Maota, fale mautotogi

Auala e fafaga ai begonias. Le auiliiliga o taʻiala i le auala e ola ai se fugalaau mai fatu i le fale

Begonia, lea e ese lona lanu ma le foliga o laulaau, fugalaau matagofie ma muamua, e masani ona tu i totonu o laau.

E avea o se mea teuteu matagofie o le potu, fale poʻo le fugalaau fugalaau. Ina ia faʻaleleia le faamalama sill ma begonias matagofie, e mafai e se tasi ona faʻalauteleina le aganuu i se tipi, ola maloloina poo se fasi pepa.

Ae afai ei ai se manao e fatuina se togalaau fugalaau moni i luga o le faletusi poo latalata i le fale, ona tele lea o kopi o le a manaʻomia. I lenei tulaga, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le fausiaina o begonias ma fatu. Faʻafefea ona fai saʻo ia aʻoaʻoina i la matou tusiga.

Auala faʻalautele toto

Folatila e faʻaaogaina auala faʻaleleia mo begonias:

  • Laʻau.

    1. Otioti le siʻusiʻu o le 10 cm, e aofia ai le 2-3 paipa o lau.
    2. Ua totō le fatu i le eleele i lalo o se ipu palasitika po o se fagu.
    3. O le masina mulimuli ane, o lau laititi e aliali mai i luga o le laau, e faʻaalia ai le aʻafia o le begonia.
  • Pepa.

    O lenei metotia e faʻaaogaina mo begonias ma le fusi uʻu.

    1. O pepa maloloina e vaeluaina i le ogatotonu o le vein i pito.
    2. O nei avanoa e salalau i luga o le oneone susu ma ufitia i le afifi palasitika.
    3. A maeʻa pe a ma le 3 masina, ua sauni le begonia mo le gafa i lalo o tulaga masani.
  • Vaevaega pulu.

    O lenei auala e gaosia ai e talafeagai mo ituaiga o vao (faʻataʻitaʻiga, soglowing begonia).

    1. Toto i fafo o le ulo, lulu le eleele.
    2. I le faʻaaogaina o se naifi, ua tipiina ai le rhizome i ni vaega, e tatau ona i ai se siama po o se pu.
    3. O vaega e faʻasusu i le koale.
    4. O fua o laau totō ua totoina i fagu fou.
  • Fatu.

    O le auala sili lenei e faʻaalu ai le taimi o le faʻaleleia o aganuu. E faʻaaogaina naʻo ituaiga e lua o fugalaau: o le lagonia, o le fugalaau teuteu.

Tuputupu ae mai le fatu

Mauaina e le tagata lava ia o mea gaosi mo le totoina

O fatu Begonia e mafai ona maua tutoatasi. Ae o le mataupu e matua faʻalavelave lava, ona o le laau e maua ai mea laiti e totoina. O fatu lava latou e laiti, pei o fatu oneone. Latou te aliali i pusa fatu. Ina ia aoina se "seleselega" lelei o le totoina o mea, e tatau ona e manatua ni nai fautuaga:

  1. Faiga faʻamalosi. I le taimi o le fugaina o le begonias (Iulai-Aokuso) ma se pulumu e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi malie atu le pollen i le leaga o le fugalaau. O lenei faiga e toe faia mo le 2-3 aso e faʻateleina ai avanoa o le palota manuia.
  2. Aoina mai o mea gaosi. A maeʻa le palota i luga o begonias, o le a faʻapipiʻi pusa fatu. A mavae le 45-60 aso, o le a amata ona latou vele ma liliu lanu samasama. I le taimi lea latou te manaʻomia e aoina.
  3. Totoina fatu. Aoina atigi pusa i luga o le pepa ma tuu ai e faʻagogo. A maeʻa le 1-2 vaiaso, ona faʻamago atoa lea.

E le tatau ona sili atu i luga o pusa. Aʻo faʻamago, e faigofie ona latou oso. Aoina fatu i lenei mataupu o le a le aoga.

Faʻatau - o fea, o le a le tau?

Afai o le faʻagasologa o le faʻatupeina e le tagata lava ia o le faaputuga fatu fatu e mafua ai faigata, e mafai ona e faʻatau mea totō i le faleoloa. O le tau o le tasi sachet (o loʻo i ai le 4-10 fatu) e tusa ma le 30-100 ru, e fuafua i le ituaiga o laau.

O le faleoloa o le a ofoina atu ituaiga 2 fatu:

  • Tele O fatu o loʻo i totonu o se atigi mata e aofia ai le faʻafefiloi o faʻamaʻi. O lenei mea e totoina ai e manino ona iloa i mata, e sili atu le faigofie ona toto i le eleele. Ae e tupu mai sina taimi umi, e ui o le germination e sili atu le maualuga.
  • Le masani. Laititi fatu. O lenei meafaitino e leai se eseesega mai le tasi na ola tutoatasi.
E taua! A faʻatau le tau e tatau ona gauai atu i le aso o le aoina o mea e masani ai. O le ola ola o le totoina o mea e 5 tausaga. Ae o le germination sili ona maualuga i fatu e le silia le 1 le tausaga. I tausaga taʻitasi mulimuli ane, e faʻaititia ai avanoa o le mauaina o laau malolosi.

Ata

I le ata e mafai ona e iloa pe faapefea ona foliga fatu e pei o le begonias:




E faapefea ona toto?

E ui i le faigata o le totoina o fatu, o lenei metotia o le toe gaosia e mafai ai ona e malosi, maloloina ma matagofie laau. Ae mo lenei mea e tatau ona e mafaufau i ni mea taua.

Le taimi tatau

I le begonia e fuga mai ia Me, e tatau ona totō fatu i le faaiuga o Tesema - i le amataga o Ianuari. Ae mo ia ituaiga laau totō, e manaʻomia le malamalama faʻaopoopo. O le leai o se malamalama o le a avea ai Begonias ma tiga ma vaivai.

E talitonu le au faifaatoʻaga o le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu o le ogatotonu o Fepuari. I lenei tulaga, e le manaomia e laau toto ni punavai faaopoopo. Ae o le a latou fiafia i lo latou gafatia e le muamua nai lo Iuni-Iulai.

Filifili le pu

Ae e te leʻi amata totoina ni fatu, e tatau ona e filifilia le pusa "saʻo" mo laau o le lumanai. O Begonia faʻamalosia le atinaʻeina o ipu mafolafola. Mo le totoina lelei o ia pusa:

  • pusa mo le totoina o laau;
  • muffins tao tao;
  • fata i lalo ifo;
  • pusa papaʻu.

Faʻaleleia eleele

O Begonia e fiafia i le le mautonu pe palapala le eleele. E mafai ona faʻatau le eleele i le faleoloa pe kuka oe lava.

Faleoloa Gaosi Algorithm:

  1. Lafu (1 le vaega), paʻu (1 le itula) ma lau lau lauʻeleʻele (2 itula) ua maeʻa faʻafefiloi.
  2. Ina ia faʻamalo ese toto, o le a mafua ai le palapala ile palapala.
  3. Ona faʻamaʻiina lea o le eleele e ala i le tunuina o le paluga i totonu o le ogaumu.

Nai lo o le eleele, e mafai ona e faʻaaoga fualaau. Latou te le manaʻomia ni aʻoaʻoga.

Afai o le filifiliga e pa'ū i luga o fualaau o le peat, ona i ai lea i le lumanaʻi o le ai ai se manaʻoga e mataʻituina pea le maualuga o le palapala o le palapala. O lenei palapala e vave ona mamae. Afai e te le susu i se taimi talafeagai, e ono mate le totogo.

Lauina

O le algorithm tulaʻi e aofia ai laasaga nei:

  1. I totonu o le pusa ua filifilia na lafoina ai le eleele maeʻa.
  2. Moisturize le palapala.
  3. E lulu fatu i le eleele. Mo le faigofie, e mafai ona e faʻaaoga se pepa. E gaugau i le afa, ma sasaa le fatu i totonu. O le malamalama i se nila i lenei mamanu o le a mautinoa ai le leai o se fatu.
  4. Mai i luga o mea e totoina e le moe.
  5. O fatu totō e faʻamamaina i se fagu vali.
  6. Malosiaga e ufiufi i le tioata poʻo le faʻalauiloaina o ata.
Fesoasoani A e totoina, e mafai ona e faʻaaoga le kiona. Ua faataatia i le eleele. O fatu o Begonia e totoina sao i luga o le kiona mai luga. O le kiona e faasolosolo malie lava, e maua ai le faʻaleleia atili o le susu ma le tufatufaina tutusa o fatu.

Afai e faʻaaoga fualaʻau peat, o le fatu fatuina o algorithm e aofia ai laasaga nei:

  1. Laulau tuʻu i le pusa ua filifilia. E sili ona lelei le faʻaaogaina o laau i lenei tulaga. I totonu o poloka taʻitasi 1 papa.
  2. E faʻamamaina lelei le eleele paʻu.
  3. I le pito i luga o le laulau vaivai ua tuu ai se fatu se tasi.
  4. Faatasi ai ma le fesoasoani a se vavalaʻau ua totoina.
  5. Malosiaga e ufiufi i se ata manino.

Tausia le fugalaau i le fale

O Begonia e tatau ona fatuina tulaga nei:

  1. Tulaga o le vevela. I le taimi lava e uma ai ona totō, o pusa e iai fatu e faʻafeiloaʻi i se nofoaga mafanafana, puipuia mai faʻataʻitaʻiga. O le vevela sili ona lelei e eseese i totonu o le 23 ° C - + 25 ° С. Mulimuli ane, pe a oʻo mai pulu ma mafai ona aveese le ipu, e mafai ona paʻu le vevela i le + 18 ° C - + 20 ° C.
  2. Malamalama O le taimi lava e aliali mai ai pine, e tatau ona vave tausia le moli. E manaʻomia e Begonia le 12 aso o le malamalama. Afai ole tulaga ole siosiomaga e le ausia nei tulaga manaomia, ona faʻamalamalamaina lea i moli mumulu.
  3. Faʻasa Faʻamamaina fatu ile vai malulu mafanafana (mo 1-2 aso). Moisturize le palapala i ni vaega laiti ma na o le pulumu. Afai o le totoina sa faia i totonu o fualaau mama, o le susu e faia i totonu o le palatusi.
  4. Faʻamālōlōina sina taimi. O pupu muamua o le begonias o le a amata ona aliali pe a ma le 10-14 aso. A maeʻa le 5-7 aso, e mafai ona e amata faʻamalosi laau totō. Ina ia faia lenei mea, aveese le ata tifaga poʻo le ipu tioata mai le fagu i lea aso ma lea aso mo le 10-15 minute. E faasolosolo lava, ona faʻaleleia taimi o le begonias. O le auala lenei e masani ona masani ai laau toto i tulaga masani o potu.
  5. Totoina o laau toto. A oʻo ina maua e laʻau talavou ni laʻau moni se lua, fai le uluaʻi vili. O le tuufaatasiga o le palapala e tumau pea. O nei laau toto e manaʻomia pea le faʻaogaina o le lanu meamata.

    O le toe faʻatulagaga lona lua e faʻatinoina i le masina e 1 talu ona muamua le palota. Faʻaopoopo i ai nei sina tamaʻi humus. Ma pe a uma ona totoina, pe a ma le 10-14 aso, o le a totoina fualaau i fugalaau faʻapitoa.

    O le faʻatulagaga lona tolu e faʻatino pe a totoina le laau i fafo. O Begonia o loʻo gaosia i le eleele avanoa pe afai o le vevela i fafo e + 18 ° C.

E taua! E ui lava i le alofa o le malamalama, ae o le a le mafai e Begonia ona faʻasaga i le susulu o le la. E mafai ona latou tuua ni mumu i luga o se laau vaivai pe faʻaumatia atoa.

O le totoina o fatu begonias o se faiga faigata tele. Ae o le taunuuga e aoga. O le matagofie o le begonia o le a faia ai se mafanafana faapitoa i totonu o le fale, luga o le faletalimalo poʻo totonu o le fanua. Ae ua mautinoa e le au o le esotericists o lenei fugalaau faapitoa e mafai ona aumaia le filemu, alofa ma le tamaoaiga i le fale.

O le vitio o loʻo taʻu mai ai mealilo ma foliga o le begonia ile tausiga i le fale: