Fua o le gaosiga

Aisea e lanu ai lanu samasama i zephyrinhes: saili mafuaaga

Zephyranthes, poo le, pei ona taua i latou i le lautele, "upstart" o se laau o le bulbous o le aiga Amaryllis ma ni fugalaau mananaia matagofie, na afua mai i vaomatua Amerika. O le asō ua sili ona fiafia i le tuputupu ae i le fale, e pei o se fale toto. O le tausia o ia, i se tulaga lautele, e le faigata, ae o nisi taimi e amata ona liu samasama le fugalaau, lea e matua afaina ai le fale talimalo. Sei o tatou taumafai e iloa po oa mafuaʻaga atonu e afaina ai sea faafitauli.

Malamalama

O le mea moni, laulaau samasama - o se faafitauli taatele i laʻau toto. I se tasi auala po o se isi, o mafuaaga o lenei mea matautia e fesootaʻi ma le tausiga le talafeagai, aua i lalo o tulaga masani, o nisi o sui o le lauolaola e ola i atumauga eseese, ma, e pei ona latou fai mai, o le a se mea lelei mo le tagata e toatasi o le oti mo se isi.

O le mea lea, o le tulafono muamua a se tagata poto masani: aʻo leʻi amataina se fugalaau faapitoa, e tatau i le tasi ona aoina nisi faʻamatalaga e uiga i ai ma, faʻaauupegaina ma le poto, fatuina tulaga lelei mo lona tausiga.

Aoao e uiga i mafuaaga o le samasamaina o laulaau i Hovei, Dieffenbachia, arrowroot, fern, orchid, monstera, cicasa, Spathiphyllum, geranium, tarako, hydrangea ma lili.
O lea la, o le tulaga muamua - moli. E pei ona taʻua muamua, o zephyranthes o se tagata nofomau i meaola, ma o le mea lea manaʻomia se tele o malamalama. E le gata i lea, e le pei o le tele o fale, e maualuga le maualuga o le upstart tusa lava pe o le susulu lelei o le la. Ae ui i lea, i ia tulaga, o ana fugalaau matagofie o le a vave ona vave.

E te iloa? I tala anamua faa-Eleni, o Zephyr, Boreas, Notes ma Evr o atalii o le atua fafine o le taeao o Eos ma le atua o fetu lagi Astraea, o atua o matagi - sisifo, matu, saute ma sautesasae. O le amataga o le taimi na manatu Zephyr o le tautotogo, ma na oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana le matagi pito i sisifo. "Antes" ("anthos") i le Latina o lona uiga o se fugalaau.

I le faaopoopo atu i le "tagata" i sisifo, sasaʻe, i tulaga ogaoga - o itu i saute o le a fetaui lelei ma zephyranthes, ae e le tatau ona e tuʻu se fagu i lenei fugalaau i tafatafa o le faamalama o loʻo feagai ma matu. I le vaitau ao lei fuga, o mea e sili ona manaʻomia, aemaise lava le tele o lanu, e tutusa lava ma le taimi o le tausaga pe a "tulafono Zephyr".

Afai e le lava le tuputupu aʻe o le malamalama faʻale-natura i totonu o le falemautotogi, e manaʻomia le fugalaau e faʻaopoopoina i se auala faʻapitoa - lelei, o loʻo lava le numera o laina eseese o soʻo se faʻalautelega ma lapopoa e maua i le asō. O se filifiliga lelei foi o le tuu lea o le laau i totonu o le togalaau poʻo luga o le faapaologa lautele, aemaise lava talu ai le fiafia i luga e fiafia i le ea fou.

E taua! Afai i le vevela ua amata ona liu lau lanu samasuna, atonu e mafua ona o le lanu o laulaau. E tusa lava po o le a le malamalama o le laau, e sili atu ona lelei le faamamaina mai ave oila o le ao Aokuso.
I le tau malulu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamalamalamaina: o le filifiliga silisili mo lenei taimi o le tausaga o le itu i saute poʻo sisifo.

