Fua o le gaosiga

Faʻafefea ona tausia lelei bobo paniculate hydrangea? Tuputupu ma saunia mo le taumalulu

O Hydrangeas e matagofie tele laau totō. O tausaga taʻitasi e faʻaalia ai ituaiga fou uma. I le 2011, i Peleseuma, i le fugalaau, na ia maua ai le taui "The Best Grade", o se ituaiga ituaiga fou e taʻua Bobo.

Faʻavae vasega

Hydrangea paniculata bobo - O se ituaiga fou o lenei meaola, lea e tatau ona vaʻaia faapitoa mo lona matagofie ma mea faʻapitoa o ona mea.

Le maualuga o le vao e uiga i 70 cm. O le tele o fuālaau e amata ia Iulai ma faaiʻu ia Setema.
O le lanu o le petals e suia i le fugalaau mai le lanu samasama i le lanu piniki. O inflorescences e tele, eleelea, e tutusa foliga. O laulaau e lanu meamata lanu meamata.

FAʻAALI: E ese le eseesega faigata o le taumalulu, ae o laau laiti e manaʻomia ona faʻapipiʻi aʻa o le mulch layer i le taimi o le kiona.

Hydrangea Paniculata Bobo e sili mo tamai togalaau, tuaoi, fugalaau. Lelei mo le ola i totonu o tamai fagu i luga o terraces poʻo balconies. E mafai ona faʻaaoga uma mo le faʻavaeina o fanua, ma le fausiaina o vaega matagofie.

Tausia ma le tulaueleele

O le tausiga o lenei ituaiga paniculate hydrangea e faigofie. E lava le mulimuli i tulafono lautele o le tausia o nei laau totő, ona fai lea mai lea tausaga i lea tausaga o le a mafai ona e faamemelo i pulou matagofie o mea papaʻe papaʻe.

Fanua

O le nofoaga sili e toto ai se ituaiga o Bobo o le a faʻailoga ma se tamai penumbralelei puipuia mai le afu o le matagi. I luga o le taimi e masani ai ona faʻasalalauina vaega o le la, o le a faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le la, ma faʻavave le tuputupu ae o le laau.

Soo

Hydrangea Paniculata Bobo e fiafia suauʻu, eleele lafulemu ma suavai lelei. O le lanu o petals o le a sili atu ona tumu i le tuputupu aʻe i le sili atu o le eleele.

Faʻasa

O lenei laau e fiafia ile eleele susu ma e atoatoa e le taliaina toleniga. I le taumafanafana, e tatau ona faia le vai i le timu, ma i le taumalulu e liu suavai le vai. Tausiga e tatau ona manatu o le vai mo le fausiaina e le aofia ai le lime, e mafai ona mafua ai le fulafula.

Fertilizer

I le amataga o le taumafanafana o le faʻamafanafanaina e faia i faʻamalaʻau. Lelei mo lenei faʻamoemoe. gaʻo ma mea faʻapipiʻi. Fertilize le laau e tatau ona faʻaleleia le fugalaau ma mulimuli ane fugalaau fugalaau.

Faʻatauga auala

O lenei laau e faigofie ona faʻaleleia i le tele o auala vegetative:

1.Faʻailoa

O lenei auala faʻaleleia e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga.

O le mea lea, i le amataga o Me, o lala talavou mai le totoina o togavao ua gaugau ma paʻu i le eleele. I le pito i lalo ole pu, e latalata i le palapala, fai se mimita ma faʻaofi se mea e fetaui pe faʻapipii i totonu. O lenei auala o le a faatelevaveina ai le fausia o aʻa i lenei nofoaga. Ma le isi, o le nofoaga o faʻasagaga e faigofie lava ona faʻafefeteina i le peat ma masani ma matua susu. A maeʻa ona fausia o latou lava aʻa, ona vavae ese lea o laulau mai le togavao ma tuʻuina mo le fausiaina.

2. O le vaevaeina o le vao

O lenei metotia e sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina.

E tatau ona eli lelei le hydrangea ma vaevaeina i ni vaega. E tāua le faʻamautinoa o loʻo i ai le tuputupu aʻe fou i le delenka. O aʻa i le taimi na faʻapuupuuina ai sina gaioiga. Faʻasa, peʻa, faʻamaʻi faʻasamaʻi tatau e tatau ona faʻaopoopo i lua mo le totoina. Ina ua uma ona totōina, ona tele ai lea o le vai. Afai o le vaevaega o vao e tupu i le tautotogo, ona oʻo lea i le pau, o le a aʻafia lelei ai laau fou.

