, toetoe lava o le taamilosaga. I le vave lava. Mai le germination i le seleselega 63-65 aso. I luga o le pulumu e tasi e 10-12 tamato, e fua mai le 15 i le 30 kalama. O le paʻu paʻu e maua ai se avanoa lelei mo le faʻavelaina ma le taisaisa.
  • Peʻa samasama F1. Tomato working breeders o Saina. Bush maualuga 2.0-2.2 mita, fua o le taimi masani (95-105 aso). Tomato e suamalie, ma o le mea e teu ai. Lelei mo le taumafaina i le tulaga o salati, faʻapea foʻi ma le faʻamaina.

E taua: e ui i le mamafa o fua o fua, ona o le tele o mea manaʻomia le teuina o se togavao matua uma ituaiga eseese o le peleni. Mo tamato maʻoti, ua fautuaina le faʻavaeina o se vao i luga o le togavao.

O isi laulau eseese o tamato na tuuina mai i luga o la matou upega tafaʻilagi: Chibis, Thick boatswain, Goldfish, Domes of Russia, Pride Siberia, Faatoaga, Alpha, Bendrik Cream, Mirason Miracle, Heavyweight Siberia, Cape Monomakh, Gigalo, Golden Domes, Grandee

Totoina o toga

Liligi le eleele palapala i totonu o le pusa, faʻamafanafana le palapala i le vevela o le 16ºC-18ºC. Faia ni togavao 5-7 millimita le loloto, salalau fatu ua totoina i totonu o vine. Mo aʻu lava ia tusi i lalo mea o fatu ua totoina, ina ia aua nei fenumiai i le lumanaʻi. Fafasi i se vaega o le eleele e tusa ma le centimita, sina paluga, sasaa. Tuu le pusa i totonu o se nofoaga lelei.

O le vevela e tatau ona i ai ile 20ºC. A maeʻa le totogo mai, sasaa le faʻafefeteina o le "Gumat", matau ma le totoa faatonuga, ma faʻaalia foi le pusa i luga o le faamalama. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le vevela tele ma le tuluina o laau toto. E mafai ona toe faia faʻasolo i le 12-14 aso.

A maeʻa ona faʻaalia le lona lua - le lautusi moni lona tolu manaʻomia le faia o se pi. E fautuaina le totoina o fualaau i totonu o fagu peʻa ina ia mafai ai ona toto faʻatoʻaga faʻatasi ma i latou.

Fofola i totonu o le fale koli

E faʻapefea ona totoina tamato faapelepele i totonu o le fale kosi? A maeʻa le mafanafana o le eleele i totonu o le kiona e mafai ona e amata totoina fatu. E mafai ona siakiina le vevela i se thermometer ile fale, ma tuʻu i le eleele mo le 15-20 minute. E le tatau ona i lalo o le 15ºC, a le o lea e ono pala le aʻa. Ina ua uma ona fausia ni pu i luga o mauga, toto laaue ala i le aveesea o se pea o laʻau maualalo.

Faʻaauau le va i le va o laina ma vao. O le totoina o togalaau o le mea lea i le va o laina e tusa ma le 45-50 centimita, i le va o laau toto e tusa ma le 40 simita - mo ituaiga laau e tutupu puupuu. Mo laau uumi, o le mamao e faateleina i le 60-75 senitimita i le va o laina ma le afa mita i le va o vao. Faʻamasinoga sili atu e faia faʻanoanoa, ia faʻaleleia avanoa i le laau.

Totoga meaai

Aua e te aʻafia i le faʻamafanafanaina na o minerale. Mo le masani ona fausia o le ovary ma fualaau aina nitrogen ma phosphate fertilizers e manaʻomia.

I nai vaiaso talu ona maeʻa, e fafaga ai urea, tausia le tele, tasi le sipuni i le pakete vai. Suavai i le lita o fofo i lalo o le aʻa o le laau. Mo le faʻamafanafanaina i le faʻamaʻi faʻamalositino, o se fofo o le moa moa i le vai, saunia i le fua faatatau o le 1:15, e fetaui lelei.

Manaomia toe fai faʻafefiloi le paluga. A mavae ni nai aso, fafaga, saunia se fofo i le fua o le afa-lita o le faʻafefiloi i le pakete vai. Suavai i le lita o le faʻafefiloi i le faʻalaʻau. A maeʻa le 30-40 minute, sasaa vai i lalo o le aʻa o le togavao.

Bush togafiti

O le tausiga o le ai ai i le taimi e tatau ai le faʻafeusuaʻiga, faʻavaivai le vaitau o le eleele. Le lava le susu e mafai ona mafua ai oe le atoatoa fufuluina fua. O le faʻamalo e fesoasoani e 'alofia ai le tele o le' eleʻele o le susu, lea e masani ona taʻitaʻia ai aʻa.

Soʻo se mea e manaʻomia e faʻamau ai. Aua nei manaʻomia le nonoaina o ituaiga ampelnyh (lianovidnye) mo le greenhouse. Ua matutua i latou i ato tautau.

Tomato tomato mo le fale kosi, ituaiga eseese, manaʻomia atili ma pasynkovaniya. O lenei mea o le a fesoasoani e maua ai se maualuga maualuga.

O le totoina o tamato faapelepele i totonu o le kativao o se filifiliga lelei mo se togalaau aina. O se paleni lanu lanu moana, atoatoa ese fua masani fua o le a totogiina oe mo la latou laʻititi laʻitiiti.