Faʻasa

O le isi mafuaaga e mafua ai ona liua lau lanu samasodyranstes ma le solia o tekinolosi. O iinei, foi, mo vaitau taitasi ei ai ana lava tulafono. I se tulaga masani, e manaʻomia e le fugalaau le suāuʻu talafeagai: ina ia tumau pea le susu o le palapala i luga o le ulo.

Ae peitaʻi, a maeʻa le fuga, e tatau ona faʻaitiitia sina vaiinu ma tuʻuina atu i luga le avanoa e malolo ai ma maua ai le malosi mo le isi vaitau alualu i luma. A maeʻa se taimi e malolo ai, e tatau ona faʻateleina le faʻaleleia o le suavai, ina ia le faia ai se tulaga faigata mo le fugalaau.

Le lava le susu

Zefirantes e tatau ona tali atu i le le lava o le susu, ma o le lanu samasama atonu e ono avea ma se faʻaaliga o se tali.

Mo soʻo se tagata e nofo i meaola, e le gata o le palapala, ae e taua foi le ea mo lenei fugalaau. E mafai ona e faʻatumu le upstart i le vai, ae afai e le manava le potu, o ona lau o le a lanu samasama ma mamago.

E taua! O le faʻaauau pea o laulaau ma le vaʻaiga o loʻo siomia ai le ulo o se faiga e sili ona taua pe a tausia le marshmallows. E taua tele le faia o lenei mea i le taumafanafana pe a vevela tele, faʻapea foi i le taumalulu pe a faʻamago le ea i totonu o le potu i masini faʻavevela. Afai oi ai se pitonuu tutotonu faʻavevela i le lata ane o le laau, pe afai e mafai ona ufiufi i se solo susu - o le a faʻapupulaina ai le susu i le potu.

O le suaina o le palapala ona o le le lava o le suāvai e mafua ai le amata ona liu samasama. I le faʻaopoopoga i le masani o le faʻaleleia o vai, i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma tapenapenaga mo le fugalaau, e manaʻomia ai e le zephyranthes le fafagaina masani. Mo lenei mafuaʻaga, faʻatau faʻatau mo le fufuluina o pulu i se faleoloa faapitoa.

Suavai

E masani lava o le au faifaatoaga e le o malamalama, o le vaaia o laulaau samasama o le upstart, faateleina le malosi o le faasusuina ma o lea na o le faateleina ai o le faafitauli. O le suavai e pei o se mea leaga mo se laau e pei o le tosoina, aemaise lava pe afai o le fausiaina o le eleele, galo e uiga i le faʻamamaina o le ea.

Afai e osofaia lau laau i meaola faalafua, faaaoga se tasi o iniseti: "Ala", "Iskra Zolotaya", "Fitoverm", "Konfidor", "Akarin", "Decis", "Fufanon", "Omayt", "Tanrek", "Aktellik "," Kinmiks "," Actofit "," Aktara "," Mospilan "," Fitolavin ".

Feavega o le ea

Zefirantes e le fiafia i le vevela maualuga. I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae ma le fugalaau, o le maualuga aupito maualuga o le vevela mo le upstart e 25 tikeri nai lo le zero, ae o le laau o le a sili atu ona lelei i le maualalo o le vevela.

Aʻo agi le Zefir, o le fugalaau o le sisifo sisifo e manaʻomia se faigamalo vevela i le va o le 8-14 tikeri Celsius. Ae paga lea, i le vevela o le taumafanafana e maua ai le manava e matua faigata lava, o le mafuaaga lea e amata ai ona lanu samasama.

E taua! Cool marshmallows o loʻo faʻafeiloaʻi sili atu nai lo le vevela!

I le taimi o le malolo, e sili atu le tuʻuina o se fagu i se fulu malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se kesi tapuni, peitaʻi, afai o le ea vevela e pa'ū i lalo ifo o le lima tikeri i luga aʻe o le zero, e mafai ona nofo se tagata i le vevela i le maalili.

Mea sese i le taimi o le gafa

O le suia o soʻo se mea totino e masani ona faʻamalosia, ae ui i lea, e le mafai ona faia e totonu o fale fale e aunoa ma lenei faiga. Aemaise lava, e tusa ai ma le pito i luga e tatau ona faia i tausaga uma, talu ai ona o le fuga o le marshmallow i totonu o le fagu, o loʻo i ai le tele o togi laiti e manaʻomia se avanoa faaopoopo mo le atinaʻe.

O le solia o le tekinolosi e faʻaaogaina - e laʻititi tele pe, i se isi itu, tele gafatia, tuuga le talafeagai o pulu, faʻamalologa o lo latou amiosaʻo, eleele le lelei, ma isi mea uma - o nei mea uma e mafai ai ona amata ona tiga, sui samasama ma mamago.

E te iloa? E tusa ai ma le Feng Shui, o zephyranthes o se laau mo le au alolofa ma ulugalii faaipoipo. O lona malosi e taulai i le faʻaleleia o le alofa, agaalofa, mafanafana. Ae ui i lea, o sea aafiaga i luga o tagata o le fale, ma faamaonia ai o latou igoa, e le mafaamatalaina. E pei o le matagi ma le lemu, o se fugalaau, i luga o le fafagu pe a uma le nofo faanatinati, o le a taofia malosi le le talitonu o se tasi ia te ia lava, le taofiofi, ma se seti o mea faigata ma uunaia ai le faatinoga. I le taimi o le vavave, o le maualuga e suia ai le malosiaga, o lagona e suia i le agavaivai ma le filemu mafanafana. Ma, i le pauu atu i se vaega o le malologa, o le fugalaau e taofia le faatosinaina o tagata o loo siomia o ia.

Ina ia aloese mai na faafitauli i le gaosiga, ia mulimuli i nei tulafono:

  • E le tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga i le taimi o le tuputupu ae olaola, muamua poʻo le taimi o fufulu. Faʻatoʻa faia lenei mea pe a uma le fale, ona ulu atu ai lea i le malologa i totonu o se fagu fou.
  • Aua neʻi totoina pulu taʻitasi i totonu o se isi ipu (seivagana ua e tupu aʻe se mea maualuga mo le faʻatau) pe ave se pusa lapisi. E masani lava, o le amataga o fugalaau i totonu e faia tonu lava lenei mea sese ina ia le toe tupu se isi mea i le umi e mafai ai. I le avea ai o se tulafono, e totoina uma laau toto i luga o tulaga o se nofoaga faatapulaa (e pei ona latou fai mai, "i le vavao, ae le o le faatiga").

E taua! O le toʻasefulu togi pusa i totonu o le ipu e tasi o se mea e masani ai, faʻatasi ai ma se vavalalata faauo o le a foliga tele le tamaoaiga!
  • Aua neʻi galo le tuʻuina atu o le laau i alavai lelei, aua, e pei ona matou fai mai, o le vai e le mautonu mo le upstart e faʻaleagaina.
  • Afai e te leʻi suʻeina se eleele faapitoa mo laau vevela, ia faʻaopoopo le aofaiga o oneone i eleele masani ina ia sili atu le māmā ma sili atu ona matala. E lelei foi le faʻatamaoaigaina o le faʻafefiloi ma mea o meaola, lelei - ma humus.
  • Faʻaaoga mo luga o potopotoga lautele i lalo ifo.
  • Afai e le mafai ona vavaeese aniani mai le tasi ma le isi e aunoa ma le faamanualia, e tatau ona faia le togafitiga faʻapitoa o le fasi pepa. Mo le mafuaʻaga lenei, o le malala masani, eleele i le paʻu, e talafeagai.
  • Aua nei eli i totonu o pusa tele: na o le ufitia o le eleele.
  • Talu mai le taimi lava e uma ai le faʻavasegaina o le laau e tatau ona ulufale i le vaega malolo, e le tatau ona faʻafeinu lelei. E le gata i lea, e le mafai ona maua ni afifi o le sipuni e faigofie ona pala.
Mulimuli i nei tulafono faigofie, ma o lau upstart o le a faʻafeiloaʻi le toe faʻaleleia i se nofoaga fou e nofoia ai ma faigofie.

Taimi e malolo ai

I luga, tatou te taʻua soo le vaega malolo e tatau ai i le olaga faataamilosaga o zephyranthes. Afai e te le tuʻuina atu i le laau se avanoa, o le a faʻaauau pea ona tupu ma oʻo lava ina fuga, ae o le a foliga mai e vaivai ma vaivai, ma o le fugalaau o le a laiti ma laiti.

E te iloa? O le Zefirantes ua taʻua o le maualuga ona o le mea moni o ona fugalaau e vave ona fuga mai, o le mea moni o le "oso i fafo" i luga o se pale umi. Ae ina ia mafai ona maua ia ituaiga fugalaau, e manaomia e le laau le tele o malosiaga i totonu.
Lanu samasama i le taimi malolo e le o se mafuaaga mo le atuatuvale, i lenei tulaga o se tali e le o se taunuuga o se tausiga le talafeagai, e ese mai ai. Lafoaʻi laʻau, zephyranthes e maua ai le malosi mo le vaitau e sosoo ai, pe a amata ona e fiafia i laʻau laiti ma fugalaau matagofie i le agaga faafetai mo le faʻaalia o le malamalama i ona manaoga masani.

O lea la, afai e te iloa o le tuputupu ae o le upstart ua faʻagesegese, ma ua amata ona lanu samasama ma ua paʻu, mafaufau pe ua tatau ona malolo lau fagafao. E masani lava o sea laasaga i le laau e sau i le tautoulu po o le amataga o le taumalulu. I le taimi lea, e tatau ona ave le fagu i se nofoaga e sili atu le mālū ma faʻaitiitia le faʻamaʻi i se mea maualalo. Afai ua faʻauʻu atoa le laʻau, e le mafai ona faʻafefe.

E taua! Laʻau mūmū ma fugalaau mama mai zephyranthes e tatau ona aveʻesea mo mea mama!
O le taimi o totoe e tumau i le tusa ma le tolu masina. Pe a amata ona oso mai uluaʻi fuʻa mai le eleele, ona ave loa lea o le fagu i se nofoaga mafanafana, ma faasolosolo malie le faateleina o le susu ma faatalitali mo le isi fugalaau e sosoo ai. I le faaopoopo atu i mafuaʻaga ua taua i luga, aisea e lanu samasama ai laulaau, o loʻo i ai se mea faʻapitoa - faʻamaʻi pipisi.

O le mea e tasi, e mafai ona mafua mai i le gaioiga o ia ituaiga parasite e pei o le scythe, le whitefly, e pei foi o le apogaleveleve ma moli mumu (o le lua mulimuli e faigofie ona iloa, aua o le a mago muamua i luga o laulaau, osofaia i le lona lua).

I lenei tulaga, e manaʻomia le fesoasoani a le falemaʻi e faʻafetaui ai le osofaʻiga e faʻaaogā ai taʻiala faʻapitoa: aveese faʻamalositino o meaola faalafua, faʻamaʻiina o palapala, taʻele, togafitiga ma sauniuniga faʻapitoa, ma isi.

O le mea lea, o laulaau samasama o zephyranthes e mafai ona mafua mai i le tele o mafuaaga, o latou uma lava, sei vagana ai le tasi (o le ulu atu o le laau i le taimi malolo), e fesootaʻi ma le tausiga le talafeagai o le fugalaau. Iloilo le mea o loʻo e faia sese, faia fetuunaiga talafeagai i tulaga o le laau - ma o le upstart o le a le toe afaina!