Faatoaga

Na te taliaina le lamala ma fulu malulu - ituaiga o meaʻai e pei o Ashinskaya Stepnaya

Cherry Stepnaya Ashinskaya e pei o se ituaiga o laau toto faamanuiaina i le va o le vao ma le togalaau.

Ua fua faʻatoʻaga, e oo atu i le 12 tone i le hectare.

O se tasi o ituaiga sili ona lelei i lou tofo ma le manogi.

Ashinskaya Cherry o se tasi o mea pito sili ona lelei - o se faʻamatalaga o ituaiga eseese ma ata mulimuli ane i le tusiga.

Eseese faamatalaga Stepnaya Ashinskaya

Vaega o le launiu o le launiu

Steppe cherry e sau mai se ituaiga pulu. O se vaomatua-steppe laau. Vaʻa aʻa i totonu siosiomaga faʻaleleia lelei.

I nofoaga i tua, sa teuina i autafa o togavao pine, togalaau, fagu, alavai ma vaitafe.

I le taimi nei, e tele galuega taufaatoaga i le suaina, faaleleia, fausiaina ma le fausiaina o lafu manu lapoa.

O le mea lea, e leai se avanoa e maua ai e le paspe cherry ia avanoa fou e faoa ai ni teritori fou.

Faʻateleina le faʻaleleia e le mama. O se laʻititi laʻitiiti e maua maualuga i le tasi ma le afa mita. E sili atu 0.6-1,1 mita. E vevela, faʻavevesi luga, tipi ma laʻau laiti e faʻapipiʻiina ma paʻu.

Fugalaau foliga eseese ia tofo suamalie ma faʻailoa tala. E masani ona 'aina e' au taʻape. Laʻau i lalo o le paolo o le malosi tele - mai le mumu mumu i le pogisa pogisa. O le ponaivi i totonu o le pulupulu i pito uma e lua e matua taua, laitiiti.

Cherry skoroplodnaya. I le fuaina o laau e mafai ona ulufale i le lona lua poʻo le tolu tausaga. O le siaki Steppe e mafua mai i le tau malulu ma le vevela. Tumau afa malulu taumalulu mai le 47 i le 55 tikeri Celsius. E tupu tele i le mea e le aʻafia ai le peleni masani. E i ai le maualuga o le faapalepale. Laʻau e mafai ona ola mai le 20 i le 25 tausaga.

E mafai ona maua e se tausiusiusi vao nisi o ogalaau autu e oʻo mai i se pusa pupuu poʻo mai le aʻa.

O le mea lea, o sea ituaiga o cherry e maua i le ituaiga o vao tetele. O le laau e leai ni afifi ma laulaau laititi.

I le lanu, o latou lanu lanumeamata, lafoaʻi foliga, susulu. O fugalaau e paʻepaʻe poʻo le beige, e faʻaputu i le tolu po o le fa palapelu pepelo.

Fausaga umi e le silia le 25 milimita. O le taimi vavalalata o loʻo i le faaiuga o Aperila.

E le manaʻomia e cherie ni fua faʻatauvaga faʻamaonia. O le vaivai o se laau e mafai ona o mai faatasi ma se mataua o fua, o le taofia o gaioiga, tafe o le palealii ma lala skeletal.

Faatasi ai ma se numera itiiti o fualaau aina, o le oti o le laau e tele taimi e vave ona tupu. E mafai ona faʻaaoga e avea o se mea teuteu. O aso nei e seasea lava. Lisiina i le Tusi Mumu.

Eseesega o laʻau o le launiu mai le togalaau masani

  • E alofa le Steppe cherry fesuiaʻi ma ituaiga eseese o cherries. Berry vine cherry oval ma le pito faataamilo.
  • Steppe faapelepele vine mumu, faatasi ai ma le faaupuga tartness. Togalaau togavao e sili atu ona suamalie. Fua suamalie, ma sina siʻosiʻomaga.
  • O fualaau suamalie o loʻo i ai le lanu eseese - mai le mumu mumu i le pogisa pogisa. O le talone masani e i ai se paolo lamolemole, e tele lava le lanumoana.
  • Laʻu ponaivi i pito uma e lua faasino, laʻitiiti. I le togalaau - lapotopoto i se paolo malulu, mafiafia 0.4 cm. O le ivi o le ponaivi e faʻaleleiina, latou te le mafua ai ona tipi i le vavagana o waha.
  • I le fuaina o fualaau aina suamalie lona lua po o le tolu tausaga. I le togalaau fualaau suamalie e tupu i luga 4 pe 5 tausaga talu ona tulaʻi oti.
  • O le faasinoala Steppe i mea faigata o le taumalulu. Faʻaauau le malulu malulu malulu mai le 47 i le 55 tikeri Celsius. I le faʻatoʻaga togalaau Resitala o le malulue oʻo i le itiiti ifo o le 48 tikeri Celsius.
  • Steppe cherry ua faʻasaoina i luga o le vaomatua, fagu ma galu. O loʻo togafitia faʻaleleia togalaau i togafiti a le tagata lava ia, i togalaau o togafiti amateur, togalaau faʻapisinisi ma faʻatoʻaga.
  • E mafai ona ola le laʻau o le laʻau Steppe mai le 20 i le 25 tausaga. Laʻau faʻatoʻai togalaau - e oʻo atu i le 35 tausaga.
  • O pusi vine e mafai ona maua nisi o vaega autu lea e alu ese mai le aʻa po o se tamai poloka. Togalaau i le togalaau tasi le ogalaau autu.
  • O le vaitau o le vavalalata o tala o pasi cherry mo i le faaiuga o Aperila. E tupu le puaa fuālaʻau i le faaiuga o Me.
  • O le laʻau Steppe e i ai laulaau laiti. I lauusiusi o togalaau e tusa ma le 2-3 taimi le laiti.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le ituaiga ua uma ona ulu atu i le tusi resitala faava o malo i le amataga o le 2002. Ua manatu o ia ua manuia. o se uila i le va o laʻau (vao) cherries ma le masani (togalaau).

O le fatuga o le ituaiga o YUNIIPOK (Institute of Research Institute a le Umi i Saute).

Tusitala-saienitisi: Anastasia Efimovna Pankratova, Kabir Kadirovich Mullayanov, Vladimir Ilyich Putiagin, IG Zamyatin

Synonym o le steppe laau: vao.

O le toe gaosia o le ituaiga e tupu i auala uma o loʻo i ai nei: tipi, pulou, lua ma le faapipii. O loʻo faʻapipiʻi faʻapitoa i fuafuaga a le tagata lava ia, i togalaau o togafiti amateur, togafiti faʻapisinisi ma faʻalapotopotoga. E mafai ona e feiloai ia te ia i Asia Itiiti ma Europa Tutotonu.

E tufatufaina lautele i Rusia ma atunuu CIS. O le laau e taatele i totonu Ural, i le Caucasus, Kuban, i le Volga, Nizhny Novgorod, Rostov, Voronezh, Yaroslavl eria.

O ituaiga eseese e pei o Turgenevka, Kharitonovskaya, Fairy ma Chernokorka e ola lelei i nei eria.

Fesoasoani GNU YuUNIIPOK o se tasi lea o faalapotopotoga sili ona lelei suʻesuʻega i tekinolosi taufaʻatau ma mea taufaatoaga a le Urals. O faʻataʻitaʻiga nei o ituaiga pateta, fualaau 'aina ma fualaau' aina.

O le Inisetiute e 92 kopi pateni, pepa, tusi faamaonia mo mea fou ma atinaʻe faasaienisi.

Ua atinaʻe e le au saienitisi se fuafuaga mo le puipuia o le lamala, le malosi o le malulu, fuaina ma le gaosiga.

O faaletonu o fugalaau ma punavai e punago ma faʻamalosia le puipuia o le puipuiga.

O tulaga faʻamaonia e fesoasoani e fatufatu ai faʻauluuluga, maualuga-tech, aganuu manuia o loʻo faʻaalia. O le atinaʻega o le Inisetiute e taua tele mo faifaatoaga faʻamalo i le salafa o le lalolagi.

Faʻaaliga

Mafaufau eseese ia foliga vaaia o le laau fua ma fualaau aina.

Laʻau

O le fua faʻatatau o Ashinskaya cherry e maualuga. O le vailaʻau o loʻo i ai se laau matagofie tele, aemaise lava i le leai o se tuufaatasiga o palealii. Laʻau maualuga le maualuga e oʻo i le 2.6-3.1 mita maualuga. Popo e tutusa 20-45 senitimita.

O se laau ma tuputupu ae vave. O le palealii o le uʻamea e mafiafia, o le aligi o foliga, e faʻalanuina. E i ai se laʻau lelei. Lotofua i lau laʻau tele.

O le sola ese e felelei solo, e aunoa ma ni fofo. Le lanu e lanu-enaena ma se paolo siliva. I le uumi e mafai ona oʻo atu i le 30-45 inisi. O lentils laʻititi ma se tino laʻititi. Faʻatau le fatu, umi lava, laʻititi le lapopoa. Faʻapupulaina o le fatugao ei ai se laugatasi lamolemole lamolemole.

O le laumei e tele le lanu uliuli lanumoana. O le foliga e lapotopoto, vaapiapi, mamao, ma seʻi alu ifo i lalo.

E i ai sona foliga puupuu puupuu ma o se mea mafolafola ma se pito o le lau. I le umi, o le pepa e oʻo atu 8 inisi le lautele - 4 centimita.

Le toesea le toesea. O loʻo i ai se ipu lamolemole susulu, lamolemole, i luga o le faavae o loo i ai le anthocyanin. Glands amber-samasama, lapotopoto, lapotopoto. O le lau o loʻo i ai se siaki puupuu, e tusa ma le 1.8 centimita. Stipules i lenei ituaiga e le oi ai.

Fua

Ashinskaya fua siaki suamalie, tetele. Oval foliga ma le pito i tua. O le itu lautele o vine o se mea faʻapitoa i le pito i luga. Faatasi ai ma le pelene ei ai se tamai togi. O le laina ole gaʻo ua matua vaivai lava. O le pito i luga o le ogatotonu e vaʻaia ma se faʻaoloa ua faʻagaloalo. Fua i le mamafa e oʻo i le 4.1-4.9 kalama.

Maua se paolo malulu. Pulp burgundy ma le sua susulu. O le paʻu e susulu, pala, ae faigofie ona 'aina. O le eletise e vaivai. O le fua o fualaau aina e lautele, e oʻo i le 4 simita.

Le foliga o se saʻo, kosospostavlennaya, faʻavave. O le tuueseeseina o vine mai le faavae o le ogaumu e mamago - e aunoa ma le faaleagaina ma le afaina. O foliga vaaia o le vine na fuafua i le 4.7 points i le 5 e mafai.

Ina ia tofo i se peleni suamalie, ma sina sina malie. Faʻafiafia o le tofo o cherries na faʻailoa i le 4.5 points o le 5. O se tasi o ituaiga sili ona lelei e tofo ai ma manaia manogi manaia.

O le tele o le tofo o loʻo faʻaalia foi e Black Large, Minx, Chocolate Girl ma Shubinka.

Vaʻai Gardeners taʻua o le suamalie. Ae na te faasino i lautele.

E masani ona faʻaaogaina i le gaosia o falaoamata, faʻasao, gaʻo faʻamalosi, compotes. Laʻau tilati faʻaaoga i gastralgia ma fiva. Faafetai i se aofaiga laitiiti paleni, nickel, apamemea ma le uʻamea, faʻaleleia setete o le soifua maloloina ma le toto.

FaʻavaeNumera o
Suga11,7-12%
Mea vevela16,3-17%
Suavai suamalie1,8-2%
Ascorbic acid10,3- 10,8%

E afaina ai le tino ma le mama. Lelei lelei i luga o le gastrointestinal tract. Aveese faʻamalosi mai le tino o le tagata. O loʻo i ai mea faʻasolosolo. O fualaau pipi o loʻo i ai nisi mea faʻamalosi.

O le maa o le vine ua liʻoina i se paolo malulu, 0.4 cm le mafiafia. O le umi e oʻo ile 0.6 centimita, lautele 0.5 centimita.

Na matua vavaeeseina mai le pulupulu. O le ivi o le ponaivi e faʻaleleiina, latou te le mafua ai ona tipi i le vavagana o waha.

O le uʻamea faʻasalalau e lelei le lamolemole, o le manava o se mea lamolemole. O le tele o le maa e eseese mai le 0.17 i le 20.20 kalama. Mai le aofaiga o cherries e 8-10%.

Ata



Uiga

Eseese mea ia ituaiga o mea totino e ola ai le tagata lava ia. E mafai ona palotaina se vaega tutoatasi. O le vaitau o le vaʻaiga o le vine cherry o le faʻalautele, faʻalautele i le taimi. Fuga Me 20-31. E puupuu lava le pedicle. O fugalaau e laiti, ma se manogi manaia, 5 poo le 6 vaega i se tasi o mea e le mafai ai.

O petals e vateatea, e foliga foliga, lautele ma se vaega pito i luga. Le paʻu lemu, e aunoa ma le faʻafefe. O Calyx e oʻo i le pito i luga, foliga faʻalelei, e i ai se tautua laiti. O le ituaiga o corolla o le ovate-saucer. Stamens o loʻo i luga atu o le mataʻu o le pistil.

O le numera o sikola e oʻo atu i le 26 vaega. Ava e aunoa ma ni fulufulu ma le vevele moliaga. O le ituaiga o fugalaau ma fua o gaʻo.

I luga o le 3-tausaga laau i luga o luga o fualaau, e oʻo atu i le 30%. I luga o se sapling e 1 tausaga e mafai ona ausia le 70%.

Tuuina atu mautu, tausaga, maualuga tele. O fua o le tuai o le kuka. O le matua atoa ua ausia i le amataga o Aukuso. Fua ma fua tutusa. O Berry ma timuga mamafa e afaina i le taʻe.

O ituaiga nei e maua ai fua lelei: Volochaevka, Vianok, Generous ma Griot Moscow.

Fruiting occurs mo le 4 po o le 5 tausaga pe a uma ona totoina le tipi. Nofoaga nofofua manuia fua e oʻo atu i le 35 tausaga.

E eseese le gaosiga mai le 8 i le 10 kilokalama mai le tasi laau. Mai le tasi hectare o togavao ua seleseleina mai le 10 i le 12 tone o le seleselega.

Olifi laau faapalepale lamala. O le teteʻe o le kiona e maualuga, e itiiti ifo i le 48 tikeri Celsius.

Feteenaʻiga i gutu malulu fua tele fatuga i le taumalulu - avega. O le teteʻe o faʻalavelave ma faʻafefete i gutu malulu i le taimi o le tautotogo e laʻititi nai lo le tau.

O le malulu o le aʻa e oʻo atu i se faailoga tolu-faʻailoga.

O se uiga iloga o le ituaiga o le vave tele lea o le toe faʻaleleia o le aʻa i le maeʻa ai o le malulu mai le malulu malulu malulu.

Toto ma tausi

O le faʻalauteleina o faʻalapotopotoga e tupu i auala uma.: afaina, lapisi, maʻa ma le faapipiiina. O le auala pito sili ona faigofie o le toe gaosia e le saplings. Talu mai le amataga o Iuni, e saunia ai e le au fai togalaau togalaau. Filifili se lanu mumu, e faʻamaʻalo i lalo.

O le umi o laʻau tipi e sili atu i le tolusefulu senetimita. O le teuteuga lava ia e faia i le afiafi po o le vaveao. E sili ona lelei le filifilia o le tau manaia. Otioti faʻamaʻi vave tuʻu i totonu o le vai. Mo le tulaʻi mai o le aʻa e faʻaaoga fomaʻi o le tuputupu ae.

Lelei lelei heteroauxin. 100 ml solution faʻaitiitia vai malulu ma le ava malosi. Ua fusifusia ia afifi ma tuu i totonu o le paluga i le voluma 1 lita mo le sefuluvalu itula.

O le faatofuina o le fana lava ia e le sili atu i le 1.5 simita. Mo le faʻasolosolo lenei faiga, e mafai ona e faʻatau ni fatu sauniuni i maketi poʻo pasese.

O le eleele mo le totoina ua saunia muamua. E mulimuli mai kili, aveese vao ma fai i le moega. Ua faatumuina le logo lapisi ma oneone se laulau o le 10 cm laʻau oneone tele. O laulau uma e ogatasi ma meafaigaluega ma e matua afaina.

Ona e manaʻomia lea tele vai i le palapala ma fafaga superphosphate - faʻaaogaina o minerale.

E tasi le sipuniti o le faʻamalo ua faʻafefe i le 10 lita o le vai i le vevela o le potu.

O le seleseleina ua totōina saʻo. O le mamao i le va o laau e tatau ona e le itiiti ifo ile 7 simita. Taunuuga o le tulaueleele - e le sili atu ma le 3 senitimita. O laau i le lumanaʻi e ufiufi i paʻu palasitika, lea e maua ai le tausiga ma puipuiga mai le tele o le la.

Mo fualaau laiti e tatau ona faʻaeteete faʻavaivai le sprayer. 14 aso talu ona totoina, o aʻafiaga faʻaalia e tatau ona aliali i le fatuga. I le mavae ai o le 30 aso - e le o aʻafia.

Maʻi ma faʻamaʻi

E maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi eseese. Toto mausali i coccomycosis. O isi faʻamaʻi faʻamaʻi, leai ni laumei patino na matauina.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamaumauga mai Moscow Society of Testing Nature (MOIP), ituaiga O Ashinskaya cherry o le sili lea ona puipuia mai meaola faalafua ma faamaʻi.

O le Dessert Morozova, Zhukovskaya, Igrushka ma Lebedyanskaya e puipuia foi i nisi faamaʻi.

Leai se manua i iniseti ma faʻamaʻi eseese ua faailoaina.

Faaiuga Ashinskaya Cherry steppe ei ai lona tofo lelei, o le suamalie o vine o lanu susulu. E masani ona faʻaaogaina i totonu o le alamanuia mo le sauniuni o sua o loʻo faʻafefeteina, siama, pulu. O loʻo i ai se faʻatoʻaga mausali ma le faʻatoʻateleina o fua o cherries. Fugalaau sili ona fiafia i ai mo le totoina lelei.

O le toe gaosia e tupu i auala uma. E i ai le maualuga o le teteʻe i le lamala ma faʻamaʻi eseese. O le ituaiga e le faigofie i coccomycosis. E mafai ona fua mai 4 pe 5 tausaga talu ona tulaʻi oti. E umi se taimi faasaoina o laau - e oʻo atu i le 35 tausaga. E tufatufaina lautele i Rusia ma atunuu CIS.

Matamata i le vitio e uiga i ituaiga o cherries (steppe)