Faatoaga

Taumalulu-malosi mo le vaega o Rusia Chernozem - tagata pele Morozovka

O le Cherry e saʻo lava le lauiloa i le au faifaatoaga i aso nei. E toatele tagata e pei o le uluai tofo o fualaau suamalie mumu ma le mumu suamalie.

O se tasi o ituaiga meaola faapelepele vasega Morozovka.

O Cherry Morozovka sa fiafia i gourmets mo lona tofo lelei, ma tuuina mai manatu faaalia mai tagata fai togalaau, o se fua lelei foi, o se faamatalaga atoa o le ituaiga ma se ata o fua o loo i ai i totonu o le tusiga.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le ituaiga faapelepele Morozovka (o le igoa lona lua o Morozovskaya) na fafagaina i Rusia ma se mata i luga o le gataifale ma le tau o le ogatotonu o le atunuu, lea e eseese agamalu ma le malulu umi uumi.

E tusa ai ma manaoga o faigata faigata i le taumalulu na tuʻuina i luga o nei fualaau aina, mo le tele o tausaga i le vaitau o le 1980 na faʻatinoina ai le faʻatupulaia o galuega Atinaʻe Suesuega Uma-Rusia o le Totogi ma le Vasega Pepe. I.V. Michurin (Michurinsk, Tambov eria).

O le ituaiga na maua lona igoa e le gata ona o lona tetee atu i le kiona, ae faapea foi i le igoa o le tusitala - Tamara Morozova, o se tagata tomai lauiloa i le fanua o maa maa.

O le galuega o le fatuina o se ituaiga o le a fetuutuunai i le tau o le vaitau tutotonu o Rusia ma o le a mafua ona o le faateleina o le faigata o le taumalulu, o gaosiga maualuga, o mea lelei o le tofo, laʻititi le tuputupu ae ma le tele o le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapipiʻi coccomycosis.

Na maua le kiona e ala i le sopoʻia o ituaiga meaʻai o Lyubskaya ma Vladimirskaya.

E le gata i lea, o fatu o Vladimirskaya ao leʻi pasia le togafitiga na togafitia i le vaega na tupu aʻe i se siama ethyleneimine (mutagenic chlorine) (EI) i le maualuga o le 0.025%.

O le vasega o Morozovka i le 1988 sa auina atu i faamasinoga a le Setete.

O ituaiga eseese e pei o Turgenevka, Kharitonovskaya, Shokoladnitsa, Shubinka e faamoemoe e totoina i le ogatotonu.

Vaaiga a Cherry Morozovka

O Cherry Morozovka ei ai uiga nei:

Laʻau

Faʻailoa i le maualalo poʻo le maualuga o le maualuga, i le tele o tulaga ogaoga o le eletise e le silia le 2.5 mita.

Palo ma lala. Lava lautele, siitia. E faʻaalia i le mafiafia o le mafiafia ma ei ai le foliga latalata i le polo. Fausiaina ni lala paʻu. I luga o le ogalaau ma lala o skeletal o le pale ua faia ai se paʻu o se lanu enaena enaena.

Lanu. Tutu tele lanu, lanu-lanumeamata. Latou te maua mai se numera itiiti o lenticles. I luga o le taamilosaga o le pulupulu o loʻo i ai, i totonu o le tala tutusa e pei o le fuamoa, lea, atiaʻe, vavaeeseina mai le tipu.

Lea. E lauiloa i latou i se lanu uliuli lanu meamata, ma se lanu lanu mananaia, i le pito i lalo - faatasi ai ma sina laumei laitiiti. O le foliga o se pepa vaapiapi e pei o se tagata ua taʻua. I le pito o laulaau, o loʻo i ai se tautua manino, o le lau laʻau lava e lamolemole. O le laulaau e teuina i luga o se petile umi ma le le mafiafia.

Fugalaau O fugalaau, e tele lapopoa, o lo o lapotopotoina laʻau paʻepaʻe. O aso o le fugalaau o Morozovka e fuafua e avea ma fua.

Fua

O le tamaoaiga tele o lenei laau - o ona fua - e foliga lapotopoto ma se lanu mumu lanu mumu.

Fuʻu le mamafa o le mamafa ausia le 4-5 grams i le averesi. O fua o loʻo tausia i luga o le laau e ala ile uumi umi.

Ae ui i lea, o le luluina o masini, e mafai ona faigofie ona momotu ese fualaau aina. I totonu o le manogi mumu ma le mumu-o le aano o le ponaivi lele, lea e matua faigofie ona vavae ese mai le pulupulu siela. I luga o le pau o le paʻu e leai ni mea taua ma ni mea.

Ata





Uiga o se ituaiga

Ole peleni lenei e sili ona taatele o ituaiga o ituaiga o loʻo i ai nei - vaega o cherries non-infertile.

O se uiga iloga o ia laau totino o lo latou gafatia e faʻafefeteina ai ma le fesoasoani o le faʻaleaogaina o latou fugalaau.

Ina ia mafai ai e le aganuu ona masani ona tupu, atiina ae ma fua mai, i totonu o le lata ane o lea mea e tatau ai ona totō ni sieli e ola ai.

O le au palota sili mo le ituaiga o mea na mafaufau i ai Morozovka Griot Michurinsky, Zhukovskaya, Lebedyanskaya.

O nei tagata eletise e aoga tele, e tusa lava pe o le a le leaga o le tau ma i le leai o se "gaioiga" o pi.

I lalo o le masani o le siʻosiʻomaga amata ona fua i luga o le 3-4 tausaga talu ona totoina fatulea e maua ai mafuaaga e faʻatulaga ai lenei ituaiga e pei o skoroplodny. I le atunuu o le faatoʻaga, i Michurinsk, o fua o le fuaitau o le maturation e mafai ona aoina i le afa lona lua o Iulai.

Faʻaleleia ma le faʻaleleia lelei tulaga tau, masani Tuʻuina atu i le va o le 50-65 quintals i le hectare.

O fua maualuga o loʻo faʻaalia foi i tausaga tutusa, Rossoshanskaya Black, Ural Ruby ma Tsarevna.

Lelei ola olalava maualuga maualuga ma meaʻai taua ma ola maloloina o fua O isi meatotino faaletino o Morozovka e saofagā foi.

Aemaise lava, o le laau o lenei ituaiga e faaalia ai se tikeri maualuga vevela ma le malosi o le taumalulu. E tatau ona maitauina o le meatotino mulimuli e le o aofia uma i vaega uma o le laau.

O faʻamaoniga o le faigata o le taumalulu e faʻafefe ai fugalaau ma fugalaau o lenei pele, lea e mafai ona malulu ma mate ai i le taimi o le tau malulu ma e oʻo lava foi i sina fulufulu toe maua, e masani ona tusia i le itu i mātū o le Rusia Black Region Region.

O le maualuga faigata o le taumalulu o loʻo faʻaalia foi e ituaiga o Volochaevka, Shokoladnitsa ma Zhukovskaya.

O se faʻaopoopoga sili atu o le ituaiga e maualalo le faʻafesoʻotaʻi i le vibration. O lona uiga e mafai ona mafai fualaau aina toleniga umi felauaigae taua tele mo le faʻasalalau taimi o oloa i maketi taufaatoaga. O nei mea uma e mafua ai lenei pele vasega atoa faatasi ai ma meatotino sili ona lelei faatekonolosi o fua.

O le fua faatatau o vailaʻau autu o aofia i Morozovka e pei ona taʻua i lalo:

FaʻavaeNumera o
Suga10,5%
Acids1,37%
Ascorbic acid30 mg / 100 g

Fai mai tagata popoto e uiga i le tele o aoga o le aina o fua fou o lenei ituaiga.

I le faaopoopo atu i le acid ascorbic, o mau o le Morozov e matua mauʻoa i meaola ma meaola lapopoa, macro-ma microelements, pectin substances, eseese vitamini.

E le gata ina fautuaina e le 'auʻau' aina le 'ai o fatu fou, ae faʻapena foi ona faia faʻamalosi maloloina lelei, jams ma jams mai latou.

E tatau ona maitauina o laʻau o lenei laau e sili ona lauiloa e avea o se punavai o mea gaosia mo le sauniuniga o meaʻai eseese, faapea foi ma meaʻai e gaosia i totonu o le fale (liqueurs ma liqueurs).

Ma o lenei mea e faigofie ona malamalama i ai, talu ai o fua o Morozovka, ua matua, maua ai le fiafia tele ma le taua o "vine".

O laumela mumu o lenei ituaiga mea suamalie, o le suamalie manaia o loo faamaninoina ma le manuia e sina sina oona, ia avea ma mea manaia. E le gata i lea, o fua e toetoe lava a le maua ai lo latou tofo, e oʻo lava i le taimi o le kuka ma le vevela.

E eseese foʻi ituaiga Volochaevka, Moscow Griot ma le Malamalama o le Malamalama.

Toto ma tausi

Mo le atinaʻe lelei o le laau i lona olaga atoa e taua tele le filifilia o le nofoaga sao mo le totoina o le fatu.

O lea o le nofoaga saʻo mo Morozovka o se eleele e sili ona lelei e faʻafefe ai le susu ma e lelei le faʻaleleia. (ae leai ni faʻamaʻi malulu). Ioe, e tatau ona malamalama lelei i le susulu o le la.

E taua foi le amanaia e le taliaina e le ituaiga o cherry Morozovka vai mama, lea e tumu i le mafuli o le aʻa i le taimi o timuga mamafa. Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona tuʻuina atu vaivai - faʻafefe o le tele o vai mai le tau e tulaʻi ai.

O le faʻataʻitaʻiina masani o Morozovka e tupu mai suluina ma fuga. O le fua o le lanu meamata e tusa ma le 70%.

Fua o le seleselega i le tautoulu, ae ua totoina i le tautotogo. E sili ona lelei le eleele. ma le eletise. Soifua ola talavou luga o oneone, oneone oneone ma loams.

I le filifilia o se eleele talafeagai mo le totoina, e tatau ona e mafaufau e uiga i le tufatufaina lelei o fualaau i le togalaau aina. Ina ia mafai ona ola lelei laau, i le va oi latou e tatau ona tu mamao i le lautele mai le 2.5 i le 3.5 m.

Ona faʻaputuina ai lea o lua tau. E tatau ona i ai i ia ituaiga fososa lanu 50-60 cm ma le loloto 40-50 cm. O le eleele na aumaia i le taimi o le eliina o loʻo faʻafefiloi ma manulele (humus), o sina aofaiga o chloride paluka, salu, superphosphate. Afai o le eleele o loʻo i ai se mea eleelea maualuga, e tatau ona faʻaopopo 1-1.5 pakete o oneone masani.

I le faatuina o se laau i totonu o se pu, o lona ogalaau ua totoina i totonu, o le eleele o le ogalaau ua faailogaina. I le radius 20-30 cm mai le ogalaau mai le fogaeleele e fausia ai se uila susulu. I totonu o le siva lea na foafoaina ai sasaa 2-3 pakete o vai malulu mama.

O le palapala lea e tafe pe a uma ona faʻasusu o loʻo mulimulitaʻi ma le faʻafefiloi o humus ma le vao. Mo se aafiaga lelei, o se vaega o mulch e puipuia ai le palapala mai le faamamaina e tatau ona le itiiti ifo i le 2-3 cm le mafiafia.

Tausiga lelei o le laau i le vaitaimi atoa o lona tuputupu aʻe ma lona atinaʻe masani ona veleina ma faʻaleleia le eleele, faapea foi ma le faaaogaina faavaitaimi o fomaʻi talafeagai.

E tatau ona manatuaina iinei, i le tulaga o le faʻaopoopoga o faʻamalaʻau o le minerale i le taimi o le totoina, e le o faʻalauiloaina meaʻai i nai tausaga e sosoo ai.

E iai foi se elemene taua o le tausiga lelei o cherries Morozovka o le mataituina faifaipea o le tulaga o lona pale ma, pe a talafeagai ai, o lona mamafa. Faʻasalaina lālā i le mea e tupu tele ai pupu (50 cm pe sili atu).

Afai e te le faʻataunuʻu nei auala, o le vaitaimi o le taua tele o lala fugalaau e mafai ona faʻapuupuuina, ma o le fua o le a foliga mai e laʻititi ma e leai ni uiga lelei.

O iinei e tatau ona e manatua lena mea teuteuina o le pale e faatagaina i le na o le oʻo mai o le tautotogo, tolu vaiaso ao lei tupu mai pupuʻu.

Maʻi ma faʻamaʻi

E tatau ona maitauina e faapea, o se taunuuga o le filifilia o Morozovka i le uiga o le gasegase i faʻamaʻi, na maua ai se ituaiga sili ona faamanuiaina.

I soo se tulaga, e toatele tagata atamamai e mautinoa toetoe lava a leai se aʻafiaga o lenei pele i coccomycosis ma le maualuga maualuga o le teteʻe i isi faʻamaʻi fualaau lauiloa lauiloa.

O ituaiga Lebedyanskaya, Malinovka ma Novella ua faaalia ai le tetee lelei i maʻi funga.

Ae ui i lea, pei o isi laau peleni, Morozovka e alofagia e ituaiga uma o le taai. O nei meaola faalafua, leai se mea e faigofie ona maua i le taumalulu, fafaga i luga o paʻu ma lala.

O le puipuia o tagata tuputupu aʻe, o latou laʻau ma lala e fautuaina mo le taumalulu e afifi ai soʻo se mea eleelea.

E lua fou ma i le foliga o jam pe compote, o se mafanafana ma maloloina maloloina o Morozovka o le a tuuina atu i se tagata o ia lea ua teufaafaigaluega i lana galuega ma lona agaga se fiafia tele.