Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona iloa le hemophilia i moa ma o le a se mea e mafai e le isu masani ona 'aʻafia'?

O lenei faʻamaʻi ua taʻua foi o le faila o le faifaatoaga o le moa, ae e foliga mai o se malulu malulu.

O le mea moni, o le aʻafiaga o le hemophilia i luga o moa e matautia ma lautele: faʻaopoopoga i le vaega o le manava, o le maʻi e afaina ai le conjunctiva ma mea faʻapipiʻi o le pito i luma o le ulu.

I mataupu e sili ona maualuga, o le faʻamaʻi e mafua ai le faia o faʻamaʻi toto i totonu o le manulele o le manulele, faʻapea foi ma le le atoatoa o togafitiga poʻo le le maua, o le pathogen e mafai ona faigofie ona ulu i le ate ma feʻaveaʻi.

O le a le hemophilia i moa?

Hemophilia i moa e tupu mai o se faʻamaʻi faʻavaivai, o lenei gutu mimita e tumau mo le tele o masina.

Afai e te le tauina, o taunuuga mo tagata o le fale e mafai ona matua le mafaamatalaina - i le tele o siama, 50-70% o le faitau aofaʻi e mafai ona ono aʻafia i faamaʻi.

E le gata o moa e mamaʻi ma le hemophilia. O latou aiga vavalalata o turkey ma pheasants na lamatia foi. O le Hemophilia e matautia foi mo lupe.

Mai le taimi o le faʻamaʻi ma le taimi atoa o le faʻamaʻi o manu felelei ua leai so latou gaosiga.: leiloa le mamafa ma e toetoe lava a le mafai ona faia se fuamoa, lea e mafua ai ona le lelei le faailoga i luga o le gaoioiga o le faatoʻaga moa. O moa mama e faaitiitia le gaosia o fuamoa i le 10-30%.

O le Hemophilosis e taatele i atunuu uma o le lalolagi, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le tamaoaiga o meaola i meaola moa.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa

O le siama lea e faʻafefe ai le rhinitis i totonu o moa, - mea totino gemmophilus gallinarium.

Ae, e ui lava i le le lelei, o le maʻi e matua faʻamaoni: e mafai e le fomaʻi ona tumau pea i manu felelei ma eleele mo le tasi tausaga, i le vai - 3-7 masina.

E le gata i lea, o le hemophilus bacillus e tu i luga o mata mucous o mata o manulele e ola maloloina, ma i lalo o nisi tulaga e aafia ai tagata muamua ua vaivai, ma e tele le taimi e mafai ona pipii i luga o manu felelei malolosi.

O auala e mafai ai e le sui o le manuʻa ola ona o le hemophilia i totonu o le tino o se manu ola maloloina e manino ma lauiloa: e ala i tagata masani, tagata inu ma pusa, lea e faʻaaogaina e tagata uma o le moa moa (e aofia ai tagata mamaʻi) ma le avanoa e maua ai fuamoa na faʻatuina e tagata taʻitoʻatasi.

Hemophilosis e sili atu ona faigofie i manulele matutua.

Symptomatology

O faʻafitauli o le maʻi e aliali mai i le vave i le 3-5 aso talu ona faʻamaʻi.

O le mea muamua lava e faʻalogo i ai, o le tafe tele o le vai manino mai mataʻitusi.

A maeʻa le taimi, o le a avea le suavai ma mucous, e mafiafia, e faʻapipiʻi ai le faʻaaogaina o aʻaʻesega o le moa, ma fai ai le faigata tele mo le faʻaleleia o le manava.

I le faʻaopoopoga, o le tagata maʻi maʻi lemu leai se naunau i le fafagaina, leiloloa le mamafa ma ono maliu mai le vaivai. Paʻu ma taliga ufiufi, lē lelei le pala, o le paʻu ua le lelei le lanu samasama.

O nisi taimi faʻatasi ai ma le hemophilia i moa, e mafai e se tasi ona matau le mimiti - o ia tulaga e le tele, ae o lenei faailoga e le mafai ona le amanaiaina, e ui o le fulafula o sola ma sooga e manatu o se faʻamafanafanaga.

Faʻailoga

O le faʻamaonia saʻo o le hemophilia e mafai naʻo totonu o le fale suesue, talu ai o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o loʻo iai foʻi uiga o isi faʻamaʻi pipisi o meaola.

O le suʻesuʻega e tatau ona faʻavae i luga o le auiliiliga o mea faalilolilo ma le faʻavaeina o le ituaiga o pathogen ma ia vavae ese le hemophilia mai faʻamaʻi tutusa: leukemia, pullorosis, pasteurellosis, maʻi o Marek.

Togafitiga

O le taimi muamua i le togafitiga o le hemophilia o le faʻaitiitia o mafatiaga o le moa leaga ma toe faafoi atu i le avanoa e manava uma ai.

O le mea moni, e talafeagai i na o fale o le fale, pe a mafai ona faitauina ni moa i tamatamailima: gau le gau gau i le faigofie faigofie (tetracycline, furatsilina poʻo ni lauti lauti) faʻamama faʻamalo o fua o le manulele ma faʻaaogaina se vailaʻau faʻamalosi (syringe) (penicillin poʻo streptomycin) lelei.

O le mea moni, o lenei mea o se faʻalavelave ma e tele se taimi e fai ai i luga o se tamai faatoaga, ae o lenei faiga e maua ai se aafiaga lelei ma laveai ai moa mai isi faʻalavelave i le vaega o totoga faʻalaulela.

I totonu o faatoaga lafumanu tele, e mafai ona e faia se mea itiiti: faaopoopo fualaau faasaina, lea e matua gaogao ai le hemophilus bacillus, ave vai i totonu o le vai ma luluina le hens mo le 5-7 aso ma lenei "potion".

I le avea ai ma vaega taua mo le fofo togafitiga, o sauniuniga o sulfanilamide e talafeagai lelei: disulfan, phthalazole, etazole, sulfadimezin.

O faʻasalalauga uma o loʻo i luga e maua ai le lelei i le muamua, e le faigata ile faailoga lua, tulaga ole maʻi.

Afai ua tele naua le mataupu ma o le hemophilosis i moa e matua faigata lava, e tatau ona ave ni faanatinati faanatinati, tafiesea faʻamaʻi pipisi ma faʻataunuʻu le faʻapalaina atoatoa o fale moa.

Puipuiga

Puipuiga o soʻo se faʻamaʻi pipisi e aofia ai le tausia mama ma le vevela talafeagai ile fale olemoa.

Fafagaina o moa (ma soʻo se moa e lamatia i faʻamaʻi) e tatau ona avea ma vaega taua o mea puipuia: o le i ai pea o vitamini i le fafaga, o lona eseesega ma le taimi e mafai ona sili ona puipuia ai faʻamaʻi pipisi i luga o le faatoaga.

E leai se mea e mafai ona faʻamalosi ai le tino, vagana ai meaai. O le mea lea, o oe, i le avea ai ma se tagata e gafa ma le alofa, e tatau ona fafagaina lelei i latou na faʻamalosi.

E le gata i lea: ia faʻamautinoa le faʻapalapalaina o le potu, mataʻituina le microclimate i le lotoifale ma puipuia ai le pala ma tusi ile fale.

Ma afai e te taulai tasi i le puipuia o le hemophilia, e tatau ona e manatuaina o le tele o meaʻai i totonu o vitamini uma i nei mea puipuia e alu i vitamin A.

O ia, e leai se isi, e faʻateleina le tuputupu ae o manulele ma faateleina ai le teteʻe i le pathogen o le mucous membranes o le tino respiratory tract.

E te iloa moa Poltava Clay? Aoao e uiga io latou tupuaga ma meatotino!

Ae e uiga i le tau o le hen Lari e mafai ona e faitau i taimi uma i lenei itulau: //elo.guru/ptitsa/kury/porody/sportivno-dekorativnye/lari.html.

Ua e faʻalogo e uiga i le faʻamalo o le taualuga faʻatasi ma le paʻu filafi ma e fia fia iloa atili e uiga i ai? E i ai sau tusiga mo oe.

O lenei vaitamini lauiloa o loʻo i totonu o le suauu iʻa, elekene, meaʻai ma le pasili. O nei oloa e gafatia tele ma e mafai ona e gafatia e faʻaalu sina taimi itiiti mo le soifua maloloina o moa.

E faʻapefea ona taofi le manulele ina ia tumau pea le ola maloloina?

E fesuisuiai e matua faigofie lava - aloese mai le hemophilia, naʻo ia tufatufaina ma le atamai le numera o lafumanu i le falemoa.

O le auala e faigofie tele mo le au faifaatoʻaga e talitonu i ai, e masani ona faʻamalosia le olaga mo i latou lava ma a latou uarota. Masalo, ona o le faigofie, e matua faigata lava ona talitonu i ai.

Ae toe ... taumafai e mulimuli i faatonuga sili ona faigofie.:

  • tausi vaʻaia eseese vaega o manu felelei;
  • ola faʻasoʻatoa laʻitiiti seia oʻo ina oʻo atu i le tasi ma le afa masina le moa;
  • maualuga le lelei o le lafumanu e pei o se moa matua e maua ile 1 m3 le ea fou.

O le mea autu i le mea o loʻo i ai o moa - faʻalogo i ai. Afai e te manaʻo ai, ia taʻua o le mea sili ona taua e puipui ai. E pei ona faʻamaonia le aʻafiaga o meaola moa, o lona uiga.