3. I le tipi

Mo otaota, o lala o le tautotogo ua totogo lelei lelei. E taua le i ai o le 4-5 buds i luga o le ala. O le tipiina mo le lua aso o loʻo faʻauʻuina i le solution a Kornevina ona totoina lea i le loloto o le lua o pulupulu i le eleele vevela ma le lelei. Mo fualaau laiti, paolo ma le tumau o le eleele e taua tele. A oʻo mai laʻau fou, faʻapipiʻi le ufiufi.

Fugalaau teuteuina

Mo lenei ituaiga o teuteuga o le hydrangea e taua tele e fausia ai se laau masani ma matagofie. Trimming e faia mai ia Fepuari ia Aperila. O le taimi lenei e lelei atoatoa mo tipu fou ina ia maua ai le malosi ma ia sauni mo le faʻaleleia atili o le fugalaau.

Faʻamama le matutua, mama vaivai ma faʻamafanafana. Tuʻu ni aʻa malolosi, oe matutua ma talavou. E masani ona fesoasoani le teuteuina o le tautotogo malolosi i le tele o le fugalaau.

I le tautoulu e tatau ona vavae ese fua o fua o lauʻeleʻele. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, o le hydrangea po o le papa o loʻo i ai ni lālā eleelea e mafai ona motusia i le taimi o le kiona.

Maʻi ma faʻamaʻi

Maʻi

O le tele o taimi o le hydrangea paniculata Bobo e aʻafia i le chlorosis ma le paʻu palapala.

Chlorosis e mafai ona iloa i laulaau samasama, e masani ona soli lala ma mea laiti laiti. E masani lava o le mafuaʻaga o le chlorosis o se faasiliga o le lime i le palapala. O le mafuaaga lena e taua ai le mataʻituina o le tulaga o le eleele ma pulea le vai mo le fausiaina. Ina ia aloese mai le chlorosis, e tatau ona fafagaina le fugalaau i ni uʻamea uʻamea po o ni fualaʻau minerale maualuga.

E foliga mai i luga o Bobo hydrangea le paʻu palapala i lalo o foliga o lanu samasama i laulaʻau, ma iu ai ina faateleina le lapopoa. O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le maualuga o le faʻamafanafana. E mafai ona e faʻaumatia le paʻu palapala e ala i le pulupuluina ma se vaifofo faavae (25 kalama o le oloa i le 10 lita o le vai).

Pests

O meaola faalafua e sili ona matautia e afaina, miti vavave ma moa.

Aphids fafaga i laau toto, o loʻo faʻaleagaina ai faʻamatalaga sugary, o se fusi o faʻamaʻi viral. E mafai ona e iloa lenei meaola mai le pito i lalo o le pepa. O le fufuluina o le galala ma le fasimoli (200 kalama o kelati, 50 kalama o le fasimoli, 10 lita o le vai) o le a fesoasoani e taulimaina le osofaiga.

O le Spider mite e fafaga ile fugalaau. Ona o lenei mea lanu samasama lanu samasama ma pauu ese, ma i luga o le vaomatua e mafai ona e vaʻavaʻai i le upega tafailagi ma le miti lava latou. Mo le faʻaleagaina o lenei fualaau faʻatau fualaau faʻatau Fitoverm. E lava le faia o togafitiga 3-4 i le gasologa o le vaiaso e faʻaumatia uma ai lenei meaola.

O slugs ma gata e tele lava ina foliga mai i vao vao. O nei mea faʻavevela e faigata otaota leaga ma lapisi. E mafai ona e tauivi i slugs ma le fesoasoani o sauniuniga faapitoa - molluscicides. O fualaau o fualaau faasaina ua faataatia i totonu o ipu i luga o le eleele latalata ane i le ola o le togavao. O snails ma slugs e tatau ona aveeseina faʻaletoloa mai ipu ma sasaa ai i luga ni pusa fou.

Faatasi ai ma le sili atu ma le 35 ituaiga e mafai ona filifili e panicle hydrangeas lau mea e sili ona e fiafia i ai. Ma afai o Bobo le ituaiga, ona e faia lea o le filifiliga saʻo. O lenei ituaiga o le a faateia ai le olaola matagofie, ma o le a fesili moni mai tuaoi ia te oe mo se faʻalauga.

Ata

Le tele o ata o le hydrangea paniculata bobo toe vaavaai atili: